Şimdi Ara

Universite ogrencileri nasil geciniyorsunuz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herhangi bir yerden burs,para vs almiyorum.

Ailemden para aliyorum ,artik ne kadar verirler ise . Okudugum bolumumun yillik 40.000 lira ucreti var.Bir tane arkadasla beraber evde kaliyordum eskiden .Evin kirasi 4000 liraydi.2000,2000 bolusuyorduk.Arkadas mezun oldu ben mezuna kaldim bu sene .Ustune 2 senedir online olan dersler bir anda offline olacagi aciklaninca, baska evde bulamadim o kisa surede.Suan tek basima ayda 4000 lira eve kira veriyorum.Hafta sonlari memleketim bursaya gidiyorum,istanbulda pek arkadasim falan yok sıkılıyorum burada.Kamil kocta biletler 100 lira olmus.Ben uniye ilk basladigimda 30 tldi 5-6 sene once .Gidis donus oluyo sana 200 lira.

800 lira ayda sadece kamil koca veriyorum.100 tl kaldigim evde internet faturasi var turknet. 80 lira civari cep telefonu faturam var,turkcell.

Yemek yapmayi bilmiyorum bu yuzden hergun disaridan yiyorum.40-50 liradan asagi karin doymuyor.Fiyatlar asiri yuksek,porsiyonlar asiri kucuk.Allahtan gunde bir ogun yiyorum yoksa yemek masrafi iyice ucardi.

Bakin daha evin su,elektrik,aidat vs masraflarina deyinmedim bile. Benim ailemin durumu ortalamin bir tik ustu ona ragmen yeminlen ac geziyorum.Ekonomideki daralmayi ozellikle bu sene agir hissettim.

Siz nasil geciniyorsunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cübbeli mehmet -- 5 Kasım 2021; 20:35:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Geçim sorunu kısmı okay ama en azından yemek yapmayı bir şekilde öğrenmeye bak. Her zaman için geçerli. 1 kepçe zırvalığa dünya para ödemektense, yaptığın yemekleri 2-3 gün (tek başına isen) tüketebilme olasılığın var.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Resul harmanbaşıyoutube
    Kanser olmama ramak kaldı ramak😀
    https://www.youtube.com/watch?v=Oprj7979ZiA
  • Ayda 3.300 okula veriyorsun, 4000 kira veriyorsun, her haftasonu şehir dışına çıkıp geliyor biletlere 800 veriyorsun, her gün dışarıdan yiyorsun ve geçinmekte zorlanıyorsun? Vah vah yazıklar olsun RTE ülkenin ekonomisi batırdın şu garibim gençler geçinemiyor yazık gençlerimizi görün. 2023'te Kılıçdaroğluna oy vereceğiz ekonomi uçacak dolar 0.5'e düşecek asgari ücret 25 bin zibilyon tl olacak gençler kurtulacak

• Aberrant Warden kullanıcısına yanıt

Tek bir kişinin durumuyla ülke analizi yaptın ya bravo  

Çok istisna bir örnek bu,zaten özel okulda okuyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • arkadaş üniversitede aylık 10.000 lira ile geçinemiyor, biz ise aylık 400 lira ile geçiniyoruz   Ne büyük dertler var ülkemde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    oglum yurtdisinda nasi
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • wearesorryserver kullanıcısına yanıt

Hocam 400 liraya nasil geciniyorsun.Ne yiyorsun ne iciyorsun.

Benim durumum kotu degil zaten ama ben bile bu ekonomideki daralmayi hissettiysem baskalarini dusunemiyorum bile.

• Ailenin durumu yoksa özelde okumayacaksin arkadaş sonra buralarda ağlıyorsunuz!

• Özel okula 40.000 TL yıllık ücret + ondan da fazla aylık ev masrafı ödeyene kadar baban seni sanayiye çırak verseymiş keşke. Nasıl olsa işsiz kalacaksın, en fazla asgari ücretli bir işte çalışırsın. Bu saatten sonra okuyan kerizdir. Onun yerine yurtdışına çıkmaya çalış; Almanya'da sokak süpürsen buradaki doktordan iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 5 Kasım 2021; 22:29:24 >
  • hocam biraz idare et sen de öğrenci evinde 4000 lira kira veriyormuşsun tamam evler pahalı ama 3 bine de baksan bulabilirsin bence her hafta da gitmesen memleketine biraz faydası olur senin için

• ha bu arada madem durumun iyi git bir dükkan açsın baban napıcan üniversiteyi

• tek basına öğrenci halinle 4k kira vermekte iyimis

bu kadar zorlanıyorsan evi taşı kira fiyatları az değil, ev arkadaşı bularak çözersin bu sorunu. kalan para da cebine kalsın karı kızla ye

• cübbeli mehmet kullanıcısına yanıt

üniversitede yemek 2 lira  

• 650 kyk dan bursum var bide bi vakıf bagladı 150tl

800tl cok rahat yetiyor cogu zaman yemek yemiyorum zaten

• Stüdyo dairede tek yaşıyorum, mazotu sigarası 2500tl yetiyor

• Üniversite öğrenci değilim ama part time çalışıyorum.

• Yurt+yemek+telefon hattı dahil aylık max 1000 tl harcarım. 700, bazen 900 dolaylarında gezerim. Kyk kredi var, aylık babamdan kalanı alıyorum yetiyor.

Gereksiz harcama yapılmayınca ucuz ve kaliteli yaşanabiliyor. Yemekhane yemeği dışında yemek ve marketten herhangi bir yiyecek-içecek tüketmiyorum.

• 4k kira veriyor ama Kamilkoç'un 100TL lik yol parasını düşünüyor 

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.