Şimdi Ara

ururplotter projesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar önce yaptığım projemi anlatayım böylece sorum daha iyi anlaşılmış olur,yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.

    Ben hp deskjet 600c model bir printer ı bir plotter haline dönüştürmeye çalışıyorum, böylece kağıttan başka malzemelerin üstüne de baskı yapmak istiyorum cam, bakırlı pertinax,teneke gibi esnek olmayan malzemeler.

    Printerın sağa sola hereket eden kafa kısmını hobby cnc makinalarda olduğu gibi iki mil üzerinde hareket eden kızakların üstüne yerleştirdim,burda eski bir scannerın malzemelerini kullandım; kızaklar,step motor ve kayış. Bunları monte ettim ,elektronik kısmı tamamen printerın kendi elektronik devresi,bilgisayara bağladım. Bilgisayardan bir sayfa yazdırdığım zaman printer bunları çok sık bir şekilde üst üste yazıyor, çünkü printerın kendi step motoru unipolar 7,5 derece benim onun yerine kullandığım scannerin motoru 1,8derece oda unipolar, (not: sağa-sola harekette bir sorun yok çünkü kafa motoru orjinal printerın kendisinin ve karekterleri doğru bir şekilde yazıyor) fakat kağıdın boyuna doğru yani aşağı yukarı yada kağıdı her satır yazdığında bir kaydıran motor adım dereceleri bir farklı,ikincisi orjnal printer da motordan sonra bir dişli çarka ordanda kağıdı hareket ettiren kauçuk diske gidiyor böylece orjinal printerdaki satır adımı ile benim yaptığım motordaki kafanın ileri hareketi farklı oluyor benim taktığım motor her satır için kafayı daha az hareket ettiriyor dolaysıyla karekterler üst üste basılıyor.


    Benim sorum printerin çıkışından step motor için gelen kablo 5 li normal unipolar step motor için 4 tane sargılar için çıkış birde + uç.Ben bu uçlardan gelen sinyalleri daha önce yapmış olduğum pic16f84 devreli bir step motor devresine verip orda mesela printerdan gelen her bir sinyale karşı step motor devresine 5 adım at diyeceğim bu şekilde karekterlerin üst üste basılması engellenir diye düşünüyorum.Ben printer çıkışından aldığım her seferinde örnek olarak( +,+,-,+) diye sinyal aldım bunları ve kapılarından geçirip her printerin motor için gönderdiği sinyali bir tek (+) pals haline getirip pic16f84 e vermek istiyorum.Printır çıkışında 20 volt civarı görülüyor ,bu sinyalleri pic 16f84 e uygulayabileceğim şekle nasıl dönüştürebilirim?

    Veya yukardaki problemin çözümü için ne yapabilirim?







  • www.elektronikproje.com sitesinin sahibi benim. Siteme girersen efficnc projeme bakabilirsin. Sana yardımcı olmak isterim. mailini bekliyorum.

     ururplotter projesi
  • bu dediğiniz flatped printer her tür yüzeye yazabilir
    bende yapmak iştiyorum fakat yardım gerekli
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.