Şimdi Ara

upload hızları artırılsın!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.234
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Malesef üzücü ve istenmeyen bir sebepten dolayı uzaktan çalışma popüler oldu ve verimlilik adına upload hızı bizim için çok önemli. Bu konuyu gündeme taşıyıp servis sağlayıcılara bu konuda bir fedakarlık yapmalarını sağlayabilir miyiz?

• 10 yıldan fazladır upload upload diye bağırıyoruz ortalıkta kimse kılını kıpırdatmadı.
    Umarım şu salgın olayından sonra uploadın değeri anlaşılmıştır da ISS'lerin gündemine gelir en kısa sürede.
    En güzeli de gerçek internetin ne olduğunu kullanıcılar en azından biraz biraz anlamış oluyor.

Haberlerde gösteriyor Cumhurbaşkanımız vidyo konferansla görüşüyor bakanlarla, karşı tarafın görüntü sürekli donuyor, görüntü minecraft gibi, düşünün yani birde onların bulundukları yer devlet kurumu.

EDiT: Vidyosunu ekledim.
    Bizde bunun mücadelesini veriyoruz kaç zamandır. Gerçekten sıkıldık yani. Daireme kadar fiberoptik kablo geliyor ve böyle bir altyapıda 4mbps upload alıyorum. Gerçekten merak ediyorum bu bir fetişmi? BTK, TT bundan zevkmi alıyor? Kullanıcıya Ferrari sunup lastik vermemek ve olduğu yerde sadece motor sesini dinlemek kime ne fayda sağlıyor? İnsanlar yayın yapıyor, insanlar aileleriyle telefonda görüntülü görüşüyorlar, insanlar çevrimiçi iş toplantıları yapıyor, insanlar paylaşım yapıyor, yedekleme yapıyor. Gerçekten ülkemizde upload hızları rezil bir seviyede...
  • change.org ile kampanya açılmıştı ama işe yaramadı...
  • Şu telekom yüzünde TT altyapısını kullanan servis sağlayıcılarda 4 mb/s upload limitine takılıyordu. TurkNet YAPA da TT'nin DSLAM'i kullanılmadığı için yırtıyordu. Temmuz ayında upload için telekomun upload paketi açıklamasını bekleniyor. Ayrı bir özellik olarak satacaklar. TT satarsa diğer firmalarada paketi vermek zorunda ama onlarda müşteriye fiyatını yansıtacaklar. Zaten böyle bir çalışma yapmasalardı bile seneye gelecek olan SAYE erişim modelinde VAE'de olduğu gibi TT'nin hız limitlerine takılınmayacak.
  • BilimselProgramci kullanıcısına yanıt
    Hocam saye modeli bu yılın temmuz ayında gelmeyecekmiydi? birde sayeden ayrı bir şekilde türk telekom için bir gelişmemi var upload da?
  • Mustafa Dmrl kullanıcısına yanıt
    Turk Telekom yayıncılar için düşünüyorlarmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • smart0201 kullanıcısına yanıt
    Haberim yoktu ama özel paket olarak çıkartacaklarsa türksattan farkı olmaz.
    2 gündür Müşteri hizmetlerine ulaşmıyorsun ne altyapısı var ki ulaşsan bile bakım veya sistem çöktü diyorlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Upload Hızı 0
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 10 yıldan fazladır upload upload diye bağırıyoruz ortalıkta kimse kılını kıpırdatmadı.
    Umarım şu salgın olayından sonra uploadın değeri anlaşılmıştır da ISS'lerin gündemine gelir en kısa sürede.
    En güzeli de gerçek internetin ne olduğunu kullanıcılar en azından biraz biraz anlamış oluyor.

Haberlerde gösteriyor Cumhurbaşkanımız vidyo konferansla görüşüyor bakanlarla, karşı tarafın görüntü sürekli donuyor, görüntü minecraft gibi, düşünün yani birde onların bulundukları yer devlet kurumu.

EDiT: Vidyosunu ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 26 Mart 2020; 0:41:20 >

Ayrı bir gelişme var. BTK TT'ye Temmuz 1 de SAYE yükümlülüğü getiriyor ama TT BTK'ya referans fiyat teklifi verecek, BTK inceleyecek belki diğer firmalardan görüş isteyecek. Sonra firmalar TT ile görüşüp sistemi kuracaklar vs. 2021 senesini bulur. TT'de ben şimdi ek paket olarak vermezsem SAYE gelince diğerleri verecek diye temmuzda yeni upload paketi sunacak. Belki tepkilere bakarak ek paket değilde normal pakete gelir. Zamanında böyle şeyler yaşandı çünkü...
  • Şuan en yüksek upload hızı 5 mbit.

En az 10 mbit olması gerekiyor...
    VAE-SAYE falan hikaye bence.
    TT istese en az 20 Mbps upload verebilir şu an.

• Charmlander kullanıcısına yanıt
    Herkese veremez. Türkiye'de çoğunluk hala ADSL'in 1 mb/s destekleyen modülasyonunu kullanıyor. VDSL destekleyen yerlerde tabi verirdi.
    FTTx altyapıdan bahsediyorum zaten.
    SoL FTTX Turbo Yükle 100 Mbps--->20TL'ye çok rahat veriyor mesela ama o da ayda en fazla 4 defa satın alabiliyorsun.

• Bizde bunun mücadelesini veriyoruz kaç zamandır. Gerçekten sıkıldık yani. Daireme kadar fiberoptik kablo geliyor ve böyle bir altyapıda 4mbps upload alıyorum. Gerçekten merak ediyorum bu bir fetişmi? BTK, TT bundan zevkmi alıyor? Kullanıcıya Ferrari sunup lastik vermemek ve olduğu yerde sadece motor sesini dinlemek kime ne fayda sağlıyor? İnsanlar yayın yapıyor, insanlar aileleriyle telefonda görüntülü görüşüyorlar, insanlar çevrimiçi iş toplantıları yapıyor, insanlar paylaşım yapıyor, yedekleme yapıyor. Gerçekten ülkemizde upload hızları rezil bir seviyede...
  • 100 mbit paketim var. Gelen upload hızı 3,95 falan. Bari 1/4 oranında olsun 25 mbit yeterde artar bana.
    Google Drive, icloud sürekli kullanan biriyim dışardaysam 4.5g ile yüklüyorum daha hızlı diye.
  • 25/6
    35/8
    50/10
    100/15

Kimseye zararı olmaz. Zaten kendi ağızlarıyla bu durumda bile altyapımızın %50'si kullanılıyor diyorlar. Madem öyle açın vanayı arkadaşım.

Hoş upload paketi çalışması varmış ama yayıncılar için falan deniyor. Ek paket tarzı birşey olacak.

Gerçi gelsin yeterki, gücüm yettiğince alırım. Sırf şu upload yüzünden doğru düzgün yayın açamıyorum.

• şu konudan ek santral ve fiber talebi yaptım. buradan upload içinde yazabiliriz arkadaşlar.

https://forum.donanimhaber.com/acik-kapi-port-ve-altyapi-taleplerinizi-iletebiliyorsunuz--140709091-5

ayrıca şurdanda upload, bağlantı sorunları şikayet, alt yapı talebi oluşturabilirsiniz :https://tuketicisikayet.btk.gov.tr/https://tuketicisikayet.btk.gov.tr/

• bugün tcell mobil hattımı test ettim upload 10mbit çıktı.
    işte böyle verseler gine yeterli gelirdi

• quote:

Orijinalden alıntı: detanaoq

change.org ile kampanya açılmıştı ama işe yaramadı...
    o sitenin hiç bir esprisi yok hava civa tamamen istediğimiz kadar imza toplayalım orada firmalar bunu resmi olarka kaale almayabilir tamamen anlayısşlarına kalmıs bir konu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.