Şimdi Ara

Üniversite Öğrencileri Sefalet İçinde (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
0
Favori
5.648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
65 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • kml_77 K kullanıcısına yanıt

    öncelikle tanımadığınız insanlara "siz" diye hitap edersiniz. ikincisi ben de neden lüks görüldüğünü sorguluyorum zaten. daha fazla mesaj yazmayın bu konuya.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Büyük harf kullanımını bilmeyen birine siz veya sen diye hitap etmenin bir farki olacağını sanmıyorum :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SW4RTHY

    bu zamanda 6 kişilik yurt mu varmış ya

    arkadaşım pandemi öncesi 8 kişilik odaların olduğu kyk yurdunda kalıyordu.

    Ben de 5 kişilik odada kalıyordum. Var yani.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Altiorem

    Terbiyesizlik yapma.

    Esdağfurullah knk, ne terbiyesizliğimi gördün


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin ki şansızlık biraz şahsen ben kykdayım ıstesem eve cıkarım ama cıkmıyorum odaların sureklı temızlıyolar asırı temız yemeklerı cogu zaman guzel ozellıkle kahvaltı odalar 4 kısılık ıstedıgımız gıbı degıstırmemıze ızınde verdıler herkes kendı tanıdıklarıyla aynı oda da gece bıraz gec gelmemıze de ses cıkarmıyolar sebebın varsa giriş saatınıde umursamıyolar yani dediğim gibi kyk biraz şans cunku coğu kyk anlatılana göre baya kötu

  • ben ailemin yanında kalıyorum + 650 TL kredi alıyorum. bu şekilde anca rahat gecınebılıyorum. eve çıkanlar yurtta kalanlar napsın

  • Okuduğunuz bölümün ne olduğu önemli değil. Türkiye’de üniversitede okurken tek kişi evde kalmak lükstür, çok güzel bir hayaldir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam abartmaya gerek yok ben virüsü 2 günde yendim gençlere pek bir etkisi yok yengem 1 günde yendi benden kaç yaş büyük olmasına rağmen

  • Buradaki insanlar genellikle birbirini anlamıyor birkaç konuya açıklık getireceğim.
    1-Kyklar
    Özellikle taşrada okuyan arkadaşlar veya sadece taşra kyklarını görenler aşırı özenirler ki hakililar 350 TL'ye 3 4 kişilik belki ayrı çalışma odası bile olan odalar var yeni kyklarda.Ama 3 büyük şehirde durum öyle değil ben Ankara'da 4 ay KYK'yı deneyimledim ODTÜ yurtları çıkmadığı için.24 M2 oda 8 kişiydik.Daha fazla birşey yazmama gerek yok sanırım.
    2-Tek başına eve çıkmak.Lükstür.Bu Amerikada da böyledir.Dunyanin herhangi bir yerinde de.3 kişi 3+1 evlerde gayet rahat yaşayabilir kyknın 2 katı masrafla. tek başına eve çıkmak lüzumsuz bir hareket bu konuda gayet netim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az dayanın. Chp inanılmaz vizyonu ve kadrosuyla iktidar olacak ülke şahlanacak. Öğrenciler rahatlayacak.

  • Bazı yorumlar, konu açtığına pişman eder.

    Bu ülkenin yarısı düzgün bir yaşam biçimi görmediği için.

    Kötü yorumlar gelir.

    Şartlar zorda olsa okulu bitir.

    Sonra dünya atlasını al hangi ülkeye gideceğine karar ver.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üniversitede iyi sayılabilecek yurtlarda kaldım, şu an ailemle bile kalamam. İnsan doğası gereği belli bir yaştan sonra özel alan istiyor. 5-6 yıldır tek yaşıyorum. Böyle bir huzur olamaz.


    Yurtlar öğrencilik gibi zamanlarda mecburi evet biliyorum, ama keşke yurtdışındaki gibi en fazla 2 kişilik odalar falan olsa, özel alan kalabilse insanlara ama türkiyede yok. Bir de tabi görgüsüz, cahil insanlarda cabası. Hele bir de erkek yurduysa zaten pislikten geçilmez. Hem maddi hem manevi.


    Apart falan bak. O vereceğin kira parasına küçük de olsa sana ait olacak bir apart bulursun. Genelde elektirik su vs içine dahil oluyor ücretin.

  • Bekar evi tutun 1000 tl olsa 250 tl den 4 kisi 1 kisi de yedek alin internet yemek vs gaz yemek
  • Damlar birazdan “ben 1000 liraya İstanbul’da Ankara’da İzmir’de kral gibi yaşıyorum kardeşim sen harcamayı bilmiyorsun”cular.

    Düzgün bir öğrenci hayatı yapabilmek için 3 büyük şehirde min 1500-2000 arası bir gelire ihtiyacınız var. 1500 liranın altına düştükçe hayat kaliteniz Pakistan-Afganistan ayarına doğru kayar. Tabi bu verdiğim rakam barınma falan her şey dahildir.


    Edit: Gelmişler bile  

    Bir öğrenci istediği kitabı alamayacaksa, ayda 2-3 defa tiyatroya, sinemaya veya bir gösteriye gidemeyecekse, en azından haftada 1 defa çıkıp eğlenmeyecekse içemeyecekse buna ne öğrencilik ne yaşamak denir. İnsanlar o kadar alışmış ki hayatsızlığa en ufak şeyi lüks olarak görüyor.

    Üstelik bizi bu duruma sokan kişileri başa getiren yaşlılar en son karantina için bizim yurtlarda 2 gün kalamamıştı. Sorsan şükret yavrum derler.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr. Donanım -- 27 Ocak 2021; 16:33:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • herkes okumak zorunda değil
  • Çalısırken bile tek basıma evde kalmadım, ev arkadası ile kaldım. Ögrenciye tek kişi ev lüks hocam. Apart filan varsa değerlendirilebilir. Tek kişilik odada herseyin içinde oldugu bir apartta yasamıstım, memnundum açıkçası.

  • Okuma ? Okumak zorundamisin. Bende bu milleti anlamıyorum arkadaş. Sefalet içinde okuyacagina hiç okuma daha iyi git çalış,ticaret yap ne bilim yani bi garipsiniz. Hadi diyelim okudun uni mezunu oldun 4 yil sonra yine gelip buraya başlık açacaksin 4 yillik uni mezunuyum kiralar 1200 tl asgari ucret 2000 tl geçinemiyorum vs diye. Yıllardır yaşanan şeyler hiç mi görmüyorsunuz etrafinizda.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hal böylekten bir tayfada sürekli okulları açın diye dert yanıyor. oturun evinizde paranız cebinizde kalsın işte bende biliyorum okulları açtıkları anda sefil hayatı için bile olsa cebimöden her ay en az 1000 lira çıkacak en iyi senaryoda. ama bazı kesim akıllarını yitirmiş gibi hala okulların açılmasını istiyor

  • konuşacağınız kadar bir de okumayak istemeyeceklere ve bir garantileri olamdan arkalarında bir maddi güç olmadan tüm imkansızlıklar içinde nasıl bir yol çizmeleri gerektiğini de anlatırmısınız. insan bir çok şeyi yapabilmesi için hayatında bazı şeyleri garanti altına alması gerekiyor giidp bir yerde çalışsan iş öğrenmek istesen seni köel gibi çalıştıracaklar vakit bulamayacaksın ki kazandığın para ile başka birşey yapmaya. veya birşeyler yapmak istesen risk alsan kredi çeksen bir batarsan ölürsün çünkü asla ödeyemezsin onu risk de alabilecek durumda değilsin. bu söyleidğin şeyi hayata bazı şanslı doğanlar ailesinden veya başka şekilde maddi varlığa bir şekilde ulaşan insalar bırakıyorlar okulları iş kuruyorlar başlarılı olmasada sarsılmıyor 2 yi 3 ü deniyor sonra başarılı oluyor ama bu dediğini hiç birşleyi olmayuan insan yapamaz bir kere dener başarılı olursa ne ala ya olamazsa? öyle kolaydı zaten bu dediklerin





  • Hocam kusura bakmayin evin giderine bi el atmiyosaniz 650 tl ile sinirda gecinmeniz icin sigaranizin olmasi duzenli alkol almaniz falan lazim yemek camasir evde yurtta yasayan gibi bi halinizde yok nasi basariyonuz bunu
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.