Şimdi Ara

USB 3.0 MI ESATA MI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
22.996
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • pc uzerine sadece esata yazıyor fakat giris aynı zamanda usb baglantısı saglayabiliyor hatta daha hızlı diyebilirim, pc deki bu sekilde olsada piyasada tek kablolu kaçtane esatalı kutu varki? zaten internet ortamında birtane fotograf koysalar opte basına koy :) ürünü bilmiyorsan şansına kalmış.
    üründe bu olcak THERMALTAKE VI-ON 3,5"
  • eğer pc üzerindeki port aynı zamanda usb çıkışı sağlıyorsa esatap dır diye tahmin ediyorum.
    maalesef ülkemizde elektronik ürün satıcısı mağazaların ve sitelerin bilgi seviyesi malum. en iyisi ürünleri araştırırken üretici sitesinden veya forumlardan detay bilgilerini kontrol etmek.

    bahsettiğiniz kutu 3.5" lik. esatap portu standart usb2.0 kadar güç verebildiğinden 3.5" disklere yeterli güç sağlayabileceğini sanmıyorum ama bunu tam araştırmadım. daha detaylı bakıp ekleme yaparım.
    2.5" lik disklerde tek kablo ile esatap çalıştırabilmesi lazım.
  • Esata diyorum.Yazma hızı şimdilik yeterde artar bile.Fazlası zaten SSD ye gelir.
  • dahili ssd + harici e-sata
  • Esatap ile ilgili güncelleme:
    masaüstü pc lerde esatap 12v verebiliyor. fakat bu anakarta göre değişebilir. eğer anakarttan değilde panel çıkışı alıcak iseniz esata çıkışına bağlı 12v lik güç kablosu varmı bakın.
    laptop larda 5v verebiliyor.
    Buna göre 12v verebilen masaüstü pclerde esatap portu ile 3.5" lik hdd ler adaptörsüz kullanılabilir.
    laptoplardaki 5v bunun için yetersiz olacağından 3.5" lik hdd ler harici güç isteyecektir. fakat 2.5" lik hdd ler sorunsuz çalışır.

    daha detaylı bilgi için ingilizce olşarak bu kaynağa bakabilirsiniz.
    http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/w7itprohardware/thread/36b79a82-83a5-421e-b2ab-ce83226f10de/
    istek olursa çevirebilirim. yada başka birisi çevirip koyabilirse iyi olur. şu anda feci uykusuz olduğumdan yapamıyorum.




  • dün vatandan vi-on aldım (http://www.vatanbilgisayar.com/thermaltake-st0008e-vi-on-3,5-sata-harddisk-kutusu-%28usb-&-e-sata%29---siyah/productdetails.aspx?I_ID=41647 )
    seagate barakuda 1tb 7200rpm 32caache diski taktım, ssd disk ile denememde 15gb kadar dosyayı yazma en az 130 okumada en az 150 civarıydı, 10-20 lerden kurtardık sonunda :)
  • türkiyedeki satıcılar esata ile esatap farkında haberdar olmadıklarından merak ediyorum.
    kutuda esatap desteği varmı? bide hangi porta bağladınız ve güç gerektimi acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nestra

    türkiyedeki satıcılar esata ile esatap farkında haberdar olmadıklarından merak ediyorum.
    kutuda esatap desteği varmı? bide hangi porta bağladınız ve güç gerektimi acaba?


    laptoptaki e-satap , aldıgım ise e-sata, güç kablosu var. cihazı sadece masa üstünde depolama amacı ile kullanmak için aldım bu nedenlede harici güç kablosu olması benim için pek farketmiyor. dünyaca ünlü oldugunu düşündügüm markaların modelleri sonuçta. e-satap ile e-sata arasında güc dısında veri transfer hızı ve güvenliği farkı varsa onu tercih ederdim ama bildigim kadarıyla yok.
  • bende okuduklşarımdan bir performans farkı göremedim. esatap ın ek avantajı usb2.0 ve güç sunabilmesi.
  • e-sata işimi fazlasıyla görüyor. taşınabilir ( bence en büyük 2,5" ) disklerde usb3.0 daha mantıklı görünüyor malum her pc de e-sata yok, usb siz de pc yok ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkanwap -- 8 Mayıs 2011; 13:14:57 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ozkanwap

    e-sata işimi fazlasıyla görüyor. taşınabilir ( bence en büyük 2,5" ) disklerde usb3.0 daha mantıklı görünüyor malum her pc de e-sata yok, usb siz de pc yok ...


    bu tür bir endişe için esata & usb3.0 combo bir sürücü yada disk kutusu tercih edilebilir.
    elbette her bilgisayarda esata yok kesinlikle haklı bir endişe fakat usb 3.0 da henüz emekleme aşamasında.
    usb3.0 geri dönük usb2.0 uyumlu olsada bu endişeden dolayı sürekli düşük hıza mahkum olmakta sıkıcı olucaktır.
    usb3.0 &esata combo cihazlar biraz daha masraflı olsada en iyi seçenek olabilir bu nedenle. (esata cihazların çoğu zaten usb2.0 da barındırıyor.)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nestra

    bellekler konusunda usb3.0 ın performansını araştırmadım fakat daha iyi sonuç vereceğini tahmin ediyorum.
    önceden yazdığım gibi zaten usb 3.0 da harici diski yavaşlatan usb3.0 kullanırken sata emulasyonu yapılması.
    övmekte haklılar elbette. fakat elma ile armutu karşılaştırmamak lazım. usb3.0 genel amaçlı iken esata sadece disk veri aktarımı için.

    termaltake in kutuları genelde hem dayanıklılık hemde soğutma olarak iyi olduğu konusunda övgüler alıyor.
    içine hızlı bir disk koyarsanız sonuç gayet tatmin edici olucaktır. ve esata bağlantısı sayesinde nerdeyse dahili bir hdd karar iyi performans verebilir.
    kalitesiz bir esata destekli hdd kutusuda devre tasarımında daha ekonomik davranmaya çalışacağından termaltake gibi bir markanın kutusunu seçmek hız olarakda daha mantıklı olur.

    son olarak aldığınız disk kutusunun yanında gelen kabloya dikkat edin. bildiğim kadarıyla her esata kablosu hem veri hem güç aktarımını yapamıyor. esatap tipi bir kablo ve bağlantı slotu olmaz ise veri için esata güç için usb2.0 veya 3.0 olcak şekilde 2. bir kablo bağlamanız gerekebilir. tabi bu esatap tipi bağlantı slotunun bilgisayarınızdada olması lazım.

    önceden yazdığım link i slot farklılığını görmeniz için belki gözden kaçmıştır diye tekrardan ekliyorum:
    http://en.wikipedia.org/wiki/ESATAp

     USB 3.0 MI ESATA MI?

     USB 3.0 MI ESATA MI?


    resimlerde görebileceğiniz gibi esata sadece sata bağlantısı sağlar iken esatap hem sata hem usb bağlantısını tek slot/kablo üzerinden sağlayabiliyor.
    bu sayede aynı sokete hem flash belleğinizi vs, hemde sata diskinizi takabiliyorsunuz. üstelik esata diskinizi bağladığınızda usb gücünüde aynı kablodan sağladığınızdan 2. kablo gerekmemiş oluyor.

    umuyorumki bu soket tipinin usb3.0/sata kombosunuda yakında görürüz.


    Sony VPCEB1S1E model laptopumda esatap yuvası olduğunu farkettim. Hemen 2.5'luk WD harici HDD'mi usb kablosuyla bağlayıp 1 gb lık bir dosyada bir denem yapayım dedim. Sonuçlar beni hayal kırıklığına uğrattı. Bence esatap denen port sadece esata için kullnılabilir gibime geliyor. usb 2.0 da hız düşümü oluyor. Benim naçizane tecrübem. Yorumlara açıktır.

     USB 3.0 MI ESATA MI?


     USB 3.0 MI ESATA MI?


    Bunlar Harici 2,5 HDD ye yazma hızlarıydı. Birde HArici HDD'den okuma testi yaptım onda eşit hız değerleri çıktı . Ortalama her ik türlü okuma hızıda 20-25 mb/sn çıktı.Bilginize, yorumunuza.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BestSony -- 26 Ekim 2011; 16:00:12 >




  • sonuçlar garip olmuş usb hdd kullanırkan bir fark olmaması lazım.
    esata portunun kablosu ve harici disk kutusu farklıdır. doğru donanımla kullanıldığında ise dahili hdd kadar yüksek performans verebilir.
  • Peki esatap portlarından bağlantı yaptığımız esata destekli harici diskler için ayrıca güç bağlantısı yapmalımıyız.. esata destekli harici kutuların ve hdd hepsi harici güç kaynağı ile geliyor. Bu portların böyle bir avantajı var mı?
  • esata ---e sata + usbden güç olarak çalışır
  • esata ek olarak adaptör gerektirir.
    esatap esata + usb dir yani 5v güç aktarabilir. ama bu sadece 2.5" lik diskler için yeterli.
    3.5" lik diskler 12v istediğinden ek adaptör yinede gereklidir. bazı anakartlardaki (yada bazı laptoplarda) esatap portu 12v desteklemektedir ama gördüğüm kadarıyla bu oldukça nadir.

    tabi esatap portuna bağlayacağınız harici diskte esatap desteklemeli. sadece esata destekli harici hdd esatap portuna bağlansada güç alamaz.
    esatap kablosuda farklıdır.
  • USB 3.0
  • USB 3.0 ile gerekli güç de sağlanacağından USB kablosu tek başına yeterli olacaktır. Ayrıca diskinizi başka cihazlarda kullanacağınız zamanlarda USB 3.0 olsa da USB 2.0 girişler işinizi görecektir. Yani USB bağlantı daha mantıklı geliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aeronatis -- 8 Kasım 2011; 19:58:42 >
  • Ben olsam usb 3.0 ü tercih ederim.
  • E-sata ve e-sata(P) düşünülmesi gereken ciddi bir yaklaşımdır.HDD ve SSD diskleri herzaman max performas ile ve güvenilir biçimde kullanmak için e-sata daha uygundur.USB 2.0 ve 3.0 ise adı gibi daha evrensel arabirimlerdir,her türlü ürün için düşünülebilir.Ama e-sata ve e-sataP eski kasalı ve anakartlı sistemlerede kolaylıkla uygulanabilmektedir.Bu sebeple HDD ve SSD için e-sata(p) daha uygun ve performanslı ve sorunsuz bir seçim olacaktır.Usb 2.0 ve 3.0 sadece alternatif olabilir.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.