Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (393. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10.473
Cevap
111
Favori
733.057
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 391392393394395
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Disection D kullanıcısına yanıt
    Akünün aynı marka olmasına gerek yok.

    Benim ki normalde 2 adet 12v 7ah, ancak 12v 9ah taktığım da oldu.

    Orjinali 9ah olana 7ah takmak olur mu bilmiyorum, bence olmaz ama siz yinede konu sahibine danışın. Tunçmatik'e de sorabilirsiniz.

    Olursa sizin için en uygun ve ekonomik çözüm linkteki ürün olur.

    https://urun.n11.com/ups-ve-guc-kaynagi/ttec-12v-7ah-bakimsiz-kuru-aku-2017-uretim-P170183429

    Bende 1 ay önce 9ah almaya niyetliydim hatta Yuasa düşünüyordum ancak sizin de bahsettiğiniz gibi fiyatlar almış başını gitmiş.

    Ya da Tunçmatik ile görüşün durumu anlatın, garantinin devam ettiğini ispat edin aküleri göndermesini talep edin. Pek sanmıyorum ama belki yaparlar. Yaparlarsa ürününüz garanti dışı kalır muhtemelen.




  • bir kaç gün önce Tunçmatik Lite II 1000VA Line Interactive UPS isminde bir ups aldım, dün geldi ve cihazları bağlarken fark ettim ki bana 5 tane priz lazımmış, bu cihazda ise dört adet çıkış var. elimde bir adet 6'lı duvara düz monte edilebilen priz çoklayıcı ve bi tane de 3'lü uzatma kablolu çoklayıcı var. bunlar normal standart beyaz renk çoklayıcılar.
    ups'e bağladığım cihazlar ise 55 inç led tv, lg soundbar (2 fişi var), digiturk ve ps4 slim. duvardaki priz cihazlara uzak kadığı için duvardan üçlü priz ile çıkış alıp ups'i cihazların yanına götürerek led tv, soundbar (x2) ve ps4 slim'i ups'e bağladım, ups fişini de bu üçlü fişe taktım. çalışmasında bir sorun görünmüyor ama digiturk'e yer kalmadığı için onu düz prize bağladım, günde bir kaç kez elektrik gidip geldigi için ise tüm cihazlar çalışırken digiturk'un kapanması ilk günden sinir bozmaya başladı. sonuç olarak onu da dahil eden bir çözüm bulmam gerekiyor.
    sizce nasıl bir yöntem izlemem lazım? duvardan 3'lü priz ile çıkış alıp, ups'i ona bağlayıp, 6'lı çoklayıcıyı ups'e bağlasam ne kadar sağlıklı olur? çoklayıcının büyüklüğü gereği ups üzerindeki diğer çıkışlar kullanılamıyor ve sadece bu 6 çıkışı kullanmam gerekecek.
    düşündüğüm bir diğer seçenek ise ups öncesinde kullanıldığı gibi 6'lı prizi 3'lü prize takarak, 3'lü prizi de ups'e takarak, ups'i de direk duvara bağlayarak uzaktan bir çözüm bulmak oldu.

    elektrik konusunda pek deneyimim yok bu nedenle mümkünse bu konularda tecrübeli arkadaşların yorumlarını bekliyorum. teşekkürler.




  • Man Down kullanıcısına yanıt
    Bende sadece 2 çıkış var dolayısıyla çoklayıcı kullanıyorum. Şimdiye kadar bir zararını da görmedim.
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    beşli golyat priz alıp bir girişe taktım, lg soundbar'ın iki fişini buna taktım, boşta kalan bir ups girişine de digiturk'u bağladım. yalnız elektrik gidince uydu sinyali de gittiği için gereksiz bir uğraş oldu benimkisi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Man Down -- 22 Eylül 2017; 22:55:3 >
  • Man Down kullanıcısına yanıt
    Golyat diğer girişleri kapatacağı için tercih etmedim. Elektrik gidince uydu sinyali neden gidiyor onu anlamadım, gitmemesi lazım...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

    Golyat diğer girişleri kapatacağı için tercih etmedim. Elektrik gidince uydu sinyali neden gidiyor onu anlamadım, gitmemesi lazım...

    Ortak uydudur, binaya ait vs

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba

    raspberr y pi 3 ün elektrik kesintilerinde kapanmaması sürekli beslenmesini sağlayabilecek (hafta sonu gibi müdahale şansı olmayan zamanlardaki elektrik yokluğunda en azından 48saat idare edebilecek) bir UPS edinmeyi düşünüyorum.

    600 va yada 1000 va lık UPS alsam işimi görür mü acaba?

    UPS in online tipte olma şartı var mıdır?

    bilen arkadaşların tavsiyesi nedir?

    teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Lasvegaswings

    Golyat diğer girişleri kapatacağı için tercih etmedim. Elektrik gidince uydu sinyali neden gidiyor onu anlamadım, gitmemesi lazım...

    Merkezi sistem vardır.

    Merkezi sistemler adaptör aracılığıyla elektriğe bağlıdırlar
  • Merhaba arkadaşlar 2009 senesinde evde kullanmak için powercom 625AP model ups almıştım ve o tarihlerde bir gün evin yakınlarına yıldırım düşmüştü, O günden sonra ups enerji tutmamaya başladı, sonrasında iş güç falan derken ben de çok önemsemedim ve yaptırmadım. Geçen gün depodan çıkardım ve yaptırmaya karar verdim en azından modemin enerjisi kesilmez :)



    Powercom 625AP Modelini bilenler varsa bunun tamiri bana ne kadara patlar? Ve ankarada servis bilen varmı?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayatgezi -- 26 Eylül 2017; 14:31:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba hiç anlamadığım bir konu yardımcı olurdanız sevinirim. Kaldığım yerde günde 5-6 defa elektrikler kesilip geri geliyor haliyle modem ve bilgisayar için sıkıntı. 2 bilgisayar 2 modemin yükünü taşıyabilecek bir güç kaynağı arıyorum tavsiyelerinizi bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, Tunçmatik digitech eco 2kva aldım ama komik bir sorun var. Ups yi kapatmak istiyorum, kılavuzunda kapatmak için tekrar güç tuşuna basınız diyor. Denedim olmuyor. Fİşten çıkarınca ötüyor haliyle, power e basında sessize alıyor sadece. Bir türlü kapanmadı. Bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim
  • Önceki mesajımdaki gibi ups yi kapatamadım ama şu anlık gerekte yok.

    Kitapçığı okudum bana efso geldi ups :D pc ye bağladım ve ordan monitörü görebiliyorum. Elektrik gittikten 3 dk sorna pc yi kapat diye komut verebiliyorum. Veya kapasite alt limite düşerse pc yi kapat gibi seçenekleri var. Muazzam değil mi ?

    Bir de rapor kaydı tutuyor, elektrik şu zamanda gitti şu zamanda geldi diye. Ayrıca sms ve email ile rapor gönderme olayı var ki buu henüz çözemedim. Ama e mail bile gelse süper olur. Mining işi yapıyorum, yaklaşık 8k TL lik sistemim var. Birşeylerin yanmasını göze alamam artık.

    Daha evvel normal şebekeye bağlı iken, elektrik git gellerinden anakart ve ekran kartı yanmıştı ( normal pc idi. Mining yoktu o zaman ) Durduk yere 1200 tl masraf çıkarmıştı 2 sene evvel. Yeni anakart + işlemci ve ups ile 1000 tl verip kullanmaya devam etmiştim ( ekran kartı alamamıştım ) Fakat ups 600 ka..şimdilik mininge yetmedi, toplamda 300 w çekiyor max. 300 w lik mining olur mu demeyin..hard disk miner iseniz oluyor 6 hdd + 1 gtx 1060 ve pc = 280 w çekiyor.

    Bu arada bendeki model ups yi watt ölçere bağladım. Yük yokken yani boş halde kedisi 40 w kullanıyor. AYlık 11-12 tl ek elektrik sarfiyatı demek bu. Sistemi pahalı olanlar için bir nimet. Ama 1000 tl lik sistemler için fazla lüx.




  • Merhaba,

    Evde Philips SPN4085B/10 3m 3600J 8'li Akım Korumalı priz kullanıyorum. Elektrik kesintilerinde cihazları korumak için ups bakmaktayım.

    1 tv, 1 ps4 , 1 modem ve ev telefonu bu akım korumalı prize bağlı. Elektrik kesintisinde cihazları kapatmak için 10-15 dk lık max bi zaman kazandırsa benim için yeterli olur.

    Birkaç ups inceledim hangisi doğru ürün olur emin olamadım..
    Fiyat aralığı yakın olan farklı markalarda tavsiyeler alabilirim..

    Teşekkür ederim.


    http://www.hepsiburada.com/tuncmatik-digitech-pro-650-va-siyah-line-interactive-lcd-ups-tsk1575-p-BD19165


    http://www.vatanbilgisayar.com/tuncmatik-lite-ii-850va-line-interactive-ups.html


    http://www.vatanbilgisayar.com/tuncmatik-digitech-pro-850va-lcd-line-interactive-siyah-ups.html




  • konu biraz ölmüş ama neyse
    iki bilgisayar için ups önerileriniz nelerdir?
    aynı anda iki bilgisayarı destekleyecek süre dosyaları kaydedip bilgisayarı kapatsın yeter
  • Ustadlar cahillik ve aptallık zor seyler, ben bir aptallık yaptim, gecen gun elektrik gidince arastirmadan etmeden gittim tuncmatik 650 lite aldim, maksadim sistemi 5 dk acik tutmasi idi ( sistem i7 6700k, gtx 980ti, 750w psu var), ve aptal gibi monitörü ve kasayi upsye bagladim, ups agladi. Baya bir asiri yuk uyarısı verdi (sallamadim tusa bastım gectim oyun oynuyordum aptallik vol2) sonra cat dedi kapandı haliyle:) ve kirmizi isik surekli yanar oldu, sizce sigorta mi atmistir? Ya da cihazi komple mi yedim acaba? Değiştirip 1000 veya uzeri alayim diyordum ki sanirim değiştiremeyecegim... kaclik sistemimi kurtarır sizce?



    Su aptal kardesinize bir yardim, canim cok sikildi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • elimdeki aküsü bitmiş tunçmatik güç kaynağının akülerinin bağlantı kabloları aşırı oksitlenmiş olduğu için sökemedim, elimde kaldı. acaba bu kabloları nereden alabilirim?
  • Kalpavriksha K kullanıcısına yanıt
    hocam bildiğim sorudan başlayayım geç oldu biraz ama :D

    3- ups akımı dengeliyor. Akım korumalı prizi ups ye takıp diğer cihazları korumaya çalışmak garanti gibi gözükse de gereksiz. AMa zararı da yok

    4- 1000 va yeterli olur ama 3-5ç dk götürür bahsettiğiniz wattlarda. Rahatça kapatayım cihazları vs derseniz 1500 va iş görür.

    bonus: ütü veya süpürgeyi bağlamak gibi hata yapmayın. Ups zarar görebilir. zaten 1500 va bunları kaldırmaz.
  • catafalqx kullanıcısına yanıt
    hocam olur böyle şeyler. Garantiye verin, sonra da değiştirmek istediğinizi söyleyin. Üste para verir daha yüksek va alırsınız.
  • Ciko_Seko kullanıcısına yanıt
    hocam şu powermanager programında bir özellik var. Kendisi pc yi falan kapatabiliyor aynı zamanda siz yokken elektrikler gittiğinde email atabiliyor size. Fakat emaili aktif edemedim. Sİz denediniz mi ?
  • Aranel Ciryatan kullanıcısına yanıt
    merhabalar hocam. 200-230 arası bypass moda nasıl alabiliyoruz ? powermanagerden bulamadım ?
  • 
Sayfa: önceki 391392393394395
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.