Şimdi Ara

Upload Konusu GENEL-Hızlar artsın, AKN kalksın (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
3
Favori
3.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Simetrik şimdilik hayal gibi. Eğer dilekçedeki hızları kabul ettirebilirsek çok iyi olacak.
  • Destekliyorum Gelişmeler için takip.
  • Upload icin en gecerli sebep bulut hizmetleri gosterilebilir. Is icin dusunmeyin, Windows ile entegre gelen OneDrive'i Office 365 paketiyle kullanirsaniz 1 TB alaniniz oluyor. Bilgisayar yedekleme icin Acronis kullanirsaniz yine 1 TB uzeri alan veriyor. Google Drive keza ayni sekilde.

    Bunun korsan ile alakasi yok. Google Drive'im da an itibariyle 87 GB kullanim var. Acronis yaklasik 700 GB kullaniyor. Bir de bu bir seferlik yedekleme degil devamli olarak yedekleme yapan bir sistem. OneDrive'da 49.8 GB kullanim var, ki bu temizlenmis hali. Mail yedekleri, resimler, videolar, program arsivim, OneNote yedekleri, kisisel yazilarim vs derken bu kadar alan oldu.

    Polonya'dayim ve 100mbit download verilirken 10mbit upload veriyorlar. Daha hizli paketlerde mevcut.
  • Korsan iss'i bağlamazki o konunun muhattabı film şirketleti oyun şirketleri vs... Saçma salak gerekçeler hep. İnterneti kimin nasıl kullandığı iss leri ilgilendirmez. Iss' in yapması gereken zorunlu bir hizmet olarak yüksek download ve yüksek upload hızı sağlamak. Avrupa ve usa de upload hızları 50 mbit standartına geldi 60-70 dolarlık paketlerinde 150-300 mbit upload veriyorlar aynı anda 100 hd stream yapma garantisi vs... Biz 80 liraya kotalı 5 mbit upload kullanıyoruz bu devirde hayat ve meslekler artık youtube yayıncılığı , oyun yayıncılığı olmuşken. Senelerdir bir gram gelişme yok. Yüzlerce milyon dolar para kazanıyorlar 1 kuruşluk gelişim, yatırım yok. Köle muamelesi bu. Bilinçli olup ayaklanmalıyız böyle haksızlıklara karşı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diyelim ki internete açık NAS cihazınız var. Buna bile erişip belge indirmek için NAS'ın bulunduğu yerde upload'a ihtiyacınız var.
  • "Talebiniz değerlendirme aşamasındadır sonuçlandığında tarafınıza bilgi verilecektir" diye mesaj geldi BTK'dan. Hadi arkadaşlar yüklenin. Bu 3-5 kişiyle olmaz. 2 dakikanızı ayırın ve bu upload kotası, düşük upload hızı gibi saçmalıklardan kurtulalım.
  • 16 Mbps >>> 5 Mbps Upload Fiziksel olarak mümkün olmadığından büyük ihtimal dilekçeleri gale almazlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekostros

    Korsan iss'i bağlamazki o konunun muhattabı film şirketleti oyun şirketleri vs... Saçma salak gerekçeler hep. İnterneti kimin nasıl kullandığı iss leri ilgilendirmez. Iss' in yapması gereken zorunlu bir hizmet olarak yüksek download ve yüksek upload hızı sağlamak. Avrupa ve usa de upload hızları 50 mbit standartına geldi 60-70 dolarlık paketlerinde 150-300 mbit upload veriyorlar aynı anda 100 hd stream yapma garantisi vs... Biz 80 liraya kotalı 5 mbit upload kullanıyoruz bu devirde hayat ve meslekler artık youtube yayıncılığı , oyun yayıncılığı olmuşken. Senelerdir bir gram gelişme yok. Yüzlerce milyon dolar para kazanıyorlar 1 kuruşluk gelişim, yatırım yok. Köle muamelesi bu. Bilinçli olup ayaklanmalıyız böyle haksızlıklara karşı

    Amerika'da öyle yüksek hızlı upload veren kaç ISP var Allah aşkına linkleyin, siz de Amerikada'ki arkadaşlar da çözüme kavuşsunlar. Amerika'da internet her eyaleti geçtim, her şehir de binbir farklı hikaye. Bir şehirde 40mbit download veren sağlayıcı varken, yan şehire geçince 25 mbit download paket için çok daha fazla miktarlar isteyen ISP'ler mevcut, upload hızları 10-15mbit'ten yüksek değil birçok yerde. Google Fiber gelsin diye gün sayanlar mı dersin, bir an önce bizim kasaba yerel oluşturduğumuz Wi-Fi istasyonunu değiştirsin diyeni mi dersin. Yani o çok yüksek upload hızları, ülkenin geneline bakıldığında çok daha az bir kesimin erişimine sunuluyor. Avrupa ve Rusya'da altyapı konusu farklı, her Avrupa ülkesi aynı kalitede ve hızlarda internet sunmaz. Rusya(Sovyet) döneminden kalan ülkelerin telekomunikasyon altyapıları buna çok daha uygun mesela. Bulgaristan, Romanya, Moldovya, Çek Cumhuriyeti, Polonya vb. ülkelerde bunların yatırımları çok daha önce yapıldığı için, şimdi meyvesini topluyorlar. Türkiye'de bağımsız İSS'ler çoğalsın diye çabalıyoruz biz, çünkü hakim telekomunikasyon kuruluşu, herşeye bariyer çekebilecek güçte.

    Korsan ISS'yi bağlamaz ise neden Avrupa'da birçok yerde yasak ve sadece sınırlı saatlerde torrent paylaşımı göz ardı ediliyor ? Yerel sağlayıcı olup, küçük sağlayıcı müşteriyi kaybetmeyeyim diye göz ardı eder, o farklı;fakat büyük sağlayıcıların hepsi ilk fırsatta uyarıyı gönderirler, devamı gelirse hattın kapatılması veya yasal işleme kadar gider. Hattında botnet vb. hareket tespit edildiyse, ilk başta uyarı, port hızlarının düşürülmesi, ardından hala devam ediyorsa yasal işlem uygulanır. Elbette upload hızları Türkiye'de yükseltilsin;fakat 50mbit, 100mbit vb. upload hızları beklememek lazım. Altyapının yetmemesi değil artık mesele, mesele sağlayıcıların elde edilen kâr > müşteri memnuniyeti politikasını kabullenmesi. Bu sadece bizim ülkemizde değil, farklı ülkelerde de oluyor;ancak gönül ister ki bu tür yalan dolana başvurulmasın;fakat ülkede ekmeği satıp, kâr elde eden fırının, iki haftada kaliteyi bozup aynı fiyatı alıp, köşeyi dönüyorum zihniyetiyle yaklaştığını düşünürsek, çok şaşırmıyorum.

    Türkiye'de 100mbit'in üzerinde download hızları ne durumda mesela ? Kaç firma paket olarak 150mbit-200mbit-350mbit-500mbit satıyor ? Fakat BTK'nın verdiği örnekte 500mbit ile üst sınır çizilen tarife var. Biz de en üst 1Gbit diye gösteriliyor, o da zaten en uç nokta, alınabilirliği vs. standart kullanıcıyı aşar. ADSL hala sorun, VDSL ile bile şu anki durum büyük şehirlerde belli, herkes farklı dertlerden muzdarip. Bunlar çözülememişken ve şu anda bile AKK revizyonu nedeniyle, internet hızlarının zaman zaman düşüp, yönlendirmelerin sapıtıldığını baz alırsak. Upload bu sıkıntıların arasında kaçıncı sırada yer alıyor ? İnternete bağlanamamak mı en büyük sorun, yoksa 100mbit upload hızı mı ?




  • ADSL paketleri yani 16 megabit ve 8 megabit için yapılacak bir durum yok . iyi koşullarda 1200 KBPS çıkabilir daha iyi olduğu durumlarda büyük ihtimal bölgede vdsl altyapısı vardır. vdsl ile daha iyi upload verilebilir.
    adslde daha yüksek upload verilebilir diye Wikide yazan durum ile cevap yazmayın laboratuvar ile gerçek hayat aynı olmuyor.

    VDSL tarifelerinde upload download ın %35 olacak şekilde ayarlanabilir. 100 megabit alan kullanıcının altyapısı 50 megabit upload destekliyordur fakat bunu hem firmalar kabul etmeyecektir hemde altyapısal sıkıntı oluşturabilir .

    Bende , forumdaki diğer kullanıcılar maalesef ağız alışkanlığı download ve upload diyoruz fakat resmi bir makama Türkçesi ile yazmamız gerektiğini düşünüyorum.

    Bahsedilen konular Bulut bilişim derken etrafta taki kullanıcın bu sektörde sadece kullandığı bulut depolama kısımı (google drive ... ) ve bu kişisel kullanıma girdiğinden ciddiye alınacağını zannetmiyorum.
    Youtube ve twitch den bahsedilmiş ve bu ve benzeri sitelerde genel olarak amacı eğlence olduğundan dikkate alınmayabilir.
    Bulut bilişimde profesyonel kullanıma değinilmeli . Bulut platformundaki diğer kullanım amaçları içinhttps://cloud.google.com/products/ örnek alınabilir.
    CGNAT konusunda ipv6 dan başka çözüm yoktur.

    İnternet iletişim protokolleri Osi modeline göre 4.katman ve daha sonrası iletişimde indirmenin yanında paket verisi ulaştığını doğrulamak için sunuculara doğrulandı bilgiside gönderilmektedir ve bunun için upload
    ihtiyaç vardır. Bağlantının düzgün sağlanabilmesi adına ve kullanıcıları tanımlanan Hızların tam verimle alınması ve kaçınılmaz gelecek olan Sanayi Devrimi 4.0 için upload kaçınılmaz bir ihiyaç olduğuna değinilmeli.

    Ülkemizde bulunan Akademik çalışma ve geliştirmelerin hızlı ve ekonomik yapılması için Yüksek hızlarda İndirme yükleme ve stabil bir bağlantı şarttır.

    Galiba değinilmemiş ama son zamanlarda altyapı yatırımlarının yetersizliğinden kullanıcıların bağlandığı sunucular ile aralarında stabil ve düşük erişim süresine sahip bir bağlantı kurulamadığından da bahsedilmeli. (Forumdaki kullanıcılar pinglerinin yüksekliğinden ve bazen atlamalar olduğundan bahsediyorlar )

    Ağ tarafsızlığı (Net neutrality) konusunda dünyanın maalesef gerisinde kalmış bir ülkeyiz. Kullanıcılar speedtest.net servarlarına tam hızda iletişim kurarlarken youtube yada benzeri servislerde performans düşüklüğünden şikayetçi olmaktadırlar.




  • Büyük şehirlerin tamamında 50-100 mbit upload alma şansın var, 99 dolara 300 mbit upload veren isp'lerde mevcut ki bunlar her bölgede farklı isp olması zorunluluğuna rağmen. Böyle bir kurala karşılık yerlerinde saymıyorlar yatırımlar ve ortalama standartlar hızla yükseliyor. Ayrıca devletinde şart koyduğu maddeler mevcut. Mesela Obama döneminde büyük şirketler ve kurumlara tanınan ayrıcalıkların herkes için geçerli hale getirilmesi gibi. Sadece 2016 yılı içinde ortalama standartları %50 arttırdılar bu rakamlara basit bir google araştırması ile ulaşabilirsin. Bizde ise yatırım ve gelişime dair hiçbir adım yok senelerdir yok ki tüm ülkeye sadece 2 isp hakim olmasına, para basmalarına rağmen. Türkiye'de iss'lerin kar payları ve yatırıma ayırdıkları paralardan bahsetmeme gerek yok sanırım bildiğini var sayıyorum. Devlet ayağı ise iss'lerin tavrından daha berbat, internetin kapatılması lazım diyen bir devlet söz konusu. Türkiye'de internet standartlarının yurt dışına göre çokta farklı olmadığını ima ettiğin açıklamaları gerçekçi bulmuyorum

    Amerika'ya geri dönücek olursak 60 milyonluk test sonucunun upload ortalaması 19 mbit. İstenilen fiyatlar ise hız ve yıllık gelir ile orantılı. Amerika büyük ülke elbette her yerde aynı standart olamaz, ben İstanbul'da yaşıyorsam amerika kıyasımıda ona göre yapıyorum. 50 mbit hız alamayan banliyö bölgelerden bahsetmek anlamsız. Aynı standartlardaki bölgelerde bizim ortalamamız kotalı 1 mbit günün 3-5 saati ise net kopuk. Avrupada ise çoğu ülkede ortalama hızlar bizimkinin 4 misli, fiyatlarıda bizimkinin yarısı kadar. Bizimkiyle aynı standartlarda olan ülkelerde var elbet. Link at demişsin ispat etme çabam yok ki, sen çok merak ediyorsan kendin bakarsın.

    Torrent meselesinde Torrent'e hukuken yaptırım uygulama ihtiyacı duyan az sayıda avrupa ülkesi var iss'lerin yaptığı birşey değil bu dediğim gibi iss'i bağlamaz iss'lerle bu konunun hiçbir ilgisi yok, içerik sahipleri, bir hayli uzun, zahmetli davalar, mahkeme kararları sonucu ile iss'lerin yapmak zorunda kaldığı durumlardan ibarettir sadece. Bahsettiğin yasal işlemler "torrent kullanan herkes" şeklinde de değildir. Torrent bir p2p programıdır kullanımı suç değildir, yasa dışı değildir kafana göre "torrent kullanmak suçtur" diyemez kimse. telif hakkı olmayan veya telif hakkı dolmuş "public" içerikler içinde kullanıyor olabilirsin. Veya "biz torrent'e karşı değiliz" diyen bir yapımcının içeriği içinde olabilir. Mesela Game Of Thrones'un yapımcılarının korsanı desteklediklerine dair açıklamalarını bulabilirsin. Kendi içeriğinin korsan paylaşımını sorun etmedikleri müddetçe bu başka hiç kimsenin sorunu olamaz ve yasal yaptırım uygulanamaz. Yasal yaptırımlar programı kullanmak değil indirdiğin içerikle alakalıdır. Ben mesajımda korsan içerik ve iss'den bahsederken 1 mayıs sonrası torrent'e engel gelme ihtimalinden bahsedilen mesajları baz alarak yazdım. Iss kendi kafasına göre böyle birşey yapamaz, yapamaz derken bunu sebepleri olmadığı için söylüyorum, milletin indirdiği amerikan dizisi türk isp'sinin derdi olamaz, bir mahkeme kararı olmadığı müddetçe kendi kafalarına göre böyle birşey yapmaları, yapıcakları en aptalca şey olur çünkü kimsenin daha fazla kotaya ihtiyacı kalmaz ve daha yüksek paketlere geçiş yapmaz. Ciddi bir kazanç kaybı. Mahkeme kararı çıkması içinde bir sebep yok çünkü torrent'de telifli türk yapımı içerik yok. Seneler önce birkaç tane site vardı o siteler kapatıldı. Olursada site tespit edilir ve kapanan şey site olur program değil. He gel gelelim Türkiye'de doğru işleyen hiçbir sistem, mantık ve hukuk olmadığı için elbette böyle birşeyin olması mümkün. Umarım olmaz




  • Normal Technopat Sosyal olayı. Konuyu silmişler sağ olsunlar. Bana da engel koydular bir gün kopyala/yapıştır yapmaktan. Ama nereden kopyala/yapıştır yapmışım kanıt yok ortalıkta. Nasıl bir iş bu anlayabilmiş değilim. Üç tane uyarı aldım orada. Burada hiç uyarı almadım. Adam akıllı duran burada kolay kolay engel almıyor. Burası oraya göre daha iyi bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 23 Nisan 2017; 15:24:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben bu konunun aynısı technopatta açtım yanına alıntı yazdım buranın linkinide attım bi admin düzenledi alıntı yazısını sildi ertesi gün başka bitanesi ban attı:) geçenlerdede yazım kurallarına uymamaktan 1 hafta ban yemiştim insan virgül koymadı diye 1 hafta ban yermi :))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C0F8243CD -- 23 Nisan 2017; 17:5:38 >
  • Direkt simetrik olması gerekiyor, indirdiğin ne ise gönderdiğinde aynı hızda olmalı, upload için hiç 3-5 hesabı yapmamak gerekiyor normalde simetrik olarak hızları almamız gerekiyor zaten.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NITRO

    Akk kalkar hızdüşümü gelir. Doping gibi. Akşam 7 ile 1 arası 1 mbps hız akk yok

    Tebrikler, öngörünüz çok iyi
  • Upload konusuna kesinlikle el atılması gerek. Arkadaşlar bu konuya da ilginizi bekliyorum.
  • Hangi şirket bu upload hızlarını kaydadeğer biçimde artırırsa, o şirket sadece bu yüzden kıymete binecektir.
  • Benim anlamadığım noktada bu.Hiç bir iss de çıkıp demiyormu "oyuncu kitleyi kendimize çekelim,içerik üreticilerine destek verelim" yani rekabeti artırmak bunlar için bu kadar mı zor anlamıyorum.Bir iss çıkıp şunu desin kendimi asıcam sanırım.Düşük ping garantisi,upload hızları 5 mbpsden başlıyor,sabit olma garantisi vesaire.
  • Merhaba, internet upload hız olarak 4 mhps olarak tanımlı hız testleri vs böyle ama gel gelelim yandex disk google drive gibi uygulamalarla yükleme yaparken anca 500 kbps/s olarak geçiyor daha fazla hız alamaıyorum bunun sebebi nedir?
  • sh7rk kullanıcısına yanıt
    Birimlere dikkat edersen nedenini anlarsın.

    1 Byte=8 bit
    500 KBps=4 Mbps
    500 KB/s=4 Mb/s

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Charmlander kullanıcısına yanıt
    Birimler bir an kafa karıştırdı, ilginiz için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.