Şimdi Ara

ürtiker (kurdeşen) hastaları ve iyileşenler buraya

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
2
Favori
3.832
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar. bende 4 yıldır var bu hastalık.vücut ısınmaya gelmiyor hemen her tarafım kaşınmaya başlıyor. IgE değerim hep 1.000'in üzerinde çıkıyor testte. doktorlar hap verip yolluyorlar fakat bir işe yaramıyor. hastalığın en önemli nedenlerinden biri bağışıklık sisteminin zayıflaması diye yazıyor internette. ve bende 1 haftadır kefire başladım. var mı bu hastalığa yakalanan veya iyileşmiş olanlar? varsa yardımcı olsunlar hangi testleri yaptırmamız lazım. prick testi yaptım fakat ona güvenmedim sonrasında, çünkü alerjen seçenekleri çok az, kapsamlı değil. yiyeceklere karşı alerjim çıkmadı ama o testte kolumuza sürdüğü toplasanız 10 tane falan alerjen var ama gerçekte bir dünya şey yiyoruz onlardan farklı birşeye de alerjimiz olabilir. birde york testi varmış daha kapsamlı birşey, kandan bakıyorlarmış hangi yiyeceklere karşı alerjimiz var diye fakat fiyat yaklaşık bin tl civarında ama bu hastalık o kadar lanet birşey ki ömür boyu çekmektense, şu an geçeceğini bilsem 10bin tl bile veririm...

• Antihistaminikler hastaligi gecirmez kasintini azaltmaya yoneliktir. Ben bi ilac yuzune (doktorun verdigi) urtiker oldum ve kasinmaktan saclarimi yolmaktan suan kafamda sac yok denecek kadar azaldi. Hicbir antihistaminik gecirmiyor. Uykularimdan oldum. Ama vucut kendi kendine 3 ay sonra gecirdi. Bi sabah bi kalktim kasinmiyorum. Vucudumdaki benek benek kizarikliklae gitmis. Bekleyeceksin. Baska caresi coZumu yok. Vucut kiminde 1 haftada kimisinde 1 yilda hallediyor bu meredi. Gecmis olsun. Bu illeti cekmeyen bilmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Patates kizartmasi yiyor musun?? Yedikten sonra kasintin artiyor mu? Belki bunun testini yaptirmamis olabilirsin bunuda bi yaptir ;)

• parayı basıp york testi yaptırim bakalım nelere alerjimiz varmış. prick testinde ev tozu akarı, kedi gbi şeye alerjim varmış ama bunlarla zaten alakam yok. başka bişey var ama bakalım büyük hastaneler test mest yapıp araştırıyormuş ben sadece IgE testi yaptırdım. hap verip yolladı doktor.
  • Hapta histaminiktir onlarda tirt zaten. Benim patates kizartmasina shaggy halinin o tuylerine falan baya biseye alerjim var. Ama doktorun baska bi hastalik icin verdigi icinde Penisilin olan antibiyotik yapmisti beni urtiker. Geri doktora gittim biz peynir ekmek gibi yaziyoz bu ilaci ilk defa sende boyle biseyle karsilastik dedi :) doktorun piskinliginemi yanayim deli gibi kasindigimami. Artik saclarimla bacagimdaki killari yoluyordum resmen kaniyordu bacaklarim kollarim. Allah yardimcin olsun aklima geldikce o gunler irkiliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Choqo kullanıcısına yanıt
    hocam sonuç ne oldu bendede yaklaşık 3 aydır var gün içinde hiç birşey yok akşamlara eve gelip oturdugumda ayaklarımda kaşınma başlıyor , ürtiker dediler falan ama bende test yaptırmak sitiyorum karaciğer nezimlerimden birisi birazcık yüksek çıktı ama bunu ona bağlamadı doktor 2-3 tanesine gittim aynı kontrolleri yapıp durdular en sonunda kendi kendine geçeceiğini umut edip doktora bir daha hiç gitmedim

Benim igE hep 34 cikiyor ama kasintim mevcut antihistaminikler de fayda etmiyor ayalrdir devam ediyor kasinti bir caresini bulamadim lutfen yardim edin.

cilde avil decort kullaninca geciyor ma 3 gun oldu kullanali yine kasinti var bu sefer gecirmedi, kirmizi nokta halinde kizarikliklar var.

Cogunlukla aksamlari kasinma oluyor.
  • Beyaz ekmek yemeyin, hamur işlerinden ve kafeinden uzak durun, çok yemeyin özellikle akşamları yemekten sonra avuç içleri ve ayaklarda yanma ile beraber başlayan kaşıntının temel sebebidir. Kendimde çok kereler test ettim. Çok şükür artık kaşınmıyorum. Özellikle EKMEK ve patates kızartması gibi yağlı yiyeceklerden - koladan uzak durun arkadaşlar.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.