Şimdi Ara

Ünlü ekonomistten Türkiye için çok kötü haber:Türkiye'nin iflası başladı (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
269
Cevap
6
Favori
36.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
321 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fivesecond

    Başka bir konuda atmıştım ancak konuyu kapatmışlar. Ekonomi çoh eyi diyen arkadaşlar iki dakika okusun. Eğer vatanını seviyorsa...

    Sene 2005 Türkiye ile bir alâkası olmayan John Perkins kitabında anlatıyor; 
    "Kendi otomobilini üretemeyen ülkeye borç verip otobanlar yaptırırız. Sonra onlara arabalarımızı satarız. Sonra bankalarını satın alırız. O bankalardan halka ucuz krediler verip daha çok araba almalarını sağlarız. Böylece verdiğimiz o krediyi arabamızı satarak geri alırız, hem de faiziyle. O ülkeye dünya bankası ya da kardeş kurumlardan kredi ayarlarız. Ayarlanan kredi "ASLA" o ülkenin hazinesine gitmez. O ülkede ‘proje‘ yapan bizim şirketlerimizin kasasına girer. 
    Enerji santralleri, sanayi alanları, limanlar, dev havaalanları yapılır. 
    Bizim şirketlerimiz kazanır o ülkedeki birileri de nemalandırılır. Toplum bu düzenekten hiçbirşey kazanmaz. Ama ülke büyük bir borcun altına sokulmuş olur. 
    Bu o kadar büyük bir borçtur ki ödenmesi imkansızdır. Plan böyle işler. Sonunda ekonomik danışmanlar/tetikçiler olarak gider onlara deriz ki; "Bize büyük borcunuz var ödeyemiyorsunuz. O zaman petrolünüzü satın, doğal gazınızı bize verin, askeri üslerimize yer gösterin, askerlerinizi birliklerimize destek olmaları için savaştığımız bölgelere gönderin, Birleşmiş Millletler de bizim için oy verin! Elektrik su kanalizasyon sistemlerinizi özelleştirin! Onları Amerikan şirketlerine ya da diğer çok uluslu şirketlere satın...
    " Sosyal hizmetleri, teknik sistemleri, eğitim kurumlarını, sağlık kurumlarını hatta adli sistemleri ele geçiririz. Bu, ikili, üçlü, dörtlü bir darbeler serisidir."

    Bir Ekonomik Tetikçinin İtirafları - John Perkins
    hay ağzına sağlık.

    Ama, soruyorum şimdi. Şimdi bu şartlar altında "ama avm'lerde park yeri yok çok araba var hani nerede kriz?" diye düşünen halk bunu hakediyor mu haketmiyor mu?
  • Sismancocuk S kullanıcısına yanıt
    Muhtemelen babası buna karne hediyesi olarak ps yada pc alacaktı, dolar anasının nikahı olunca alamayız oğlum dedi. Bu da hükumete küstü foruma girmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • duyumu umumiye loading.. bir 50 sene de bunların borcunu öderiz..
  • aga birde demiyorlar mı biz devlet yönetiyoruz bakkal işletmiyoruz diye ulan bunlara 3 koyun bile emanet edilmez ya neyse..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yugams -- 22 Mayıs 2018; 8:28:40 >
  • kınayı avrupalılar değil siz yakacaksınız artık.16 senedir ülkeyi yöneten tayyipin parmağı nasıl yok? nasıl bu kadar kör olur insan? adamların bi alma, bizi yenme gibi bir dertleri yok. biz onların denginde değiliz, kıratında değiliz. biz batarsak mercedes satamazlar bize. o yüzden bizim batmamızı istemezler. Şu kör gözlerinizi açın artık yeter
  • Suriyeli kardeslerimiz kurtarir bizi merak etmeyin kriz baslasin ulkeden giderler suriyeliler bizde milyar euro lari harcayalim onlara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçek ülkücü ve milliyetçiler Arap yanlısı politikaların şu anki durumun nedeni olduğunun farkında

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Diğer partilerin sinek kadar aklı varsa bu seçime girmezler. Türkiye ekonomisini hangi parti çökerttiyse, yani Türkiye'yi uluslararası arenada kim dizlerinin üzerine çökerttiyse bedelini o ödemeli. Dibe vurmuş ekonomiyi son dakika başka bir partinin kucağına atıp kaçmak bu işin üç kağıdıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mgora kullanıcısına yanıt
    var var halk sokakda birbirini kemircek az kalmıs :D askeri ücret yaklaşık 20 doalra kadar düşmüş ama herşey pahalı yani 20 dolara 2 günü zor kurtarırsın :D takip ediyom
  • Hala deli gibi savunanlar var. Onlara laf anlatmayın çünkü:

    quote:

    Onların kalpleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir.
  • muhalefet kazansa da ülke 5 yılda nasıl iflas ettirilir imf ye muhtaç ettirilir bi görsek. Belki o zaman sesleri kesilir ama yok yine kesilmez. Çünkü Türkün hafızası 1 hafta.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özelleştirme yap, üretim yapma, vergiler ile geçin nereye kadar?



    Bu çok zamandır öngörülen bir durum. Ne yazık ki ülke ciddi anlamda batışa sürükleniyor. Döviz ve petrol ürünleri zaten ekonominin nasıl bir seviyede olduğunu açıklıyor bize. 1603 lira maaş ile 6 küsür lira değerinde 1 litre benzin alıyoruz. Var mı üzeri?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güney Amerikadan bile kötü olabilir belki
  • Olsun biz makam arabamızı tl ile alıyoruz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ne çok istiyorsunuz memleketin batmasını.

    Adam kına yakacak nerede ise memleket batıyor diye.
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    Sizin AKP'de 2001 Ekonomik Krizinde memleket batsa da biz iktidara gelsek diye dua etti.
  • Bayramların suçu yok mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Police Kappa

    Sizin AKP'de 2001 Ekonomik Krizinde memleket batsa da biz iktidara gelsek diye dua etti.
    kesin,herkes sizin gibi.
    ne var sıra da?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jeopol

    akpliler simdi eseriyle gurur duyuyordur.
    durumun farkında olduklarını sanmıyorum :d
  • forvet09 kullanıcısına yanıt
    Tabi herkes malı mülkü batsın diye dua ediyor.

    Sizin gibi insanlar yüzünden bu haldeyiz. Hala kurun yükselmesinin nedeni dış güçler dimi? Bize tarım ürünleri ithalat ettiren tarımı batıran, her şeyi ithal ettiren, kamu mallarını satıp sadece gün geçiştiren, eğitimi batıran, ülkede torpil yalakalık sistemi getiren hep dış güçler ve faiz lobisi dimi yoksa harikayız!

    En basitinden tarımda ithalat payı yüksek olmasa, ülke akp öncesi gibi kendine yeten ülke olsaydı şuan kur bizi bu kadar etkilemezdi en azından gıda fiyatları artmazdı bunu bile göremiyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.