Şimdi Ara

Üniversitedeki ortamı merak eden lise son sınıf öğrencisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Lisedeki arkadaşlıklar üniversitede bitiyor mu ? Diğer arkadaşlarımla farklı şehirlerde ve farklı okullarda okuyacağım büyük ihtimal. Lisede çok samimi arkadaşlıklarım yok. Birde üniversite de nasıl arkadaşlık ilişkileri oluyor ?. Kız-erkek ilişkileri nasıl ? . Yani her şey çok resmi bir şekilde mi oluyor ?



  • Sorunun ucu baya açık be hocam binbir türlü cevap verilir soruna bi standardı yoktur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Donflamengo

    Sorunun ucu baya açık be hocam binbir türlü cevap verilir soruna bi standardı yoktur

    Nasıl yani hocam ? Mesela ben gidip yeni kişilerle tanışsam onlarla kaynaşsam kız erkek fark etmeksizin bunu yapsam bence lisedeki kurulan arkadaşlıklardan bir farkı olmaz.
  • tabikide olmaz demek istediğim o değildi.Yanı birisi çıkıp 'evet çok resmi bir şekilde oluyor iletişim kurmak zor' diyebilir ve kendi okuluna göre haklı da olabilir.Başkası 'aynı lısedeki gibi oluyor çok samimi ortamlar var' diyebilir ama oda kendi okulu çevresi ve kişiliğine göre yanıtlamış olur.Siz nasıl bir ortam istiyorsanız onu elde edebilirsiniz o konuda tereddutunuz olmasın
  • İTÜ de veya Boğaziçi de mühendislik düşünüyorum hocam ve ya mimarlıkta olabilir.
  • Degisir ama genel profili anlatıyorum

    Herkes yapılacak olan bir şey için "bundan benim çıkarım ne" sorusunu alenen veya içten içe soruyor bu kadar basit

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Şurdanbiöğrenciabi

    Degisir ama genel profili anlatıyorum

    Herkes yapılacak olan bir şey için "bundan benim çıkarım ne" sorusunu alenen veya içten içe soruyor bu kadar basit

    Benim anlamadigim bu insanlar sonradan turemiyor. Lisedeyken cok samimi arkadaslik kurulurken unide ne oluyorda degisiyor. 3 ay da insan bu kadar defisebilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fakirdepocu kullanıcısına yanıt
    Bunu ben de hep sorgulamıştım ama zamanla 3 ayda degil 1 yıl icinde boyle olduklarını gördüm. Kimisi geldiginde de boyle bencil oluyor, kimisi basta cok candan olup senin lise arkadasın gibi oluyor ama 1-2 seneye aranızda o samimiyet pek kalmıyor. Bizzat yasadım gördüm sevgili bulana kadar cok yakın arkadaştık hayatına biri girdi bambaşka biri oldu mesela. Boyle tipler cok

    Ama artık ben de oyle takılıyorum. Beni de zorla boyle bir insan yaptılar çünkü. Gayet dostluğa önem veren bir karakterdim ama şu an lise dostlarım haric kimseyi alttan alamiyorum. Aksi halde aralarında tutunamiyorsun hep üzülen sömürülen taraf oluyorsun. Ben de oyuzden kafama gore takılıyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dostum kişilikle alakalı bir durum bu.Üniversiteli değilim ama çok yakın arkadaşlarımdan giden var ikisi de biraz kapalı olduğu için hala kimseyle tanışmamışlar.Şöyle ki soruyorum mesela ortam nasıl falan diye diyor ki *ya zaten 3 gün gidiyorum onda da ders dinliyorum ya da telefonla falan oynuyorum* kimseyle samimi olamadım falan filan...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şurdanbiöğrenciabi Ş kullanıcısına yanıt
    İnsanlar arasındaki samimiyetin zamanla bitmesi çok doğal, karşıdan aldıkların ona verdiklerine denk olmuyorsa o arkadaşlık biter elbette.

    İnan ki ilk başta çok candan olmalarının sebebi samimiyetsizlikten ya da karşıdan nasıl kar ederim diye düşünmekten değil. Aksine "acaba karşımdakine ne verebilirim" diye düşünmelerinden. Bunu kendimden biliyorum, birisiyle tanıştığım zaman ilk olarak kendimi ve yaptıklarımı anlatırım ki bende onun ilgisini çekebilecek bişeyler bulabilsin. Eğer isterse o da bana kendini anlatır ve bir arkadaşlık kurulur. Eğer anlatacak bişey bulamazsa ya da anlattıklarımı ilgi çekici bulmazsa da doğal olarak arkadaşlık kurulmaz. Ha peki arkadaşlıklar neden bitiyor diye sorarsan, bunun sebebi de paylaşımların bitmesi işte. Paylaşacak bişey kalmadığı zaman, beraber geçirilen vakit doyurucu olmadığı zaman arkadaşlık da biter. İşte bu yüzden bir arkadaş eskisi gibi yakın değilse sorunu kendimizde aramalıyız, onunla paylaşacağımız şeyler bitiyor mu diye sorgulamalıyız. Çünkü belli ki bizim ondan alacağımız çok şey var daha.

    Üniversite ortamı çok daha pragmatik, bu yazdıklarımı kendi kafalarında tanımlamış olan çok daha fazla kişi var. Bu yüzden üniversiteye girdiğimizde çoğu insandan bu davranışı görürüz, nitekim bu davranış da bizim beklediğimiz şey olmalı. İnsanlar arkadaşlıklarını statü, maddi kazanç, ya da en basitinden hoş vakit için kuruyorlar ve bu kötü bir şey değil. Hani her arkadaşınla her şeyi konuşamazsın ya, bazı arkadaşlarınla bazı belirli şeyleri konuşursun ve paylaşırsın. Üniversitedeki arkadaşlıklar işte böyle oluyor, ortak ilgi ve meraklar üzerine kuruluyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Psydia kullanıcısına yanıt
    Başta yazdıklarına katılıyorum, kesinlikle aldıklarımız verdiklerimize eşit olmuyorsa bir eksiklik oluşuyor

    Ama sonrasında benim için dogru oldugunu düşünmüyorum. Bir arkadaşlık kurulduğu zaman sürmesi için hep çabalayan taraf olmuşumdur. Ama bir yerden sonra akısına bırakıp arkadaşlığın ne yonde seyrettiğine bakarım. Karşıdan bir nevi aynı çabayı beklerim gibi bir sey :) işin seyrine göre ben de arkadaşlığımi devam ettiririm/ bitiririm. O yuzden çoğunlukla biten arkadaşlıklarımda icim rahattir bu konuda, vakti zamanı cok sey yapmisimdir.

    Haa ayrıca psydiacığım, herkes sen-ben gibi düşünmüyor arkadaşlık konusunda. Fazla iyimsersin

    P.s: hortlattığım için konu sahibinden ozur dilerim ama bilen bilir ban yemiştim yeni açıldı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.