|
Üniversiteyi Nereye Şikayet Edebilirsiniz?
Üniversiteler ile ilgili bir şikayetiniz varsa, bu şikayetinizi iletebileceğiniz çeşitli kurumlar mevcuttur:
-
Yükseköğretim Kurulu (YÖK): YÖK, Türkiye'deki tüm yükseköğretim kurumlarından sorumlu bir devlet kurumudur. Üniversitelerle ilgili şikayetlerinizi YÖK'e iletebilirsiniz.
-
Üniversite Rektörlüğü: Şikayetiniz doğrudan üniversite ile ilgiliyse, rektörlüğe şikayetinizi iletmeniz önerilir.
-
Yükseköğretim Denetleme Kurulu (YDDK): YDDK, üniversitelerin eğitim-öğretim faaliyetlerini denetleyen bağımsız bir kuruluştur. Üniversitelerle ilgili şikayetlerinizi YDDK'ya da bildirebilirsiniz.
Üniversite Şikayetlerini Nereye Bildirebilirim?
Yukarıda belirtilen kurumlara şikayetlerinizi aşağıdaki yöntemlerle iletebilirsiniz:
-
YÖK'e Şikayet Etme: https://www.yok.gov.tr/anasayfa adresinden YÖK'ün "İletişim" bölümüne girerek şikayetinizi iletebilirsiniz.
-
Üniversite Rektörlüğüne Şikayet Etme: Üniversitenizin resmi web sitesinden rektörlük iletişim bilgilerine ulaşabilir ve şikayetinizi iletebilirsiniz.
-
YDDK'ya Şikayet Etme: YDDK'ya şikayetinizi posta yoluyla, e-posta ile veya kurumun web sitesi üzerinden iletebilirsiniz.
Şikayetinizi iletirken aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz önerilir:
- Şikayetinizin net ve özlü bir şekilde ifade edin.
- Olayları kronolojik olarak aktarın.
- İlgili kanıtları (e-postalar, belgeler vb.) ekleyin.
- İletişim bilgilerinizi tam ve doğru bir şekilde belirtin.
Şikayetinizin değerlendirilmesi ve sonuçlanması için gereken süre ilgili kurumun çalışma prosedürlerine göre değişebilir.