Şimdi Ara

Üniversite,Menfaât ve Çıkar İlişkileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
896
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkdaşlar.Üniversite içerisinde bir sıkıntım var.Düzenli olarak not tutan,derslere giden bir kişiyim.Kendimi geliştirmekten geri kalmam.Sosyal ortamım güzel.Bu yüzden çevrem geniş.Sürekli insanlar benden not istiyorlar.Derslere gelmeyip yerlerine imza atmamı istiyorlar.Hayır diyemiyorum.Ayıp olacak diye düşünüyorum ve kıramıyorum.1 günde 5 kişinin yerine imza attığım oluyor.Whatsapp'tan olsun,dışarda olsun yoğun bir şekilde defterlerimden fotokopi çektiriyorlar,not istiyorlar.Birşey demiyorum.İnsanları ve insanlara yardımcı olmayı seviyorum fakat son zamanlarda insanların ayakçısı olmaya başladım.Bu benim hem zamanımı alıyor.Hemde gereğinden fazla düşünmeme,insanlar yüzünden sıkıntıya girmeme sebep oluyor.Ne yapmak gerek.Bu ortamlarda bulunan arkadaşlar veya bu ortamlardan geçmiş kişiler tavsiyelerde bulunursa sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Atsızsüvari -- 5 Nisan 2016; 22:39:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_99971077/f_//tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emma-Watson

Hem senden not isteyip hem sana mi çektiriyorlar kardes

Hayır kardeşim.Notu isteyende,fotokopisini çektirende onlar.Bir bakıma sıkıntısını biz çekiyoruz :)

Orijinalden alıntı: adnansetek

Bu kadar yazıp kafa yormana gerek yok. Hayır demeyi öğren yeter

Hocam herkesin yüzüne karşı hayır dersek tavır alabilirler yada ben yanlış düşünüyorum,biraz nazik davranıyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Atsızsüvari

quote:

Orijinalden alıntı: adnansetek

Bu kadar yazıp kafa yormana gerek yok. Hayır demeyi öğren yeter

Hocam herkesin yüzüne karşı hayır dersek tavır alabilirler yada ben yanlış düşünüyorum,biraz nazik davranıyorum.

Erkeklere de o zaman kızlara deme

[link=http://forum.donanimhaber.com/m_99971077/f_//tm.htm
  • not vermezsen de cimri derler, büyük ihtimal hepsi erkek, notları alsalar da çalışacak tipler değiller, bir kere alıştırman kötü olmuş, önüne gelene de not verilmez ki hocam, anca çok yakınınsa olur, diğerlerine baştan bu kadar yardımsever olmasaymışın iyiymiş, madem uğraştırmasınlar istiyorsun fotokopi çektireceklerine telefonlarından notların fotoğraflarını çeksinler, biz genelde öyle yapıyoruz

• İlk dönem bizdede biri vardı ne zaman çalışmasa konu anlatımı için gelirdi notum olsa gelir okumaya çalışırdı ilk zamanlar bişey demedim baktım sürekli yapıyor normal zamanda hal hatır yok birader bi git şurdan dedim artık kafam rahat gelemiyor yolunacak tavuk olmadığını düşünüyosan terslemeyi bileceksin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: hiromen3

not vermezsen de cimri derler, büyük ihtimal hepsi erkek, notları alsalar da çalışacak tipler değiller, bir kere alıştırman kötü olmuş, önüne gelene de not verilmez ki hocam, anca çok yakınınsa olur, diğerlerine baştan bu kadar yardımsever olmasaymışın iyiymiş, madem uğraştırmasınlar istiyorsun fotokopi çektireceklerine telefonlarından notların fotoğraflarını çeksinler, biz genelde öyle yapıyoruz

Hocam kızlarda var,erkeklerde var.Cinsiyet fark etmiyor.Derse gelmeyen kişinin yerine imza atıyoruz asıl ona kötülük ediyoruz.Vermesek elbette bir kalıba sokarlar bizi.Notları paylaşıyoruz adam yinede çalışmıyor.Tırt.Kalıyor dersten.Telefondan fotoğraf çeksede yine fotokopisini istiyor.Sanırım en baştan alıştırmayacaktık.Daha ilk senemdi.

• baştan alıştırmışsın, geri dönüşü yok

şimdi onlara yardımcı olmasan çoğu senden soğur, uzaklaşır. kişiliğini yardımsever olarak gösterdiğin için, psikolojik bakımdan da vermen gerektiğini düşünüyorlar. bu durumda bir kere bile hayır desen tepki çekersin, keyfine göre not veren biri olsan, o zaman tepki almazdın.

ya sömürülmeye devam edeceksin, ya da bu durumu yok edip kötü biri olacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilonglife -- 5 Nisan 2016; 22:59:28 >

Orijinalden alıntı: deneme tahtasi

Sen yenisin galiba

Doğru tahmin.İlk senemdeyim :)

• Bu sene birinci sınıfım üniversitede takıldığım arkadaşım yok derslere yalnız girip çıkıyorum hazırlıktan birilerini görürsem merhaba merhaba o kadar iki ay sonra okul bitecek birisine gidip tanışıp arkadaş olan biride değilim ki konuşmaya başlarız sohbet ilerler kaynasiriz ister istemez arkadaş oluruz ama 3 sene daha böyle gider mi bilmiyorum

Orijinalden alıntı: portakallı ördek yavrusu

Burcun ney mersk ettim.

Burcum kova ama burçlara inanmam.

Orijinalden alıntı: ReaCMaND

İlk dönem bizdede biri vardı ne zaman çalışmasa konu anlatımı için gelirdi notum olsa gelir okumaya çalışırdı ilk zamanlar bişey demedim baktım sürekli yapıyor normal zamanda hal hatır yok birader bi git şurdan dedim artık kafam rahat gelemiyor yolunacak tavuk olmadığını düşünüyosan terslemeyi bileceksin

İşin kötüsü farklı bölümdeki adamlarda başımda.Elektrik Elektronik Mühendisliği,Makine,Bilgisayar mühendisliği gibi bölümlerden de birçok arkadaşımız var.Bazı derslerin hocaları ortak oluyor.Olmasada çalışacak yer bulamadığından not istiyor.Mülayim davranmamak lazımmış.İnsan tecrübe ederek öğreniyor tabi.

• 4 sene sonra hepsi hayatından silinicek zaten.tavır alsalar nolur küfretseler nolur.ne değişicek hayatında.varsa bir iki dostun çok samimi olduğun git onlarla takıl beraber çalışın gerisini salla gitsin.her selam verene gülümseyene laf atana arkadaşım deme zaten.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.