Şimdi Ara

Ünal AYSAL Dönemi Mali Tablo (FB-BJK karşılaştırmalı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.340
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Gelirimiz aynı kalıp giderimiz Bjk kadar olsa biz baya zenginiz aslında

    Ama işte şişik şişik maaşlar veriyoruz her futbolcuya
  • sir balık kullanıcısına yanıt
    zaten bir tabloda personel giderleri var
    246 bizim
    çok yüksek , haklısın...
  • Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın avrupada olduğu ve gelir sağladığı herhangii bir sezonla kıyaslama yapmak gerekiyor.
    Bu durumda aptal olsa mali gelirde fark atar zaten.
    Beşiktaş'ı bilmem ama Fenerbahçe 1.5 2 sezon daha arkayı toplayamaz. Ne zaman adil yargılama kararı çıktı o zaman yükseliş başlar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sir balık

    Gelirimiz aynı kalıp giderimiz Bjk kadar olsa biz baya zenginiz aslında

    Ama işte şişik şişik maaşlar veriyoruz her futbolcuya

    O zamanda gelirlerin azalıyor.İnsanlar forma almıyor,sponsorlar az para veriyor,stad dolmuyor vs.
  • Beşiktaşın borcunun artması tamamen stad. Stad bittiğinde 320 milyon değerinin çok çok altına ineceğimize. Stad gelirlerinden mahrum bir şekilde borcu 100-150 milyon aşağı çekebilmişiz birde o gelirlerle Beşiktaş borcunu 200 seviyesine indirir ama ondan sonrası duruma bağlı başarıyla beraber ilerler bu durum. İnşallah tabi bir sıkıntı olmazsa
  • Galatasaray ın halka arz tarzı şeylerden kazançları da bu tablolara dahil mi?
    Yoksa yapılan transferler verilen paralar derken normalde -100 , 150 milyonu daha olacaktı...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ordan Geçenbay

    quote:

    Orijinalden alıntı: sir balık

    Gelirimiz aynı kalıp giderimiz Bjk kadar olsa biz baya zenginiz aslında

    Ama işte şişik şişik maaşlar veriyoruz her futbolcuya

    O zamanda gelirlerin azalıyor.İnsanlar forma almıyor,sponsorlar az para veriyor,stad dolmuyor vs.

    Beşiktaş kadar düşüremeyiz ama şuan kadromuza göre fazla maaş ödüyoruz. Örneğin;

    Maaş toplamı olarak yıllık
    Burak + Selçuk + Hamit = 9m euro
    Torres + Gökhan İnler + Hakan Çalhanoğlu = 9,5m euro





  • İskender Baydar detaylı bir inceleme yapmış ama Beşiktaş'ın Vodafone ile olan stat ve göğüs reklamı (yıllık 13.5 milyon dolar), Adidas ile olan forma (yıllık 5 milyon dolar), Beko ile olan sırt reklamı (yıllık 3.3 milyon dolar) ve Kalde ile olan kol reklamı sponsorluklarının (yıllık 2 milyon dolar) bu sezon başladığını, dolayısıyla yazısında kaynak gösterdiği Beşiktaş'ın mali tablo bildirimlerinde henüz bulunmadığını gözden kaçırmış.

    Üstelik stat inşaatına harcanan giderlerden ve bu giderlerin bir sene içinde inşaat bittiğinde son bulacağından hiç bahsetmemiş.

    Bunlara ek olarak Beşiktaş'ın iki senedir Avrupa gelirlerinden mahrum olduğunu, bu sene ise tekrar Avrupa kupalarına katıldığını tamamen es geçmiş. (örnek olması açısından Avrupa Ligi'ne katıldığımız son sene olan 11/12'de Son 16'ya kalmışız ve toplamda 8.8 milyon Euro para ödülü kazanmışız)

    Beşiktaş'ın şu an borç sıkıntısı yok, nakit akışı sıkıntısı var. Bu sıkıntı da stat inşaatının bitmesiyle aşılacak.

    Galatasaray'a gelirsek, borç yüksek ama birşey olmaz, korkmayın. Çok büyük gelir kalemleriniz var, en fazla 1-2 senelik kemer sıkmayla borç makul seviyelere iner, sıkıntı kalmaz.




  • Fener ve Beşiktaşın durumu iyi değil ki zaten.Bizim taraftar kabullenemese de şike süreci bizi yıpratti.Is adamları gitti oyuncu aldı bunlar zorluk yaşadığımizin göstergesi ayrıca Avrupa'ya son 4 yılda sadece 1 kez o da Uefaya katilma durumu olmasi var.Keza Beşiktaşın da stad işleri var ortaya para koymak zorunda kaldılar.Yani mantıklı her insan bu iki kulübün sıkıntı yaşayacagini bilir.

    Ama bütün bunlar Galatasarayin da eline geçen iimkanları çok iyi kullandığını ve üstüne gelen kur değişimi ile zorluk yaşadığını değiştirmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizde işler kötüyse emin olun FB en az bizim kadar kötüdür. Aziz Yıldırım 15 yılı geçkin zamanıdr kulüpte başkan ve kimse finansal tabloyu kesin bir şekilde bilmiyor.

    GS yönetimleri her zaman bıçak üstündedir. Bir başarısızlıkta önceki yıllara bakmadan başkan gönderilir. GS'de başkan kuülübün çalışanırdır; patronu değil.

    FB'de ise rakip takım taraftarı beğenmeyebilir fakat kulüp Aziz Yıldrım'ın emrindedir. Ona karşı gelen camiada barınamaz. Kimse camia içinde kulübün finansal durumunu tartışmaya açmaya yada birilerine olumsuz bir şeyler söylemeye cesaret edemez.

    FB'liler sürekli bize Ünal Aysal Belçika'ya kaçıcak takım iflas edicek deselerde buna müsaade edilmez. Asıl tehlike FB'de Allah gecinden versin Aziz Yıldırım vefat edince( Bence bu adam ölmeden başkanlığı bırakmaz ) mali tablo yerine geçicek kişinin belini bükebilir.




  • Öncelikle konu için teşekkürler.

    Burada futbolcu maaşları, personel giderleri kaleminde gerçekten büyük yer kaplıyor belki ama bu yıl Ünal Başkan bu giderin farkında ve ona göre adımlar attı. Sportif başarıyı yakalama ihtimalimiz var ama bence sezon başında Ünal Aysal Lucescu'yu alabileceğini tahmin ediyordu.

    Prandelli ilk maçlarında maalesef kendisinden bekleneni veremedi. Ek olarak maalesef ülkemizde spor kulüplerinin başarısı ne mali başarıdır ne de kurumsallaşma...

    Ligde şampiyon olmak en büyük başarıdır bu ülkede ve eğer futbol takımı iyi gitmiyorsa eleştirilerin dibi yoktur.
  • ünal aysal kulübü batırdı rererö borçlar için rivayı satma izni istedi alamadı rerörö adamın başarıları ortada, zaten kulüp içinde bile bu adama dehşet şekilde rakamlarla muhalefet eden yok. olsa çıkar başkan seçilir ama her şey ortada. evet kulüp daha iyi yönetilebilirdi ama bu yönetim de kötünün iyisi. yani bundan iyisi şamda kayısı.

    adam store gelirlerini katladı, erkek ve bayan basketbolda kendini play off torbasında iyi bir yere atmaya çalışan takımları aldı, her sene final oynayan takımlara çevirdi, hele bayan basketbolda 10 senede yetişilemez dene fenerbahçe karşısında geçen sene almadığı kupa kalmadı. 2-3 maç üst üste kazanamayan voleybol takımını aldı eli ayağı düzgün, çekinilen bir takım yaptı. futbol zaten ortada, başarısız diyeni allah çarpar, hele şu mali tablo ve amatör branşlara bakarsak adam en başarılı başkanlardan

    ama burada rererö. tabii ki hataları oldu ama hatasız yönetilen tek bir kulüp tek bir şirket, kurum vs yok. insan hata yapar ama aysal bence çok başarılıdır, çok arayacağız adamı




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.