Şimdi Ara

üretim ve son kullanma tarihi yalanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • salça ve türkiyede çok popüler 2-3 ayran fabrikasında görmüştüm. ürünlerin rafa gireceği zaman hesap edilip ona göre üretim tarihi basıyorlardı. bu sayede ürün daha taze görünecekti. tabi son kullanma tarihide daha geç. bunu bildiğim için özellikle ayran alırken dikkat ederim. bikere büyük bi marketler zincirinin bursadaki bi şubesine girdim. ayran alacam baktım üretim tarihi daha gelmemiş bile 3-4 gün sonrasını gösteriyor. hatta raftaki ayranların 5-6 tanesi daha bu şekildeydi. markete şikayet ettim hatalı basılmıştır efendim diyip geçiştirdiler ( son kullanma tarihine inandığım için değil sırf markete şikayet etmek için dikkat ediyorum belki yakalarım diye )

    marketlerde kelebek adı altında satılan tavuk ürünleri genelde son kullanma tarihi geçik satılamayacak konuma gelmiş tavuklardan koparılarak alınmış tavuk parçalarıdır.

    sözde islami bi market olarak geçinen bi market zinciri son kullanma tarihi geçmiş, küflenmiş peynirleri sosisleri soyup tekrar ambalaj ve sahte etiketle kampanyalı fiyattan satarak elden çıkardı ve bunu defalarca yaptı. halada yapıyodur eminim. alan enayilerde ucuza ürün aldık diye seviniyor. kimse düşünmüyormu anlamıyorum market babasının hayrınamı ucuza verecekti sanki.

    son olarak bunların hepsi 3-4 sene önce çalıştığım yerlerde bizzat yaşadığım şeylerdir. mesela bursada çok ünlü sadece zenginlerin gittiği bi mangalcıda kıymaların sucukların etlerin içinde el kadar farelerin gezindiğini gördüm.

    kafamıza göre türkiye cumhuriyeti sağlık bakanlığı onayı v.b yazısı basıyorduk yada son kullanma tarihi. defalarca sahte son kullanma tarihi bastım. hatta anlaşılmasın diye hep aynı tarihi atmayıp biraz küsüratlı rakamlar sallıyorduk.

    özellikle son bikaç senedir özellikle çalışmayı bıraktığımdan beri herşeyimi kendim üretmeye çalışıyorum sadece yoğurt peynir salça v.b gibi basit şeyler değil gücüm yettiği kadar meyve sebze ve bikaç hayvanım daha var. emin olun hem daha sağlıklı hem daha lezzetli hemde ekonomik.

    bunları burda anlatmamın sebebi gece gece aklıma geldi dışarda söyleyemesemde en azından internet ortamında yazmak istedim.

    bu konuda marka ismi veremem boşuna sormayın ama şunu söyleyebilirim çok ünlü markalar bile bu işi yapıyor. bu ülkede bu tarz işler yapmayan şirketler ayakta kalamaz en masumu bile ufak tefek hileler ve vergi kaçakçılığı yapıyor.

    edit: şimdi aklıma geldi mesela son kullanma tarihi geçik süt ürünleri yoğurt ayran v.b fabrikaya geri gönderilir fabrika işlemden geçirip tekrar paketleyerek tekrar size satar. mesela bozuk yoğurrttan süzme yoğurt veya ayran yapılır. bozuk sütten böreklik lor bunlar gene affedilir cinsten. ama son kullanma tarihinin bi aldatmaca yalan olduğunun kanıtıdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muradisdan -- 27 Nisan 2015; 3:17:59 >







  • Ok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şu marka ismi vermeme olayına da tavım he. Sanki versen içeri alacaklar. Bir şey anlatıyorsun tam anlat. Düzgün bilgilenelim be kardeş.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NomadCRY

    Şu marka ismi vermeme olayına da tavım he. Sanki versen içeri alacaklar. Bir şey anlatıyorsun tam anlat. Düzgün bilgilenelim be kardeş.

    a markası b markası ne farkeder ben hepsini görmedim gördüklerim türkiyenin önde gelen markaları. hiçbi hazır gıdaya güvenmeyin tek söyleyebileceğim bu.
    babam bu gün fabrika açsa babama bile güvenmem bu konuda okadar söylüyorum. en iyi iş kendi yaptığın iştir diye boşuna dememişler.
  • "hatta anlaşılmasın diye hep aynı tarihi atmayıp biraz küsüratlı rakamlar sallıyorduk."

    Tarih için küsüratlı sayılar. Hmm. Cool Story Bro.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kaan955

    "hatta anlaşılmasın diye hep aynı tarihi atmayıp biraz küsüratlı rakamlar sallıyorduk."

    Tarih için küsüratlı sayılar. Hmm. Cool Story Bro.


    orda küsürattan kastım mesela 10.10.2010 gibi değilde daha tutarlı rakamlar.
    inanmamak serbest paşa gönlünüz bilir
  • " defalarca sahte son kullanma tarihi bastım. hatta anlaşılmasın diye hep aynı tarihi atmayıp biraz küsüratlı rakamlar sallıyorduk. "

    Sende pek masum degil gibisin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SonictheHedgehog-MZ

    " defalarca sahte son kullanma tarihi bastım. hatta anlaşılmasın diye hep aynı tarihi atmayıp biraz küsüratlı rakamlar sallıyorduk. "

    Sende pek masum degil gibisin

    benimkisi mecburiyet ozamanlar calismaya mecburdum ne derseleler onu yapiyoduk.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayvanın var sutunu kendin üretiyorsun ve dhde takılıyorsun. Hepsini geçtim konu dışında takılıyorsun. Olması dusuk ihtimalli şeyler.

    Yazı için eline sağlık.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam yaptigi halti bir matafmis gibi anlatmis.

    Kazandigi parayi yemid kimseye sikayet etmemis gelmis foruma bidi bidi ediyor.

    Biraz adam olaydinda ya o iste calismayaydin yada sikayet edeydin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doğrudur yanlıştır bilemem de hani kanıt yok? ne bilelim doğru söylediğini
  • Cool story. Uzun adamin oldugu ülkede oyle seyler olmaz. Uzun adam <3

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: YukarıBakanKaraAyYüzü

    doğrudur yanlıştır bilemem de hani kanıt yok? ne bilelim doğru söylediğini

    marka ismi vermedim amac bi markayi karalamak veya yanlis bilgilendirme degil. beni taniyan bilir zaten forumun ergenleriyle karistirmayin beni. 2 taraf var cikari olmadan birseyler anlatan ben. digeride amaci para kazanmak olan insanlar. insanlarin 3 kurus icin cinayet isledigi bu zamanda. kime inanacaginiza siz karar verin. hazir gida isinde cok buyuk dolaplar donuyor isterseniz arastirin yada su sikayet sitelerine bakin benzer bi cok sikayet vardir eminim.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.