Şimdi Ara

Bba

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
14.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rsel -- 4 Ocak 2024; 16:32:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversitede Sunum Yapmak: Bilmeniz Gerekenler

Üniversite eğitimi sırasında sunum yapmak, birçok bölüm için önemli bir gerekliliktir. Ancak bazı sunum olmayan bölümler de mevcuttur.

Sunum Yapmazsak Ne Olur?

Sunum yapma zorunluluğu olmayan bölümlerde, sunum yapmazsanız herhangi bir cezai yaptırımla karşılaşmazsınız. Ancak sunumlar, genellikle öğrencilerin araştırma becerilerini, iletişim yeteneklerini ve konuya hakimiyetlerini geliştirmek için verilir. Bu nedenle, sunum yapmaktan kaçınmak, bu becerilerin gelişmesini engelleyebilir.

Mühendislik gibi teknik bölümlerde ise sunumlar genellikle müfredatın ayrılmaz bir parçasıdır. Sunumlar, öğrencilerin projelerini ve araştırmalarını sunmalarına olanak tanır. Sunum yapmamak, bu bölümlerde başarısızlığa yol açabilir.

Sunum Yapmak İstemiyorum

Sunum yapmaktan çekiniyorsanız, bu konuda yalnız değilsiniz. Ancak sunum yapma korkusunu aşmanın yolları vardır. Hazırlıklı olmak, provasını yapmak ve destekleyici bir ortamda sunum yapmak, bu korkuyu azaltmanıza yardımcı olabilir.

Ödev Yapmazsak Ne Olur?

Ödevler de sunumlar gibi üniversite eğitiminin önemli bir parçasıdır. Ödevlerin amacı, öğrencilerin konuyu anlamalarını ve eleştirel düşünme becerilerini geliştirmelerini sağlamaktır. Ödevleri yapmamak, akademik başarınızı olumsuz etkileyebilir ve hatta sınıfta kalmanıza neden olabilir.

Sonuç

Üniversitede sunum yapmak, bazı bölümlerde zorunlu olmasa da önemli bir beceridir. Sunum yapmaktan çekinmeyin ve hazırlıklı bir şekilde sunum yaparak bu becerilerinizi geliştirin. Ödevlerinizi de zamanında ve özenle yaparak akademik başarınızı artırın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Üniversitede çoğu bölümde sunumlar oluyor.Heleki benim gibi eğitim fakültedinde okuduysanız her ders sunum yaparsınız.İlk başta bende gerilip sıkılıyordum böyle herkesin içinde (90 kişilik sınıf 87kız) sunum yapmaktan.Ama 3. Ve 4. Sınıfta artık aşıyorsunuz bir şekilde hele birde olullara gidip öğretmenlik yapınca iyice alışılıyor.Bence sırf sunum yüzünden bölümünüzü değiştirmeyin gün geçtikçe alışırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sunum yapmak kolay değil, ben de sizin gibi zorlanıyorum ve gözlemlediğim kadarıyla çoğu kişi için sunum yapmak sıkıntılı bir süreç. Ancak size de bir sürü artı sağladığını inkar edemeyiz. Evet stres olmanız normal ama karşınızdaki kişiyle iletişimi yürütebilmeniz hem iş hayatınız hem de normal yaşantınız için önemli. Çekingenliğinizi üzerinizden atmanız için büyük bir fırsat. Ayrıca hazırlıkta bu tür sunumlar normaldir, çünkü yabancı dilde sunum yapmak hem yazma hem konuşma becerilerini ilgilendirdiğinden hocalar bu yöntemi tercih eder. Ve şunu da ekliyim, üstteki arkadaşın dediği gibi, sunum yüzünden bölümünüzü değiştirmeyin. Mühendislikte bile sunum yapmanız gerekiyor bazen. Bence zaten lisans eğitimine başladığınız zaman bu sunumların sayısı çok azalacaktır.

Sunum konusunda sizi haklı bulduğum nokta şu: Hocaların zorla bazı konular hakkında sunum yaptırması. Belki siz ilgi alanınızla ilgili bir şey sunsanız bu kadar stres olmayacaksınız hatta sunmak hoşunuza bile gidecek. Ama eğitim sistemimiz böyle maalesef.

Diğer sorunuza gelirsek sunumsuz geçmeniz için dersin geçme koşullarına bir bakın derim. (syllabus veya) Örneğin sunumlar %10 filan etkiliyorsa geçersiniz ancak %50 filan ise geçmeniz çok da kolay değil, diğer yükümlülükleri tam yapmanız gerekiyor ki bu da sizi zorlayabilir. Bence iyi kötü sunumunuzu yapın, sınıftakileri de düşünmeyin çünjkü inanın hepsi sizin gibi stres oluyor ve kimsenin de sizden bir fazlası yok. Kolay gelsin

• ben de işletme okudum ve ilk başlarda sunum hazırlamak ve sunmak çok sıkıntılı geliyordu. aynı heyecanlar. kekelemeler. ama hocalarımız özellikle sunum yaptırıyorlardı ki ileride bu heyecanı aşarak mükemmelleşin diye. işletmeci olarak işiniz fikirlerinizi kabul ettirmek, yaptığınız çalışmaları anlatmak, yapacaklarınızı anlatmak ve kabul almak için iyi öğrenmeniz gerekli diyorlardı. hatta dersin adı iletişim teknikleriydi ve sadece sunum yapmak için verilen alakasız bir konu üzerine sunum yapmak için amfi de yüzlerce kişinin karşısına çıktığınızda hocamız şöyle dedi "Evet arkadaşlar, arkadaşınız sunum yaparken eğer "şey", "eee", "yani", "ııı" gibi şeyler söylerse aynısını sizler de söyleyeceksiniz demiştir. tabi ilk 10 dakika ızdırap gibiydi. sınıf benimle beraber ee liyor, meee liyor, şeyliyordu ama inan ondan sonra kendine güvenin geliyor. daha kötü ne olabilir diyorsun ve sonraki hiç bir sunumunda zorlanmıyorsun. Hatta bu sosyal ortamdaki konuşmalarının bile etkisini artırıyor sürekli şey, hani, ee gibi kelimeler kullanmıyorsun.
    sunum sunmak ayrı bir iş ama eğer sunum hazırlamak konusunda yardım almak istiyorsan bu konuda profesyonel destek alabileceğin yerler var. sunuguru u ve bionluk u önerebilirim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Vivo V29 deneyimlerim
    12 ay önce açıldı
    Vivo V25
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.