Şimdi Ara

Ünlü navigasyon firması TomTom satılıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Dijital haritalama ve navigasyon konusunda önde gelen firmalardan olan Hollandalı TomTom satılıyor. Firma Deutshce Bank’a kendisine potansiyel alıcılar bulması için yetki verdi.


     


    Finansal çıkmazda


     


    Akıllı telefonların navigasyon için artık ana akım cihazlar haline gelmesi bağımsız cihazlara olan ilgiyi azaltıyor. Navigasyon cihazları sektöründe son yıllarda yaşanan düşüş en çok TomTom’u vurdu.


     


    Firma 2017 yılında 200 milyon Avro zarar ederken lisanslama gelirlerinin de yüzde 10 civarında düşüş yaşayacağı tahmin ediliyor. Bir süredir TomTom hissedarları şirketin bir bölümünün veya tamamının satışı için baskı yapıyordu.


     


    Ayrıca Bkz.DonanımHaber iOS uygulaması AppStore’da yayında!

    Değeri 2.2 milyar dolar civarında olan TomTom için Asya kıtasından önemli teklifler geldiği ifade ediliyor. Firma bunları değerlendirebilmek adına Deutshce Bank’a yetki vermiş durumda. Şimdilik bu firmalar kim ve ne kadar fiyat veriyor belirsiz.


     


    TomTom sektörde yaşanan darboğaz nedeniyle otomotiv sektörüne yönelmiş ve önemli anlaşmalar yapmıştı. Özellikle sürücüsüz ve yardımcı pilot çalışmalarında firma önemli bir potansiyel olduğunu ifade ediyor. Satış ile ilgili önümüzdeki günlerde detaylı bilgiler verilecek.


     



  • Navigasyon cihazi aliyordun lisans suresi bitince lisansi uzatmak yeni cihaz almaktan daha pahaliya geliyordu. Allahtan akıllı telefonlar yaygınlaştı da kurtulduk şunlardan.

  • Zamanında az sömürmediler milleti oh olsun
    Telefonda navigasyon gibisi yok

  • İnterneti olmayan afrikada şanslarını denesinler.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • SLR tarzı gelişmiş profesyonel makineler olmasa, bugün Canon, Nikon, Fujifilm ve Kodak'ta cep boyutu fotoğraf makinesi olarak navigasyon cihazı firmaları ile benzer kaderi paylaşırdı.

    Ama Sony, Casio gibi çoğunun ürün yelpazesi geniş olduğundan tuzları kuru gibi.

    Yinede alanları + %70 oranda sadece fotoğraf ve ona bağlı görüntüleme sistemleri olan firmaların geleceği cep telefonlarına karşı pek parlak görünmüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi al-ozaria -- 29 Mart 2018; 20:45:53 >
  • Keşke biz satın alsak

  • Tomtom navigasyonu satmıyordu, yuvarlak ifadelerle kiralıyordu, adam akıllı bir şekilde işini yapsaydı navigasyonu sektörde kalıcı olabilirdi.
  • valla aklıma navigasyon dedin mi tek marka gelir "Garmin"

  • google amca sizinde sonunuzu getirdi tabii iyide etti bunun gelişini göremediğiniz için müşteriyi sömürmeye çalıştığınız için bunlar. sizde ücretsiz android yazılım sunup reklam alma yoluna gitseydiniz zamanında uzak doğulu aramazdınız vermek için :D

  • türkiye de ki tomtom tam leşş . il merkezinde 5 yıl önce kavşak değişmiş üst geçit yapılmış,yol evrim geçirmiş hala sola dön sola dön diye yırtınıyor. yeni 1 yıllık lisans almak 200 tl 2 yıllık lisanslı alet 175 tl . SVHS
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.