Şimdi Ara

Üniversite okuyan arkadaşlar NEYİNİZE GÜVENİYORSUNUZ ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
17
Favori
12.576
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • mrsmrc kullanıcısına yanıt
    Hocam fazla rahat olma bence, ne çıkacağı hiç belli olmuyor. Kendini iyi geliştirmişsin böyle devam
  • Güvenmiyoruz anamızın babamızın vizyonsuzluğu.

    Şimdi dil öğrenip ustalık bilseydim yurtdılında akrabaların yanına bir şekilde gider dünya para yapardım emeğimle.

    Çıkış yolları arıyorux bakalım

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Ülkede kendi işini yapamayan doğru düzgün para kazanamıyor. O yüzden herkes kendi işini yapma peşinde. Ama bu maceraların birçoğu hüsranla sonuçlanıyor. Dolayısıyla aileler de çok çekiniyor bu tarz davranışlara. Düşünsene zar zor geçinirken birde iş kurup battığını. Gerçekten çok zor bir durumun içine düşersin. Ama bazen risk almakta gerekiyor. Çok zor bir karar ...
  • Wacom Intuos kullanıcısına yanıt
    hocam okumadığın için gidip iş kurmak zorunda değilsin. Başka birinin yanında çalışıp meslek öğrenebilirsin.
  • Karı kız peşinde koştuğumuzu kim söyledi?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sagol Hocam Milli Egitimi arayip tum ogrencileri polis zoruyla disari attirip universiterlere keraneye ve cigkofteciye cevirttirdim. Ulke olarak kalkiniriz 5-6 dakikaya.
  • Linç yiyeceksin ama haklısın büyük insan

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • adanavalısi kullanıcısına yanıt
    hocam ne peşinde koştuğunu nerden bileyim İster karı kız peşinde ister oğlan peşinde koş ben çevremde gördüğüm bir sorundan bahsettim.
  • inonu88 kullanıcısına yanıt
    Ona gerek yok Milli Eğitimi arayıp beni bakan yapmalarını söyle tüm sıkıntılar anında çözülecektir zaten
  • Hocam hangi üni,hangi bölümde okuyorsunuz ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saglam bir fikrin olsa ve yapabilecegine inansan dahi buyuk ihtimal ilk girisimcilik denemende basarisiz olacaksin...

    Stresli olmasi hakkindaki yorumuna kesinlikle katiliyorum ve bu linear bir stres degil turnayi vurunca biten. Basarili girisimcilerin, genelde basari oncesi bir kac tane basarisiz girisim denemesi oluyor...
  • ucabilentavuk U kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar Müh. okuyorum üni vermeyeyim şimdi burdakiler beni bulup vururlar
  • Onu yapacak insan az, stajyerler bile kıvranıyor, herkes öğretmeye meraklı değil, posanı çıkartırlar, inlete inlete, birinin yanında öğrenmeye çalışmak ve iş yapmak bu devirde zor, her türlü iş yapmak zor ülkede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Wacom Intuos -- 29 Ocak 2020; 0:52:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wacom Intuos kullanıcısına yanıt
    Girişimcilikte zor ve sermaye gerektiriyor. Seçeneklerimiz gerçekten az. En doğru olanı seçmek lazım. Bu konun amacı da o zaten. Üniversitedeyken ileride sıkıntı yaşamamak için bir işe tutunabilmek.
  • Stand Alone kullanıcısına yanıt
    İnsanlar iş bulamadıkça iyice standartlarını düşürmeye başlıyorlar.Asgari ücretin altına çalışıyorlar, sigortasız çalışıyorlar v.b. nitelikli insanın da niteliklisi olmak gerekiyor sanırım. Öyle olan da yurt dışına kaçıyor zaten ülkenin hali ne olacak meçhul.
  • ..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faber12 -- 10 Mart 2021; 17:0:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya üniversiteyi illa iş bulacağız diye mi okuyoruz. Türkiye'de hangi ortamda üniversite gibi sosyal ortam edinebilirsin. Şu an her şehirden her meslek grubundan arkadaşım var. Üniversiteye girmeden önce tam bir asalak olmama rağmen 3 yılda onlarca kızla birlikte oldum. Şu an bir yıldır da güzel bir ilişkim var. Üniversite okumasam bunların hiçbiri olmayacak genç yaşta stres küpü olacaktım. Ayrıca part-time bir işte çalışıyorum. Almanca kursuna gidiyorum. Birçok sertifika aldım. Üniversite okumasam bunların hiçbirini yapamazdım. Hayatı sevmemi ve yeni hayatlar görmemi sağladı; ufkumu genişletti.
  • Bu devirde iş yok diye birşey yok. Tüm dünya internetle birlikte parmaklarınızın ucundayken iş yok demek muhteşem bir akıl tutulmasıdır.

    2020 yılında universite mezunu olmasına rağmen işsizim diyen adam ya çok yeteneksizdir ya da çağın gereksinimlerini karşılayamayacak kadar geri kafalıdır.

    Çalışmak isteyen adam işsiz kalmaz ve fakat iş algısından ne anladığınız bu noktada önem arzediyor. İşten anladığınız, sabah belli saatlerde gidip özel veya kamu farketmeksizin bir süre mesai yaptıktan sonra evinize döndüğünüz ve ayın belli günlerinde maaş aldığınız bir çalışma şekli ise zaten bu tarz işlerin soyu universite mezunları için kuruyor zira çağımızın ihtiyaçları bu yönde değil. Kimse sizi belli bir ofiste belli bir süre hapis tutmak için para ödeme meraklısı değil. İşverenler sizin kreatif yönlerinizle ilgileniyor ve ücretleri proje bazlı ödüyor. Kafanız basıyorsa dünyadaki emeklilik sistemlerinin ve çalışma saatlerinin evrimini de inceleyerek burada ne anlatmaya çalıştığımı da anlayabilirsiniz. Kafanız basmıyorsa zaten işsizliğinize devam edip, karganın birisi ağzından peyniri düşürsün diye senelerce beklersiniz.

    Bu söylediklerim yalnızca kendisinden yaratıcılık beklenen insanlar yani üniversite mezunları için geçerli, elbette robotlar yerlerini komple doldurana kadar mavi yakalı işçilere limitlide olsa halen iş var ve fakat orada da ücretler rekabetçi düzeyde değil ve robotlarla birlikte asla olmayacakta...




  • karataym kullanıcısına yanıt
    Üniversite okumayın demiyorum zaten. Belki senin iş bulma gibi bir kaygın yok ama milyonlarca insan bu kaygıyla üniversite okuyor.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Aynen hocam iyi lise kazanirim ehehe meslek lisesi daha zor bizim stajlar var derler gel gor acaba bizim lisede sinifi atlayabilecek misin simdi de mezuna kaldim ehehej keske gitseydin gecen sene de calistin bosuna miydi hayir degildi gecen de gelmisler ticarete atilacaksin orda iyi para var okuyup da nolacak bunlari soyleyen de gazi cocuk gelisim on lisans mezunu, meslek lise mezunu ve lise okumayi bile tenezul etmeyen ortaokulu zor bitirmis insanlar bana ne sizin hayatinizdan ne yapmak istiyorsaniz yapin ben bunu uygun gordum bunu yapiyorum

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.