Şimdi Ara

Üniversiteyi nereye şikayet edebilirim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
15.207
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • zorla bağış yaptırdılar 100 tl yoksa kayıt yapmıyorlardı.Bu şerefsizleri internetten şikayet edebileceğim bir yer var mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversiteyi Nereye Şikayet Edebilirsiniz?

Üniversiteler ile ilgili bir şikayetiniz varsa, bu şikayetinizi iletebileceğiniz çeşitli kurumlar mevcuttur:

• Yükseköğretim Kurulu (YÖK): YÖK, Türkiye'deki tüm yükseköğretim kurumlarından sorumlu bir devlet kurumudur. Üniversitelerle ilgili şikayetlerinizi YÖK'e iletebilirsiniz.

• Üniversite Rektörlüğü: Şikayetiniz doğrudan üniversite ile ilgiliyse, rektörlüğe şikayetinizi iletmeniz önerilir.

• Yükseköğretim Denetleme Kurulu (YDDK): YDDK, üniversitelerin eğitim-öğretim faaliyetlerini denetleyen bağımsız bir kuruluştur. Üniversitelerle ilgili şikayetlerinizi YDDK'ya da bildirebilirsiniz.

Üniversite Şikayetlerini Nereye Bildirebilirim?

Yukarıda belirtilen kurumlara şikayetlerinizi aşağıdaki yöntemlerle iletebilirsiniz:

• YÖK'e Şikayet Etme: https://www.yok.gov.tr/anasayfa adresinden YÖK'ün "İletişim" bölümüne girerek şikayetinizi iletebilirsiniz.

• Üniversite Rektörlüğüne Şikayet Etme: Üniversitenizin resmi web sitesinden rektörlük iletişim bilgilerine ulaşabilir ve şikayetinizi iletebilirsiniz.

• YDDK'ya Şikayet Etme: YDDK'ya şikayetinizi posta yoluyla, e-posta ile veya kurumun web sitesi üzerinden iletebilirsiniz.

Şikayetinizi iletirken aşağıdaki hususlara dikkat etmeniz önerilir:

• Şikayetinizin net ve özlü bir şekilde ifade edin.
    • Olayları kronolojik olarak aktarın.
    • İlgili kanıtları (e-postalar, belgeler vb.) ekleyin.
    • İletişim bilgilerinizi tam ve doğru bir şekilde belirtin.

Şikayetinizin değerlendirilmesi ve sonuçlanması için gereken süre ilgili kurumun çalışma prosedürlerine göre değişebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bir sonuç alamazsın, uğraşma.

Bu bağışı da mutlaka bir nedene bağlıyorlardır.
  • Hangi okul?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kings_eyes

Hangi okul?
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Bir sonuç alamazsın, uğraşma.

telefonları içeri almadılar bir de adamlarda biliyor suç işlediklerini makbuzuda aldılar koyun gibi hiç sorgulamadan nasıl verdim içime oturdu 100 tl durumu olan var olmayan var.Sonuç almasamda internetten resmi şikayet gibi bir şey yok mu kulaklarına su kaçırsam yeter

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jakobiyen_14 -- 9 Eylül 2011; 21:47:41 >
  • ^
  • Boşuna up'lamayın.
    Hiçbirşekilde alamazsınız.Herşey kanunidir.

30 yıl evvel de alıyorlardı , şimdi de alınıyor...yarında alınacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 9 Eylül 2011; 21:29:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakasddsa

quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Bir sonuç alamazsın, uğraşma.

Üniversite K.T.Ü telefonları içeri almadılar bir de adamlarda biliyor suç işlediklerini makbuzuda aldılar koyun gibi hiç sorgulamadan nasıl verdim içime oturdu 100 tl durumu olan var olmayan var.Sonuç almasamda internetten resmi şikayet gibi bir şey yok mu kulaklarına su kaçırsam yeter

Bu sadece KTÜ'de olmuyor. KTÜ bunu "açık bir şekilde" almış. Ona bakarsan, İTÜ'de de okul kaydı için ödenen toplu ücretin içine, "Sosyal Katkı Payı" adı altında 150 TL sıkıştırıyorlar. :) Başka üniversitelerde de vardır böyle bir şey.

Savunduğum bir sistem mi? Kesinlikle hayır. Ama koyunlaştırılmışız, yapacak bir şey yok. Vermek zorundasın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Bodyguard_26

Boşuna up'lamayın.

koyun olmaya devam edelim yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ege üni öğrenci kartı 50 tl
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakasddsa

quote:

Boşuna up'lamayın.

koyun olmaya devam edelim yani

Güzel kardeşim ;
    Ben senin demek istediğini gayet iyi anladım.
    Bu sistem onlarca yıldan beridir var.Sistem bu..
    Hukuk okuyan adam da bu parayı ödedi..Mühendis olan adam da..Hiçbirisi bu parayı geri alamaz.
    Kanunen bu üniversiteler böyle hakka sahipler..(Başbakan olursan bunu değiştirirsin )

Ha '' ben gencim , çatır çatır uğraşır , mahkemelere verir , cebimden bu uğurda paralar dökerim..v.s. '' diyorsan , buyur...
    Meydan senin...ASLAN sensin..
    Biz yaşlandık bunları yapamadık.Sen yap.. Büyük olursun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 9 Eylül 2011; 21:38:49 >

• YÖK e şikayet edebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nike

YÖK e şikayet edebilirsin.

Kanuni hak ondan geliyor zaten..
  • quote:

quote:

Kanuni hak ne zorla bağış alması mı ? Kanuni hakkın YÖK ten geldiğini sanmıyorum. Yasada üniversitelere zorla bağış alması yoktur ama üniversiteler tıpkı bazı belediyelerde olduğu gibi bir kulp uydurmuş olabilir.
  • quote:

quote:

quote:

Kanuni hak ne zorla bağış alması mı ? Kanuni hakkın YÖK ten geldiğini sanmıyorum. Yasada üniversitelere zorla bağış alması yoktur ama üniversiteler tıpkı bazı belediyelerde olduğu gibi bir kulp uydurmuş olabilir.

Nike dediklerin doğru olduğunu farzedelim :
    Peki bu hak arama süreci için bir gönüllü gerek..
    Çünkü birisini şikayet etmesi gerek mahkemeye..
    Hani o birisi..
    Sen..?
    Ben..?
    ... Ben gene altını çiziyorum ; üniversiteler yasal dayanakları olmadan bu tip şeyler asla yapmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bodyguard_26 -- 9 Eylül 2011; 21:53:20 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.