Şimdi Ara

USB 1.1 VE USB 2.0 FARKI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
1.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar geçen gün 512 mb usb 2.0 kingston usb disk aldım usb 1.1 ve 2.0 potrtlarına takarak denedim fakat hiç bi fark göremedim aynı boyuttaki dosya aynı sürede pc den disk e yine aynı sürede disk ten pc ye gönderiliyodu peki farkı nasıl anlayacaz

aldığın usb disk usb 2.0'ı destekliyorsa arada bi fark olması lazım... bide biosdan usb2.0 desteğini açtınmı...

USB 1.1 ve USB 2.0 portları fiziksel olarak aynıdır. USB 1.1 standardı, veri iletişim hızını 12 Mbit/saniye ile sınırlar. USB 2.0'da veri iletişim hızı 480 Mbit/saniye'dir. Arada büyük fark vardır. USB portunu kullanan USB 1.1'nin hız kısıtlamasından dolayı yüksek performansta çalışan aygıtlar üretilemiyordu; USB 2.0 ile bu sınır ortadan kalktı. Örneğin, artık yüksek hızda CD / DVD yazıcılar USB 2.0 standardını kullanır.

Bir ürünün USB 2.0 standarında çalışması için hem kendisinin USB 2.0 kontrolcüsüne sahip olması; hem de anakartın USB 2.0 destekli olması gerekir.

* USB 2.0 aygıtlar USB 1.1 portta; USB 1.1 aygıtlar ise USB 2.0 portta çalışır mı? Yani, portlar arasında uyumluluk var mıdır?

USB 1.1 ve 2.0 portlar birbirileriyle tamamıyla uyumludur. Yani, USB 2.0 olan aygıtınızı rahatça USB 1.1 portuna; USB 1.1 olan aygıtınızı USB 2.0 standardındaki portlara takabilirsiniz. Taktığınız aygıtlar çalışacaktır. Ancak:

- USB 1.1 olan aygıtı USB 2.0 destekli sisteme taktığınızda hızı yine USB 1.1 standardı ile sınırlıdır.
    - USB 2.0 olan aygıtı USB 1.1 destekli sisteme taktığınızda hızı USB 1.1 standardınını hızı ile limitlenir. Yani tam performans ile çalışmaz diyelim.

Yani aygıtlar değişikli olarak farklı standartlarda kullanılabiliyor. Ancak işin için USB port çoklayıcılar (USB Hub) girdiği zaman bazı durumlar ortaya çıkabilir:

o USB 1.1 hub'lar USB 2.0 portlarda; USB 2.0 hub'lar USB 1.1 portlarda sorunsuz çalışır.
    o Sistemlere birbirine bağlı 4 hub eklenebildiği(zincirleme) söylenir ama çoğu sitede 2 hub'dan sonra sorun çıkabilir. Hub kullanımını en aza indirgemek önemlidir. Hub'lar, gerçek USB portlar kadar sağlıklı çalışmayabiliyor.
    o Bazı aygıtların USB hub'larla uyumsuzluğu mevcut. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız, "hakiki" USB portunuzda deneme yapmalısınız.
    *** Düşersin ama kalkarsın, kaçırırsın ama yakalarsın, vazgeçmezsen başarırsın...***

• gerçek portlardada denedim yine fark olmadı anakarta eklediğim ek usb ler ( kasa önündekiler ) sorun yaptı çıkardım aldığım bellek ve anakartım usb 2.0 destekli

Gerçi nakka arkadaş açıklamış çoğunu ama sen yine bu linke bir bak. İşine yarayacak başka bilgilerde bulabilirsin.
  • Ya abi daha ne olsun biri 1 biri 2 demek adamlar ihtiyaç duymuş hız artmış...vs olmuşki değiş miş :)
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bende de usb 2.0 tasınabilir bellek var. benim bilgisayarımda 2.0 destegi olmadıgı için aktarım bir hayli yavaş ama arkadasın bilgisayarında son derece hızlı,

Cok fark var..
    They don't care about us
    *** Hiç sorun değil biz herkesi umursuyoruz. Çünkü biz büyük bir milletiz. ***
    *** Düşersin ama kalkarsın, kaçırırsın ama yakalarsın, vazgeçmezsen başarırsın...***
  • Bende USB 2.0 - 512 MB'lik Flexy Flash bellek var.
    PC'im USB 2.0 uyumlu ve Laptop'um ise 1.1 uyumlu.
    USB 1.1 ile 2.0 arasindaki fark inanilmaz büyük. 2.0 'li olan PC'imde adeta klasörler havada uçuşuyor... CD'den FLASHbelleğe dosya aktarırken FlashBellek CDRom'u bekliyor.
    Ancak şunu söyleyim; PC kasalarinin arkasindaki USB portlari 1.1 uyumludur ve bildiğim kadarıyla sadece kasanin önündekiler 2.0 uyumludur. Bunu anakartının kullanım klavuzunu okuyarakta öğrenebilirsin. Ve malesef anladığım kadarıyla sende kasa önündeki portlar probleme yol açıyormuş!!!
    Önerim: Herşeyden önce setup'ta USB2.0 aktif mi değil mi bir bak. Flash belleğini, USB 2.0 portu sağlam olduğu kesin olan bir PC'de test et. Eğer bir sorun yoksa .. mainboard'un ile ilgili bir çözüme git.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Scherwin -- 19 Kasım 2004, 18:27:37 >
    Krişna Krişna Hare Hare *** Rama Rama Hare Hare
  • ya arkadaşlar bende şu mavibilgisayarda ki Aopen B27 350 watt kasaya takıldım.
    http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/listele.php?no=75&marka=AOPEN&s=d20kNrNGm53am8FKSgZx
    özelliklerinde usb 2.0 uyumludur yazıyor !!!
    bu ne demek ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhami -- 20 Kasım 2004, 1:44:42 >
  • destekleyen aygıt /io chip ve sistem gücü olursa USB 2.0 480Mbit/s hızlara ulaşabilir teorik olarak.. 1.0 da da bu rakam 12MBit/s

Voltajlar pinoutlar hepsi aynı.. sadece denetleyici çipten fark ediyor..

Orjinalden alıntı: ilhami

ya arkadaşlar bende şu mavibilgisayarda ki Aopen B27 350 watt kasaya takıldım.
    http://www.mavibilgisayar.com/katalog/urunler/listele.php?no=75&marka=AOPEN&s=d20kNrNGm53am8FKSgZx
    özelliklerinde usb 2.0 uyumludur yazıyor !!!
    bu ne demek ?

bu nedir bilen yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhami -- 20 Kasım 2004, 1:47:04 >

• USB 2.0 driverı indirebileceğimiz adres varmıdır sizde

Orjinalden alıntı: Cisco

USB 2.0 driverı indirebileceğimiz adres varmıdır sizde

ne ihtiyacın olduğunu söylersen belki yardımcı olabiliriz.
  • WinXP sp1 yok ise usbehci.sys diye google da aratın.. sonuçlarda m$in update sitesi çıkıyor..
    They don't care about us
    *** Hiç sorun değil biz herkesi umursuyoruz. Çünkü biz büyük bir milletiz. ***
  • Özellikle scannerlarda hiz farkini görebilirsiniz
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.