Şimdi Ara

Üni basketbol seçmeleri ,

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
343
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tecrübeli arkadaşlardan fikir almak istiyorum . Neler yapmamı önerirsiniz ?
    Boyum 1,80 kilo 79 . 117 omuz , 97 göğüs ve 85 bel ölçülerim var . Lisedeyken şutör olarak oynuyodum ama takım sağlam değildi bende yüksek yüzdeyle oynayamadım malasef .

• Bu senin hangi üniversitede olduğuna bakar. Yani üniversiteler arası çok ciddi uçurum var basketbol konusunda. Batıda isen işin zor. Hangi üniversitedesin ?
  • Zonguldak karaelmas .
  • 1.80 boyla lise takımına bile seçilmezsin şimdi gitsen.
  • Verdiğin bilgilerde zor gibi durum senin için. 1.80 boyu olan basketbol oyuncusu bulmak kadar kolay bir şey yok hatta 1.85-87'ye kadar. Sorun ondan sonrasını bulmakta. 1.90 ve üzerinde boyun olsa ve yaşına göre normal bir oyuncu olsan hiç sorun olmaz ama o boyda maalesef bazı farklı yetenek sahibi olmak gerek.

Yani bazı şeyler çalışılarak kazanılabilir ama birazda Allah vergisi bir şeyler lazım.

Geçen yıl ki maçlarda gruplarda Elazığ Üniversitesini yendik, finalde yenildik. Orada oynayan bir çocuk vardı ismi Şivan idi galiba, 1.75 ancak boyu vardı ama bizim takım arkasında koşuyorduk. Hem hızlı idi topla birlikte hemde oyun zekası vardı.

Aslı varsa Amerika'ya yaz kampına çağrılmış.

Topla koordinasyonun iyi olmalı o boyla hızlı olmalı ve her zaman en müsait olan adamı topla buluşturmalısın.
  • Bende farkındayım bunun ama benim tekniğimin ve bileklerimin iyi olduğunu düşünüyorum . Hani boştayken isabet oranım gayet yerindedir , sayı yaparım . Ama ekstra şeylere girebilir miyim onu bilmiyorum . Seçilirsek eğer hoca da özel çalışma programı uygularsa ben kendime güveniyorum , gelişme gösteririm .
  • İşte üniversitede olay hocada bitiyor. Hoca nasıl bir oyun benimsiyor ki?

Hadi dedim hoca muhteşem. Elindeki malzemeye göre set oyunu hazırlıyor. Seni de kullanmak için 2-3 tane şut seti hazırlasın peki sonra? Oyunun sadece belli bir kısmında sana ihtiyaç duyulur. Senin yapman gereken oyunun her anında sana ihtiyaç duyulması. Yani sözün özü, geldiğinde boşluk dolduran değil gidince boşluğu doldurulamayan olmak.
  • Gittim seçmelere . İlk önce herkes serbest takıldı , sonra ısınma hareketleri oldu . Yaklaşık olarak 50 kişi falandık . Turnike bırakma hareketleri yaptık . Sonra turnike yaparken önümüze defans halinde olan hareketi yaptık . En son 5 ' er takım oluşturup maç yaptık . İlk maç bize denk geldi . Takımlar guard oynayanlara göre seçildi , daha sonra ise pivotlar girdi guard takımlarına . Diğer kişiler de rastgele dağıtıldı . Bizim maçın ilk atağında ben pivota top çıkardım sol tarafa koşu yaptım ve topu tekrar bana attı . İlk sayıyı da ben yapmış oldum . Daha 10 saniye geçmeden sayıyı bulmuş olduk yani . Sonra ise defansta çok iyi oynadım 2 ribaunt almıştım toplamda . Oyunu temiz oynadım paslar isabetliydi yine 2 asistim oldu . Hiç üçlük denemedim . Guard olarak oynayan eleman topu kullanma işini bana yıkınca ben guard gibi oynamaya başladım . 10 dakika ya oldu ya olmadı maç bitti . Hoca , telefon numaralarınız bizde var arayacağız sizi dedi , oysa ki benim ismimi bile bilmiyor : ) Neyse sağlık olsun , demekki daha ekstrem olaylara girmek gerekiyormuş .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.