Şimdi Ara

UNİTY 3D TOP OYUNU DESTEK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir top parkur oyunu tasarlıyorum mobil için.
    Sizden öğrenmek istediklerim.

1.Top engellere çarptığında parçlanmasını istiyorum bir örnek video linki koyacağım direk olarak 3:33 dakikaya gelin.https://www.youtube.com/watch?v=zQaGeor8fUw2
    2.Gördüğünüz gibi joyistik kontrolü verdim ama diğer buton ile topu sıçratamıyorum bunun için bir script varsa hazır visualim unity3d ile düzenli
    çalışmadığı için videoda izlesem script için yazamıyorum gönderirseniz sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.
    Vimeo
    UNİTY 3D TOP
    https://vimeo.com/345683797
    (OYUN VİDEOM)

NOT: VİSUALDAKİ SORUN UNİTY 3D İÇİNDEKİ RİGİDBOD VS BU TARZ ŞEYLERİNİN TANIMI İŞLEMİYOR ÇALIŞMIYOR KISACASI.

• Topun parcali halde modeli olmasi gerekiyor yada , top parcalari lazim.
    Yapmak icin 3 yol var.
    1.Top bir den fazla parcadan olusuyorsa , carpisma aninda child objeleri , topun oldugu kordinatta child olmaktan cikaracaksin gerekirse biraz guc uygulayarak parcalarin dagilmasini saglayabilirsin.
    2.Yol ise Top tek bir kureden olusuyorsa top parcalari adinda bir modele ihtiyacin var , gene carpisma kontrolu yaparak carpisma aninda ,bu parcalari top silip spawn edeceksin,

3.Yol ise Gene topun bir den fazla objeden olusmasi halinde yapabilecegin bir yol, parcalanma efektini animasyon da yaparsin, carpisma kontrolu ile animasyonu oynatirsin.

Suan aklima gelen cozumler bunlar parcalanmayi yapinca top controllerini devre disi birakmayi unutma .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baxa -- 4 Temmuz 2019; 9:33:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Baxa kullanıcısına yanıt
    Elimde topun modeli var bunu hangi program aracılığıyla parça haline getirebilirim içini doldurup unity destek sağlayan bildiğiniz bir program varmı ?

Düzenleme ; Aklıma bir fikir geldi ben şimdi bunu blendırda parçalayabilrsem parçalayacağım ama top mesela sağ tarafını değdirdi demi can barıda koyarım ben sağ tarafını değdirdiği zaman sağ taraftan parçalanma olsun güzel bir particle death ayarı verebilirim blendırdan ayrıntılı bunu nasıl sağlayabilirim etkileşim şu bu biraz biliyorun ama bunun hakkında işte hiç bilgim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gc1dcc2 -- 5 Temmuz 2019; 6:18:26 >
    Topu parçalara ayırdım şimdi istediğim ise bir nesneye örnek pervane var bunun tabi collideri var mesh veya box bunu collidere değdiği zaman topun silinip o topun gelmesini istiyorum. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: gc1dcc2

Topu parçalara ayırdım şimdi istediğim ise bir nesneye örnek pervane var bunun tabi collideri var mesh veya box bunu collidere değdiği zaman topun silinip o topun gelmesini istiyorum. :)
    Dokunma kontrolu ekleyeceksin, dokunma gerceklesince topu silecek ve oldugu kordinatta , 2. Topu spawn edeceksin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Bunu yazma şansız varmı peki ? Yazılımdan anlamıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Buyur bu seferlik yardımcı olayım ama ögrenmeyi ihmal etme.
    Script pervanede olacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Baxa -- 9 Temmuz 2019; 23:15:2 >

Çok teşekkürler kod yazarken game object felan çıkmıyor nedeni ne olabilir ?
    İs Trigger açık olunca topta aşşa düşüyor zeminden terrain kullanmıyorum bu arada box ile kendi alanımı oluşturdum.
    İs Trigger gerçekleği kapatmazmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gc1dcc2 -- 11 Temmuz 2019; 14:19:10 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.