Şimdi Ara

Üretim Planlama ve Simülasyon

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Evet arkadaşlar, eminim ki aranızda Endüstri mühendisi olup üretim planlamada harika işler çıkaranlar var. Benim işim yazılım geliştirme olmasına rağmen böyle bir proje benden istendi.Olay şu, tesiste 5 adet aynı tipte makine var. Bu makineler her bir kişiselleştirilmiş ürünler üretiyor. Her ürünün üretim hızı farklı (bir üründen aynı makine saatte 500 adet ürün üretiyorken diğerinden 800 üretebiliyor). Ve işin daha da kompleksi kişiselleştirilecek ürünlerin dataları günün farklı saatlerinde (Belirlenmiş saatler bunlar) toplu olarak gönderiliyor. Ve yine işin biraz daha kompleks tarafı ürünlerin üretilip gönderilmesi ile ilgili uymamız gereken gün ve saatler var.Makineler tahmin edebileceğiniz gibi teorik hızlara sahip. Teorik olarak bir ürünü saatte 800 adet olarak üreten bir makinenin verdiği hatalar ve diğer problemlerden kaynaklanan verimlilik paRametresi var.

    Benden istenen şu : Geçmiş herhangi bir ayda (1 aylık süreçte) tüm gelen dataları makinelere geldikleri saatlere göre paylaştırıp (allocate edip) bu paylaşıma bağlı olarak ortaya bir kaç senaryo koyup senaryoların başarı yüzdelerini (başarıdan kasıt belirlenen gün ve saate üretimin yetiştirilmesi) ortaya koymam isteniyor. Elimizde ki parametreler, ürün üretim hızları, data geliş saatleri, data adetleri, makinelerin çalışma verimliliği (saatte teorik olan 800 adet ürün üreten bir makinenin verimliliği %90 ise pratikte o makine 720 adet ürün üretecektir) ve SLA (ürünün en geç gönderilmesi gereken tarih ve saat)

    Böyle bir similasyon için siz hangi yazılımları kullanıyorsunuz? Monte carlo similasyonu falan bişiler okudum ama siz eski dostlarımdan tavsiye almayı daha Uygun gördüm. MS project de kullanılabili gibime geliyor ama çok bi deneyimim yok o yazılımda.


    Değerli yorumlarınızı bekliyorum.







  • smartcard kullanıcısına yanıt
    Herhangi bir alete atadığınız işi iptal edip diğer aletlere atama imkanınız var mı yoksa bir kere bir makinaya iş verince o işin o makina tarafından bitirilmesi mi lazım?Herhangi bir ürünün en geç gönderilmesi gereken tarihten biraz önce ve çok önce bitirilmesi arasında çok fark olur mu?
  • Makineye verilen işin iptal edilip diğer makinelerde üretilme şansı var tabiki. Ve gönderilmesi gereken zamandan önce bitmesi önemli. 1 saat geç gitse ceza geliyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.