Şimdi Ara

Upload çilesi bitmiyor: 200 Mbps'lik tarifede 5 Mbps upload (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
297
Cevap
0
Favori
18.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
186 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • N20 kullanıcısına yanıt

    Senin 30 kilo elmaya ihtiyacın olabilir ancak herkesin 30 kilo elmaya ihtiyacı olmak zorunda değil.. İhtiyacı ne kadarsa o kadar alır, elma olarak düşünürsek ihtiyacı olmayan için fazlası israf olur..

  • fiber sonuçta bu simetrik olması lazım hepsinin

  • quote:

    Orijinalden alıntı: superegoid

    6 ping nasıl olabilir yahu..Ben 40 tan aşağısını göremedim..güya fiber İnternet



    Alıntıları Göster

    Bizimki de Fiber diye geçiyor sistemde ancak sokaktan geçen fiber ile geliyor kapıya kadar. Bu yüzden aslında tam olarak Fiber İnternet olmuyor. Dış kapıdan eve kadar gelen kablo normal telefon kablosu. Fiber bir bağlantı olmamasına rağmen yine de hızlar fena değil.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Firestarter24 -- 4 Ekim 2020; 21:45:32 >
  • bulunduğum konumda fiber altyapı var ve Turk.Net in 85 TL 100 Mbit e kadar hızlı taahhütsüz tarifesine geçmek istedim. Turk telekomu aradım ve 24 Mbit sınırsız 105 TL tarifesine vermiş olduğum taahhütte dolayı borcumu sorduğumda 1800 TL yaklaşık borç çıkacağını söylediler. Şimdi Türk telekom altyapısını kullanarak 100 Mbit interneti 85 TL veren bir firma var ve Turk telekom taahhüt ile halen milleti soymaya çalışıyor.
    Upload sorunu, download sorunundan önce insanımızın değersizliği, insafsızlık, maddi ve manevi fakirlik sorunlarının çözülmesi daha elzem diye düşünüyorum. Devletin ortak olduğu Türk Telekom firmasının bile kendi vatandaşını soymaya çalıştığı ülkemizde Turkcell 'in soymaya çalışması normal.
    Kamu bilinci oturmadan devlet, devlet bilinci oturmadan da kamu islah olmaz. Hak ve sorumluluklarımızın farkında olmadan, hiç bir sorunumuzun sağlıklı çözüleceğini düşünmüyorum.





  • Selamin aleyküm konuyla bi alakasi yok ama daha yeniyim buralarda ekran kartim asus rx570 expection 4g islemcimde e8600 775pin 3.33 ghz darboğaz yapma gibi bi olasilgi warmidir acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hesabımın süresiz kapatılıp silinmesini istiyorum

  • serdarski S kullanıcısına yanıt

    hesabımın süresiz kapatılıp silinmesini istiyorum

  • Dehşetengiz kullanıcısına yanıt

    hesabımın süresiz kapatılıp silinmesini istiyorum

  • bu tarifeye geçmek mantıklı mı dostlar sizce ?

  • Turknet 75 mbit downloas 8 mbit upload kullanıyorum. Romanyada 300 mbit download a 300 mbit upload var hemde 23 euro aslında bizim ülkede 4 te biri upload en azından verilmeli günümüzde insanlar youtube a video yükleme yapmasa bile WhatsApp ve messenger de görüntülü konuşma yapıyorlar bunu yükleme hızı ile gerçekleştiriyor. İndirme hızı video izlerken önemli ama görüntülü konuşma da yetersiz kalıyor 3mbit upload bile. İnternette çağ atlayacağız diyorlar 20 sene oldu be kardeşim hiçmi ilerleme olmaz daha hala bakır kablo ile internetler evimize geliyor. İzmirde alsancak buca bornova karşıyaka hariç nerede fiber var sayamadığım 1 veya 2 yer vardır. En pahalı teknolojiyi kullanıyoruz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • RAIZEN kullanıcısına yanıt
  • Ülkemizde düzgün olan ne var ki internet düzgün olsun. Yazıklar olsun sebep olanlara

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Upload kötü tamam da bu fiyata alıp 3 kişi bölüp kullanacaksın 50 tl 70 Mbps download neredeyse Upload ın düşük olma sebebi bir kaç kişi kullanmasın olabilir. biz iki kişi 5 km den çanak ile 16 download 2 Upload kullanıyoruz Upload yeterli download 1080p de aynı anda sorun yapıyor. Ttnet ve türknet ile bunun yarısını alamıyorduk kablo ile. Şükür buna demekten başka yapacak bir şey yok 1 Mbps de kullandık zamanında.

  • Asıl konuşulması gereken konudan daha önemli konu var. Ben 100mbit limitsiz 24 ay taahhütlü, tablet hediyeli, aylık 310TL küsür ücret ödüyorum.


    sırf tablet almış olduğum için bu kampanyaya geçemiyormuşum. Bu tableti ya da her neyse, bana verin diye boynunuza sarılmadım, temsilcileriniz beni ikna etti.

    bu durumda benim suçum nedir dedim müşteri temsilcisine. İşte hediye almışsınız geçemiyorsunuz deyip durdu. Yahu kaç para bu tablet ödeyim parasını dedim. Ayıp değil mi dedim 149TL'ye kampanya var ben hala 310 ödüyorum. Kimseye de bana hediye verin diye söylemim olmadı dedim.


    lütfen konuyu yukarı çıkarın..


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdarski

    Tamam işte, bende onu soruyorum..


    Yaptığın işlerin yüklenmesi ne kadar sürede yükleniyor? Ne kadar upload hızına ihtiyacın var? Bu sorunların cevabını yazmadan yazmış olmak için yazmışsın..


    Birde bahsettiğin işleri her gün mü yapıyorsun? Hatta 2 farklı iş arasındaki süre ne kadar? Kurumsal mı çalışıyorsun?


    Ayrıca ben bir şey yükleyeceğim zaman genelde gece 3 ile sabah 10 arası oluyor. Çünkü bu saatlerde internet kullanımı düşüyor ve ben daha hızlı upload yapıyorum. 1995-2000 arası bbs kullanırken, 2000-2010 arası torrent yaparken bu saatlerin en uygun saatler olduğunu farketmiştim. Gerçi insanlar şu an ne kadar torrent yapıyor bilemiyorum. Yani upload yapmak için internet kullanımının en az olduğu saatleri seçebilirsin. Upload hızını yükseltmenin başka yolu şu an yok gibi..


    Sezen Aksu'nun şarkısında dediği gibi insan ne kadar doyumsuz, ne kadar versen o kadar alıyor..

    4 kisilik bir aile icin en az 30 mbps upload lazim.


    bana 75 mbps upload yeterli. bu arada saat falan soylemissin ama bombos konusmussun. ben altyapi yetersizliginden bahsetmiyorum burda, oturdugum sitede 2 gbps bandwith GPON sistem vardi, en hizli paketi sordugumda 100 mbps dediler (100 down / 5 up ). simdi 2 gbps destekleyen hatta sahip oldugum halde 100/5 hizi ne yapayim ki ben? zaten ayni hizi VDSL de bile aliyorsun?


    bu arada paket hizlarinin nasil belirlendigini sormustum cimer'e ;


    Upload çilesi bitmiyor: 200 Mbps'lik tarifede 5 Mbps upload



    son paragraf internet fiyatlarinin neden bu kadar ucuk oldugunun cevabini veriyorUpload çilesi bitmiyor: 200 Mbps'lik tarifede 5 Mbps upload 


    EDIT :


    japonya da internet hizmetinin teknolojisine bakin;


    https://www.nuro.jp/s_plan/20gs//


    --------------


    FTTH 1st Gen:

    GPON (2.4Gbps/1.2GBps)


    FTTH 2nd Gen:

    XG-PON (10Gbps/2.5Gbps)


    FTTH 2.5th Gen:

    XGS-PON (Symmetrical 10Gbps/10Gbps)


    FTTH 3rd Gen:

    NG-PON2 4-colored/Wave(4 x symmetrical 10Gbps)





    onlar 20 gbps teknolojiye gecmek uzereyken siz 100 mbps internet hizina sukretmeye devam edin, sadece sukredin.


    bu arada bu internetin ucreti;


    Upload çilesi bitmiyor: 200 Mbps'lik tarifede 5 Mbps upload



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DING DING -- 5 Ekim 2020; 10:4:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: serdarski

    Senin 30 kilo elmaya ihtiyacın olabilir ancak herkesin 30 kilo elmaya ihtiyacı olmak zorunda değil.. İhtiyacı ne kadarsa o kadar alır, elma olarak düşünürsek ihtiyacı olmayan için fazlası israf olur..

    arkadaş sen konunun başından beri neyi savunuyorsun tamam anladık sen birkaç mbps upload ile işini görüyorsun da herkes sen mi , yıl neredeyse 2021 olacak hala 20mbps den yukarı upload yok o da yeni geldi ama onun da download hızı 50 mbps, g.tü boklu bulgar kadar olamıyoruz , adam gibi tarifeler çıkarsınlar senin gibiler de gidip 1 mbps uploadlı tarifeyi alsın ucuzdan , derdin bu mu yani uploadlar artınca fiyatlar yükselecek diye mi düşünüyorsun anlamıyorum ki , kaldı ki hadi bizde fiber var en azından 5 mbps alıyoruz bizim gibi şanslılar bu ülkede yüzde kaçı temsil ediyor millet hala adsl ile uğraşıyor , vdsl de de telekom pandemi dolayısı ile uploadları yükseltti o da geçici bir süre


    şimdi kardeşimin derslerinde kamera zorunlu , babam da evden çalışıyor arada sanırım ilerleyen dönemde komple evden olacak annem de arada görüntülü konuşyor benim uploadla işim yok bu tarz 3 kişi için 5mbps upload yeterli mi sencetarifem de 100mbps bu arada, ben ayda 2-3tb download yapsam bunun maliyeti bana 10-20mbps upload vermesinin maliyetinden daha fazladır bence





  • Stones S kullanıcısına yanıt

    Hocam emekteyim hala sol fiber bekliyorum. Ara sokaklara döşemediler bir türlü.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SuperBox bulunduğum yerde 45MBit upload vermekte.


    Kadıköy'deki eve geçtiğimde 65MBit'i görüyorum.

  • 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.