Şimdi Ara

Upload soygunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dikkat edin TTNET upload hızından da kırpıyor... Normalde "Netlimitsiz" tarifesinde "1Mbps" upload olması gerekirken, benim hep 797-800kbps civarındaydı. Etrafımda gördüğüm kadarıyla da herkeste böyleydi. (Daha yüksek olan var mı bilmiyorum.) "Neyse" dedik, sesimizi çıkarmadık, kullandık... Ama bugün farkettim ki, benim upload hızını sessiz sedasız 440kbps'ye indirmişler!

    TTNET'in sitesine baktım, satarken vaadedilen uploadı bulmak için. Aradım taradım, buldum:http://www.ttnet.com.tr/web/307-1702-1-1/tur/destek/destek_-_bilgi_bankasi_-_sikca_sorulan_sorular_-_baglanti_cesitleri/8_mbpsye_kadar_hizli_adsl_paketleri/ Görülüyor ki TTNET bir üçkağıtçılık örneği olarak "upload hızı 1 Mbps'ye kadardır" diyor!... Böyle bir satış şekli olabilir mi? Ne demek "e kadar"? Biz faturayı öderken TT'ye şey mi diyoruz: "55tl'YE KADAR öderim. Bu ay durumum sıkıştı, al bakalım 25'le idare et" ?!?... Diyemiyoruz. Faturanın hepsini, gününde ödüyoruz! Ama TT bize devamlı böyle diyor. (Sorsam şimdi "arıza vardı pardon" falan deyip üstüne yatacaklar.)

    "1Mbps upload vardır" deyip bu hızı sabit olarak herkese verebilirler. Bunun önünde bir teknik engel olduğunu sanmıyorum. Ama vatandaşı soymayı tercih ediyorlar!... Umarım en kısa zamanda TT tekelinden kurtulur ve rahat bir nefes alırız... Siz de uploadlarınıza dikkat edin.

    (Not: "Hattınız kaldırmıyor" veya "çalışma var" deyip downloadınızı düşürdülerse buna da inanmayın. Hat değerlerinizi kontrol edin. Gerekmediği halde düşürüyorlar. Bağlı olduğunuz santrale gidip ısrar ederseniz açıyorlar.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogan23 -- 23 Nisan 2011; 6:55:22 >







  • Santralde ki portlar yenilendikten sonra(adsl2+) upload hızlarının 800kbit`e çekildiğini açıklamışlardı. Fakat sitedeki coğu açıklama bölümünde hala 1mbit yazıyor. Benim de aklıma, yapılan sözleşmeler gereği böyle bir geri çekmenin kanunen yapılmaması gerektiği için sitedeki açıklamalara dokunmadıkları geliyor.
  • Ben itiraz ettiğimde tüm Türkiye'de 800 kb olarak uygulanıyor dediler.
  • 8 mbit limitsiz (109 TL) olan hariç diğer tüm adsl paketlerinde upload hızı 800 Kbps dir. Eğer modemde buna yakın bir değer görmüyorsanız hattınızda problem var demektir. 797 normal bir değerdir ama 400 Kbps normal değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hoca05 -- 23 Nisan 2011; 13:38:17 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hoca05

    8 mbit limitsiz (109 TL) olan hariç diğer tüm adsl paketlerinde upload hızı 800 Kbps dir. Eğer modemde buna yakın bir değer görmüyorsanız hattınızda problem var demektir. 797 normal bir değerdir ama 400 Kbps normal değil.


    Upload hızı 800 kbps'yse, satarken de böyle satması gerekir. "Soygun" demem de bu yüzden zaten, herkesden haksız yere 224 kbps tırtıklamış oluyor.

    @SysEdit, sana verdikleri cevap da şuna benzemiş: -Beni neden kazıkladınız? -Çünkü herkesi kazıklıyoruz.

    "Yaptım. Ama bir sor bakalım niye yaptım!"



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dogan23 -- 23 Nisan 2011; 18:23:16 >




  • 1mbit pakette iken benim de indirme hızım hiçbir zaman 1mbit çıkmazdı. PPPoA, PPPoE ayarları vs. bir sürü şey değiştirdim, hem 8xxkbit/s civarı çıkardı. Bunun nedeni 1mbit ile kalan farkta TCP/IP başlıklarının taşınması vs. şeyler.
    Yükleme de de böyle bir şey var ama, modemde de 1024kbps ya da 1mbps vs. yükleme hızı yazması gerek. 800 yazıyorsa kırpılma vardır.
    Ben ise 800kbps yazmasına rağmen yurtiçi FTP yüklemeler dışında hiç 100KB/s civarında yükleyememem. Siteme FTP ile dosya gönderirken 98KB/s ile yükleyebiliyorum. Ama Youtube'a yüklerken 10KB/s maks., 27KB/s vs. ile de Akilli.TV vs. yükleyebiliyorum. Benim derdim, işte her sitede bu 800kbps yükleme hızını kullanamamam.
  • 8Mb limitsiz (109 tl) pakettede upload hızı 800 kbittir. 1024 kullanan varsa santralindeki eleman düşürmeyi unutmuştur ondan ;)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.