Şimdi Ara

Upload hızım 10 Mbps'e kısa süre çıkıp, 8 Mbps'e düşüyor... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Erdem the mixer kullanıcısına yanıt

    Aç bilader aç internet ile harbiden kafayı yemiş. Rutini şu sabah kalkıyo internet ne olmuş ne etmiş pingim ne uploadım. Öğlen internetim pingim. Akşam internetim pingim.

  • oyun oynuyorum ve pingimin 4-5 birim düşmesi işime gelir. Valorantta 5 ms almak yerine 1 ms alsam güzel olurdu

  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Hiçbir fark olmaz. 5'ten 1'e düşen ping farkını anlamazsın bile. Altyapı isteğini destekliyorum ama sırf ping için bunu istiyorsan hayal kırıklığına uğradım. Desen ki uzun vadede artık bakirla isim olsun istemiyorum. Ömrümün kalan kısmında sadece fiber kullanayım desen ok. Sırf ping için de fiber istemezsin hocam.


    Ben mesela fiberi daha iyi upload alabilmek için istiyorum. 3 5 ping düşse ne düşmese ne..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt

    tabi onlar da cabası, Fiber'i istememin bir çok sebebi var

    1. Pingin 4-5ms düşmesi (fark etmeyeceğimi biliyorum, ama arkadaşlarım arasında havam olur, bakın pingim 1ms ehehehe )
    2. Download hızımın artması
    3. Upload hızımın artması
    4. Upload yaparken oyun oynayabilmek
    5. Yayın yaparken daha yüksek bitrate verebilmek
    6. Daha stabil bir internet
    7. Şu an 100 mbit alıyorum ama SNR değerim 5, yani ucu ucuna alıyorum

    bir çok açıdan Fiber istiyorum yani. neden daha iyisi olmasın,




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 16 Eylül 2022; 0:4:53 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Twitchte 8000 bit sınırı var partner değilsen 6000. Sen 8 mbps civarı alıyon gayet yeter yayın için. 3-5 ayar yapıp upload yaparken rahatça oyun oynayabilirsin Vdsl ile. Bende 2 sene önce 35 civarı dsl internet vardı ayar yaptığımda ailemde biri kullansa bile tık oynamıyordu. Stabillik bakırdan bakıra değişir ona bir şey söyleyemem şahsen 2 senedir fiber kullanıyorum koptuğunu hatırlamıyorum. Zaten ekstradan 20 mbps upload paketi satılcak yani 20 yeterli bi hız server filan yapmıyorsan günümüz için. Altı üstü youtube video atsan 2-3 gb tutsa git kahvaltı gibi bir şey hazırlarken koy yükleme zaten yüklenir.


    4-5 ping düşsün arkadaşlarıma hava atıyım baya ergence 20 ping oynsana tamam. Bende geçen yaz oynamıştı 20 ping neredeyse fark ediyodu 50-60 lardan yurtdışında 20-30'a düşmüştü. Ülke içi hiç değişmedi. Sonra ne oldu tekrar 40-50 seviyelere çıktı. Bu kadar takçak bişey yok. Geçen konu açmıştım upload bazı yerlerde düşük bitrate verirken bir şey oluyo diye. Şu superonline ölümüne kadar gömen insanlar türk telekomunda aynı şeyi yaptığını görsün diye açtım. 1 aydır varmış o problem kardeşim doğru söylüyosa şuan çözüldü tabi.





  • Şuan 6000 bitrate verince drop sorunu oluşuyor, keenetic modemle ayar yapmış olsam bile tam olarak kaldırmıyor. Fiber olsa çok rahat 6000 verebilirdim. Ayrıca sadece twitch değil bir çok yayın platformu var daha yüksek bitrate ihtiyacı olan.

    20 mbps upload paketi VDSL için yok, Fiber için çıkacak. Biz en fazla 15 mbps alabiliriz eğer paket çıkarsa. Bence o bile çıkmayacak, hatta uploadlarımız 10 bile olmayacak, hiç ümitli değilim.


    Hem ben parasını verip 1000 Mbps paket almak istiyorum sanki bedavaya veriyorlar, parası ile alacağımız şeye bile ulaşamıyoruz.


    Bakın VDSL için 15 üzeri yok. Benim hattım 40 kaldırıyor ama hiçbir zaman bu hızı alamayacağım


    Upload hızım 10 Mbps'e kısa süre çıkıp, 8 Mbps'e düşüyor...


    Upload hızım 10 Mbps'e kısa süre çıkıp, 8 Mbps'e düşüyor...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miskindvd -- 16 Eylül 2022; 0:30:54 >




  • Ben 7500 Bitrate ile 1080p 60 FPS oyun yayını yaptım ve farkettim ki hareketli yerlerde piksel piksel görüntü var. En iyi kodlayıcı ayarını yapsam bile... Daha fazlası gerekli. Lakin ben Twitch kullanmıyorum zaten. Zaten AMD Ryzen 5 2400G ekran kartsız, dahili ekran kartlı APU sistem kullanıyorum. Bilgisayar donanımım çok iyi olmadığından dolayı, daha iyi bir ekran kartı ve daha iyi kodlayıcı çözümlerine ulaşamayacağım için daha yüksek bitrate vermek zorundayım. Bu yüzden diyorum ya simetrik versinler, sizde rahat edin bende rahat edeyim.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 16 Eylül 2022; 2:33:26 >
  • Merhaba, son zamanlara forumda fazla vakit geçiremediğim için sadece açtığın bir konudan hatırlıyorum seni. İnsanlar baya kızmış anladığım kadarıyla.
    Dostum madem Network, Ethernet teknolojilerine ilgin var geleceği olan meslekler sonuçta. Üniversite'de bu alanlara falan yönelebilirsin öbür türlü konuşarak eline hiçbir şey geçmez.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grikurtccc -- 16 Eylül 2022; 5:6:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

    Eline neden bir şey geçmesin, ADSL den fibere geçti.

  • grikurtccc G kullanıcısına yanıt

    Bazen konuşarak bile eline bir şey geçmiyor, bu sorunları çözmenin tek çaresi evi değiştirmek. Fiber altyapısı sağlam olan bir yere taşınırsanız sorun çözülür

  • Jazzalyn kullanıcısına yanıt

    Sadece oyunlar etkilenmiyor. Örneğin WEB YouTube ta performans fark ediyor, ping artarsa yavaşladığı için kullanmak işkence haline geliyor. 5 ms normalde fark etmememiz lazım ama deneyimi çok etkiliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Drahmizm -- 16 Eylül 2022; 13:4:35 >
  • miskindvd kullanıcısına yanıt

    Genel olarak düşünsek wapp kullanmayan yok, bunların yedeklemelerini bekliyorsunuz. Görüntülü görümeler kaliteli olmuyor. Herkesin zamansız ihtiyacı olan bir şey ama insanlar bu farkı bilmiyor.

  • Erdem the mixer kullanıcısına yanıt

    Bufferbloat unutma, 2 Mbps ten daha önemli çünkü VDSL den daha kötü fiber kullanıyoruz.

  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    Benim binaya Fiber gelirse kendi VDSL internetimi ellemeden başka birinin adına Fiber bağlatacağım, 1-2 ay kullanıp bakarım, eğer VDSL daha iyiyse geçmem Fiber'e. Bir de buffer sorunu mu çekeyim Upload hızım 10 Mbps'e kısa süre çıkıp, 8 Mbps'e düşüyor... 

  • Drahmizm kullanıcısına yanıt

    Konuyu güncelledim...

  • Neden 2499 Mbps geliyor, neden 2500 Mbps gelmiyor diye ağlanır bu sefer.


    @Erdem the mixer Rahat bırak bir beynini yahu. Asperger merger bilmem de her şeyi böyle takıyorsan stresten hastalanır gidersin sen. Hoş, ilgi çekmek için yapıyorsan, ilgiyi yakın çevrenden ara, buranın faydası yok. Dalga geçtirme kendinle...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeş sen ne sıkıntılı elemansın ya cidden sal artık bizi de interneti de. Evinde internet var mı var hızlı mı hızlı yeter da... Bi gelir UPC APC diye ağlanırsın bi fiberde pingim 1ms olmalıydı dersin bir de upload 8-10 arası geziyor dersin. Yapacak başka uğraşlar bul kendine böyle ufak şeyleri dert etmeni yaşına veriyorum büyüyünce bunlara takılmazsın umarım.

  • sis651 kullanıcısına yanıt

    İlgi değil amacım. Ciddiyim. Yurtdışındaki bir forumda bu konuyu açsam, adamlar güler. Hız limitlemesi mi? O da nedir derler... Türkiye'nin internetinin düzgün olmasını amaçlıyorum.


    Tek derdim internet mi sanıyorsunuz? Herşeyi yerli yerine düzene sokmak için uğraşan biriyim ben.


    Zaman paradır. Böyle bir söz vardır. Zamanımız para kadar değerli. Ben yaşlanmaya başladım artık. 23 Yaşında olmama rağmen halen daha 10 Gbps simetriğin keyfini uygun fiyata süremedim. Evimdeki bilgisayarım bile en hızlı donanımlara sahip değil. Ses işleriylede ilgiliyim, 40.000 TL'lik Neumann U87 endüstri standardı en iyi kondenser mikrofonu alacak param bile yok. Kısaca ben birçok şeyi dert ediyorum ancak Donanım Haber'i ve insanları ilgilendirecek olan konu internet olduğu için şimdilik internetin gelişimine odaklıyım. Çünkü benim en iyi bilgisayar ve en pahalı ekipmanlara sahip olamamam, herhangi bir şirketin sorumluluğunda olan bir husus değildir. O benim hayatıma ve ileride edineceğim meslekteki gelire vs'ye bağlı. Fakat internet evrensel birşeydir ve herkesi ilgilendirecek bir konudur. Bu sebeple şimdilik internete odaklıyım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdem the mixer -- 16 Eylül 2022; 22:24:43 >




  • sis651 kullanıcısına yanıt

    şaşırmam onuda yapsa 1000/1000 verseler bu sefer niye 940 diye ağlar

  • Erdem the mixer kullanıcısına yanıt

    Erdem sen yurtdışını ne sanıyon? adama 200/200 verdiklerimi düşünüyon? Yurtdışında kimse senin kadar takmıyo. İşi internet altyapısı vs olmayanlar dışında o adamlar için normal sen normal vatandaşsın. 10 gbps aldığında napcan merak ettim? 4k hd içerikleri hızlıcamı indircen daha fazla izlemek için klfdsmgdf Sen bu sefer niye 10 gbps yerine 5 gbps geliyo diye şikayet edersin 10 gbps değil bu sefer 100 gb olmalı diye yine şikayet edersin.


    Teyzem kanadada yaşıyo ziyarete gittiğimde 2 yıl önce kuzenim bilgisayarında yaptığımda gelen hız 500/20 iydi türkiye gibi fark yok oraya göre 50-60 kanada dolarıydı o internet türkiyede 15 dolara 500/40 alıyon. tabi efendim sen şimdi 500 alsan niye 490 geliyo diye şikayet edersin vgknmgfjkgm


    Kafayı bulmuşun internet diye diye sabah akşam kalk internetim niye 100 mbps niye 10 gbps 100 gbps değil diye şikayet ediyosundur net.

  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.