Şimdi Ara

Üniversite bölüm seçimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Lisede elektrik ve elektronik teknolojileri okudum. YKS de ek puanla 366.000 sıralama yaptım. Dikey geçişle elektrik elektronik mühendisi olmak istiyorum. Aslında kafam yatarsa başka bir mühendislikte düşünebilirim. Şuan kafamı karıştıran mekatronik. DGS ile geçiş yapacak olsam da 2 yıl okuduğum bölümün önemli olduğunu düşünüyorum. Ne yazmalıyım? Mekatronik iyi mi kötü mü bilmiyorum. Kafam çok karışık yardımcı olursanız çok mutlu olurum. Tercih listemi ekledim önerilerinizi yazabilirsiniz. Şehir fark etmez ama İstanbul da yaşadığım için gitmek istiyorum o yüzden 2. planda onun dışı bir kısıtlamam yok. PLC kodlamayı çok seviyorum. Elektronik teknolojisi, elektrik ve mekatronik hangisi benim için daha iyi olur bilmiyorum. :/

• PLC kodlamayı seviyorsan ben Mekatronik ile Elektrik arasında kalırdım. Mekatronik PLC, otomasyon, sensörler, robotik ve elektrik-elektroniği bir arada gördüğü için ileride hem fabrikalarda hem de otomasyon firmalarında daha geniş alanda çalışma imkanı sağlayabilir. Elektronik Teknolojisi de güzel bölüm ama daha çok elektronik kart, devre ve bakım tarafına kayıyor. Bir de mümkünse bölüm isminden ziyade staj imkânı ve bulunduğu şehirdeki sanayini dikkate al. İyi bir staj çoğu zaman okul isminden daha fazla katkı sağlıyor. İstanbul'da yaşama avantajın varsa oradaki okulları değerlendirmen de mantıklı.

Peki mühendisliğe geçiş için hangisi daha iyi olur veya fark eder mi?

Orijinalden alıntı: Bendemessi

Peki mühendisliğe geçiş için hangisi daha iyi olur veya fark eder mi?

DGS açısından aralarında uçurum yok hocam. Asıl belirleyici olan DGS puanın ve kontenjanlar oluyor. Ama hedefin özellikle Elektrik-Elektronik Mühendisliği ise ben Elektrik veya Elektrik-Elektronik altyapısına daha yakın bir bölümü bir adım önde görürüm. Eğer ben otomasyon, PLC, robotik tarafında ilerlemek istiyorum diyorsan Mekatronik de gayet mantıklı bir tercih olur.

Yani hedefin sadece mühendisliğe geçmekse çok büyük bir fark yok. Hangi alanda çalışmak istediğine göre seçim yapmak uzun vadede daha doğru olur.

üniversite ders seçimi
    11 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.