Şimdi Ara

Üniversite okuyan sayısı 7 milyona dayandı! (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
1
Favori
17.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
267 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LacWer

    İşinize gelince ülke cahil eğitimli insan yok falan işinize gelmeyince her şehirde üniversite mi olur neden 7 milyon üniversite okuyan var. Kusra bakmayın kendinizle neden bu kadar çelişiyorsunuz. Bu ülke Akp ülkesi değil Türkiye Cumhuriyeti siz hükemete muhalefet ile Ülkesinr düşman olmayı karıştırmışsız. Akp yi sevmiyorsunuz diye bu ülke ye düşman olmanıza gerek yok
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 21 Mart 2021; 13:12:23 >
  • Bu ülkenin en büyük sıkıntısı hemen her konuda çok net bir gerçeği unutması: "Önemli olan nicelik değil, niteliktir!"

    İsterseniz 10000 tane üniversiteniz, 70.000.000 tane üniversite mezununuz olsun. Evrensel kabullerin ışığında nitelikli bireyler yetiştiremediğiniz, araştırma geliştirmede dünyada söz sahibi olamadığınız ve dahi kendi ülkenizin kalkınmasında lokomotif bir kitle yaratamadığınız sürece kuru kalabalıktan öteye geçmeyecektir.

    Bu ülkede kaç üniversite gerçekten nitelikli öğrenciler yetiştirebiliyor?.. Ben size aşağı yukarı bir rakam vereyim, 10-15'i geçmez. Zaten dünyadaki üniversite değerlendirmelerinde de Türkiyedeki Üniversite eğitiminin kalitesini(!) az çok görebilirsiniz. Bırakın ilk 100'e, ilk 500'e giren üniversite sayımız bir elin parmakları kadar!..

    Milletçe matematikten zerre anlamamamıza rağmen nedense sayılara fazla meraklıyız. Dünyanın en büyük bilmem kaçıncı ekonomisi olduğumuzu anlatıp duran amcaların çarpım tablosunu dahi bilmediğine eminim mesela. O adama göre sayısal büyüklük mühimdir.. Ama akılcı eğitim sistemine sahip gelişmiş ülkelerde asıl olan nicel değil, nitel üstünlüktür. Zaten bu yüzden onların halkları huzur içinde yaşarken biz ve bizim kafadaki toplumlar hala bin türlü dertle boğuşuyoruz.

    Ama sorarsan dünyanın bilmem kaçıncı büyük köprüsü bizde. Bilmem kaç milyon üniversite okuyan bireyimiz var vs. vs...




  • ve bence üniversiteler daha çok işe odaklı insan yetiştirmeli müfredatlarda adamın hayatı boyunca kullanmayacağı bilgiler kirli bilgide öğretiliyor bu çok yanlış daha yavan anlaşılması kolay işe odaklı öğretim verilmesi şart ve bu ülkede ciddi anlamda yaşlanmış memur sayısı çok fazla ve üniversitelerin çoğu lise eğitimi veriyor çok birşey beklememek lazım birde kalifiyeli eleman yetiştirmede bence iyi değiliz yada özel sektörün beklentileri ciddi anlamda farklı yeni mezun olmuş adama bile 1 yıl deneyim şart benimle çalışmak istiyorsan kafası hakim yada stajer gibi o adamı kullanıp 1 yıl 400 600 en fazla 700 liraya yol parasını bile bazıları vermiyor ssk zaten hak getire yapmıyor ülkede böyle böyle adam bitmez ki kullanılacak bazı bölümlerden mezun olmuş örnek vermek gerekirse muhasebe mezunu ülkede 1m istihdam varsa 5mdan fazla muhasebe mezunu var ve hala eğitimi verilmekte ve kontenjan sayısı azaltılmamakta ayreten bu kadar üni okuyan adam var devlet birde muhasebe kursu veriyor ki helal olsun bir yandan ama öbür taraftanda okuyan insanların emeklerine yazık bu kurs mesela olmaması yada muhasebe okumuş adamı dahada işe odaklı eğitmekte kullanılabilir çok fazla yaşlı memur var bunların zorla emekliye ayrılmasını sağlamak ve gençlerin önünü açmak şart vergi daileri ssk gibi yerler belediyeler bir çok yerde yaşı fazla olan adamlar var askerlik olayını bence zorunludan kaldırıp profesyönel askerlik olayına iyice yüklenseler piyasada ki işsiz oranı bence iyice iyileştirilmiş olur ve askerlik olayını bence birazcık esnetmeleride gerek ne gibi adam profesyönel bir er ve askeriyeye yakın bir evde isterse oturabilmeli yani hep askeriye sınırlarında durmamalı insan sıkılabilir parasını kazanıyor olabilir lakin bu onu mental bozukluğa itebilir falan filan bu verdiğim örnek sadece piyasada işsiz olanlar için büyük bir alternatif olabilir yazılım sektörünün keza gelişmesi gerek otomotiv sektörüne girecekler buna keza yatırım eleman yetiştirme lazım bunlar bize yardımcı olabilirler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Sparda_ -- 18 Ağustos 2017; 11:36:9 >




  • Kardeşim atama yok diye bütün ülke cahil mi kalsın kimsr üniversite okumasın mı.O zamana atam yok diye ülkenün alayı ilk okul mezunu dolaşsın senin mantığına göre Kusura bakma ama üniversiteyi bitirip oturup sadece devlete kapak atayım peşine düşersen tabiki işsiz kalırsın. Özelde iş bul yada kendi işini kur ama bizim gençlerde bu yok üniversite mezunu olan kendini birşey zannediyor. Evde yan gel yat kpss kursuna gidip twitterdan atama dileniyor. Git yurtdışınada Madem Ülkede iş imkanı yok. Herkes üniversite okusun bence ama niteliksiz olanlar atama bekler aklını kullanan her halukarda iş bulur. Kesinlikle herkes üniversite okumalı okusun ki Ülkenin Bilgi seviyesi artsın Akp de gitsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanki büyük marifet bitirince işsizler

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LacWer

    Kardeşim atama yok diye bütün ülke cahil mi kalsın kimsr üniversite okumasın mı.O zamana atam yok diye ülkenün alayı ilk okul mezunu dolaşsın senin mantığına göre Kusura bakma ama üniversiteyi bitirip oturup sadece devlete kapak atayım peşine düşersen tabiki işsiz kalırsın. Özelde iş bul yada kendi işini kur ama bizim gençlerde bu yok üniversite mezunu olan kendini birşey zannediyor. Evde yan gel yat kpss kursuna gidip twitterdan atama dileniyor. Git yurtdışınada Madem Ülkede iş imkanı yok. Herkes üniversite okusun bence ama niteliksiz olanlar atama bekler aklını kullanan her halukarda iş bulur. Kesinlikle herkes üniversite okumalı okusun ki Ülkenin Bilgi seviyesi artsın Akp de gitsin.
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 21 Mart 2021; 13:12:15 >
  • Hocam şuanu bilirim isteyen ekmeği taştan çıkarır sen yerinde oturursan sana iş gelmez tani. Benim nice lise arkadaşlarım kendi kurdukları işleri ile serveleri varken Üniversite arkadaşalrım hala atama bekliyor. Diyeceğim bu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıllardır diyorum ileride ekmek alacağımız fırın kalmayacak yapabilen de yapamayan da oluru olan da olmayan da okuyor baktı olmuyor yıllık 50 60k verip özel okutuyor ondan sonra mesleği yapamayan vasıfsız, hastanın içinde onu bunu unutan teşhisi yanlış koyan kabloyu yanlış bağlayan hesabı iyi yapamayıp binayı yıktıran insanlar çıkıyor. Kimse de demiyor ki ulan bizim çocuğumuz da demek ki başka bi iş yapacak herkes ille oğlum mühendis doktor olsun ille kızım doktor olsun diyor öğretmenliği bile beğenmiyorlar artık. Sınava bi kere giriyo yetmiyor ikiye giriyor yetmiyor üç kere sınava girmek nedir abi ya ? Hayır sonuçta da bişi değişmiyor daha kötü olmazsa şükrediyolar. Bu çark çok dönmez herkesin haberi olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LacWer

    Hocam şuanu bilirim isteyen ekmeği taştan çıkarır sen yerinde oturursan sana iş gelmez tani. Benim nice lise arkadaşlarım kendi kurdukları işleri ile serveleri varken Üniversite arkadaşalrım hala atama bekliyor. Diyeceğim bu
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 21 Mart 2021; 13:12:7 >
  • Teknik lise makine okudum.Lisede 3 senede 1 kalıp yaptık.Stajda o kalıbı 1 saate yapıyoduk.Hocalara cizim ögretin diyoduk pc üzerinden hoca makine hocası cizimi bilmiyor biz ona ögretiyoduk.myo gectim bildiğin lisenin hızlandırılmıs hali ulan bari dedim liseden kendimizi geliştirmedik üni yapalım.Burdakiler liseden mal cıktı.Ha bide teknik lise oldugumuz halde ygs/lys hazırlamadılar bizi ben maaşı alır giderim kafasındaydı hocalar.Onların zaten Allah belasını versin.Yedikleti ekmek haram olsun.26 kişide 2 kişi müh kazandı.Gelelim myo hoca cizim anlatıyor geciyor ben anlatır gecerim diyor.Tam 2 sene slaytan yansıyan seyleri ezberledim.Hiçbir makine kullanmadık.Kısaca buraya kadar gördüğüm ögretmenlerin Allah belasını versin.Sanayiye gidim dedim adam sen bişey bilmiyon cırak olarak baslatcaz dedi.5 yıl boşa okudum.Zaten agır iş dayanamadım bıraktım nalet olsun mesleginede 1400 lira yag pas ücinde gittim güvenlik kartı aldım sözleşmeli beledeyide 2.5k maaş alıyorum hiçbişey yapmıyor.İsg bitirdim ona hazırlıyorum kendmi.Kısacası bu ülkedeki herşey boş.Kendini geliştiriciler konusmasın.Biraz bişey alırsın sen üstüne atarsın ama kimse bişey vermediki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ülke Üniversite Sayısı
    HindistanHindistan 8.407
    Amerika Birleşik DevletleriA.B.D 5.758
    FilipinlerFilipinler 2.060
    ArjantinArjantin 1.705
    İspanyaİspanya 1.415
    MeksikaMeksika 1.341
    BangladeşBangladeş 1.268
    EndonezyaEndonezya 1.236
    JaponyaJaponya 1.223
    FransaFransa 1.062
    ÇinÇin 1.054
    RusyaRusya 1.108
    İran İran 343
    Kore Güney Kore 322
    Vietnam Vietnam 209
    TürkiyeTürkiye 196
    Mısır Mısır 173
    TaylandTayland 158

    abbas güçlü kendini bu işe adamış nadir insanlardan...diplomalı işsiz sayısı arttıkça üniversitelere olan güven sarsılıyor yurtdışı seferleri başlıyor yılda yaklaşık 100 bin ödüyor aileler..mezun sayısı artsın fakat isdihdam sağlansın..peki bu nasıl olacak bir şey üretmeyince..

    kırşehir fen lisesinin 2016 da mezun ettiği öğrencilerin 67 sinin 33 ü...2017 de mezun 79 öğrencinin 44 ü tıp fakültesini kazanıp yerleşmiş..nedenleri sorgulanmalı..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SuperSport48 -- 18 Ağustos 2017; 14:15:19 >




  • 7 milyonun en az 6,5 milyonundan bi mok olmuyor. Okumak icin okuyorlar alanlarinda ilerleme kaydetmiyorlar. Düşününce su ürünleri mühendisligini bitirmis adam zaten napacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Son of Hades

    Üniversite okuyanların fazlalığını eleştiren tipler genelde vasıfsız oluyor. Türkiye'de üniversite az olsaydı Bulgaristan'a Romanya'ya giderdi millet ki şu anda bile giden sayısı azımsanmayacak gibi değil.

    Niteliğiniz belliyse, üniversitede yan gelip yatmadıysanız ve en önemlisi işinizi seviyorsanız içiniz daralmasın rahat olun sıkıntı çekmezsiniz.

    Okuduğum bölümü 1. olarak bitirdim ama her iş görüşmemde malum parti'den tanıdğınız varmı sorusuyla karşılaştım yani artık bıktım
  • Nüfus 81 milyon. 7 milyon üniversiteli az bile. Hele ki 196 üniversite de yetersiz. 46 milyonluk İspanya'da 1400'den fazla ünversite varmış. Kıyaslayın işte.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: There goes your life



    Konuyu açan arkadaş kapak olmuş mu görebildin mi her şey de geri olduğumuz gibi burada da geriyiz.. Her şeyi şikayet etmek için açıyorsunuz ya konuları ooo buu şuuu diye ağladığınız konular bunun içinde açsanıza ne kadar geriyiz daha fazla üniversite olmalı ülkemizde eğitim ilerlemesi tek çare bu diye konu açsanıza ama bakıyorum tam tersi durum neden çünkü AKP neden çok üniversite açmış 60 80 imiş niye 190 olmuş ben buradan şunu çıkarıyorum sizin düşünceler açamadı ya bu üniversiteleri onun azımsızlığı bunlar ha oo Abbas GÜÇLÜ 'ye de gönderelim bu gibi detayları da o da biraz azımsızlansın..

    Sadece oran orantı yaparak ne gibi sonuçlar çıkar diye şöyle bir toplama çıkarma yapınca şu sonuca varıyorum; Abbas GÜÇLÜ 'nün 19 üniversite vardı dediği yıllara şöyle bir baktım 1975 yıllarında 18 kadar üniversite var imiş ülkemiz de ve 40.300.000 nüfusa sahipmişiz nüfusumuz bugün 81.000.000 'a dayanmış yani iki katı nufüsa sahip iken 38 40 üniversite olması gerekirken 195 'lere varan bir sayıya ulaşılmış bu bir başarıdır ve o ABD şu bu diye diye her yer de dilinizden düşürmediğiniz ABD ile Türkiye 'yi karşılaştırayım dediğim de (çünkü siz her şey de ABD ABD dediğiniz için sizin kafa ile bakmaya çalışıyorum kusura bakmayın) ABD nüfusu 330.000.000 iken 5758 üniversiteye sahip ise bizim ülkemiz ABD 'ye göre bakarsak 1400 üniversiteye sahip olmamız gerekirken 196 sayısına sahibiz o yüzden üniversitenin düşük olması iyi bir şey değil aksine yüksek olması daha olumlu sonuçlara sebep olabiliyormuş demek ki..

    Ha diyeceksiniz ne alaka şu bu buna bile bir kulp bulacaksınızdır çünkü sizin düşünceler başa gelsin sizin gibiler aydınlarsınız ya siz sizler okuyun eğitimli olun geri kalan halk anadolu halkı diye hep tanımladığınız halk okumasın eğitimli olmasın hep cahil kalsın sizin kontrolünüzde olsun düşüncesi olduğu için bu azımsızlığınız diyorum..

    Merhaba azımsızlanmak ne demektir ?




  • Herkes üniversiteleri gereksiz görmüş. Yerine göre doğru yaklaşanlar var. Arkadaşlar sizler çocuklarınızı herhalde hamal, işçi olarak yetiştireceksiniz. Üniversite sıralamaları ve tercihler ortada. Tıp sıralamaları bile ne kadar düştü. Mühendislik, eğitim fakültelerini saymıyorum bile. Dışarıda lise mezunu işçiye asgari ücret veriliyor onlarda düzgün çalışanı gelmiyor. Esnaflık yapsan vergiler belini büküyor. Suriyeliler virüs gibi dükkan açıyor. Böyle olunca kim ister lise mezunu olmayı. Bunlarla nasıl rekabet edeceksin? Burada sallayanların çoğu da kendini sağlama alıp klavyeden sallayan tipler fazla dikkate almamak lazım bazılarını.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertacxx

    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: There goes your life



    Konuyu açan arkadaş kapak olmuş mu görebildin mi her şey de geri olduğumuz gibi burada da geriyiz.. Her şeyi şikayet etmek için açıyorsunuz ya konuları ooo buu şuuu diye ağladığınız konular bunun içinde açsanıza ne kadar geriyiz daha fazla üniversite olmalı ülkemizde eğitim ilerlemesi tek çare bu diye konu açsanıza ama bakıyorum tam tersi durum neden çünkü AKP neden çok üniversite açmış 60 80 imiş niye 190 olmuş ben buradan şunu çıkarıyorum sizin düşünceler açamadı ya bu üniversiteleri onun azımsızlığı bunlar ha oo Abbas GÜÇLÜ 'ye de gönderelim bu gibi detayları da o da biraz azımsızlansın..

    Sadece oran orantı yaparak ne gibi sonuçlar çıkar diye şöyle bir toplama çıkarma yapınca şu sonuca varıyorum; Abbas GÜÇLÜ 'nün 19 üniversite vardı dediği yıllara şöyle bir baktım 1975 yıllarında 18 kadar üniversite var imiş ülkemiz de ve 40.300.000 nüfusa sahipmişiz nüfusumuz bugün 81.000.000 'a dayanmış yani iki katı nufüsa sahip iken 38 40 üniversite olması gerekirken 195 'lere varan bir sayıya ulaşılmış bu bir başarıdır ve o ABD şu bu diye diye her yer de dilinizden düşürmediğiniz ABD ile Türkiye 'yi karşılaştırayım dediğim de (çünkü siz her şey de ABD ABD dediğiniz için sizin kafa ile bakmaya çalışıyorum kusura bakmayın) ABD nüfusu 330.000.000 iken 5758 üniversiteye sahip ise bizim ülkemiz ABD 'ye göre bakarsak 1400 üniversiteye sahip olmamız gerekirken 196 sayısına sahibiz o yüzden üniversitenin düşük olması iyi bir şey değil aksine yüksek olması daha olumlu sonuçlara sebep olabiliyormuş demek ki..

    Ha diyeceksiniz ne alaka şu bu buna bile bir kulp bulacaksınızdır çünkü sizin düşünceler başa gelsin sizin gibiler aydınlarsınız ya siz sizler okuyun eğitimli olun geri kalan halk anadolu halkı diye hep tanımladığınız halk okumasın eğitimli olmasın hep cahil kalsın sizin kontrolünüzde olsun düşüncesi olduğu için bu azımsızlığınız diyorum..

    Merhaba azımsızlanmak ne demektir ?

    Alıntıları Göster
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-31C666817 -- 21 Mart 2021; 13:11:59 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sertacxx


    quote:

    Orijinalden alıntı: x2yk


    quote:

    Orijinalden alıntı: There goes your life



    Konuyu açan arkadaş kapak olmuş mu görebildin mi her şey de geri olduğumuz gibi burada da geriyiz.. Her şeyi şikayet etmek için açıyorsunuz ya konuları ooo buu şuuu diye ağladığınız konular bunun içinde açsanıza ne kadar geriyiz daha fazla üniversite olmalı ülkemizde eğitim ilerlemesi tek çare bu diye konu açsanıza ama bakıyorum tam tersi durum neden çünkü AKP neden çok üniversite açmış 60 80 imiş niye 190 olmuş ben buradan şunu çıkarıyorum sizin düşünceler açamadı ya bu üniversiteleri onun azımsızlığı bunlar ha oo Abbas GÜÇLÜ 'ye de gönderelim bu gibi detayları da o da biraz azımsızlansın..

    Sadece oran orantı yaparak ne gibi sonuçlar çıkar diye şöyle bir toplama çıkarma yapınca şu sonuca varıyorum; Abbas GÜÇLÜ 'nün 19 üniversite vardı dediği yıllara şöyle bir baktım 1975 yıllarında 18 kadar üniversite var imiş ülkemiz de ve 40.300.000 nüfusa sahipmişiz nüfusumuz bugün 81.000.000 'a dayanmış yani iki katı nufüsa sahip iken 38 40 üniversite olması gerekirken 195 'lere varan bir sayıya ulaşılmış bu bir başarıdır ve o ABD şu bu diye diye her yer de dilinizden düşürmediğiniz ABD ile Türkiye 'yi karşılaştırayım dediğim de (çünkü siz her şey de ABD ABD dediğiniz için sizin kafa ile bakmaya çalışıyorum kusura bakmayın) ABD nüfusu 330.000.000 iken 5758 üniversiteye sahip ise bizim ülkemiz ABD 'ye göre bakarsak 1400 üniversiteye sahip olmamız gerekirken 196 sayısına sahibiz o yüzden üniversitenin düşük olması iyi bir şey değil aksine yüksek olması daha olumlu sonuçlara sebep olabiliyormuş demek ki..

    Ha diyeceksiniz ne alaka şu bu buna bile bir kulp bulacaksınızdır çünkü sizin düşünceler başa gelsin sizin gibiler aydınlarsınız ya siz sizler okuyun eğitimli olun geri kalan halk anadolu halkı diye hep tanımladığınız halk okumasın eğitimli olmasın hep cahil kalsın sizin kontrolünüzde olsun düşüncesi olduğu için bu azımsızlığınız diyorum..

    Merhaba azımsızlanmak ne demektir ?

    Evet öyle demek istedim, tam kelimesi bu dikkat etmemiştim bundan sonra dikkat ederim o kadar uzun yazınca bir süre sonra her kelimeye cümleye virgülü aramamayı seçiyorum çünkü can sıkıyor millete laf anlatmak bazen diyorum niye yoruyorum ki kendimi ne hali varsa görsün milletin ama işte bazen engel olamıyorum demek ki bende kendime neyse tam açılımı sindiremeyenler için kullanmak istediğim bir kelime idi..

    http://www.sabah.com.tr/saglik/2015/03/09/hazimsizliga-ne-iyi-gelir

    Bende ve herkes öğrenmiş olur bilmeyenler adına..




  • Salmıyorlar ki mezun olalım da azalsın, 4 senedir birinci sınıftayım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FourthJuly

    7 milyonun en az 6,5 milyonundan bi mok olmuyor. Okumak icin okuyorlar alanlarinda ilerleme kaydetmiyorlar. Düşününce su ürünleri mühendisligini bitirmis adam zaten napacak.

    Sen Su Ürünleri Mühendisliği 'ni bir araştır sonra düşünerek bir kez daha yorumunu yaz diye tavsiye vereyim sana..
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.