Şimdi Ara

## UPS İle İlgili Her Şey (Kesintisiz Güç Kaynağı) ## [ANA KONU] (392. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10.472
Cevap
111
Favori
732.907
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 390391392393394
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • çerkes89 Ç kullanıcısına yanıt
    Bir işe yaramaz o zaman onlar atıyorum... Bunları da çöpe atmamak lazım aslında.
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Çöpe atmak zaten yasak atık pil kutusu bulabiliyosan oraya atabilirsin imkanın yoksa hurdacıya verebilirsin.
  • Ciko_Seko kullanıcısına yanıt
    Acaba tam yükte ne kdar fark ediyor? Mesela bir oyun açıp oynadığınızda da benzer şekilde gidiyor mu? Çünkü boşta iken ekran kartı nerdeyse 0 güç tüketir. Bu arada ben de bugün lite 1000va sipariş ettim umarım sizin kadar uzun süre dayanır bende de.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: çerkes89

    Uzun yıllar kullanmak için biraz daha bütçe ile APC BX1400U-GR modelini alabilirsiniz.

    bu ups ile kombiyi çalıştırmak mümkün olurmu yoksa illa sinüs dalga çıkışlı olmasımı gerekmekte bilgin varmı
  • Arkadaşlar FPS Champ 1K Online UPS aldım bugün. Maşallah uçak motoru gibi çalışıyor. Ses olayını bile bile aldım gerçi. İkame ettiğim bölgede elektrikler hayli sorunlu çünkü.
    Yalnız anlayamadığm bir durum var. UPS prize takılıyken Off tuşuna bassamda kapanmıyor. Kapatmak için prizden mi çekmem gerekli? Yada sürekli açık mı kalması gerekiyor bu meretin?
  • arkadaşlar Powercom IMD-1500AP UPS 1500VA/900W 2x7A Line-INT.LCD/Modem Korumalı cihaz sorunsuz çalışıyordu dü yağmur yağdı eve geldim net yok arıza kaydı bıraktım gelen giden olmadı kendim kontrol edeyim dedim güç kaynağının tel modem koruma girişi sorun oluşmuş direk hattı bağlayınca net geliyor güç kaynağına takınca dsl yok bu tamir edilirmi sigorta gibi birşeyimi var içinde evin elektirik hattı iyi sorun yok evde kaçak akım roleside var neden boyle birşey oldu anlamadım.
  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt
    Tam aynısı bana da oldu İstanbul'a o meşhur dolu yağdığı zaman. Ben de Tunçmatik 1200va kullanıyorum. Hat çıkışını güç kaynağından alınca net yok. Direkt modeme bağlayınca var. UPS sigortası var ancak durum onunla alakalı değil. Garantisi varsa garantiye göndermeni tavsiye ederim. Benimkinin garantisi biteli çok oluyor, korumasız kullanıyorum. Göya yıldırım korumalı splittera bağladım.
  • Merhaba, bulunduğum yerde günde 2-4 saat arası standart kesinti yaşanıyor. Jeneratör, UPS gibi güç kaynaklarını araştırıyorum ancak elektrikle ilgili neredeyse hiçbir şey bilmediğim gibi net bilgiye de bir türlü ulaşamadım, üstüne kafam allak bullak oldu. Konuya hakim birileri yardımcı olursa gerçekten çok sevineceğim.

    Çalıştırmak istediğim sistem ve şartlar şu şekilde: 1 laptop (bataryası da olduğu için çok takılı olmayacak), 1 modem ve 1 adet 42 inç LED TV. Bunları kesinti yaşandığında 2 saat kadar bir süre çalıştırmak istiyorum. Ek olarak bir lamba da çalışabilir. Sormak istediklerime gelince:

    1. Line ve online farkı nedir? Benim için anlık güç kaybı sorun değil. Jeneratör gibi kullanmak istiyorum.
    2. Bu cihazlara modem, TV ve laptop adaptörü normal prize takılır gibi mi takılıyor yoksa ek bir şeylere ihtiyaç var m?
    3. Yukarıda bahsettiğim sistemi 2 saat kadar çalıştırmak için kaç watt veya Va (ne olduklarını tam bilmiyorum) gücünde bir cihaza ihtiyacım var?

    Dediğim gibi araştırmaya başladığımdan beri ulaştığım kaynaklar kafamı iyice çorba etti. Sorularıma yanıt bulabilirsem çok memnun olacağım.




  • Arkadaşlar sistemimi yenileyeceğim 1 1.5 aya kadar Intel Coffee Lake işlemciler çıktığı zaman.

    UPS alma sebebim esasen yeni bir işlemciyi yeni çıktığı zamanda alacağım için anakart bios larında problem olması muhtemel,bios güncellemesi yaparken elektrikler giderse 800-900 tl verilen anakart çöp oluyor haliyle.

    Dual bioslu anakartlar var derseniz evet var ama tamamen yedek bios a güvenmek doğru mu bilemedim,veya MSI alacağım için anakartlarda dual bios yok diye biliyorum,yeni nesilde olur mu bilmiyorum.

    Lafın kısası yeni çıkacak Intel 8600K işlemcili,Msi gtx 960 ekran kartı(İleride değişmesi muhtemel),16gb ram,Seasonic 80+ bronze 620W güç kaynağı mevcut.

    Seasonic 80+ bronze 620W güç kaynağımı yaklaşık 4.5 5 senedir sıkıntısız kullanıyorum,bu zamana kadar sayısız elektrikler gitti geldi,dalgalanmalar oldu bir sıkıntı olmadı.Sisteme de herhangi bir arıza yaşatmadı bu süreçte(Ekran kartı hariç diğer bileşenler aynı zamanda alındı)

    Sıkıntı olmama nedeni hem kaliteli malzeme kullanımı hem de sanırım 110V-240V çalışma aralığında olması.Bir sayfada biri öyle bir yorum yapmıştı şimdi bulamadım.Voltajın 110V a kadar düşmesi durumunda(Ki çok zor bir ihtimal o kadar düşmesi) ve 240V a kadar yükselmelerde sıkıntı çıkarmadan çalışmaya devam etme nedeni bu özelliği olabilir mi sizce de arkadaşlar ?

    Bu sistemi sadece bios güncellerken,yani hafif yükte bios güncellenene kadar ve kesinlikle bilgisayarın kapanmamasını sağlayacak devreye girme gecikme değerinde her ihtimale karşı en az 10 dakika açık tutabilecek güçte bir UPS tavsiyesi yapanilir misiniz acaba ?

    Dediğim gibi gecikme değeri iyi olacak,anında devreye girebilecek olmalı(Online UPS düşünmüyorum şimdilik)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost911 -- 9 Eylül 2017; 11:40:53 >




  • Güç kaynağının telefon girişini nereye yaptirabiliriz arkadaslar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1,5 yıl önce Tunçmatik yan sanayisi Dexter 850 Va almıştım. Galiba bataryası ölmüş aslında daha uzun süreli dayanması gerekiyordu ama buranın elektrikleri çok dandirik özellikle voltaj konusunda. Şimdi bırakın elektrik gitmesini voltaj düşünce bile PC ye reset attırıyor. Yeni bir tane daha alim dedim iyisi olsun dedim tunçmatik Digitech Pro 850Va aldım 2 defa. Stokta kalmadı diye paramı iade ettiler. Fabrikalarında bile kalmamış stokları. Neden kalmadı soru işareti tabi tunçmatik iflasmı ediyor yoksa. Hem de iyi fiyata almıştım malesef 245 tl ye . Malesef şu an 650 Va lığı ile 1000 Valığı stoklarında kalmış. o da kampanya fiyatı 650Va lığı 175 TL idi malesef bitti cesaret edemedim yetmez belki diye. 1000Valığının fiyatı da minimum 380 TL+kargo ki sanki fazla gibi geldi.

    PC 550 watt iyi power supply corsairin ama PC nin elektrik tüketimi çok kıt. Hesaplamalarda bile max monitörle birlikte 250~270 watt elektrik harcıyor ama gene de 650Va nın yetmeyeceği düşüncesindeyim.

    Alternatif olarak İnform Guardian 800 Va LCD var 270 TL ye . Digital ekranlı ve PC ile haberleşmeli istedim bir an ona göre elektrik şirketiyle cebelleşeceğim. Çok voltaj dalgalanması oluyor çünkü. Ama açıkcası da inform guardian LCD nin nasıl bir akü kullandığını da bilmiyorum. Digitech prolar yuasa kullanırmış en iyisi buymuş, vatan bilgisayarda çalışan kişi FSP ninde yuasa kullandığını söylüyor ama FSP de ekranlı yok. Inform guardian LCD ninde bir gözü prizli diğeri değişik bir girişli o sıkıcı aynı zamanda. Monitörü nereye takacam o değişik yere olmaz.

    Varmı iyi uygun fiyata LCD li tavsiye edebileceğiniz.
    http://www.akakce.com/kesintisiz-guc-kaynagi/en-ucuz-inform-guardian-lcd-800ap-800va-fiyati,7433617.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Disection -- 18 Eylül 2017; 1:12:10 >




  • ghost911 G kullanıcısına yanıt
    110-240 çalışma aralığı değil voltaj ayarı aralığıdır. Arkasında bir switch olur o amerika 110v ve avrupa 220v ayarıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ezimuse

    110-240 çalışma aralığı değil voltaj ayarı aralığıdır. Arkasında bir switch olur o amerika 110v ve avrupa 220v ayarıdır.

    Hocam herhangi bir switch yok arkasında,otomatik ayarlıyor sanırım.

    İncelemek isterseniz PSU linki:

    http://www.hepsiburada.com/seasonic-m12-ii-620w-80plus-bronze-moduler-12cm-fanli-power-supply-sea-m12ii-620-p-BD190002?magaza=Teknavi&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-diger.pla&gclid=CjwKCAjw3f3NBRBPEiwAiiHxGFVgEdY2WeblpHKWEJ4N32AWC_SJJ39VLfsEmnC6AouO4WS0-iPa8BoCgVAQAvD_BwE




  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Merhaba telefon koruması bozulmuştu dün elektronikçi arkadaşıma götürdüm 2 adet direnc in patladığını gördük tanesini 10 kuruştan aldigim 2 adet direnc i değiştirince düzeldi şuan telefon koruması çalışıyor UPS nin direnç resmini atıyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıca ttec 12 v 9 amper akülerde taktım tanesi 67 TL mis

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkeyStar kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen benimkinde de aynı sorun var.

    Bunu nereden satın aldınız? Kendim değiştirebilir miyim, kolay bir işlem mi?
  • Disection D kullanıcısına yanıt
    Yenisini almak yerine neden batarya değiştir miyorsunuz?

    12v 7a akü n11'de 33 liraya satılıyor, 2017 üretimi.
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Elektronik parça satan yerlerde var Antalya elektro marketten aldım star elektroniktede vardır arkadaş sökme ve montajı hariç 2 dakikada yapti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Boost nasıl bir markadır ? Şu an indirimde yorumlardan birinde hemen öldü bataryası demiş diğer 2 si güzel demiş. Ama fiyat olarak normalde pahalı kampanya dışı fiyatı. İdareten iş görür mü hemen patlamasın da

    Boost 850Va
  • Lasvegaswings kullanıcısına yanıt
    Tunçmatiğe telefon açtım, garantisi hala devam ediyorsa bize gönderin dedi. Dedim akü garantiye giriyor muydu ? dedim. Onlarda evet 2 yıl boyunca her şeyi garantiye giriyor dediler. Şimdi garantiye göndersem 15 günden önce gelmez. 15 gün upssiz kalmak da iyi değil burada. Elektrikler çok kötü voltaj konusunda.

    Bundaki akü 12 Volt 9 Amper. Yuasanın şu an 62+8TL kargoya 12Volt 7A lığını buldum ama aynısı olması lazım sanki illa 9A lık gibi. Normalde bu aküler 7A lığı 120 TL , 9A lığı da 200 TL Yuasa lar çok arttı son zamanlarda. Bir de dijital LCD ekranlı olmasını istiyorum.Voltajı görmem lazım ki elektrik firmasıyla ona göre cebelleşim elimde görsel kanıt olsun. Kiracının çamaşır makinesi yandı alt katta ve servis geldi buranın voltajı çok dengesiz dedi.

    Inform Guardianın var şu an kampanyada 225 TL ye dijital LCD ekranlı 800Va hem de USB Portlu ama arkasında bir priz bir de iee var. İkisi shuko prizli olsa onu almayı düşünüyordum. Monitörü de takmak istiyorum.

    Inform Guardian




  • 
Sayfa: önceki 390391392393394
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.