Şimdi Ara

Üniversite okuyan sayısı 7 milyona dayandı! (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
170
Cevap
1
Favori
17.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
267 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Konuyu açanı yobaz sandım bir an, öyle saçma bir konu. Böyle devam ettikçe Akp her seçimi kazanacak sayenizde.



    Adam kızını üni ye yollamaz, cahil, yobaz deriz peki bu konuyu açanın derdi ne?



    Eğitim seviyesi arttıkça akpnin oyu düşüyordu?



    Konuyu açan bir kendini sorgulasın, ben kimim, neye hizmet ediyorum diye.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunu kötü bir şey olduğunu savunanlar olmuş, şöyle söyleyeyim eğitimli nüfus ne kadar artarsa üretkenlik o kadar artar. eğitimli olmanın üniversitenin sıralamasıyla alakası yoktur. ne kadar eğitimli insan varsa ülkenin bir şey icat edip üretme şansı % olarak artar :)
  • Sıkıntı üniversite sayısının artması değil. Tam tersine bu sayının artması güzel bi olay. Sıkıntı bölümlerin arz-talep dengesine göre dağıtılmaması. Mesela a mühendisliğinde 100 kişi piyasaya yeterse Türkiye'deki tüm üniversitelerden toplam 150 mezun verilmesi lazım. Yök'ün daha fazla mezuna izin vermemesi lazım. Ama bakıyoruz 500 kişi hersene a mühendisliğinden mezun oluyor. Üniversite mezunu işsizde kalıyor. A mühendisliği maaşlarıda düşüyor. Bölümlerin puanlarıda düşüyor. Zeki insanlar maaşı daha iyi, daha garanti bölümleri tercih ediyor. Örn. her üniversiteye A mühendisliği açacaklarına teknikerlik gibi bölümler açmaları daha yerinde olur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi klik -- 17 Ağustos 2017; 16:13:42 >
  • - 4 haneli nüfüsü olan taşralarda üniversiteler kurulu bir çok yerde (şaka değil).

    - Kütüphane boyutu ortaokul seviyesinde üniversiteler var.

    Yazık günah, taşrada üniversite okuyanlara, hayatlarını mahvediyorlar.
  • Sorun üniversitelerin çok olması değil, çoğu üniversitenin kötü olmasıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • azerbaycanda çalışırken yanımızda kablo çeken, bağlantı yapan gençler mühendisti. orada da herkes bi üni okuduğu için okumuş adamın değeri yok. torpilliler ancak biryere gelebiliyorlar. biz onların yaşadığı sürecin başındayız. şimdi yeni mezun mühendislere benim 7 sene önce işe başladığımda aldığım ücret teklif ediliyor. emin olun ki kabul eden çok genç var. durum daha kötüye gidecek.
  • Okuyan sayısı daha da artmalı. 7 milyonu çok mu görüyorsun? Yazık sana..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: There goes your life

    Üniversite okuyan sayısı 7 milyona dayandı!


    Bangladeş 1200? Whaaaaaaaaaat, imkanı yok
  • Okuyan sayısı da , okulların kalitesi de artmalı.
  • Üniversite mezunu olmak önemli değil. Üniversiteyi bitirdikten sonra yapacak birşey bulamıyor Ülkemizdeki insanlar. Çünkü üniversitede öğretilenler kopyala yapıştır, ezberle anlat , ezberle yaz işaretle mantığında olduğu için insana birşey katmıyor. Örnek verelim , 4 yıllık İşletme mezunu olan birisi ne iş yapsın ? Nereyi işletsin nerede görev alsın ? İş yok. Özel iş 1.300 tl den başlıyor o paraya ne yapsın ?

    Öyle ise bilinçsizce Üniversite sayısını artırmaktansa , İnsanların Üniversiteden mezun olduklarında iş bulabileceği mutlu olabileceği bir sistem kurmak daha mantıklı olacaktır. Üniversite mezunu olup işsiz olacağına üniversite okumamış ama işi olan biri olsun daha anlamlı olur.
  • üniversite dediğin 1 müdür 1 mühür

    tamam işte al sana okul
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sefa404

    Bırakın gençler okusun üniversite . Hatta 15 milyon olsun . Üniversite kişiye inanılmaz bir kişilik kazandırıyor . Lisede Endüstri Meslek okuyan bir çocuğu üniversite ortamını gördürmezseniz , hayatı serserilikten ibaret bilecek . Bakın ikinci sayfa haberlerine . Haftada bir anca rastlarsınız üniversite mezunu bir katile .
    Ayrıca bazı değerleri de üniversitede öğreniyorsunuz . Komunizme felan kafirlik deniyor lisede . Üniversiteye geçtiğinizde işin aslının çok farklı olduğunu anlıyorsunuz .

    Kütüphaneye kız tavlamaya gelen insanlar mı kişilik kazanıyor paralel evrende bir Türkiye'de yaşıyorsun galiba hangi galaksi baba ben de gelem o türkiyeye.
  • Bir de gelirler ülkeyi beğenmezler.

    Bakın bu kadar öğrenci olmasının tek sebebi devletimizin ücretsiz eğitim politikasıdır.Eskiden üniversite okumak için belli şehirlere gitmek gerekiyordu,artık her şehirde var üniversite.Sorun kalmadı.Ayrı bir ekonomi bile oluşturdu öğrencilerin gelmesi.

    Okumak güzeldir,okuyun,öğrenin.

    İş bulamama konusu da ayrı bir dalga,sen hiçbir şey yapma.Kendini geliştirme,sonra devletten iş iste,ağla,zırla.Atanamayan öğretmenlerin bunu sonuna kadar hak ettiğine inanan biriyim.Ve size direk söylüyorum,ben Almanya'da yaşayan biri olarak buradan Türkiye'ye okumaya giden en az 6 kişi biliyorum.Demek ki Türkiye'nin imkanları her anlamda daha iyi.Gerçekten üniversite öğrencilerine ciddi haklar ve imkanlar tanınıyor.Bu süre zarfında yatarak okul bitirmeyin,kendinizi geliştirin ki işsiz kalmayın.




  • Komunizm kafirlik falan değil de, çok büyük o çocukluğudur. Türk milletine zararlı bir sistem. Daha doğrusu dünyaya zararlı bir sistem.
  • Türkiye de üniversite yok e doğal olarak da üniversite mezunu yok.
  • her ile üniversite açarsan böyle olur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: etomon

    En iyisini tıp fakulteleri yapıyor. Kendi aralarında sağlam lobi faaliyeti yaparak yeni tıp fakultesi açılmasını kısıtlıyorlar. Maaşları düşeceği yerde yükseliyor. Bakınız diğer bölümlere her biirinden yüzbinlerce mezun var.

    -Sanayi sitelerine gittiğinizde genç yetişen elaman göremezsiniz. Artık kimse çocugunu bir yere verip meslek sabibi olmasını istemiyor.

    -Kardeşimin dersleri kötü olmasından dolayı orta okul sonda ustanın yanına verdik. Şuan askerden geldi 2bin lira maaş alıyor. Kücüklükten öğrendiği için elektrik, su vb işleri gözü kapalı yapıyor. Anadolunun herhangi bir üniversitesinden mezun mühendis asgari ücretle iş bulamıyor.

    -İlla üniversite okunacak diye bir şey yok gidin meslek öğrenin işinizi iyi yaptığınız sürece parasız kalmazsınız.

    Ondan sonra bir doktora 1000 küsur hasta düşüyor. Yeterli doktor olmadığı için kaç hasta acil servislerde öldü sayisini yine doktorlar biliyor.



    Onlar doktor değil tüccar olur sadece.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • insipe12 İ kullanıcısına yanıt
    Özel okulda burslu okuyorum. Özel okulu seçme sebebim İngilizce olması. Ama devletimden bir kere fayda görmedim. Sağında solunda torpili olanlar KYK dan en iyi yerde yurtta kalıyor bursu alıyor ben ise kredi alıyorum. Lise arkadaşım kendisi babası milli eğitimde çalıştı. Üstüne üstlük bu bursa rağmen ek bir kaç vakıftan da alıyor. Ben ise elimdeki parayla bir ay geçinmeye çalışıyorum ve geri ödeyeceğim. Daha böyle örnek çok yazmakla bitmez. Bu mu iyi fırsat ?? Öyle Almanya'da uzaktan herşeyi izleyip yaşamadan işkembeden atmaya benzemiyor. Bir de iş kaygısı... Buna girmeyeceğim bile.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kalite dusuyor bence sayıdan ziyade kalitenin dusmesi sorun ank uni hukuk bitiren birisi ile erzincan hukuk bitiren bir olmuyor yani bence asıl sorun bu sonra bu tipler sosyal düzeni bozuyor asıl sorunumuz bu bence
  • Bizim üniversitelerin çoğu kalitesizdir.Hatta bazıları bildiğin butik üniversitedir.
    Öğretim görevlisi desen çoğu torpille hoca olmuş.
    Hadi bir şekilde mezun ettin ama doğru dürüst şirket sayısı çok düşük.
    Sırf yaz okulunda öğrenciden para koparmak için zevkine öğrenci bırakan öğretim görevlisi var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Surpentor -- 17 Ağustos 2017; 19:42:39 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.