Şimdi Ara

Üniversiteyi bırakıp hayalimdeki mesleği yapıcam (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
2
Favori
12.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
54 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Bu arada, söyleyeyim. Tek amacınız para kazanmaksa, en iyisi ticaret ve ara işlerdir. Sizi çok zengin etmez ama durumunuz daima oldukça iyidir ülke şartlarına göre. Amcam 1 senede ev aldı, araba aldı, iş kurdu, ikinci işini alacak. Birkaç seneye binek araba + lüks ev alır. Derdiniz para ve meslek ise, okumayın. Cidden okumayın, hem size, hem insanlara, hem devlete zarar.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Skeull kullanıcısına yanıt
    Hocam sorunda tam olarak bu.Ara eleman ( aranan eleman) algısı.Örneğin yerli araba yapacağız.Diyelim bir grup beyin takımı bunu çıkarttı.Hatta bunu tasarlayanlar yabancı bile olabilir.Üretime nasıl geçeceksiniz.Almanyadan,japonyadan usta,teknisyen işçi getirtecek haliniz yok.Uygulayacak ama hakkıyla yapacak adama ihtiyaç çok.Türkiyede ki eleman gelişim süreci tesadüflere bağlı.Yüzde doksan mesleğine ya aile zoru ya mecburiyet veya başka bir itici sebeple başlamış.Dikkat edin tercih yok gibi bir şey.Sonuç kötü tesisatçı,kötü tamirci kötü üretim düşük kalite vs..
    Japonya nasıl sanayileşti? Önce batının ürünlerini taklit ederek.Önce kötü sonra iyi taklit ederek.Sonra özgünleşti.
    Bir ülkede herkes nanoteknoloji geliştirecek,gen mühendisliği yapacak,kod yazacak diye bir şey yok.Dünyada yok zaten.Bunları yapamayanıda ıskarta muamelesi yapıp "okuyamadın git çalış" dediğimiz zaman sonuç Türkiye eğitim sistemi.

    Demek istediğim 25-30 yaşına gelmiş bilmemne uyduruk fakültesinin tırnaklı hayvanlar bölümünü bitirmiş ama meslek anlamında topluma üretemeyen aksine yük olan yığınlar ülkeyi ileri götürmez.Aksine genç yaşta üretimin bir yerinde olan ,yaptığı işi seven gelişime açık bireyler ileri götürür.
    Sıkıntı belge odaklı diploma odaklı anlayışta.




  • He he yaparsin
    Solugu asgari ucretli bi fabrikada almazsan iyi

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_540

    Amma saçmalamışsınız.



    Öyle taraf tutma vs imkansız.Güven zedeleyecek bir tutum sergileyemezler.



    Zaten öyle bir şeyler ihtiyaçlarıda yok.Hepsi tarafsız otoriteler ce belirleniyor.



    Japon,çin,Almanya ve İsviçre den bir çok üniversite var.Ama Türkiye'den bir üniversite bile yok.



    Kendinizi kandırmayı bırakında biraz aynaya bakalım.Başka türlü ilerleyemeyiz.

    Alıntıları Göster
    Ben bunu itü de olan biri olarak biliyorum yani saygın üniversitelerden birindeyim ama benim saygın üniversitem sadece ülkemde öyle görülüyor, artı link vereyim, ilk google araması sonucu çıkan linki veriyorum ve link bbc ye ait bbc kimin onların üniversiteler kimin ilk 10 daki yine onların o yüzden sen baanaaaaaaaaa ne anlatıyorsun üyeeeeeeeeeeeeee yazızınca da kızıyorsunuz ama kusura bakma da bunu yazdıran sizsiniz al bak linke ilk 10 üniversite ingiltere ve abd anlamıyor musun abd ingiltere laaaaaa Dünya 'da ilk 10 a giren bir tane Rusya süper güç dediğimiz bir tane çin süper güç olma yolunda ilerleyen bir tane saygın olarak bildiğimiz teknoloji deyince japonya diye bildiğimiz ve bir tane japon üniversitesi ve üstüne bir tane paso üniversitelerinden çıkan yazılımcıların hindistandan bir tane üniversite çıkmaması bir tane o robot sanayi makine sanayi olarak gördüğümüz alman üniversitesi italya dan fransa dan ispanya dan atalarımız dedikleri o romalardan yunanlardan bir tane laaaa bir tane üniversite çıkamıyor mu şu ilk 10 a girecek tayvandan teknoloji üsleri dediğimiz koreler samsung 'un çıktığı huawei lerin çıktığı xiaomi lerin miui arayüzlerinin çıktığı oneplus 'ların çıktığı yerlerin olduğu ülkelerin bir tane ilk 10 a giren üniversiteleri yok mu yaaaa hadi oxford 'u anlatım harward 'ı anlarım mit 'i anlarım cambridge 'yi anlarım stanford 'u anlarım diğerleri kim laaaa diğerleri kimmmmmmmmmmmmmmmmmmmm ilk 100 'ü de arat ilk 80 'i yine ingiltere yine abd çünküüüüüüüüüü adamlar reklamı veriyor veriyor veriyor beyinler yıkanıyor adamlar da medya var ülke etkisi var para var satın alma var adam çekme var böyle böyleeeeee adamlar parsel parsel götürüyorlar piyasayı ve sen yok öyle yok böyle diyorsun haaa kendi ülkemi geçtim google adamlara ait bbc adamlara ait bir arama yapıyoruz kaç tane linkte wiki de şurada burada ilk 10 ilk 100 'e kendi reklamlarını sokmuşlar.

    O yüzden ben görüyorum neyin ne olduğunu.
    https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-42221076



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 31 Ekim 2018; 1:49:24 >




  • Lise bittikten sonra üniversitede benimde niyetim yoktu.Fakat okuduk yaş oldu 24 bitti. gittim berber çırağı oldum 3 senede ustalık belgemi aldım şimdi dükkanımı açtım.
    asgari ücretli 8 saat çalışıyor 60 lira için.
    Günde 30 traş ediyorum Saç,sakal,sir,bakım maskesi,yıkama,çay 10 lira.. Sürümden kazanıyorum.Kiram 550 oldu. Sabah 11 de açıyorum akşam 9da kapatıyorum.Çevremde her yer 20 liraya sadece kesiyor. Aylık gelirim 7 binden aşşağı düşmüyor. MESLEK ÖĞREN !!!!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: c.ozan

    üniversite sıralamalarını anket şirketleri yapmaz. sıralamayı belirlemek için yayınlanan makale sayıları, atıf sayıları, bünyesindeki atıf alan bilim adamı sayısı, ar-ge harcalamaları, alınan nobel sayısı,uluslar arası öğreci ve hoca oranu vs. birçok faktör var. yani bunlar hep amerikan oyunu demek kendini kandırmaktan başka birşey değil.
    Bende biliyorum anket şirketleri olmadığını yazdıklarına bakılarak derecelendirme de yapıldığını da biliyoruz ama bana kimse abd bu oyunu oynamıyor doğal gerçekleşiyor demesin. La abd filmlerini bile sokaklarını bile caddelerini bile hollywood ile o biçim süslüyor püslüyor süper beyin yıkıyor kalkmış bana kandırmak diyor ya millet biliyor bildiğini Türkiye 'yi geçtim Dünya 'da bir Dünya ülke var ve ilk 10 'a abd ingiltere giriyorsa almanya italya fransa yunanistan mısır hindistan çin kore japonya isviçre 'den üniversiteler göremiyorsam ben gördüğümü yeteri kadar açıklamışımdır ilk 20 'ye bakıyorum abd nin bütün eyaletleri sıraya dizilmiş anasını sattığım.. O yüzden sizler kendinizi kandırın esas..

    Hadi 10 üniversitenin 4 'ü hadi 5 'i abd den girsin diyeyim iyi niyetimle onu laa 10 'u 10 10 10 10 'u da abd ingiltere mi olur nasıl yıllarca eurovision 'da kazanan önceden belli oluyorsa burada da aynı oyunlar dönüyor..

    ABD 'nin gücünün yetmediği tek yer nato 'dur onu da 128 ülke abd ye karşı ret kararı vererek cevabı vermiştir abd de yapılan yardımları keserim diye racon kesmiştir ama istediğini kessin ağzının payını almıştır nato 'da..




  • Qklavye Q kullanıcısına yanıt
    Endüstri 4.0 a geçeceksin, kimse kolay yoldan para kazanmayacak, herkes gelişime zorlanacak, muasır medeniyetlerden birisi olacaksın. Hizmet sektörüne adam yetiştirirsin ama fabrikaya ara eleman yetiştirmeye hiç de lüzum yok.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • x2yk X kullanıcısına yanıt
    Rusya yı bilmem ama Çin'in o kalitede üniversiteleri olduğunda hemfikiriz. Üniversitelerimiz, meslekhane değil de eğitim-öğretim-kültür yuvası haline ne zaman gelirse o zaman eksiksiz olurlar. O durumda ülkeye çok kaliteli elemanlar yetiştirirler, ülke çok kaliteli insanlarla dolar, o durumda da yurtdışının sıralamasını pek önemsemezsin. Olay bu, işin reklam kısmını da fazla büyütmemek gerekiyor. Bizim üniversitelerimizden çok daha iyiler mi? Evet iyiler. Çin'in o seviyede üniversiteleri var mı? Var. Bitmiştir.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: despot12

    Lise bittikten sonra üniversitede benimde niyetim yoktu.Fakat okuduk yaş oldu 24 bitti. gittim berber çırağı oldum 3 senede ustalık belgemi aldım şimdi dükkanımı açtım.
    asgari ücretli 8 saat çalışıyor 60 lira için.
    Günde 30 traş ediyorum Saç,sakal,sir,bakım maskesi,yıkama,çay 10 lira.. Sürümden kazanıyorum.Kiram 550 oldu. Sabah 11 de açıyorum akşam 9da kapatıyorum.Çevremde her yer 20 liraya sadece kesiyor. Aylık gelirim 7 binden aşşağı düşmüyor. MESLEK ÖĞREN !!!!
    Demek istediğim bu.Kolay yolu seçip işsizler ordusuna katılabilirdiniz. Ama anlamsız gurur yapmayıp doğru bir hamle ile hayatınızı kurtarmışsınız. Allah yolunuzu açık etsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Benim arkadaşım profluğu bırakıp hırdavat dükkanı açtı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.