Şimdi Ara

ÜNİVERSİTE İSMİ VERSUS BÖLÜM ANKET (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
2
Favori
3.558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

ÜNİVERSİTE İSMİ VERSUS BÖLÜM ANKET


(En Son Oy Tarihi: 24.7.2022)
Giriş
Mesaj
  • Girişimci birisi olmayacaksa istediği bölüm daha iyi bir tercih olacaktır.Doktoraya ve mastera anadolu üniversitelerinden eth veya çeşitli abd ünilerine giden mezunlar gördüm gerçekten istediği bir alansa çıkabileceği en yüksek yere çıkar zaten

  • Orta halli ünide kısmen istediğim bölümdeyim ama top ünide istemediğim bölümde olmayı tercih ederdim
  • Beyler memur olmak istiyorum boun odtu filan diyonuz ben nasil yol izliyim

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • The Killing Road kullanıcısına yanıt

    Neye dayanarak hangi parametrelere bagli olarak soyluyorsunuz bunu? Is imkanlari, yurtdisi calisma imkani, calisma alanlarinin cesitliligi, maas skalasi hangi alanda daha ustun cs e ? Yurtdisinda sizce hangi bolumun taninirligi ve verdigi diploma daha degerli? Hangi bolum yurtdisina kapi aciyor? Kisisel gelisim hangi bolumde ogrencinin kendisine hangi bolumde verilen egitime ve okula sinirlanmis bicimde? Vereceginiz herhangi bir argumani curutebilirim.Sadece bogazicinin itu ve odtuden iyi oldugunu kabul ederim fakat endustri cs e herhangi bir ustunluk kuramaz bounda olsa da.ayrica cs den iyi diyip elektrik elektronigi ornek vermeniz komedi.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam dediklerinizin bir kisminda hakli olabilirsiniz fakat hoca kalitesi ozellerde de top unilerde de benzer.Profesor sayisi net bir avantaj saglamasa da devletlerde daha yuksek.Yurtdisi hakkinda dediklerinize katiliyorum maalesef devletten yurtdisina cikmak icin ciddi ortalamalar gerekiyor ustune parasi da var.Bilkenti ben cs alaninda en iyi olarak goruyorum mesajda tam belirtememisim.Yoksa temel muhendisliklerde odtunun daha iyi oldugunu dusunuyorum.Ogrenci kitlesi olarak top muhendisliklerde bilkentin ucretli yari burslu politikasi diger ozellere gore cok daha basarili bence.Diger bolumlerde o da ayni halt.Ama sabancida kocda falan (ozyegini biilmiyorum) adam 1kya girmis toplasan sayili kisi aliyor yaniba da 120 k lik adami koyuyor bu nedir yani.Bu siralamadaki kisilerin gelisme sansi tabii ki de vardir fakat %1 den de azdir.Su sinavda 100k yapacak zekaya sahip olup ilk 1000 deki adamdan nasil daha ustun bir calisma performansina sahip olabilir ki.Sinav zekayi dogrudan yansitmayabilir fakat basariyi vs calisma azminj yansitir bunu reddeden de yapamadigi icin bahane olarak sunar.


    Ozyeginin bolumlerine baktim ozellikle cs ve ee alaninda akademik kadrosu gayet iyi fakat csde bazi alanlarda calisan akademik gorevlisi yok o biraz sorun olabilir fakat tam burslu cs 10 kisi aliyor hocam allah icin 10 ne ya.Bir proje grubu bile 10 kisiyi asabilir birbirini sevmesen max 2-3 kisi senin gibi olur digerleri zaten kim bilir kac k dan hangi paralarla fgeliyor.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stevennpaulJobs -- 28 Nisan 2021; 2:20:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt
    Hocam sizin bilginiz vardır diye soruyorum. Cidden tıp fakülteleri arasındaki farklar nelerdir? Dersler mi, Müfredat mı Sınav sistemi mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Türkiye de Top üni diye bir şey kalmadı

  • aduplin kullanıcısına yanıt

    %98+ verilen eğitim aynıdır arada küçük farklılıklar vardır müfredat olarak


    onun dışında çok küçük farklar hariç hepsi aynıdır


    düzeltme: %98 hatta 6 yıl sonunda




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Nisan 2021; 3:53:46 >
  • stevennpaulJobs kullanıcısına yanıt

    .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 26 Haziran 2022; 20:50:31 >
  • ya zaten tam burslu burssuz ayrımının sorulması bile yanlış bilkentte arkadaşlarımdan duyduklarıma göre kimse kimsenin tam burslu olduğunu bile bilmezmiş hatta daha sonraları öğrendiğinde şok olurmuş sen burslu muydun ya da burssuz muydun



    ve ücretlilerin de bursluları ezdiği falan yok sadece bu filmlerden ibaret ama insanlar çok fazla yanlış yorumluyor sanki ücretliler bursları eziyormuş gibi bir hava katmak istiyorlar tamamen yanlış bir düşünce

  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    hocam o zaman bu mantiga gore caltech princeton gibi universiteler sertifka egitim programi koysub universite sistemi ortadan kalksin.Tibbin da anlami yok o zaman anatomi kitabi varken niye anatomiyi hocadan dinliyorsunuz alin okuyun.Yanlis anlasilmasin demek istediklerim ama cok yanlis dusunuyorsunuz bir sertifika programiyla olacak bir is degil ki ama tabii ki universite egitimi tek kistas degildir ama etkisi de coktur.

    Ayrica bir ornekten yola cikarak onlarca yildir mevcut olan universiterin bolumlere etkisi olmadigi sonucuna nasil vardiniz anlayamadim




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi stevennpaulJobs -- 28 Nisan 2021; 3:37:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    Ayrica bu mesajiniza istinaden tipta verilen egitim %98 ayni ise tipda da universtenin bir etkisi yoktur dememiz gerekmez mi.Sizce bu dogru bir yaklasim mi?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • stevennpaulJobs kullanıcısına yanıt

    üniversiteler vizyon katar, oralardan mezun olanlar niye google altında çalışsınlar ki onlar da google gibi yeni teknolojik şeyler üreterek(şu ana kadar duymadığımız) öyle hakim olacaklar belki de bizim ünilerden çıkarlar


    yani üniler de gerekli bu ekosisteme katılmak için



    yok hocam teknolojik çağ oraya gidiyor ve haklısınız hatta anatomi hakkında aynı hoca ekran başında da anlatabilir ve 3 boyutlu çok güzel uygulamalar var oradan da pekiştirebilir hatta sanal gerçeklik gözülükleri ile çok iyi öğrenilebilir hem de yüz yüzeye göre kat ve kat iyi


    çünkü teknoloji bunu gerekteriyor


    insanlar gelenekselcidir ve bu yüzden de hep değişime kapalı olmaya çalışırlar hayatlarında değişime izin vermezler ama onu kıranlar asıl başarılı olanlardır

  • stevennpaulJobs kullanıcısına yanıt

    evet üniversitenin adı ve hocaları dışında ve verdiği imkanlar konusunda farksız zaten herkese en uptodate ve clinical gibi uygulamalardan yararlanabiliyor şu an (tıp için)


    ve zaten tıpta da eskisi gibi hocalara bağlı kal kitaplara bağlı kal gibi gelenekselci uygulamalar artık eskide kaldı onun erine bilimsel dergileri ve makaleleri takip edenler yani modern uygulamalar artık popüler bunun için de okulun fazla önemi yok çünkü bu gibi şeyler dünyada herkese açık


    okul sadece yol gösterici ve öğrenmeyi öğretiyor bilgiyi öğrencinin kendisi almalı zaten tüm bilgileri vermesi imkansız




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ankaratıplı -- 28 Nisan 2021; 5:6:23 >
  • bu istediğiniz bölümü ne kadar istediğinize bağlı. çok istiyorsanız istediğiniz bölüm tabii ki. olmasa da olur kıvamındaysa iyi üniversite.

  • Üniversitenin adı iyi bile olsa fakülte yeni kurulduğu için iyi bir kültür gelişmemiş olabilir. Çok dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Ben hayatımı yaktım,siz yakmayın.


    Edit: Ayrıca size bir tavsiye daha. Ne olmak istediğinize dair kesin karar verin. Sonuçlarını iyice düşünün. Ben mühendis olmak istiyorum deyip, mühendisliğe geldiğinizde şok olmayın. Dershanede veya okuldan size verilen kılavuza göre doldurmayın. Okulun ismi cismi önemli tamam ama ODTÜ'de şehir planlama okudum diye mutlu olacak mısınız? Bunu gözden geçirin,elbette herkes mühendis de olmak zorunda değil siz de planlamacı olursunuz fakat orada geçirdiğiniz süre size kâbus gibi gelirse üzülebilirsiniz. Ayrıca ODTÜ imkanınız varsa kaçırmayın derim diğer anadolu üniversiteleri TEKNİK YETERLİLİK anlamında gerçekten vasat seviyede. (Bu üniversitelerin sağlık,hukuk siyasal bilim vs. Bölümlerine lafım yok. Ben mühendisliklerini gördüm buna göre yorum yapıyorum.) Mesela Ankara üniversitesi ve Gazi Üniversitesi size bir şeyler sunar fakat imkan olarak bence çok zayıflar ,kendi görüşüm bu yönde.


    Keşke yurt dışındaki okulları da görseydim de direk kıyaslama yapabilseydim,kim bilir belki o da olur bir gün.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Return to Monke -- 28 Nisan 2021; 8:18:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • stevennpaulJobs kullanıcısına yanıt

    Itu cs i bu karsilastirmaya zaten almam, bunlarla ayni klasmanda bir bolum/okul degil bence, garip ve esnek olmayan bi mufredati var+havuz derslerinde test yapan (buradaki hoca kalitesini karsilastirmayacagim bile) bir okulu boun odtu bilkent kocla kiyaslayamam. Trde cs zaten yeni bir bölüm, itunun bu unilere göre bazi alanlardaki inatlarindan dolayı eğitimdeki dezavantajlarini dusunursek akademik olarak geri kalıyor bunlara kıyasla itu cs.

    Cs ie ye göre yurt dışına çıkması daha rahat bir bölüm onu kimse inkar edemez, tabi bu ie ciler yurt dışına cikamaz veya tum csciler yurtdisinda anlamina vs gelmiyor, ama burada bir avantaj olduğunu kimse inkar edemez. Is imkanlarina gelince ikisi farkli sektor zaten karsilastirmak mantikli degil, ancak eşit maddi şartlarda ie cilerin yapacagi isi cscilerin cogunun tercih edecegini dusunuyorum cunku bir sirkette yonetim kisminda olmak bilişim kisminda olmaktan pek cok insan için daha rahat gelecektir. Sartlar maddi sartlarda ne siklikla esit oluyor, konumuzdaki unileri düşünürsek hepsi iyi kazaniyor, tr icinde boun ieciler daha iyi bile kazaniyor (olabilir). Çeşitlilik olarak ie mezunlari bukalemun gibi her yere dönebiliyorlar bunu da ekleyelim. Burada eşitlik veririm.

    Yurt disinda hangi diploma daha degerliye gelince boun ie ile odtu cs kafa kafaya kapisir, 2000lerde filan boun ie alirdi, şimdi kimin reputasyonu ondedir bilmiyorum. Mezunların hangi okullardan lisans ustu kabulu aldığına bakabilirsiniz bunun icin.

    Yurt disi olayini bir daha sormuşsunuz ama bu kez kim kapi acar diye. Ikisi de kapiyi aralar, o kapidan cikmak sizin kendinizi satmaniza bagli.

    Kisisel gelisim okulla sinirli degil elbette, ama gidip kisisel gelisimize bakacaksak niye okul okuyoruz, kiyasliyoruz? Eger okul kiyasliyorsak bunu goz ardi etmemiz lazim, yoksa marmara universitesinden eth a filan giden var kendini geliştirip, bu okulun basarisi mi kadinin mi?

    Alıntı

    metni:
    ayrica cs den iyi diyip elektrik elektronigi ornek vermeniz komedi.

    Bu cumleyle bu yaziyi sadece ve sadece ben yurt disina cikicam diye cs yazan birisi kurabilir, itu cs>boun ie örneği vermenizden de itude cs okudugunuzu varsayiyorum, akli basinda bir odtu cs li boyle bi arguman sunmazdi cunku. Odtu ee ulkedeki akademik anlamda en iyi muhendislik bolumlerinin basinda geliyor baska neyi örnek vericem zaten.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Killing Road -- 28 Nisan 2021; 9:19:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Boun turizm yazmak saçmaymış sadece gülüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üniversite -> max. 10 sene ekmeğini yersiniz

    bölüm -> bütün çalışma hayatınız boyunca yapacağınız şey.


    kısa vadede iyi üni + istemediğin bölüm > kötü üni + istediğin bölüm olabilir ama uzun vadede istediğiniz bölüm her zaman daha iyidir. imkanınız varsa odtüye ya bouna sırf okul ismi diye düşük puanlı bölümlere gidenlere bakın.

  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.