Şimdi Ara

UPS Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
562
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar işyerimdeki pc imde "Inform Guardian 1000VA UPS" kullanıyorum, akşam paydosta pc yi kapattığım için ups yide power butondan kapatıyorum.Acaba açıkmı kalmalı bilemedim bu şekilde içindeki akülere yararımı yoksa zararımı olur lütfen yardım edin teşekkürler..

UPS Hakkında

• Anlatılmak istenen şu;

Cihazları her ne kadar power tuşlarından kapatsanız dahi STAND BY konumu devrede dir.
    Örnek Bilgisayarınızı kapattınız. Anakart üzerinde hala 3V3 tetik voltajı var. Yani anakartta voltaj var. PSU da primer katta voltaj var.
    Aynı duruma bir örnek daha; TV yi kumandandan kapattınız. (Öyle sanıyorsunuz)Hala anakarta da hala voltaj var. SMPS de primer katta hala voltaj var.

Bu durumdan ne anlamalıyız.

Tüm cihazlar STAND BY - BEKLEME konumunda; Yani küçük te olsa enerji sarfiyatı tüketmektedir. Yeniden çalışmak için hazır da beklemektedir. hepsinden ötesi tüm güç kaynakları üzerinde voltaj var ve 7/24 cihazlar çalışıyor. Neden geceden sabaha kadar cihazlar açılmak için beklesin? (ve gereksiz enerji tüketsin, komponentler yıpransın)

Peki ne yapmak lazım;

Kendi uygulamalarım şöyle;
    Hiç bir cihazım 7/24 açık kalmıyor. Gün içinde açıp/kapatmaya gerek yok. Gece son kullanımdan sonra tüm cihazların anahtarları kapatılır. Sistemler de enerji kalmaz. Komponentler de dinlensin...
    Bilgisayarımda

Genel kullanımlarda

Kullanılır.
    yıllardır tv 'ler, bilgisayarlar, monitörler PSU-SMPS arızası vermedi.

Öneririm...

İyi çalışmalar, kolay gelsin...
  • ups her zaman açık kalmalı lakin siz çıkısını bir anahtarlı priz koyarsanız cihazların uzun ömürlü olur...
  • Efferüm len garaçıtak.

* * *

Bilgisayarı sadece powerden kapatmayın mümkünse fişi çekin ya da ışıklı anahtarlı prizlerden alın. Buradan kapatın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: babus0606

ups her zaman açık kalmalı lakin siz çıkısını bir anahtarlı priz koyarsanız cihazların uzun ömürlü olur...
    hocam anlayamadım pc yi zaten kapatıyorum ups açık kalsa pc ye ne zararı olurki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KendiİsteğiyleAyrıldı

Efferüm len garaçıtak.

* * *

Bilgisayarı sadece powerden kapatmayın mümkünse fişi çekin ya da ışıklı anahtarlı prizlerden alın. Buradan kapatın.
    fişe takılı kalınca pc ye ne zararı olurki?
  • quote:

Orijinalden alıntı: raver

fişe takılı kalınca pc ye ne zararı olurki?

Alıntıları Göster
    Anlatılmak istenen şu;

Cihazları her ne kadar power tuşlarından kapatsanız dahi STAND BY konumu devrede dir.
    Örnek Bilgisayarınızı kapattınız. Anakart üzerinde hala 3V3 tetik voltajı var. Yani anakartta voltaj var. PSU da primer katta voltaj var.
    Aynı duruma bir örnek daha; TV yi kumandandan kapattınız. (Öyle sanıyorsunuz)Hala anakarta da hala voltaj var. SMPS de primer katta hala voltaj var.

Tüm cihazlar STAND BY - BEKLEME konumunda; Yani küçük te olsa enerji sarfiyatı tüketmektedir. Yeniden çalışmak için hazır da beklemektedir. hepsinden ötesi tüm güç kaynakları üzerinde voltaj var ve 7/24 cihazlar çalışıyor. Neden geceden sabaha kadar cihazlar açılmak için beklesin? (ve gereksiz enerji tüketsin, komponentler yıpransın)

Peki ne yapmak lazım;

Hiç bir cihazım 7/24 açık kalmıyor. Gün içinde açıp/kapatmaya gerek yok. Gece son kullanımdan sonra tüm cihazların anahtarları kapatılır. Sistemler de enerji kalmaz. Komponentler de dinlensin...
    Bilgisayarımda
    UPS Hakkında

Genel kullanımlarda
    UPS Hakkında

Kullanılır.

Öneririm...

• quote:

Orijinalden alıntı: muhsin kamer

Anlatılmak istenen şu;

Peki ne yapmak lazım;

Bilgisayarımda

Genel kullanımlarda

Kullanılır.

Öneririm...

Alıntıları Göster
    Hocam dediğinizin tam tersinide savunanlar var, sizin dediğiniz gibi fişi çektik veya anahtar ile gücü kestik diyelim bu esnada bir süre sonra anakartta psu da v.s. elektirk boşaldı diyelim, sonra anahtarı açtığımız anda kondansatörlere bir anda voltaj gideceğinde bu şok esnasında kondansatörlerin ve diğer komponentlerin ömrünün kısaldığı söylenmekte.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raver -- 10 Eylül 2020; 8:34:32 >

• An itibarı ile akülerin ömrü bitti, aslında şöyle anladım elektrik gidince pat diye kapandı.Oysaki akülerin boş olduğuna dair önceden bir uyarı vermesi gerekmiyormuydu açıkcası çok şaşırdım, bide akülerin voltajını ölçtüğümde 12 volt gösterdi dahada şaşırdım acaba aküler sağlamda cihazmı bozuldu tam anlayamadım.
  • raver kullanıcısına yanıt
    Yük altındayken ölçmeniz lazım. UPS'in çıkışına enerji çeken bir şeyler bağlayın. Daha sonra UPS'in fişini prizden çekerek akülerin devreye girmesini sağlayın sonra aküleri ölçün.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ipli jeton kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevap için teşekkürler 2 adet yeni akü aldım sorun çözüldü, kısaca aküler bitmiş ancak hala cihaz neden akü bitik uyarısı vermedi anlamış değilim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.