Şimdi Ara

UNIVERSITE KAC SAAT SURUYOR??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
1
Favori
4.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisizim bu sene yeni kazandim universiteyi de merak ettim
    Siradan bir tm ogrencisi gunde kac saat okulda kalir
    Lise gibi her bolumun giris cikis saati ayni midir
    Ve ortalama dersler kac gibi baslar ve biter ve dersler ne kadar surer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversite Kaç Saat Sürer?

Üniversitede geçirilen süre, seçilen bölüme ve eğitim sistemine göre değişir. Türkiye'de üniversite eğitimi genellikle 4 ila 6 yıl arasında sürer.

Her bir üniversitede ders saatleri ve ders sayısı farklılık gösterebilir. Ancak genel olarak, tam zamanlı lisans programlarında haftada 20-30 saat arasında ders alırsın. Bu, günde ortalama 4-6 saat ders anlamına gelir.

Üniversite dersleri genellikle 50 dakikalık bloklar halinde yapılır. Dersler arasında genellikle 10-15 dakikalık molalar verilir. Bazı üniversiteler, daha uzun veya daha kısa ders saatleri uygulayabilir.

Ders saatlerinin yanı sıra, ödevleri tamamlamak, projelere çalışmak ve sınavlara hazırlanmak için ek zaman ayırman gerekir. Bu ek çalışma süresi, aldığın derslerin sayısına ve zorluğuna bağlı olarak değişir.

Üniversite eğitiminde, sadece derslere katılmak yetmez. Ders dışı etkinliklere katılmak, kulüplere üye olmak ve staj yapmak gibi ek faaliyetler, akademik ve kişisel gelişimin için önemlidir. Bu etkinlikler için de ek zaman ayırman gerekebilir.

Genel olarak, üniversitede geçireceğin süre, seçtiğin bölüme, eğitim sistemine ve kişisel çalışma alışkanlıklarına bağlı olarak değişecektir. Ancak ortalama olarak, tam zamanlı bir lisans programını tamamlamak için 4 ila 6 yıl ve her hafta 20-30 saat ders alman gerekir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Üniversiteye göre değişir. Bizim üniversite de dersler 1 saat 30 dakikadır.(çoğu üniversite de böyle diye biliyorum) 1.öğretimler için ders 9'da başlar genelde 3'te biter. Bazı günler sabah ilk dersin ya da son dersin olmayabilir. Bazı günler de sadece 1 dersin olabilir. Biraz da programa bağlı gidince daha detaylı öğrenirsin.

• Degisir mesela bu donem sadece 3 gun gidebilecek sekilde ayarlayabilecegim programi. 2 gun bos gunum olacak it is amazing

• Uffff cehaletin dibi bide tm falan diyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Tony Stark

Degisir mesela bu donem sadece 3 gun gidebilecek sekilde ayarlayabilecegim programi. 2 gun bos gunum olacak it is amazing

Bu sene bende 4 gün gidiyordum haftada o bile nasıl güzeldi 3 gün gidecek olsam çıldırırım sevinçten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Goblin Mind

Uffff cehaletin dibi bide tm falan diyor

Bu adam yüksek lisans okuyor işte

• Ben yüksek lisans okumuyorum ki daha 1. sınıfım

• Bu senenin çoğunluğu haftada 3 gündü hiç iyi olmuyor söyleyim ardarda 4 günüm boştu cumartesi pazar pazartesi salı çok salıyorsunuz ben beğenmedim

• Yeri geldiginde 2 saat oluyor birisi ogleden once digeri ogleden sonra, yeri geldiginde tum gun ders oluyor. Programa bagli

• Sabah 8 de önce andımız okuyorsun pazartesi sabahlar ve cuma çıkarken istiklal marşımızı okuyorsun sabah 8 akşam 3 okuldasın başarılar

• Siz tmciler cok kolay okuyonuz ha. Basit

• quote:

Orijinalden alıntı: Goblin Mind

Bu senenin çoğunluğu haftada 3 gündü hiç iyi olmuyor söyleyim ardarda 4 günüm boştu cumartesi pazar pazartesi salı çok salıyorsunuz ben beğenmedim

Bana haftada 1 gün bile çok ama yapacak bir şey yok bu sene 4 gün sanırım benim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.