Şimdi Ara

Üniversiteden Kayıt Sildirecek Olan Var mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
148
Cevap
12
Favori
2.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dark is the Sunlight kullanıcısına yanıt
    Hemde ne. ama devlet okulu kazanmışken orda ne isterseler yapıp sildirir kurtulurrdum zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: diyetisyen1

4 yıl önce eski okulunu bırakıp yenisine geçmiş biri olarak;

tercih sonucunuz açıklanacak
    sonra eski okulunuza gidip kaydınızı sileceksiniz. ( 5-6 imzanın atılması gerekiyor danışman hoca, dekan, üni kütüphanesine kitap borcunuzun olmaması vb.)
    sonra yeni okula kayıt yapacaksınız
    askerlik şubesiyle işiniz yok yeni okulunuz e devlet üzerinden güncelleyecek

Askerlikle ilişkisi yoktur kağıdı istenebiliyormuş bazen sizde de istemediler sanırım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de sildiricem kaydımı ama aklıma takılan bazı şeyler var biri de kayıtlar 15 inde başlıyor.Bu tercihler ne zaman açıklanacak bari 10'unda felan açıklansada erkenden sildirsek çünkü Ankara Üniversitesi kaç saate ya da güne kayıt sildiğini bilmiyorum.

• Dostum bende hocalara geldikten benzer bir mail aldım.Tercihlerden önce kaydımı sildirmem gerektiğini söylediler.Oldukça mantıksız buldum ve araştırmaya başladım.Bu konularda resmi kanallardan bilgi almak en iyisidir.
    http://dokuman.osym.gov...tenKilavuzu27062016.pdf
    4.2 ye bakarsan sorumuzun cevabı orada var.
    "ÖSYS Kılavuzlarında yer alan yükseköğretim programlarında aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt
    yaptırılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin 19/12/2013 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul kararı
    uyarınca, durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri
    takdirde yeni yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptıramazlar. Söz konusu kararlar öğrencilerin ÖSYS tercih
    ve yerleştirmelerinde herhangi bir programa yerleştirilmesine engel değildir
    ".
    Yani kaydımızı elle sildirmemiz gerekecek.Ancak tercih sonucu universitelere puanla yerleşebiliyoruz mevcut durumda universitemiz olsa bile.Sonuçlar açıklandıktan sonra manual olarak sildirecegim ben.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SolvenTT -- 25 Temmuz 2016; 19:56:21 >

• Tercihten önce silinmesine gerek yok, bizim zamanımızda 15 agustos gibi sonuçlar açıklanmıştı. 25 ağustos gibi kaydi sildim 5 eylül gibi kayıt olmuştum yenisine
  • Bizde öyle geniş geniş bir zaman yok ki. Herşey birbirine girdi bu sene. 3 ağustosta tercihler bitecek. 7 gün sonra açıklansa 10 ağustosta tercih sonuçları açıklanacak. 15 ağustosta kayıtlar başlıyor fakat araya haftasonu girdiği için 3 günümüz olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: POMPEII

ben bugün sildirmeye gittim öğrenci işlerine toplantı yapıyolardı pazartesi gel dediler. haberleşelim, mesajım bulunsun

Senin iş noldu dostum ?

• Ben de bugün öğrenci işlerine bizzat gittim. Durumu açıkladım. Bu sene ertelenmeden dolayı az bir zamanımız olacak, bu süre içerisinde halledebilir miyim diye sordum. Dedi ki öğrenci kimliğini getir, 1-2 saat içinde hallederiz. Kütüphaneye yollayacağız seni, sonra da bir dilekçe yazarız işin hallolur dedi. Yalnız bu askerlik olayına mutlaka bakın. Çünkü askerlik yaşı gelmiş olanların başvuru yaparken sıkıntı olabilir.
    Ben sildirdim. Normalde diplomanin asli universitede olur benim diplomamin fotokopisi var asli bendedir diye imza atmisim. Diplomami bulamadim liseye gidip diploma yerine gecen bi belge aldim islemleri bu belge uzerinden yaptik.
    Biraz ozel bi durum oldu sizin bilmeniz gereken basamaklar sunlar
    -Kutuphaneye gidip kitap borcu olmadigina dair belge almak
    -Ogrenci islerine gidip kaydi sildirmek
    97 EKIM dogumluyum o yuzden askerlikle alakam olmadigi icin yarim saatlik bi isti bu

• POMPEII kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun

• Barış Can KURT kullanıcısına yanıt
    Zaten çoğu üniversite 1-2 saatte hallediyormuş. Hatta 15-20 dkda halledenler bile varmış. Biz bir aksilik olur mu diye kasıyoruz biraz.

• Sizin yakın yerlerde iyimiş benimki başka şehirde

• POMPEII kullanıcısına yanıt
    Hocam şöyle bir durum var: öğrenci işleri 1-2 saat içerisinde hallediyor fakat biz sistemde hala üniversiteye kayıtlı gözüküyoruz. Mesela arkadaş belge işlerini 1 saat içinde yapmıştı ama sistemde kaydının silindiğinin gözükmesi 4-5 gün sürmüştü. İşin bu boyutuna da bakmak lazım. Mümkünse okulunuzun internet sitesine girebilir misiniz? Hala kayıtlı gözüküp gözükmediğinize bakmak için.
  • Ee var mı bakalım başka ?

Selçuk üniversitesinden kaydımi sildirdim hocalar okulda olduğu sürece ortalama 1 2 saatte halledilebilir ama her ihtimale karşı zaman genisken halletmen en doğru olur. Okul kimliğinle ilgili sıkıntı varsa ki benim vardı gazeteye kayıp ilanı vermek filan gerekiyor. Onun dışında kütüphaneden üzerinde kayıtlı hiçbir şey bulunmadığına dair onay alman gerekiyor. Daha sonra danışman, bölüm başkanı, fakülte spor sorumlusu, mühendislikte laboratuvar sorumlusu, fakülte sekreteri, öğrenci isleri gibi fakültende bulunanlardan da imza alman gerekiyor.

• arkadaşlar burs ya da kredi alanınız var mıydı onun devamı mümkün mü ne yapmak gerekiyor bilginiz var mı

• Ben ta geçen hafta verdim dilekçeyi hala silinmedi bi trk bizim okul mu zorluyo bu kadar ya

• Elektronik Kayıt 12 Ağustos'ta başlıyor yani 9-10'u gibi açıklanır tahmini arada kalan süre 3 gün değil.
  • Barış Can KURT kullanıcısına yanıt
    Abi hala kayitli duruyorum anlamadim ki
    Sis.itu.edu.tr deki kaydimin silinmesi gerekli mi ki acaba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi POMPEII -- 2 Ağustos 2016; 21:28:49 >
  • kimbulan kullanıcısına yanıt
    Asil mesele orda iste. Benim kyk bursum vardi yanlis hatirlamiyosam her turlu degisikligi (okul,ikametgah vs) 1 ay icerisinde kyk' ya dilekce gondererek bildirmemiz gerekiyor cok ugrastirabilir o iş

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.