Şimdi Ara

Üniversiteye hazırlık için sizce hangisi mantıklı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar lise 3 sınıf öğrencisiyim. Meslek lisesi okuyorum. Seneye staj yapıcam ve aklıma takılan bir kaç şey var. Şimdi seneye ygs ve lys'nin son senesi. 2014'de 4 sınavlı sisteme geçeceğiz.

    Diyorum ki seneye staj-okul-dershane 3ünü birden idare etmem zor olacak gibi gözüküyor. Sıkıntıya gelebilen birisi değilim. Yarı döneme bile gelemeden dershaneden sıkılırım eminim.

    O yüzden lise 4 sınıfta yalnızca staj-okul yapsam ve ygs-lys'e girmesem. Lise bittikten sonraki sene dershane-part time bir işte çalışsam nasıl olur? Hem 4 sınavlı sistem daha iyi olacak gibi.

    Ne düşünüyorsunuz?



  • Can, ygs-lys 'ye yine gir. Girmemezlik yapma belli olmaz ne yapıp ne yapamayacağın. Olmazsa eğer seneye tekrar denersin büyütme bu kadar ama dershaneye seneye gitme bence de kendini tam veremeyebilirsin (staj falan derken).
  • Meslek liseli olduğum için, yani hocalar kendi ağızları ile söylüyorlar "sizin burda gördüğünüz normalin 3de 1i" falan diye.

    Zaten sayısal olarak gördüğümüz tek ders matematik. Onda da birşey çaktığımız yok. Sözel Allah'a emanet. Dershanesiz falan olmaz yani üni.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nipponese

    Meslek liseli olduğum için, yani hocalar kendi ağızları ile söylüyorlar "sizin burda gördüğünüz normalin 3de 1i" falan diye.

    Zaten sayısal olarak gördüğümüz tek ders matematik. Onda da birşey çaktığımız yok. Sözel Allah'a emanet. Dershanesiz falan olmaz yani üni.

    Katsayı kalkması senin açından iyi oldu :D . Şuan sana tek tavsiyem . Git kitap al konu anlatımlı olanlarından onlara çalış. Azimli olduğun sürece başaramayacağın bir şey yok ;). +Dershane de önemli fakat dershanelerde çok iyi diyemem. ZTV videoları var onları izle yeter.
  • Aynen sen yinede gir bir kendini denersin nerelerde zorlandığını öğrenmek için kendini test etmiş olursun zarar yok :D
  • Sınava olabildiğince erken girmeye bak, tabi boş girme, çalışıp uğraş da. Geçen her sene kayıp bir yıl, bir şey elde edemesen bile sonrakisi için hazırlık olacak sonuçta. 4 sınavlı sistemin ne olacağı da belli değil, sınavsız sistem getiriyoruz derlerse de ortalık torpilden geçilmeyecek. İşini erken görmeye bak. Ben gibi olma. ;) :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.