Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE OKUMAK SİZE NE KAZANDIRDI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
58
Cevap
0
Favori
4.908
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Üniversite okuyanlar ya da bitirmiş olanlarla ilgili bu topic başlıktanda anlarsınız.

    Hemen her Türk lisede ağırlıklı olmak üzere okula başladığı evreden itibaren üniversitenin gerekli olduğunu, okuyup kültürlü olunması gerektiğini, buranın bir ayrıcalık olduğunu vb. ailesinden ve çevresinden işitmeye başlamıştır.

    Şimdi şöyle bir dönüp bakıyorum arkama üniversite çevresi, üniversitenin kendisi bana hiçbir şey katmadı sadece bölümümden dolayı (grafik tasarım) programları öğrendim vs. tasarım yapmayı bile kendim araştırarak öğrendim.

    Yani bize söylenenler hepsi yalanmış şimdi bakıyorumda.

    Acaba üniversite okuyanlar ya da bitirmiş olanlar üniversite size ne kazandırdı? (Arkadaşlığı falan sormuyorum) Hadi biraz sohbet edelim







  • Çevremde çok üniversite mezunu var hepsi egoist ve bir baltaya sap olmayan insanlar. Senin bu alçak gönüllülüğünden dolayı kutlar gerçek düşüncelerin ve samimiyetin içinde teşekkür ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FREE-4

    Bi bok öğrenmiyorum nedeni ise

    --------Vizelere finallere hazırlanlırken proflar doçentler kantine not bırakıyor 40 kişi ondan fotokopi çektirip onları ezberleyip böyle giriyoruz sınava bu sınavdan ne beklersin lisedeki aynı sistem nerdeyse son gün çalışıyoruz.
    --------Spor bölümü olduğumuz halde Matematik Fizik Kimya var hemde 2.bölüm olanları.
    --------Kazandığımız dostluklar arkadaşlıklar güzel sadece yaşananlar güzel
    --------Boşu boşuna 4 yıl okuyoruz
    --------Hiçbişey öğrenemiyorum.

    Bu ülkede sağlam meslek istiyorsanız HUKUK TIP ASKERLİK VE ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ diğer bölümler fasa fiso KPSS yok ALES yok bu yok şu bıktırdılar lanet olsun

    Kimse okumasın arkadaşlar boşuna zaman kaybı bişey öğrettikleri yok

    Kızanlar olacak biliyorum ama arkadaşın söylediğine katılıyorum, okumayın onun yerine meslek edinmeye bakın hiç yoktan çocuğunuz olduğunda böyle yetiştirin.

    Ablam felsefe öğretmeni İstanbul üniversitesinde yüksek lisans yapmış birisi o bile diyor boşuna okumuşuz, okuyoruz diye.Bir yandan çaresiz bir durum aslında Türkiyede diploma olmadanda olmuyor (gerçi artık olsada olmuyor ya)

    Ben mesela grafik tasarım okuyorum mezun olucam bana diplomasız adamlardan en fazla 300-500 milyon arası fazla maaş verecekler.Staj gördüğüm yerdeki adamlar lise mezunuydu 1500 tl maaş alıyorlardı.Düşünüyorum onun yerine ben de programları bilseydim benimde okumama gerek kalmazmış.

    İnsan kendisini geliştiriyor maalesef üniversite okumak ona bir şey kazandırmıyor...




  • Üniversite okumamış eski bir arkadaşınızla karşılaştığınızda biraz vakit geçirdikten sonra anlarsınız arkadaşlar farkı. Böyle hissetmenizin sebebinin üniversite yaşantısı boyunca kazandığınız nitelikleri kullanmamanız olduğunu düşünüyorum. Belki de bu yaşantıları kullanabileceğiniz gereken ortamı bulamamışsınızdır.
  • Öncelikle neden okuyorum yada okudukta ne oldu diye bir cümleye ben katılmıyorum açıkçası,çünkü boşa okuduğunu düşünen bence okuduğu bölüme üniversiteye yeterince emek vermemiş çaba göstermemiş insanlardır,tamam bencede sistemimizde çok büyük yanlışlar var alakalı alakasız gösterilen bir sürü dersler yapılan sınavların yapılış şekli vs vs vs,ancak bunlara rağmen üniversite bir kültür ortamıdır her geleni aynı kefeye koymasamda üniversite okuyanla okumayan arasında bazı durumlarda farklar açıkça gözükmektedir(elbette üni okumamış ama kendini çok güzel yetiştirmiş kişilerde var onlara karşı diyecek tek kelime yok zaten).

    Türkiyede malesef kimse istediği işi yapamıyor çoğu insan sınavda bir puan alıyor ve o puana göre bir bölüme giriyor ben burada okuyabilirmiyim bitirdikten sonra bu işi yapabilirmiyim diye kimse demiyor,ancak yinede orada aldığınız diplama size iyi kötü lise mezunlarından daha kolay iş bulma imkanı sunuyor zaten tek istenen beklenilen şeyde bir işe girip para kazanmak gibi görüldüğü için ülkemizde bunun için üni şart maalesef istesekte istemesekte




  • Bir şey katmasada o etiketi almak lazım. Boşverin okumayıp şurada burada çalışacağınıza okuyun. Eğer yine şurada burada çalışırsanız bu sefer siz değil DEVLET utansın.
  • Kız istemeye giderken yararı oluyor ama buda var alkolik ol puşt ol şrefsiz ol zengin ol o zaman üniv mezunmusun diye sormazlar bunlar tamamen bahane ben anlamıyorum kardeşim bi kaç avrupa ğlkesine gittim en iyi üniv okuyanlar bile havalı değil bizim toplumda üniv giren eden havalı oluyor anlamıyorum sebep ne yaf nolmuş yani ama cinsel hayatı daha iyi yaşarsın o ortamda bence tek o yarrı var oda yaşadığımız spastik ülke için iyi bi sebep yoksa herkes 23 ünde evleniyor tek sebep cinselik.
  • Sonunda bende mezun oldum (dün)

    Bil müh. bölümünden

    öncelikle insana mutlaka birşey katıyor bazıları farkında değil

    bakış açını ve durum değerlendirmelerini daha matematiksel daha objektif yapmanı sağlıyor

    adı üstünde univer-city evrensel şehir

    herşey var


    ama kimisine az kimisine çok şey katıyor bu sana bağlı oluyor.

    ----

    4 yılda nerden baksan 40-45 arası ders alıyorsun

    ve 15 civarı farklı hoca geliyor

    sen 15 farklı tipin altından giriyorsun üstünden çıkıyorsun dersten geçmeye çalışıyorsun bu bile bir katkıdır insana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogameci -- 6 Ağustos 2009; 10:34:13 >
  • yukarda birisi bu yorumu yapmış ama okumayan arkadaşlarınla buluş ve farkı gör
  • "Ben üniversite okumadım ama kendimi geliştirdim", cümlesini kurmamak için bile üniversite okunmalıdır bizim ülkemizde
  • eskiden herkesin benim gibi veya bana yakın düşüncelere sahip oldugunu sanırdım üniversiteden sonra gördümki insanlar çok farklı düşüncelere sahip olabiliyormuş ve bu farklı düşüncelere saygı duyabilmeyi ögrendim ..ayrıca daha gercekci yaptı beni eskiden çok büyük hayaller kurardım üniden sonra hayallerim ve umutlarım küçüldü
  • fazla okumak insana faydadan çok zarar veriyor.Bunun farkına üniv bitmeden vardığım için çok şanslı sayıyorum kendimi.
  • gidip turkiye 200.000incisi olup universite okursan bi faydasi olmuyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KoSeKu3 -- 6 Ağustos 2009; 10:13:42 >
  • Arkadaşlara katılıyorum,okuyanla okumayan arasında illa ki fark oluyor.Belki binde bir istisna olur.

    Üniversite bizlere ne kattı/katıyor/katacak?

    1)En başta geleceğimizi belirliyor.Ülkemizin koşulları belli.Lise mezunu "ne iş olsa yaparım abi" modunda iken,üniversite mezununda böyle bir durum var.
    2)Eğer 4 seneyi boş boş geçirmediyseniz,kültürünüz arttı.Daha doğrusu üniversitede artmalı.Sürekli kızların peşinde koşarak olmaz bu işler.
    3)Liseden farklı olarak,çeşitli illerden gelen insanlarla tanıştınız.Daha değişik bir ortam oldu.
    4)Eğer ailenizden uzakta yaşadıysanız,ayakta durmayı öğrendiniz.Bütçeniz kısıtlı ise,tek başına geçinme derdini öğrendiniz.Aile olarak da durumunuz kritik olabilir;ama o zaman alışverişleri anne ve baba yapıyor.Üniversitede tek başına kalıyorsun.
    5)Her şeyini kendin ayarlıyorsun,ders çalışma,eve çıktıysanız temizlik,yemek vs. Bunlar önemli tecrübelerdir.
    6)Para mevzusu.Şu anda bulunduğum fabrikada (Türkiye'nin ihracatta en büyük 6.fabrikası,toplamda ise 9. sırada,Vestel'i falan katlar öyle diyeyim size) işçilerin aldığı para,ağır sanayide çalışmalarına rağmen 800 TL.Adam,o tozlu,sıcak,gürültülü,tehlikeli ortamda afedersiniz it gibi çalışırsa -ki bu çok zor- mesai ücretleri ile birlikte 1400 TL oluyor.Fakat,buna bünye dayanmaz.Diğer yanda ise yeni mezun geliyor ilk 6 ay deneme süresi adamın maaşı 1500 lira,sonrasında da 2000'den başlıyor.Mühendis de iş sahasına giriyor;ama klimalı ortamda takıldığı da oluyor.En yüksek alınan maaş 25 bin TL+prim.
    Yani,lise mezunu bir yere kadar gelebiliyor,mühendisin ise önü açık.

    Aklıma bu kadar geldi.




  • Ünv. kazandım ama maddi durum yüzünden okuyamadım iş hayatına atıldım Ünv. okumak benim gözümde bu ülkede tanıdığın olmadan bir işe yaramaz birde çok şanslı olman lazım. Okuduktan sonra uzatıp yurt dışına gidebilirsen avantajın var.
    Ünv. ortamlarında bulundum hayatını yaşarsın şu bu anlatıp uzatmaya gerek yok bilirsiniz.

    Okusaydım iyi olmazmıydı olurdu en azından ünv. mezunuyum diyebilirdim. Bir işe başvuruda bulunduğumda avantajım olurdu. Ama şuan aldığım maaşın ne kadar fazlasını alırdım bu ülkede bilmiyorum.
  • Yorumlara bakıyorumda nerdeyse herkes "boş geçirmezsen" demiş işte bende bundan bahsediyorum kişi kendini geliştirmek isterse geliştiriyor yoksa üniversitenin bir numarasını göremedim bize bir şey kattığını vs.

    Ben kendimi kasarak kazandım bu sene ne kazandıysam seneyede öyle olacak ondan sonraki seneyede...
  • Bana çok fazla şey kazandırdı.
  • Üniversitenin bir şey katmadığı, üniversitenin kendisine bir şeyler katmasına izin vermeyen kişi zaten odun gelmiş odun gidiyordur.
    Kendimden örnek vereceğim. Ben üniversiteye başlayıncaya kadar ingilizce'nin i'sini bilmezdim. Sadece lisede 2 yıl yarım yamalak aldığım ingilizce vardı. O da malum. Üniversitedeki hazırlık sınıfında haftada 25 saat ingilizce ile gerçekten öğrendim. Şimdi pişmanım o sene kendimi kasıp çok daha ileri düzeyde ingilizce öğrenmediğime. Yani elde var 1:İngilizce
    Üniversite insanı gerçekten olgunlaştıran, hayat felsefesinin artık tam oturduğu, geleceği için artık düşünmeye başlanılan yer. Bazen insanı öyle düşündürüyor ki önceki eğitim hayatın boşmuş da sanki her şey burda başlamış gibi gelir insana. Elde var 2:karakter, gelecek
    Alanı ile araştırıp öğrenilmesi sonucu öyle şeyler katıyor ki aslında. Okuduğun bölümle ilgili okudukça okuyası geliyor insanın(isteyerek yazdıysa bölümünü). Hem teknik hem genel kültür olarak geliştiriyor insanı. Elde var 3: bilgi birikimi
    Ve orada kurulan arkadaşlıklar, dostluklar. Bulduğum 5-6 kişi ile bağlantıyı koparmadıktan sonra bu kısımdan da kârla ayrılabiliriz aslında. 5 tane adam gibi adam bulup gerçekten bunlarla Dost olduktan sonra o okunulan 4 ya da 5 sene buna bile değer. Elde var 4:arkadaş.


    Ha bunların hiç birini alamayan, üniversiteye gelmiş hala orta okul, lise çocuğu gibi davrananlara bir şey verir mi üniversite denen yer? Vermez. Adam üniversiteye gelmiş. Yaş gelmiş 18-20'ye. Derste doğru düzgün durmayı bilmiyor herif. Yahu afedersiniz eşşek kadar olmuşsun. Derste hoca ders anlatırken cep telefonunu açıp komik bir sesi tüm sınıfa dinletmek sonra da kahkahalarla gülüp hocanın elemanı dışarı atmasıyla sonuçlanan bir olaydan 20 yaşındaki biri nasıl zevk alabiliyor? Dedim ya. Odun gelmiş odun gidiyor adam. Yapacak bir şey yok artık onun için. Alacak diplomasını. Ya gidecek kaldırım mühendisi olacak, ya gidecek babasının yanında işyerinde bi baltaya sap olduğunu sanacak. Ama sadece saplığıyla kalacak.




  • Bana göre birçok şey kazandırır arkadaşlar bir çoğunu yazmış zaten..
    En azından etiketin olur, bu ülkede etiketin ne kadar önemli olduğu aşikar.. İstisnalar kaideyi bozmaz.
  • Şimdi bu konu hakkında çok şey var söylenecek. Bir kere üniversite bir araçtır üniversite size zorla birşeyler yaptırmaz sadece araçtır. Üniversiteden çıkan bir çok kapasiteli ve kültürlü insan olduğu gibi bir çok ta boş beleş çıkmaktadır. Üniversite hayatını karı kız pelinde koşmakla geçiren bir adam lise mezunundan pek farklı değildir. Bir kere ülkemiz gelişmemiş ve eğitimsiz kesim çok olduğu için üniversite salt meslek okulu olarak görünüyor ama böyle değil asıl amaç üniversitede evrensel bilgi üretmektir.Meslek yan amaçdır. Size çok basit bir örnek üniversitenin kütüphanenin internet hizmeti vardı, orada görüyordum özellikle kızlar yarım saatlik bilgisayar hakkını bilgisayar başına kendi gibi 2-3 salak kızla toplanıp facebookta çektirdiği aptalca resimlere hangi abaza yorum yapmış diye bakmakla geçiriyor şimdi bu insanlar harvardda okusa ne olacakki ülkeye bu insanlardan fayda gelirmi facebooka da gireceksen git dışarıda kafede 24 saat gir neden üniversiteninkini meşgul ediyorsun?
    Birde ülkemizde bazı bölümler özellikle sosyal alandaki bazı bölümler bir kaç cahil tarafınfan küçümseniyor. Mesela ben kamu yönetimi okuyorum bu bölümden hakkıyla mezun olan bir kişiyle sohbet edin birde teknik bölümden çıkmış bir kişiyle sohbet edin farkı görürsünüz tabi istisnalar kaideyi bozmaz.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.