Şimdi Ara

Üniversite okuyan sayısı 7 milyona dayandı! (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
171
Cevap
1
Favori
17.753
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
267 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Universite kalifiyeli eleman yetistirme yeridir isci degil



    Onune gelen universite aciyor kalitesiz yerlerde okuyor



    Adam universiteyi gelismek icin degil askerligini erteletmek icin okuyor



    Daha ne denilebilir ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Ressam kullanıcısına yanıt
    doğrudur çalışıyorlardır, ama mezun sayısı yıllar geçtikçe katlanarak artacak 70 üniversitenin verdiği mezun nerede 170 üniversitenin verdiği mezun nerede, üniversite açılmasına karşı değilim bu kadar mezuna iş verebilicen mi? he sen bulursun iş diğeri bulamaz diğerinide düşünmek lazım,
  • Üniversite mezunu işsizler ordusu geliyor diye yazmıştım bundan yaklaşık 2 yıl önce bu forumda.
    Herkes üniversite okumamalı bu ülkenin boyacıya,tornacıya,frezeciye,temizlikçiye de ihtiyacı var.
    Üniversite okuyanlar çok olunca ülke uçmuyor merak etmeyin Almanya'da üniversite sayısı bir elin parmağını geçmez ama şuan Almanya'nın ekonomik gücü ve gelişmişlik seviyesi ortada.
    Siz her yere üniversite açarak sadece eğitim kalitesini düşürmüş olursunuz.
    Benim zamanında 400 puanla girdiğim yere şimdi 250 puan alan adam giriyorsa bana üniversite kalitesinden bahsetmesin kimse.
    250 puan alan birisi 4 yıllık fakülte okumamalı gitsin 2 yıllık myo felan okusun.
    Üniversite okumayacak adamları kapasitesi olmayan adamları zorla üniversite mezunu yapıyoruz şaka gibi.
    200 bindeki adam mühendislik okuyor.
    Sonra gel de bin asansöre bakalım tereddütsüz bir şekilde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 17 Ağustos 2017; 12:31:14 >




  • Burda evet üniversites sayısı bencede çok olmalı ama o üniversiteler boş olmamalı üniversitelerinde kalite derecesi çoğalan üniversite sayısına paralel olarak artmalı ki o zaman ülkeye yetişecek insan sayısının kaliteside ona göre artsın
  • çoğu üniversite değil yüksek lise



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eraglises -- 17 Ağustos 2017; 13:11:25 >
  • Bunun nesi rahatsızlık veriyor anlamıyorum ? bu 7 milyon kişi kahvede okeye mi dönseydi ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: There goes your life

    Üniversite okuyan sayısı 7 milyona dayandı!


    Konuyu açan arkadaş kapak olmuş mu görebildin mi her şey de geri olduğumuz gibi burada da geriyiz.. Her şeyi şikayet etmek için açıyorsunuz ya konuları ooo buu şuuu diye ağladığınız konular bunun içinde açsanıza ne kadar geriyiz daha fazla üniversite olmalı ülkemizde eğitim ilerlemesi tek çare bu diye konu açsanıza ama bakıyorum tam tersi durum neden çünkü AKP neden çok üniversite açmış 60 80 imiş niye 190 olmuş ben buradan şunu çıkarıyorum sizin düşünceler açamadı ya bu üniversiteleri onun azımsızlığı bunlar ha oo Abbas GÜÇLÜ 'ye de gönderelim bu gibi detayları da o da biraz azımsızlansın..

    Sadece oran orantı yaparak ne gibi sonuçlar çıkar diye şöyle bir toplama çıkarma yapınca şu sonuca varıyorum; Abbas GÜÇLÜ 'nün 19 üniversite vardı dediği yıllara şöyle bir baktım 1975 yıllarında 18 kadar üniversite var imiş ülkemiz de ve 40.300.000 nüfusa sahipmişiz nüfusumuz bugün 81.000.000 'a dayanmış yani iki katı nufüsa sahip iken 38 40 üniversite olması gerekirken 195 'lere varan bir sayıya ulaşılmış bu bir başarıdır ve o ABD şu bu diye diye her yer de dilinizden düşürmediğiniz ABD ile Türkiye 'yi karşılaştırayım dediğim de (çünkü siz her şey de ABD ABD dediğiniz için sizin kafa ile bakmaya çalışıyorum kusura bakmayın) ABD nüfusu 330.000.000 iken 5758 üniversiteye sahip ise bizim ülkemiz ABD 'ye göre bakarsak 1400 üniversiteye sahip olmamız gerekirken 196 sayısına sahibiz o yüzden üniversitenin düşük olması iyi bir şey değil aksine yüksek olması daha olumlu sonuçlara sebep olabiliyormuş demek ki..

    Ha diyeceksiniz ne alaka şu bu buna bile bir kulp bulacaksınızdır çünkü sizin düşünceler başa gelsin sizin gibiler aydınlarsınız ya siz sizler okuyun eğitimli olun geri kalan halk anadolu halkı diye hep tanımladığınız halk okumasın eğitimli olmasın hep cahil kalsın sizin kontrolünüzde olsun düşüncesi olduğu için bu azımsızlığınız diyorum..




  • konuyu açan değil ama aksi cevap yazanlar ilerde sizi görürüz. Konu dışına pskilojik sorunlarım var diye konu açarsanız. Sakın bugün bu konuya yazdıklarınız mesajları unutmayın.

    Adamın bir tanesi de ülkelerdeki üniversite sayılarını paylaşmış. Sanki o ülkedeki verilen eğitimin milyonda birinin türkiyedeki üst sıradaki üniversitelerde veriliyor.

    Harbiden bizim millet gibisi yok, yok üniversitede kendi geliştirecekmişsin de yok bilmem ne de bilmem ne .....

    Madem kendimizi geliştereceğiz okullarda öğretmene daha genel bir ifadeyle eğitimcilere hiç gerek yok,

    herkes kendi evinde, kendi kendine kendini geliştirsin.

    bana burada atıp tutmayın. şurada 2-3 ay sonra tezimi verip eğitim sektöründen pılımı pırtımı toplayacam. bu konuda aksini düşünen varsa seviyeli bir şekilde konuşmak istiyorsa. özelden telefon numarısını pm atsın tartışalım.

    Türkiyedeki eğitim sistemi ÇÖP...

    Alın size acı gerçek. Tabi anlayana.
    https://www.youtube.com/watch?v=aWlPPAI20m4



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaazto28 -- 17 Ağustos 2017; 13:28:6 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: bloodletting.

    Üniversite mezunu işsizler ordusu geliyor diye yazmıştım bundan yaklaşık 2 yıl önce bu forumda.
    Herkes üniversite okumamalı bu ülkenin boyacıya,tornacıya,frezeciye,temizlikçiye de ihtiyacı var.
    Üniversite okuyanlar çok olunca ülke uçmuyor merak etmeyin Almanya'da üniversite sayısı bir elin parmağını geçmez ama şuan Almanya'nın ekonomik gücü ve gelişmişlik seviyesi ortada.
    Siz her yere üniversite açarak sadece eğitim kalitesini düşürmüş olursunuz.
    Benim zamanında 400 puanla girdiğim yere şimdi 250 puan alan adam giriyorsa bana üniversite kalitesinden bahsetmesin kimse.
    250 puan alan birisi 4 yıllık fakülte okumamalı gitsin 2 yıllık myo felan okusun.
    Üniversite okumayacak adamları kapasitesi olmayan adamları zorla üniversite mezunu yapıyoruz şaka gibi.
    200 bindeki adam mühendislik okuyor.
    Sonra gel de bin asansöre bakalım tereddütsüz bir şekilde.

    250 puanı da ösym sınav parası aldığı için adama veriyor.

    İnşallah bu üniversite sayılarını 10 katına çıkartırlar da daha beter oluruz yoksa anlayacağımız yok bizim. Hep hava cıva hikaye




  • Okulu gelecekte sağlam bir meslek bulup para kıracağı gözüyle bakmamalı.

    Kendini geliştirisen her türlü parayı kırarsın bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes okusun kardeşim.. Rekabetten korkmasın kimse, Allah insanın rızkını verir sonuçta, bu eğitimli artışı sayesinde başka meslek dalları da.... şaka şaka, işçi çok iş yok suriyeliler de dolmuş bi şarap adı vardı yarra...
  • Üniversite okuyan sayısı 7 milyona dayandı!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stark Industries

    Fazla üniversite yapmak eğitimin kalitesini arttırmaz düşürür.Önemli olan üniversitenin sağlam temellere oturmuş uzun zamanlı olması gerekir bakınız (istanbul üniversitesi ve itü)
    Örnek vereyim en iyi eğitim sistemi olan finlandiyanın üniversite sayısı
    Üniversite okuyan sayısı 7 milyona dayandı!

    Tabi ki de şöyle düşüneceksiniz finlandiyanın nüfusu az.Fakat kuruluş yıllarına bakarsanız hepsinin sağlam temelleri var liseden bozma üniversiteler değiller yani.ABD ye helal olsun diyorum o kadar kurum ünilere yardım,bağışta bulunuyor ki hepsi sağlam üniversiteler belli bir sıralamaya girmiş üniversiteler.

    Böyle yazdıktan sonra canımı ye şöyle mantıklı araştırmalar yapsanız bende sizleri evet doğru söylüyorsun eğitim kalitesinin düşme ihtimali var diyebileyim çünkü ülkemiz savaştan çıktı ve yükselişi kontrolsüz oldu artı ekonomi olarak güçsüz idin bu da eğitime kaynak aktarılmasına sebebiyet verdi ama bende diyorum ülkemiz de 10 15 tane üniversiteden sonrası içler acısı idi yıllarca o yüzden 190 a çıkaralım sayıyı bunların içinden 70 90 tanesini sağlam üniversiteye çevirebilsek al sana eğitim kalitesini arttırmak için bir neden ortaya çıkacak o yüzden bazı şeyleri denemeden bilemeyiz ve o yukarıda saydığımız ülkeler üniversite sayılarını arttırarak başarıyı da arttırmışlar demek ki bizimde denememiz lazım artı 15 kaliteli üniversitemizi 25 35 e bile çıkarabilirsek bu bile pozitif geri dönüş demektir..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 17 Ağustos 2017; 13:59:37 >




  • İnsanların eğitim özgürlüğü var. Ne yapacaksınız yani üni'lerimi kapatacaksınız. Ondan sonrada millet cahil bırakılıyor diye ciyaklarsınız.
  • yarısını aöflü askere gitmeyenler oluştuyordur.
  • Nitelikli üniversite yok sorun burada yatıyor. Şirketlerin 5-6 üniden başka eleman seçmemesinin sebebi bu. Üniler kendi alanlarına yönelmeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • There goes your life kullanıcısına yanıt
    konu dışı bölüme konulmuş bu konu.
    ama önemli.
  • There goes your life kullanıcısına yanıt
    üniversitelerin çoğu istanbul da onun da önüne geçmek için istanbul da kurulacak üniversitenin mütevelli heyetinden 200 milyon para/ malvarlığı istenicek
    bunu vericek olan vardır mutlaka istanbulda üniversite kurulmasını engellemeye calışırken teşvik etmek de olabilir tabii bu
    istanbul daki üniversite sayısı 50 olduğunu unutmayalım
    diğer şehirlerde kurulursa üniversite 175 milyon malvarlığı istenicek 175 i veren 200 ü veremezmi sorusu akılda dönüyor tabiki.
  • Her sene artan 1 milyon nufusu nereye koyacagim derdi

    Demirel



    Neyse olm genc bir ulkeyiz o yuzden boyle anlamiyor musunuz 60 yil sonra universiteler okullar bos kalacak cogu fuara donusturulecek

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne kadar fazla üniversiteli mezun o kadar ucuz iş gücü.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.