Şimdi Ara

Üniversiteye Gidip Gelmekten Bıktım [Ülkenin İçinde Bulunduğu Korkunç Durum] (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
6
Favori
6.484
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • klasik looser, blok
  • quote:

    Orijinalden alıntı: moonquad

    Bir hayatta insan kendisinden çok başkalarına bakıyorsa o insan olduğu yerde sayar.

    -Kendine yön vermek isteyen insan sadece kendisi için yaşar
    -Amacı olan insan amacına ulaşmak için her zaman geçmişten ders alıp ileriye bakar.
    -Karakterini kazanmış insan başkalarına bakıp kendini saçma sapan şeylere inandırmaz.
    -İnsanlar bilmezki kendisini geliştirdikçe devletinin geliştiğini.
    -Başkalarının yardımı ile yolunu bulmak isteyen insanlarda var bu dünyada ama bilmezki seni hangi yola sokacağını.
    -Doğru arkadaş nedir diye sorsan cevap veremez çünkü hayatında doğru arkadaş sıfatını görmemiştir.
    -Bir de bu dünyada kızların peşinden koşup sonra eline cebine atınca parası olmadığını görenler Allah onlara yardım etsin.
    -Üni hayatını kızlarla geçiren gençlik okulu öyle ya da böyle bitirip gelir buraya ben ... mühendisim iş bulamıyorum bu devletin çivisi çıkmış diye söylenip durur.
    -Sonra hiç şunu düşünmezler acaba ben neden böyle oldum demezler.Çünkü tek amacı var kızlarla takılmak.
    -Bir gün görürki o takıldığı kızlar kariyer sahibi olmuş kendisi bir baltaya sap bile olamamış.

    Yani kısacası hayatını kurmak isteyen bu hayatta bir şeyler yapmak isteyen ve bunun için çabalayan herkes hedefine tamamen ulaşmasada bir yerlere mutlaka gelir.Sende bir yerlere gelmek istiyorsan ilk önce hedefine belirlemen gerek unutma hedefler küçük olarak başlar öyle büyür ama sen direk büyük hedef şeçersen olduğun yerde sayarsın.Küçük hedeflerine ulaştıkça hayat sana daha kolay gelecektir.Devletini düşünme şunu unutma sen ilerledikçe devletinde ilerler.Bu arada Türkiye güçsüz,küçük görenler ilk önce biraz aklını kullansın şuan dünyada büyük oranda büyüme yapan tek devlet Türkiye ama daha kat etmemiz gereken çok yolumuz var.Evet büyüme oluyor ama vergiler artıyor bunda size katılıyorum ama şunu anlamanız gerek bizim üretim yapmamıza engel durumlar mevcut ve bu durumlardan inşallah kurtulacağız.Doların 4 lira olması bize ekonomik kriz yaşatmak istemeleri evet şuan aslında bir kriz var ama seviyesi düşük durumda ama bunlarda düzelecektir.Üretim yapmadığımız için vergilerimiz artıyor.Askeri ücretlerimiz düşük deniliyor evet daha iyi olabilir olacakta ama şunuda unutmayalım askeri ücretler artıkça kiralarda artmakta yani askeri ücret ne kadar artarsa artsın yetmeyecektir.
    Bunlar tamamen benim görüşümdür.

    Ne saçma. Adam üniversiteye gidiyor diye kızlara bakmayacak mı? 3 üniversiteye gittim senin tarif ettiğin tiplerin bir halt olduğunu görmedim. Nerede fırlama, karı kız işlerinde olan varsa okul bitimi işe girdi.
    İşe girmekte büyük bir olay değil.
    Benden tavsiye üniversitede takılabildiğin kadar çok kızla takıl bir daha bulamazsın.
    Ayrıca ekonomik görüşlerin de saçma. Doların 4 lira olması sayesinde o büyüme rakamını elde ettin. Tl değerli olsa kim türk malı alır ki? Adamlara dolarla mal satıyorsun sattığın malın fiyatı onlara göre ucuzluyor sürekli. Dolar 3 liraya inse devlet müdahale eder doları yükseltir.
    O artarsa bu artar falan filan yazmışın. Refah artmayacaksa bu yazdıkların üretim falan ne işe yarıyor? Vatandaşa yansımayacaksa büyüme olmuş neye yarar?




  • Asosyallerin hepsi ülkeye, üniversiteye, ortama sövüyor. Ben de bunu anlamıyorum. Kitap okuma desen yok, düzenli bir spor yapan dersen yok, kendini geliştirecek bir alanda uğraşan var mı desen yok, internet deniz derya otur iki lisan öğren desen ingilizce where are u from'dan öteye giden yine yok. Elleri ceplerinde geziyorlar anca. Burda konu açıp biraz tık alıp kendi gibilerini görünce mutlu oluyorlar heralde.



    Bu ülkeden her yıl binlerce adam akıllı mühendis, doktor, bilim adamı çıkıyor. Kimi yurtdışında eğitim alıp geliyor kimisi türkiye'de kalıyor. Siz köpek gibi çalıştınız da türkiye mi sizd engel oldu anlamıyorum. Yapanlar çok güzel yapıyor, kusura bakmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ülke değil de senin içinde bılunduğun durum korkunç. Edebiyat öğrencisisin daha kendin dışındaki herşeyi herkesi küçümsemişsin. Bu kafayla askerde dayak yer, iş de bulamazsın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Hocam bende kızlarla çok takıldım hatta günlerim onlarla geçti ama benim anlatmak istediğim üniversite hayatında kendine hedef koymazsan olduğun yerde sayarsın kızlar bizlerden daha hırslıdır.Bu şekilde ben kızlarla takılayım boşver dersi filan diyenler için yazdım.Sen niye üzerine alındın.Benim çevremde böyle insanlar çok oldu.İnsan ilk önce kendi hayatını kurmaya adamalı ondan sonrası çorap söküğü gibi gelir.Üniversitede tabikide kızlarla takılacak kız arkadaşı olacak gezecek tozacak ama kendisini unutmayacak hedeflerini bilecek belirleyecek.İnsanlar kendini ne kadar geliştirir bilgi sahibi olursa devlette o kadar gelişir.Benim demek istediğim bu hocam sizde kendinize hedef koymuşsunuz ve aradaki dengeyi kurmuşsunuz ama kimileri ise sadece kızlarla takılayım boşver okumayı diyenlerde çok bulunmaktadır.
  • Guest-55913A58C G kullanıcısına yanıt
    ------------------------------



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dumprep -- 7 Mayıs 2020; 21:42:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Böyle saçma sapan şiir yazar gibi anlattığına göre dertlerini daha pek de bir şey görmemişsin kardeş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fretta


    quote:

    Orijinalden alıntı: mojman

    ülke için ne yaptında eleştirme hakkını kendinde buluyorsun ? asıl kibirli,kendini bir şey sanan,kendin dışındakileri cahil gören sensin,kendi acizliğini zayıflığını bardağın boş kısmına bakarak ülkene mok atıp kendini tatmin etmeye çalışıyorsun,eğer hayatında birşeyi değiştirmek istiyorsan önce kendini merkeze koyman gerekiyor başkasını değil,eğer bir şey bilmiyorsan,acizsen ülkem hakkında bidaha böyle konuşup başkalarını etkileme türkiyenin geleceği çok güzel ve güçlü olacak zaten bunun aksini düşünen türk olamaz

    polyannacılığa devam et. kusuru görmeyen başarıyı sağlayamaz. ama doğru ne sallasam kâr değil mi, dolar 4 lira olmuş, biz amarigadan
    eyiyih amariga bizi chok kıskanıyor. al turşusunu kur la, neyini kıskanim ülkelerin, ülke somut bir şey mi kıskanayım?

    ah güzel kardeşim ah ya polyannasın ya da benim hakkımda bir şey bilmeden bana sallama kibrini de sen gösteriyorsun. Hadi sen benim hakkımda bir şey bilmiyorsun. ben bu ülkede yaşamıyor muyum, bu ülkenin güzelliklerini gördüğüm kadar sıkıntılarını da mı görmüyorum. Elin sosyetesinin bodrumda yediği makarna instagramda fenomen olurken doğudaki şehitlerin sayısını dahi haber olarak göremiyoruz artık. Ben bildiğim şey üzerine sallıyorum da sen neden bilmediğin ben hakkında sallama kibrini gösteriyorsun. ummadık taş baş yaracak o polyannacılığın da geçecek güzel kardeşim bir sıkıntı yaşadığında. çünkü ülke denen kazanda hepimiz varız.

    Ayrıca Türklüğüme laf etmişsin ama sana sallamanla ilgili güzel bir şey diyeyim. Türk Dili ve Edebiyatı okuyorum. Türk olmasaydım gider başka bölüm okurdum. Adam milletin başına Türklük noteri kesilmiş. Bravo kardeşim polyanna okumaya devam et.



    Doların 4 lira olmasıyla konunun ne alakası var ? Konunun başına yazdıpın şeylerden herkes muzdarip fakat herkes delinin bellediği gibidoların 4 lira olmasını bellemiş. 1 dolar 6.60 çin yuanı yapıyor çin batıyor mu ? Herkes bildiği uzman olduğu konuda konuşsun !! Dövizin yüksek olması ancak sabit olması gelişen ekonomilerde isteden birşeydir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaş tek bir şey söyleyeceğim.
    En kısa zamanda bir psikiyariste görünmesinde fayda var.
  • Yallah arabistana o zaman , el ele tutuşandan rahatsız oluyormuş allahın çomarı.
    Bu zihniyetle daha çok bakarsın aval aval öyle Amerikaya , Çin'e.
  • selam, iü'de misin
  • Bu son cevabım arkadaşlar başka cevap yazmayacağım bu konuda.

    Son mesajlardaki kompleksli arkadaşları da Allah'a havale ediyorum.

    Sanırım foruma da uzuuunca bir ara veririm. Bu böyle giderse.
    İş bulana, evlenene kadar da girmem böyle giderse.


    Çünkü burası iyice kompleksli, aşağılama eğilimli -kendisini başkalarını aşağılayarak tatmin eden- ergenlerle doldu. Akılları sıra moralimi bozacaklarını falan sanıyorlar.

    5.sayfa şekil a'da göründüğü gibi.
    Hadi eyvallah.
  • Hocam ne de guzel yazmissin , arkandayiz biz de aynini yapacagiz birakacagiz comarlari kendi hallerine .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Var kardeş senin gibi olanlar benim gibi olanlar illaki var. Bazen düşünmüyorum değil biz mi anormaliz diye?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bence bırakın okulu gidin iş bulun çalışın alın size link burdan bakın kendinize göre bir iş okuyup da napacaksınız ne gerek var ki
    https://www.emekce.com/en-iyi-is-bulma-siteleri/
  • Yine siz hiç değilse bir işte çalışmak istiyorsunuz realistsiniz.Ha üni sonrası ha üni öncesi, Ben maaşlı işede girmek istemiyorum dünyam çok farklı biri realist yaklaştı mı bir anda dünyam kararıyor mesela,

    Artık sokaklarda dolaşıp felsefeyle karnımı doyurmaya çalışırım :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: moonquad

    Hocam bende kızlarla çok takıldım hatta günlerim onlarla geçti ama benim anlatmak istediğim üniversite hayatında kendine hedef koymazsan olduğun yerde sayarsın kızlar bizlerden daha hırslıdır.Bu şekilde ben kızlarla takılayım boşver dersi filan diyenler için yazdım.Sen niye üzerine alındın.Benim çevremde böyle insanlar çok oldu.İnsan ilk önce kendi hayatını kurmaya adamalı ondan sonrası çorap söküğü gibi gelir.Üniversitede tabikide kızlarla takılacak kız arkadaşı olacak gezecek tozacak ama kendisini unutmayacak hedeflerini bilecek belirleyecek.İnsanlar kendini ne kadar geliştirir bilgi sahibi olursa devlette o kadar gelişir.Benim demek istediğim bu hocam sizde kendinize hedef koymuşsunuz ve aradaki dengeyi kurmuşsunuz ama kimileri ise sadece kızlarla takılayım boşver okumayı diyenlerde çok bulunmaktadır.

    Benim laf ettiğim kesim üniversiteyi ilkokul, lise gibi görüp tek amacın iş ve ders olduğunu sananlardır.
    Üniversite çağı öyle bir zamandır ki oradaki ortamlar oradaki kız erkek ilişkilerini daha sonra bulamazsın.
    İş hayatına gir para kazan yine de o parasızlık zamanlarındaki gibi ortamın olmaz.
    Şimdi burada öyle tipler var ki üniversiteye böyle başı öne eğik sırf ders için gidilmesi gereken yer sananlar.
    Hem sosyal insanlar her türlü iş bulur. Asıl sosyal olmayanlar ne kadar kalifiye olsa bile özgüven eksikliğinden cevherini çıkaramaz.
    Hırslı kadın konusuna gelince böyle biriyle kariyer yarıştırmak, böyle biriyle takılmak ve bir gelecek kurmak inan ki seni bitirir. Bunun hırsı kendine de sana da zarar verir. O yüzden öylesini bırak gitsin kendi haline seni de yer bitirir tabi kendi sağlığın için.
    Devlet konusu ise devlet böyle şeylerle gelişmez. Devlet ayrı piyasa ayrıdır. Devlet sadece vergi alır ve kanunlarla teşviklerle girişimcilerin yolunu açar. O yüzden devleti ve piyasayı geliştirecek olanlar sermaye sahibi girişimcilerdir parasız pulsuz üniversite mezunları değildir. Hem başarılı bir insan olmak için kısmetininde açık olması gerekir yoksa çabalar durursun bir sürü acayip sorunlarla boğuşur birşey elde edemezsin.
    Ben küçük yaşta her türlü ortamı, alemi görmüş biri olarak bu durumumdan şikayetçi değilim. En azından görmüşüm ve halt olduğunu biliyorum. Görmeyip sallayanlara laf ediyorum. Öyle ailesinin yanında belli çevrelerde yaşamış arkadaşlar askerdeyken uzun dönem erlerin yanında şoka girdiler memleketin insanına yabancı büyümüşler. İnsan her bir haltı bilecek içmesende, kullanmasanda herşeyi bileceksin benden tavsiye.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.