Şimdi Ara

Üniversitelerde Herkes Üsttekine Yalakalık Yaparak Yükseliyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
425
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • AkademikLinkyoutube
    Dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamalarına baktığımızda Türkiye'nin en iyi üniversitelerini dahi maalesef bu sıralamalarda göremiyoruz. Bu videomuzda işte bu konuyu ve dünyanın en iyi üniversiteleri arasına girebilmemiz için çözümleri konuştuk. Videoda konuştuğum verileri elde ettiğim siteleri aşağıda sıralıyorum, elbette bazı rakamlarda belli sapmalar olabilir, (örneğin Türkiye'de yıllık profesör sayısı ya da Almanya'da yıllık profesör sayıları yıllık değişim istatistikleri üzerinden yaklaşık olarak hesaplanmaya çalışıldı.) Ancak bu sapmalar konunun ana noktasını değiştirecek düzeyde olmadığına eminim (ilk 200 için 0.70 değil de 0.80 çıkabilir örneğin). Son olarak ilgili sıralamalar yapılırken tek kıstasın web of science dergilerde basılmış makaleler olmadığı görülebilir, ancak sırlamalardaki en etkili unsurun da bu dergilerde basılmış olan makalelere bağlı olduğu söylenebilir. Veriler için yararlanılan siteler: https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/Guncel_Universitelerin_Alan_Bazli_Yetkinlik_Analizi.pdf https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/2021/world-ranking#!/page/0/length/25/sort_by/rank/sort_order/asc/cols/stats https://www.statista.com/statistics/1184595/number-of-full-time-professors-at-universities-germany/ https://akademik.yok.gov.tr/AkademikArama/ http://www.webofknowledge.com/ Kanalımızı diğer sosyal medya hesaplarından takip etmek isterseniz linkler aşağıda yer alıyor. ilgili hesaplarda da olabildiğince faydalı paylaşımlar yapma çabamız devam ediyor, takip ederek bizlere destek verebilirsiniz:) : Instagram: https://www.instagram.com/akademiklink/ Twitter: https://twitter.com/istatistikvean1 Facebook: https://www.facebook.com/AkademikLink-334799593832312/ Linkedin hesaplarımız için: https://tr.linkedin.com/company/akademiklink https://www.linkedin.com/in/behcet-yalin-ozkara Artık Podcast olarak da varız, bizleri dinlemek için tek yapmanız gereken podcast platformlarında "akademiklink" şeklinde arama yapmak ve ardından çirkin sesimize maruz kalarak huzura ermek :) Spotify için: https://open.spotify.com/show/2zzpDjAvDtfZCIPjgyf3dS?si=mc1mYeI2RhuiKOruaPARww Diğer podcast platformlarından bizleri dinlemek için: https://anchor.fm/akademiklink #üniversite #liyakat #sistem
    https://www.youtube.com/watch?v=7bSeGg63PeM




    Almanya'da 800 olan profesör sayısı Türkiye'de 4000. İktisat alanında ilk 200 - 300 veya 400'de 1 tane bile üniversitemiz yok.


    Şu an ünilerde prof diye geçinenlerin hepsi yatıp güneşleniyor.


    Gerçekten uluslarası makaleler üretmiş adamın yerine 1 tane bile bu tarz makalesi olmayan herifler alınıp makama konuyor bu da çalışan adamların ya çalışmayı bırakıp birilerini yalamasına ya da yurtdışına kaçmasına yol açıyor.


    Ülkede üniveristeler ve oradaki asalaklar toplumun kanını emmek dışında bir halt yapmıyor.


    1000 ulakbilim makalesi 1 tane uluslararası makaleye eş değer değil.


    Liyakatsizliğe, pislik ve yolsuzluğa alıştım artık normali bu.


    Ulakbilim'den tanıdık vasıtası ile siparişle makale çıkartılıyor.


    --------------------------


    Ünilerde kyk'de yemek bulamıyoruz açız diyen öğrenci yığınları işte bu kokuşmuş şahıslardfan eğitim aldığını zannediyor. Bu kreşlerde hiçbir halt öğrenmeden 4 yıl eğlendikten sonra bir cahil sürüsünü işsiz ordusuna katıyoruz ne bir meslek nede bir yetkinlik sahibi olmadan.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 12 Ekim 2021; 9:17:54 >







  • Benim ilk senem ünide. Bizim inkılap dersi pandemiden önce de online oluyormuş. Şimdi notları felan sisteme yüklüyorlar. Ama inkılapçı yüklemiyor, tamam video kaydı var da gidip her seferinde videosunu mu izleyeceğim. Sonra okulumuzun yayınlarının şu kitabını alabilirsiniz dedi bir derste. Ben de şüpheye düştüm, acaba kitaba para versinler diye mi notları paylaşmıyor diye yoksa üşendiği için mi? Bilemiyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zombified stalker kullanıcısına yanıt
    Ya kitabı kendi yazmıştır ya da yayıneviyle anlaşıp komisyon alıyordur.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Cunku turkiyede unilet egitim yuvasi olarak gorulmuyor. bir yerde uni kurulursa orada ekonomi canlanir esnafin cebi dolar mantigi var. egitimin kalitesi vs kimsenin umurunda degil. bunun disinda unilerin acilmasini genclere sosyallesme imkani tanidigi icin olumlu bakan kisacasi uniye cocuk parkiymis gibi bakan bir kesim de var. 40 50 yas ustu kesim biz okuyamadik bari çocuklar okusun mantigina sahip. Ancak ciddi sekilde nitelik kaybedildiginden ve hazineye yuk oldugundan haberleri yok

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.