Şimdi Ara

Unity'i nasıl öğrendiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sorum unityde iyi olan arkadaşlara kendinizi nasıl geliştirdiniz yani kitap ağırlıklımı yoksa video mu hangi kaynaklar daha faydalı oldu ne zorluklar çektiniz çalışırken çalışma düzeniniz falan nasıldı.

• Ben kesinlikle kitap önermiyorum. Kitap ile çalışan hiç bir arkadaşım unity'nin u'sunu bile öğrenemedi. İnanın bana hiçbir işe yaramıyorlar. Ben sürekli video izleyip videoda yapılanı unity'de kendim yapmaya çalışarak gittim. Binlerce video izlemişimdir. Benim tavsiyem bulabildiğiniz her videoyu izlemeniz. Bir süreden sonra zaten unity scripting reference işinizi fazlasıyla görecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Golden Brain

Ben kesinlikle kitap önermiyorum. Kitap ile çalışan hiç bir arkadaşım unity'nin u'sunu bile öğrenemedi. İnanın bana hiçbir işe yaramıyorlar. Ben sürekli video izleyip videoda yapılanı unity'de kendim yapmaya çalışarak gittim. Binlerce video izlemişimdir. Benim tavsiyem bulabildiğiniz her videoyu izlemeniz. Bir süreden sonra zaten unity scripting reference işinizi fazlasıyla görecektir.

kesinlikle elin rusunu fransızını bile izledim ne dediğini anlamasamda illaki nerden ne yapıldığını parça parça söküyor insan
  • quote:

Orijinalden alıntı: zirve011

sorum unityde iyi olan arkadaşlara kendinizi nasıl geliştirdiniz yani kitap ağırlıklımı yoksa video mu hangi kaynaklar daha faydalı oldu ne zorluklar çektiniz çalışırken çalışma düzeniniz falan nasıldı.

Merhaba öncelikle. Ben unity başlamadan önce c# ve java biliyordum. Bu yüzden kodlama konusunda pek sıkıntı çekmedim çekmiyorumda. Unity'i öncelikle türkçe kaynaklardan öğrenmeye başladım arayüzünü vs. tabi kaynaklar kısıtlı olduğu için sadece böyle basit temel işlevlerini öğrenebildim.Kaynakların çoğu ingilizcede olunca biraz ingilizcemi geliştirdim. Okuduğum %40-50 sini falan anlayabiliyorum. Anlamadıklarımı çevirilerle hallediyorum.Hiç kitap bakmadım zaten türkçe kitaplardan pek fazla ümitli değilim ama ingilizce varsa tabi yabancı kitaplar çok yararlı olacaktır. Video izleyerek ve internetten okuyarak öğrendim ben ağırlıkla.

Sana tavsiyem ingilizceni ve kodlamanı geliştirmen. Ayrıca kodlabın yeni çıkardığı unity kitabını başlangıç için kesinlikle öneririm hem videolarını izlersin hemde kitabını okursun. Başlangıç için sana çok yararı olacaktır.

http://www.kodlab.com/BookDetail.aspx?ID=31173

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceloq -- 27 Aralık 2014; 18:50:57 >

• Ben de merak saldım bu işe android oyun yapmak istiyorum, Unity video dersleri ayrıca jaca script dili öğrenmeye başladım,bakalım hayırlısı olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: aceloq

quote:

sorum unityde iyi olan arkadaşlara kendinizi nasıl geliştirdiniz yani kitap ağırlıklımı yoksa video mu hangi kaynaklar daha faydalı oldu ne zorluklar çektiniz çalışırken çalışma düzeniniz falan nasıldı.

Merhaba öncelikle. Ben unity başlamadan önce c# ve java biliyordum. Bu yüzden kodlama konusunda pek sıkıntı çekmedim çekmiyorumda. Unity'i öncelikle türkçe kaynaklardan öğrenmeye başladım arayüzünü vs. tabi kaynaklar kısıtlı olduğu için sadece böyle basit temel işlevlerini öğrenebildim.Kaynakların çoğu ingilizcede olunca biraz ingilizcemi geliştirdim. Okuduğum %40-50 sini falan anlayabiliyorum. Anlamadıklarımı çevirilerle hallediyorum.Hiç kitap bakmadım zaten türkçe kitaplardan pek fazla ümitli değilim ama ingilizce varsa tabi yabancı kitaplar çok yararlı olacaktır. Video izleyerek ve internetten okuyarak öğrendim ben ağırlıkla.

Sana tavsiyem ingilizceni ve kodlamanı geliştirmen. Ayrıca kodlabın yeni çıkardığı unity kitabını başlangıç için kesinlikle öneririm hem videolarını izlersin hemde kitabını okursun. Başlangıç için sana çok yararı olacaktır.

çok teşekkürler.

ingilizce okuduğumu yüzde 80 falan anlıyorum ama uğraştırıyor. e book falan indirdim ingilizce ama okumam heralde video derslerinden devam önerdiğiniz video dersleri var mı ?

• quote:

quote:

quote:

çok teşekkürler.

ingilizce okuduğumu yüzde 80 falan anlıyorum ama uğraştırıyor. e book falan indirdim ingilizce ama okumam heralde video derslerinden devam önerdiğiniz video dersleri var mı ?

Başlangıç için unity students sitesini öneririm. Beginner 00'dan başlayarak izleyin :).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Öncelikle basit bir olay hiç zorlanacağım diye düşünmemelisin. Öncelikle kitap okuma alışkanlığın varsa kesinlikle kitap + cd öneririm(önce videodan başla bu hem pekiştirmeni hem unutmamanı sağlar) kitap işe yaramaz diyenlere aldırma kitap ve cd bul bak görürsün gerçekten çok işe yarar(İngilizcen varsa). Muhtemelen kitap okuma diyenler hiç denemedi. İnternette bulabilirsin kolaylıkla.

Sana önerim internetteki videoları(Unity 3d ders diye arat) izlemen. Ayrıca kesinlikle keşfedici ol fonkisyonların çoğunu deneyerek öğren. Çoğu arkadaşım var senelerini almış oysa ki ben 1 ayda öğrendim(Gerçi kodlama bilgim vardı) Kodlamaya değinmişken kodlama bilgin yoksa korkma çünkü bir ton tutorial var oradan kodlama da öğrenirsin zaten çoğu videolardan öğreneceksin. Tutorial değiştirerek oyun yapmanı önermem çünkü böylece hiç bir zaman öğrenemezsin. Ama ilk denemelerinde basit oyunlar tutoriallerden yapabilirsin. Tutoriallerden oyun yaparak özgün proje yapman imkansız. Daha önce de bir konuda belirtmiştim. Herkesin basit yarış oyunları yaparak google playe sunduğu bir dönemde sende tutoriallerden basit oyunlar yaparak para kazanmayı düşünme(Geç kaldın normalde böyleleri de para kazandı ama şuan için çok geç). Ama deneme aşamalarında olabilir. Hatta öğrenmede kullanmak yararlı. Unity'yi tercih etme sebepim kolay öğrenilmesiydi.

Kesinlikle yok şu kadar yılda öğrendim yok şu kadar zor diyenlere inanma örnek isterlerse de beni gösterebilirsin. Az biraz kodlama bilgin varsa kolayca öğrenirsin. Bilmiyorsan dediğim gibi büyütme zaten ingilizce ye yakın. Ayrıca basit oyun yapmak için kullanacağın çok az çeşit kod var. (scriptlerden oluşur)

Unity yi örendikten sonra sonra bir oyun yap kendini baya geliştirirsin. Ben şuan ki bilgimi oyun yapmama borçluyum. Oyunlarım basitti ve hiç birini bir alanda paylaşmadım ama şuanki oyun projem baya ilerledi muhtemelen onu koyacağım (Yerli mp savaş oyunu pc ve android desteği planlıyorum ama o en son. bir aya alpha çıkaracağım hafta da bir düzenleme ile)

İlk diyeceğim şeyi en son diyorum ama benim gibi ileride buluş vs için gereklilik görüyorsan oyuna pek bulaşma direk programcı ol. Ha paraları götüreyim ve havam olsun dersen oyun yapımcısı (Programcı demiyorum çünkü script lerden oluşan kodlar kullanıyor ve unity bir motor gerçekten çok fazla kodlama bilmeyi gerektirmez.) ol. Çünkü programcı olduğun zaman daha fazla bilgi bilirsin ama oyun yapımcısı olursan anlamayanlar hemen ilgilenir. Çoğusu şu kadar yıllarca anca öğrendim (Doğru olabilir ama insanları ne korkutuyorsun değil mi) diyerek hava kazanır. Gerçekten iyi bir proje yıllar alır ama başlangıçta hiç de öyle değil.@aceloq gerçekten bilerek yapmış. Kitap hakkında tamamen ona katılıyorum. Kitap önemsiz diyenlere çok takılma bence eğer anlamazsan pek yararı olmaz ama denemeden olmaz. Ben de ilk videodan başladım sen de öyle yapabilirsin. Tabii ki video önemli kaynak ama kitaptan öğrendiklerini unutmazsın. Video dan başla öğrenmeye sonra ayrıntılı bilgi için kitap. Videolar la basit şekilde oyun yapmaya başlarsın zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Don_Kisot -- 28 Aralık 2014; 11:39:25 >

• teşekkürler

o sitedeki videoları izledim temel var ama geliştirmem lazım kaynak bol olunca birinden diğerine atlıyorum sadece birinde sabit kalamıyorum bu site iyi heralde
  • quote:

teşekkürler

o sitedeki videoları izledim temel var ama geliştirmem lazım kaynak bol olunca birinden diğerine atlıyorum sadece birinde sabit kalamıyorum bu site iyi heralde

Vallahi hocam ben tavsiyemi yaptım, bizim bu don kisot okuldan arkadaş benim, ne dersek tersini söylemeye hevesli bayağı. Kitap hiçbir zaman önermedim, önermiyorum da. Ben bu işe gireli fazla olmadı, 2 sene oldu yaklaşık ama yine de yüzlerce kişiye tavsiye verdim. Kitap da kitap diye direten çok arkadaşım oldu. İlki Vasvasi forumdan arkadaş. 10'larca kitap okudu, bırak dedim bırakmadı. Öğrenemedi de tabi 2 senedir :D. Başkası beni ilgilendirmez, ben tavsiyemi verdim, tecrübelerime dayanarak söylüyorum, kitap ile hiçbir şey öğrenilmiyor. Daha usta kişiler var forumda, rextr ve moribito'ya sorun ;).

• Benim de merak ettigim bir konu var unity hakkında.
    Eger unity gelistirmeye yeni başlıyorsak javascript mi yoksa c# mı ögrenmek daha iyi olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: forumkeeper02

Benim de merak ettigim bir konu var unity hakkında.
    Eger unity gelistirmeye yeni başlıyorsak javascript mi yoksa c# mı ögrenmek daha iyi olur.

c# kesinlikle. Çünkü daha yeni , gelişmiş ve performanslı bir dildir. Diğer platformlarla uyumluluğu daha iyidir ve daha hızlı derlenir. Çoğu kaynakta zaten c#'tır.SDK ' ların çoğuda c#'tır. Mesela facebook SDK , admob SDK vs. çünkü c# ile xml birlikte çalışabiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aceloq -- 28 Aralık 2014; 16:51:16 >
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: forumkeeper02

Benim de merak ettigim bir konu var unity hakkında.

c# kesinlikle. Çünkü daha yeni , gelişmiş ve performanslı bir dildir. Diğer platformlarla uyumluluğu daha iyidir ve daha hızlı derlenir. Çoğu kaynakta zaten c#'tır.SDK ' ların çoğuda c#'tır. Mesela facebook SDK , admob SDK vs. çünkü c# ile xml birlikte çalışabiliyor.

Cevabınız için teşekkür ederim hocam. Yukarıdaki arkadaşlar video demiş kaynak olarak.
    Begendiginiz youtube kanalı tr-ing fark etmez var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Golden Brain

quote:

teşekkürler

Vallahi hocam ben tavsiyemi yaptım, bizim bu don kisot okuldan arkadaş benim, ne dersek tersini söylemeye hevesli bayağı. Kitap hiçbir zaman önermedim, önermiyorum da. Ben bu işe gireli fazla olmadı, 2 sene oldu yaklaşık ama yine de yüzlerce kişiye tavsiye verdim. Kitap da kitap diye direten çok arkadaşım oldu. İlki Vasvasi forumdan arkadaş. 10'larca kitap okudu, bırak dedim bırakmadı. Öğrenemedi de tabi 2 senedir :D. Başkası beni ilgilendirmez, ben tavsiyemi verdim, tecrübelerime dayanarak söylüyorum, kitap ile hiçbir şey öğrenilmiyor. Daha usta kişiler var forumda, rextr ve moribito'ya sorun ;).

Kitapla olur olmasınada türkçe kitapla olmaz.Türkçe ile ilgili doğru dürüst programlama kitapları bulmak zorken daha yeni bir oyun motoru hakkında sağlam bilgi veren kitaplar beklemek zor.Unity'nin sitesinde direk motoru yapan yazılımcılar anlatıyordur herhalde kullanımını.

• Kitap, video tartışmasını zaman zaman başka konularda da görüyorum. Kitaptan hiç bir şey öğrenilmediğini savunanlar var. Yıllardır Flash oyun geliştiriyorum. İzlediğim video sayısı bir elin parmağını geçmez herhalde, bu fikri savunanlara göre benim bilgimin sıfır olması gerek. Oysa ben ne öğrendiysem kitaplardan öğrenmişimdir(İngilizce kitaplardan tabii ki). Bana göre hızlı yoldan öğrenmek, başkalarınkine benzer uygulamalar yapmak istiyorsanız video izleyin. İşin mantığını öğrenmek istiyorsanız kitap okuyun.
  • İlk önce temelinizi oluşturun. Programı, yapabileceklerinizi, bunları nasıl yapacağınızı keşfedin. Daha sonra projeler üzerinden gidin. Gerek kendiniz ufak projeler yapın (Benim ilk projem masa tenisiydi mesela), gerekse yapılmış projeleri inceleyin.

Temel kısmını nasıl attığımı aşağıdaki linkte anlattım
    http://furkantokac.blogspot.com.tr/2013/07/unity3d-baslama-rehberi.html

Kolay gelsin

• quote:

quote:

içindekileri biliyorumda bu PHP & mySQL entegrasyonu için alabilirim teşekkürler kardeşim

• Benim bildiğim en iyi türkçe kaynak burası 100e yakın video var.

Kitap olarak ta kodlabın C# 5.0 kitabını almıştım, unity için bir işe yaramadı, ama .NET için baya yaradı. Çünkü video izlerken örnek 1 saatlik video var ve aradığınız bilgide o videonun içinde 5 dk lık bilgi, onu bulması zor oluyor, ama kitap da çok daha hızlı bulabiliyorsunuz. Bir de C#5.0 kitabında syntax mı diyeyim grammar mı diyeyim, iyi anlatamamış ama .NET deki methodların kullanımını kısa ve öz anlatmış. Unity için kitap yeni çıktı sanırım, içindekiler bölümüne baktım da ileri seviyeleri pek anlatmamış bi yapay zeka falan yazıyordu, o da büyük ihtimal navigation mesh falandır herhalde, yapay zeka konusu kısa geçilecek konu değil çünkü en az 30-40 sayfada anlatılır.

Böyle kitap yerine 30-40 tane açık kaynak kodlu gelişmiş(yarış oyunları vb.) proje yapıp yorum satırları da olsa satsalar, daha iyi olur bence.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.