Şimdi Ara

Unigarden Sakarya

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
7.972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Unigarden Sakarya'da kalan var mı? Varsa durumundan memnum mu değil mi? Bir de unigarden da kalıp her gün korucuğa gitmek çok zor olur mu? Yaklaşık ne kadar sürer?

• Kardeşim ben sakaryada öğrenciyim öncelikle sakın ünigarden da kalma. Hayatının en büyük hatasını yaparsın. 18800 liralık senet imzalatıyorlar. ve yıl sonunda senden ellerinde senet olduğu için eşyları bahane edip zorla para alıyorlar. Vermesen de icraya veriyorlar.. YAni o senet senin canını çok sıkar huzur kalmaz sende ve ailende .Zaten kirası 850-1000 lira . birde yıllık aidat alıyorlar 1000 lira peşin. O paraya sakaryada en kral apartı tutarsın. Konumu aşırı derecede berbat bütün yıın rezillikle geçer.Ormanın içerisinde bir allahın kulunun olmadığı bir yer. dolmuş otobüs hiçbirşey geçmyor önünden. En yakın dolmuş durağı yürüyerek 15 dakika. ÇArşıya 45 dakika sürüyor. 15 dakikaya sadece durağa gidersin. KAmpüse servisleri var yarım saatte bir geliyor onu kaçırsan direkt derse geç kalıyorsun. Kampüse sözde yakın ama yürümek imkansız ormanın içi gece zifiri karanlık yürüyerek kapüse 25 dakika sürüyor. ESkiden kestirme kapı vardı direkt kampüse çıkıyordu. REktör o kapıyı kapattı şmdi yarım saate anca kampüse gidiliyor. REktörün kapıyı kapatma sebebi iddaya göre aşırı miktarda uyuşturucu kullanılması. BEn de ünigarden da kaldım geçen yıl. kalanların neredeyse hepsi dost hayatı yaşıyor. ormanın içinde olduğu için şehirle irtibatı yok yani istedikleri gibi takılabiliyorlar. SAbahlara kadar kavga dövüş sesleri eksik olmaz. son ses herkes müzik dinler. yani senin anlayacağın kalanlar okumaya niyeti olmayan kişiler. Bir çoğu uyuşturucu alkol batağına saplanmış. Benim komşularım gece baksırla bahçede alkol alıyordu. kızsan hele sakın ha sakın kalma orada kalanlara kimse iyi gözle bakmıyor. Kalan erkekler seni rahatsız eder. olurda baban anan eve gelirse komşulardan gelen ahlaksız seslerden dolayı sırf utanırsın. Eğer ben dost hayatı yaşayacağım alkol kullanacğım uyuşturucu kullancağım okula 1 buçuk saatte (korucuğa) gidip 1 artı 1 eve 1000 lira kira vereceğim ve üstüne üstlük 20 bin liralık senet imzalayıp çıkarken bahaneden sırf seneti alabilmek için 500 lira üstü para vereceğim kışın gece 11 den sonra herhangi bir merkezi yere 45 dakikada gideceğim diyorsan kal.

Bunu okuyan öğrenci kardeşlerim sakın ünigarden da kalmayın ben geçen yıl kaldım rezil oldum. çıkarken de 500 lira sırf seneti almak için para verdim. koltukları oturur oturmaz çöküyor ev tutacaksanız koltukları kontrol etmeyi unutmayın siz yapmasanızda parasını ssizden alırlar.

kardeşim sen de korucuktan ya da adapazarından ev tut. Kent meydanının orada 800 liraya apart rahat bulursun. Son durağa yürüme mesafesinde oradn sabah korucuk otobüsüne biner 15 dakikada okuluna gidersin . ÜNigarden dan 1 buçuk 2 saat sürer sadece korucuk otobüsünün güzergahına gitmen 1 saatini alır

• Ne berbatmış, iyi ki uyarmışsın. Resmen paranla rezil omak! Kabus gibi...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • seriousamen s kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Zaten konumunu görünce ben de vazgeçtim.
  • Öncelikle merhaba. Sakarya’da 3. Sınıf öğrencisi olarak söyleyebilirim ki daha önce yaşadığım yerlere kıyasla inanılmaz bi kalite bi hizmete mevcut Unigarden. Gerek yönetimi gerekse getirmiş olduğu imkanlar bizi dışarıdan bağımsız yaşatıyor. Arkadaşımızın bahsettiği durumlar kesinlikle söz konusu değildir. 7/24 güvenlik tarafından gözetim altında bulunuyor. Burası bi öğrenci sitesi en ufak bi yakışıksız durumda gerekli kişiler uyarılıyor bu müzik sesi olsa dahi. Eğer dediğiniz gibi ahlak konusunda bi durum olursa ki olmadı gerekli hukuki işlemler başlatılıp kişilerin daireyi boşaltması talep ediliyor. Bunu ilk imzayı atarken sözleşmede okuyabilirdiniz böyle bi hakları var. Ayrıca cafe, fitness ve PlayStation salonu, marketi, aparatif şeyler satan dükkanları ve barbekü alanıyla tüm ihtiyaçlarına cevap oluyor. Ara sıra yaptığı şenlikler ve her hafta yaptıkları canlı müziklerle hareketli bi ortama sahip. Servis konusunda da 10 dakikada bir servisleri var yakında belediye hattı da gelecek. Yani ulaşımda da dediğiniz gibi bir aksaklık söz konusu değil. Sadece bazen aynı servis saatine yoğunluk olabiliyor ki 10 dakika erken çıkarsanız derse yetişmenizde de bi problem yok. Apartmanlar her hafta temizlenip çöpler düzenli olarak toplanıyor. Açık spor alanları da mevcut. Evde bi sıkıntı varsa aradığınızda ilgili bi kişiyi gönderip hallediyorlar. Yani bu şekilde kötülemeniz doğru değil ben ikinci yılımdayım unigardenda. Bi öğrenci olarak memnun kalmasaydım tekrar kalmaya devam etmezdim. Ayrıca bu fiyatta pek çok apart var onlar da hemen hemen aynı konumda. Ya merkeze uzak yine aynı saatte varıyorsunuz ya da üniversiteye. Demem o ki kılıf uydurmak herkesin yapacağı iş. Tek bi kötü yoruma bakıp araştırma yapmadan, kendi gözünüzle görmeden önyargılı olmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.alice -- 8 Eylül 2018; 12:32:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Burasıyla ilgili yapılan tüm olumlu yorumlar bizzat site yönetimi tarafından yapılıyo. Buradan mutlu ayrılan bir insan dahi görmedim! Resmen Sakarya' nın en büyük organize suç mahalli burası. Site yönetiminin mafyadan farkı yok. zeynur diye bir kadın var başlarında, şeytanın ta kendisi. Üniversitede kiminle konuşsak lanet okuyor bunlara. Uzak durun!
    Yönetimi geçtim kaldı ki site allahın dağında. Resmen şartları geliştirilmeye çalışılan cezaevinden ibaret. Fitness varmış, sanırsın bedava ve Sakarya' da sadece burada var. Playstation kafeden, bakkaldan çakkaldan bahsediyorlar üstüne. Bunlar girerken gözünüzü boyamaya çalıştıkları şeyler. Her şey fahiş fiyata satılıyor. Şu an serdivan merkezde kalıyorum. istediğim saatte istediğim yerde olabilecek özgürlüğe sahibim. Orada ise nefes alınmayacak derecede dolu servise binmek için izdiham arasında kalıyorduk! Yürüyerek merkeze gitmek imkansız!Çıkarken ise eşya senedinizle sizi tehdit ediyorlar. Duvarda mercekle göreceğiniz lekeyi bahane ederek 100-150 lira fiyat çekiyorlar. İnsan gibi konuşsanız dahi hayvanlaşıyorlar. Kesinlikle ama kesinlikle uzak durun. Serdivanın çeşitli yerlerinde bir sürü güzel ev, apart, yurt varken bu tefecilere kaptırmayın kolunuzu.

bknz:https://www.sikayetvar.com/unigarden

• Evet sırf şu lanet site hakkında bir şeyler yazmak için burda hesap açmış bulunmaktayım. Öncelikle Sakarya Universitesini kazanmışsanız ve internetten yurt veya ev arıyosanız sürekli bu lanet sitenin reklamları önünüze çıkar ve hayatınız boyunca unıversite hayali kurmuşsanız rüya gibi gelir size 2000 kişilik bir site okula yakın ve sadece öğrenciler varr he bir de icinde market ,fitness ve cafesi var diye düşünüp gözlerinizden kalpli baloncuklar çıkabilir. Şimdi gelin neden bu sitede yaşanmaz onu anlatayım.
    Öncelikle sitede 1 yıl yaşamış birisi olaraktan şunu söylüyim yönetimin agzından cıkan her sözü kesinlikle ses kaydına alın yoksa ertesi gün dedigi şeyi ikna edebilir ''Böz böylö bör şöy söylömödök''

-Servis konusundan başlayalım ; Öncelikle servisler o tanıtımlardaki gibi hicbir zaman 10 dk'da bir gecme bir sefer merkez durak bir sefer öğrenci işleri olmak üzere kalkan sacma salak bir sistem var. Bu konudan cok madur olabilirsiniz. Tabi bir de bayram tatilinde felan utanmasalar servisi kaldırcıklar insancıklar.
    -Market; Evet arkadaşlar siteye gittiniz ve size daireyi gezdiriyolar bi markete inip meyve sebze ve diger ihtiyaçlarınızın fiyatlarına bakabilirsinz ben size bir kaç örnek vereyim isterseniz dışarda 1.25 olan paket makarna bu markette 2.5 TL dışarda kilosu 2 tl olan domatin burda kilosu 5 TL dışarda 3 tl olan konserve burda 5 tl gibi bir fiyat bunu kendiniz bizzat inceleyebilirsiniz. Yakında başka market olmadıgından bunları seve seve ödemeniz gerekiyor
    -Fatura Konusu; Evet geldik benim en müzdarıp olup en cok sövdügüm konuya. Öncelikle siteyle anlastıgınız zaman size 200 TL'lik bir fatura limiti (eletrsik,su,doğalgaz,internet) koyarlar zaten internet 30 TL geriye 170 TL kaldı ve yıl 2019 doğalgaz fiyatları ortada. Neyse siteye Eylül 2018'de kayıt oldum ve Aralık ayına kadar faturaları elden ödedim ve en son elden ödedigimde kota asımım bulunup bulunmadını sordum ve bana hayır bulunmuyo dediler. Ben de o zaman ne gidicem yönetime a qü diyerek eft yoluyla odedim sonra geldik Mayıs 2019'a ve evimde internet kesiliyo indim yönetime hayırdır felan dedim 1500 TL kota aşımım bulundugunu ögrendim ve bunun bana neden bu kadar gec haber verildigini sordugumda ise biz bunu sana haber vermek zorunda değiliz dediler. Ha bu arada bu site kesinlikle öğrenci dostudur :) daha sonra bir kaç tartısmadan sonra bana istedigin zaman ödeyebilirsin aylık 100-200 tl şeklinde ben de okeyledim ha bir de ev devredicegim icin borcum sorun olur mu dedigimde; '' yok hayır biz onu senet yaparız sen odemeye devam edersin'' dediler ben d derin bi oh cektim ve 1 hafta sonra evi taşıdım yonetıme indim evi devretmek icin parayı peşin ödemem gerekiyomuş yoksa devredemezmişim bu sırada o lanet sitenin suratsız müdürü de ordaydı ve söyledikleri her şeyi yalanladılar her neyse bu 1500 tl yı 1 gun sonra odedim ve o dünyanın en boktan yonetımınden kurtulmuş oldum.
    -Sitenin Konumu: Evet arkadaşlar bu da guzel bi konu Universitenin hemen dibinde muazzam konumda(!) Uni'yi eğer yeni kazandıysanız bu cümleye asık olabilirsiniz fakat unıversite ve site arasında teller oldugundan okula gecs malesef yok hee diyelim teller var o zaman kocaman bi bayır sizi bekliyo her cıkısınızda nefes nefese kalmanız kaçınılmaz bir şey. Siteye ilk gittiniz zaman sitenin dagın basına kurulmus bası boş bir site oldugunu anlarsınız hemen zaten etrafında hicbir sey yok. Diyelim carsıya gitceksiniz servis kullanmanız lazım, cafelere gitceksiniz servis kullanmanız lazım haa bu servisler oralara kadar da goturmuyo servisle duraklara ordan minubuse binceksiniz eğer evinde oturup aksama kadar oyun oynayn veya ders calısan bı asosyal degilseniz sizin icin bu eziyet olabilir. Eğer market alısverinizi bile dısardan yapmaya üsenirseniz market fiyatları sizi gülümseyebilir :)

Neyse gelelim finale, arkadaşlar bu site daha once hayatı boyunca ailesiyle yasayan ve unide ortam yapmak isteyen arkadaslar icin muazzam cekici gelebilir fakat heycanınızı bir koseye bırakıp beyninizi kullanın ve burdan uzak durun kampusun dibinde (gerçekten dibinde) aynı fiyata mukemmel daireler var siteye geldinizde aidat bahanesiyle sizden 1 kira bedeli alırlar o sıra ayakta gibiliyosunuz zaten. Evden ayrıldıgınız zamanda esyalara ufacık zarar verirseniz alcakları parayı seve seve verceksiniz. Bu arada sitenin tek güzel yeri fitness salonu sanırım . Neyse tercih dönemindeki arkadaslar aylar sonra bu yazıyı okursunuz ve umarım size yardımcı olmusumdur

• Birşey söyleyeceğim iyi yorum yapılınca neden sadece site yönetimi yapsın ki. Eğer adamların böyle bir amacı olsa sosyal medya uzmanlarına para verip her yere iyi yorum koyarlardı azıcık mantıklı olun. Ben Ünigarden da dördüncü seneme gireceğim ama hiç böyle dolandırıcılık vs yaşamadım. 2000 kişi yaşıyor burda aralarından 4-5 tanesi uğraşmamış uzuuun uzun kötülemiş. Yaşadığınız her an bir problemle karşılaşabilirsiniz bu sadece buraya ait değil. Ben ne bir dolandırıcılık gördüm ne başka birşey. İki ampul patlasa buraya yazılmaz arayıp bilgi verseniz adamlar zaten gün içinde yapıyorlar onu. Yaptığınınz kul hakkına girmekten başka hiçbir şey değil. Benim yeni gelecek arkadaşlara tavsiyem sadece gidip görsün oradaki insanlarla konuşsun. Bence asıl bunları yazan kişiler Ünigarden' da kalmayıp farklı apartların yönetimleri. Söylenen bunca şeye ASLA VE ASLA katılmıyorum. Konumu üniversiteye 5 dakikada zaten 10 dakikada bir ücretsiz servis var. sitenin içinde cafesi cartı curtu her şeyi var. Fiyatlar desen ben 500 tl ye herşey dahil miss gibi yaşıyorum. Kiramı ailem aksatmadan gönderiyor ne elektriğimi ne suyumu kestiler aksattığım ay da gidip konuştum hoşgörü ile karşıladılar beni idare ettiler. Evimde sıkıntı yaşadığımda zaten yardımcı oluyorlar. Ben eşyalara zarar verdim gittim başka yere sordum ne kadar diye bir koltuğa 500 lira kaplarız ancak öyle yaparız dediler site yönetimi sadece 150 tl ye yaptırıyoruz sen nerde istersen yaptırabilirsin sorun değil dedi. Pardon da madem ki bu kadar kötü bir site neden daireler full ? Kimse kimseyi zorla burda tutmuyor. İsterseniz daireyi devredip çıkabiliyorsunuz. Ama kaç tane tam bilmiyorum 100 e yakın daire var ya beğenmeyen kalmaz bu kadar basit. Geçen üst katımdaki çocuklar gecenin 4 ünde gelip kaçımı çaldı evde tek kaldığım için korkup yönetimi aradım o saatte bile bana yardımcı olup çocuklarla konuştular. Saat kaç olursa olsun sana yardımcı olan bu insanlara böyle konuşmak gerçekten ayıp. Yazık günah ya... Ben üniversiteye ilk geldiğimde direkt Ünigarden'a çıktım ve hala burdayım. İyi ki böyle güzel bir yere geldim iyi ki burda böyle güzel arkadaşlıklar edindim. Benim size tavsiyem gidip görün kim olduğunu bilmediğiniz, amacını bilmediğiniz kişilere inanmayın.

• Arkadaşlar iyi kötülemişsiniz de alternatif bir yer yazmamışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raydr1c

Arkadaşlar iyi kötülemişsiniz de alternatif bir yer yazmamışsınız.
    Kesinlikle katılıyorum hocam. Ben de kalacak yer arıyorum. Korucuk tıp'a gidenler için tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.