Şimdi Ara

Ünal AYSAL aday olmayacak! (GSTV) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
192
Cevap
1
Favori
4.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Alp Yalman adayligini koyuyormus, Mustafa Denizli ile gelecekmis. Dogru mu bilmiyorum, kaynak fotomac bir de Hincal Uluc yazmisti dunki yazisinda. Kulagi delik oldugunu dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • maximillano1 kullanıcısına yanıt
    gelen kaç milyon dolar
    mali tablolya baktın mı?
    dün konu açtım
    hatta 2 konu var bu konu ile alakalı şuan forumda

    rakamlara bir göz atmanı rica ederim
  • Aysal doğru olanı yaptı. Hazır aldığı stadın gelirlerini artırdı. İpotekleri kaldırdı.
    Sportif alanda her branşa yatırım yaptı. Basketbol şubeleri kapanacaktı hatırlayanınız var mı?

    Ben Aysal eyyamcılığı yapmıyorum ama kötü olan ne yapmış bu adam ?
  • Grey_Goose kullanıcısına yanıt
    Stadın gelirlerini artıran Aysal değil, Terim'in sağladığı başarılarla gelen taraftarın ilgisi. Yoksa ne o kadar loca, ne de kombine satılırdı. Belki de tek doğru yaptığı iştir Terim'i getirmek. Bu da onun meyvesi. Yoksa Aysal'ın yaptığı bir şey yok.

    Aysal, ne kadar başarılı adam varsa kulüpte gönderdi. Nedeni ne sence? Kendi isminden çok o insanların başarılarda adı geçmesi değil mi? Aysal'a göre kendi itibarı, Galatasaray'ın başarısından daha önemli. Böyle bir adamı nasıl savunuyorsunuz halen?

    Aysal yönetiminde basketbol şubelerindeki rezillikleri saymaya kalksak forum çöker. Burada başarıyı getiren etmen Hakan Üstünberk dönemindeki yapılanmadır. O da ne hikmetse Aysal tarafından uzaklaştırıldı. Niye acaba?

    Borsada kulübün hisseleri üç kuruşa düştü. Kendisinden sonra gelen başkanın borsada yapacak hiçbir şeyi yok.

    Ayrıca, kendisi kulübün en büyük efsanelerinden birine yaptığı terbiyesizlikle Galatasaray tarihinin yüz karalarından biridir. Sen bu kulübün gelmiş geçmiş en büyük teknik direktörünü antreman sırasında oyuncularının yanındayken medya üzerinden nasıl kovarsın? Sırf bu bile kulüpten ihraç sebebi olmalıdır bana göre. Terim'le anlaşamayabilirsin, gider görüşür halledersin işi. Telefonuma çıkmadı diye kız arkadaş tribi atmazsın. Sanki Terim'in nerede olduğunu bilmiyor. Florya'ya bakmak da aklına gelmemiştir kesin.

    Bu kadar senedir tribündeyim diyorsun hocam, senin en büyük değerlerinden birine yapılan bu hareket sana bir şey ifade etmiyorsa diyecek bir şey de yok açıkçası.




  • Aysal mı gönderdi Terim i?

    Terime sportif başarı için 12 yeni ve kalitelikadroyu kim , hangi para ile sundu?

    2004 yılında AIG kulüp hisselerinin bir çoğunu elinde bulundururken , TErim mi geldi o hisseleri aldı AIG nin elinden.?

    Hakan üstünberk gazete ilanıyla mı göreve geldi?

    Kulübün en iyi teknik direktörünün başarılarına laf eden yok . ama siyasi iradeye diş geçiremezsin.

    Terim yabancı sınırına bizdeyken karşıyken neden şimdi destekliyor ?

    11 maç ceza yediği federasyona kan kusarken neden şimdi kol kola ???

    benim değerim yine benim değerimdir kardeşim , ama kimse günahsız değildir.
  • zapata-muslera
    stancu-drogba
    culio-sneijder
    mustafa sarp-felipe melo

    aradaki farkları söylememe gerek yok
  • Mehmet DEMİRKOL : Fatih TERİM' i Galatasaray' dan kopartan siyasi iradedir. Niye karnımızdan konuşuyoruz. Bunu direkt söyleyelim.
  • Ulan yav he he. Borçlar artmış borç gelire göre değerlendirilir. Borç arttı ama gelir de arttı. Borçtan daha önemli olan şey borcun sürdürülebilir olmasıdır. Başkan tüm bankalar spor kulüblerine sıcak bakmazken Denizbank'tan kredi aldı borçları toplayıp uzun vadeye yaydı. Siz borç olmasın GS küçük oynasın istiyorsanız o zaman şampiyonluk diye ağlamayacaksınız. GS, Gençlerbirliği değil küçük oynayamaz. Kaldı ki başkan mali durumu çok daha iyi bir noktaya yükseltse bile siz diyecek misiniz ki? Şampiyon olamıyoruz ama kasada şu kadar paramız var ne güzel diye?

    Bu arada mali durumu en iyi olan takım 4 büyükler arasında GS. Aksini isteyen GB'ni tutsun burası GS!

    Riva mevzusunda araziler satılmayacak başkan bunu açıkladı. Araziler değerlendirilecek satmak başka araziyi projenlendirip kulübe ek gelir sağlamak başka şey. GS'nın arazileri yatıyor bir kenarda bu araziler gelire çevirilmesin mi? Başkanı böyle saçma şeylerle vurmaya çalışmak hata biraz araştırın haksız eleştiriler yapıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Grey_Goose

    Mehmet DEMİRKOL : Fatih TERİM' i Galatasaray' dan kopartan siyasi iradedir. Niye karnımızdan konuşuyoruz. Bunu direkt söyleyelim.


    Aynen mevzu bu. Fatih Terim daha ortada bir şey yokken başbakanla kahvaltıda buluştu. Başbakan hem GS'ı hem milli takmı yönet diye teklif etti. F.T takımın başında bir hoca varken teklifi değerlendiremem dedi hayır demedi diyebilirdi benim GS'da iş yüküm fazla diye sonra Abdullah Avcı'nın istifasını aldılar ya da Abdullah Avcı olaylardan haberdar olup istifa etti. Ünal Aysal da F.T'yi göndermek istiyordu ama mevzu bu.

    Sonra aynı günlerde TFF Mustafa Denizli ile görüştü ve anlaştı ama yedekte beklettiler Denizli'yi şimdi niyet iyi olsa GS'ın 3 kulvarda giden hocasına mı teklif götürürsünüz yoksa boştaki Denizli'yi mi takımın başına getirirsiniz aynı zamanda Şenol Güneş de boştaydı sanırım ama Şenol Güneş 3 Temmuz'dan TFF yönetimiyle arası bozuktu lakin Mustafa Denizli ile anlaşmışsın getir takımın başına o zaman gerçekleri görün artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ben de bunun mücadelesini veriyorum.
    mali analizler , KAP rakamlarına inanmıyorlar gidip algı yaratma peşinde olan yayın organlarına inanıyorlar.
    bizim taraftar profili gerçekten çok enteresan.

    alıntına da buradan cevap vereyim kardeşim , dediğin gibi Terim federasyon ile görüşmeye çok önceden başlamıştı.
    Hem milli takım hem de Galatasaray'ı yönetmesine Aysal karşı çıktı. Zaten giderek yükselen tansiyondan ötürü hem Aysal'ın istediği oldu hem de Terim'in.

    Yabancı sınırı , hocanın gidişi vs vs vs makine gibi işleyen Galatasaraya takılan çelmelerdir.

    sportif başarı , gelirlerin sürekli artması , marka değerinin sürekli yükselmesi. Emin olun yabancı sınırı olmasa şuan 4.şampiyonluk rekorunu kırmak için sohbet ediyor olurduk.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rhaegar Targaryen

    Hayır anlıyorum forum cahil kaynıyor da rakip taraftarı adam nasıl kudurttuysa içi boş, temenni mesajlarını bir kaç teknik terim ekleyerek bize satmaya çalışıyorlar.

    Hala borç arttı yeaa diyenler var. Ulan forumda on yüz milyon tane Aysal konusu açıldı.Her birinde finans işinden anlayan Fenerlisi de Galatasaray'lısı da önemli olan borç değil gelir gider dengesi dedi.

    Hala gelip saçma sapan borç arttı yeaa mesajı atmak nedir lan ? Cem Uzan'a hapis şoku, Biber zam şampiyonu oldu haberi gibi.

    Borç arttı fakat gelirleri neden konuşmuyor kimse ?

    Sen krediyle(borç) ev alıyorsun.Ev kirası 500 lira iken sen 1000 lira kredi ödüyorsun.Sen neden 500 lira fazla para veriyorsun ? 10 yıl 1000 lira kredi ödemeyi ve mülk sahip olmayı ömrünün sonuna kadar 500+ kira ödemek ve mülk sahibi olamamaya seçtiğin için.

    En cahil adam anlasın diye anlatırsak 500 lira 1000 liradan daha küçük.100.000 krediyi 10 yıl faiziyle 120.000 e ödemeyi kabul ederek kredi çektin.

    1000 lira 10 yıl yani 500 lira fazladan para ödeyeceksin fakat mülk sahibi olacaksın ve kira derdin olmayacak.

    Yani iyice özetle:Borç büyümek için vazgeçilmez bir olay.Gelip adamı karalamak için bilgisizce borç arttı yea demeyin.Komik oluyor.

    En basit örneğini vereyim.Türkiye'de peşkeş olayları böyle oluyor.Ben yandaşım.Cebimde adam akıllı param yok.İhaleyle bir X zımbırtısı yapacağım.Gidip ihaleyi kazanıyorum.Sonra aynı devlet ayştayn olduğu için bana geri ödemeli faizi düşük bir kredi veriyor.Ben o krediyi çekiyorum.İhalede sözünü verdiğim X i yapıyorum.Sonra bitirip geri devlete kiralıyorum.

    Sonuç:0 dan zengin oldum.

    Neden bu kadar hırs yapıp bunca şey yazdım onu da anlamadım.

    Bir tek sen akillisin forumda senede ortalama 120 milyon zarar ediyorsun 2 sene etti 240 milyon.
    Bir kere Gs eski borclari zaten dolar bazinda dolar ciktimi cikti cikmaya devam edicekmi evet edicek senin borclarin katlaniyor.
    üstelikte o mali yapi tartismalari oldumu 3 takimda kombine, stat, sponsor vs vs hepsini yazarlar o sekilde sisirip onayi mali kontrolden gecirirler.
    Ama asil gercek sponsor parasi geldigi an zaten bitmistir ya transfere yatirilir yada bir delik kapanir ama Gs hem Polat hemde Aysal döneminde o parayi transfere yatirdi gitti 3 senelik gelir yani ama bunu gelir olarak gösterdiler verdikleri hesap islerinde Aysal kendi islerinde her sene zararmi ediyormus nasil mantik bu ya. Ayni olayi kombinelerdede yapiyorlar gelir gözüküyor ama para transfere oraya buraya yatiriliyor.
    Gs gelirlerini bilmem nerenide yirtsan en fazla 10 20 milyon artirma sansin var takimin basarili oldugu sezonu baz alarak konusuyorum.
    Spordan bahsediyorsun ortalama belli bir gelir var senin yaptigin yatirimlarin sana fazla kazandirma sansi yok burasi neticede fabrika degil sen 150 milyon kazanirsan 150 milyon haricayacaksin gerci o borcla onu bile yapamazsin.
    Sirket zararlari sizin sandiginiz gibi zarar degildir beklenen cironun altinda rakam sirketlerde zarar gözükür zaten bir sirket baska yerden gelirleri olmadan (Mesala atiyorum tekerlek isinde zarar ediyordur ama elektronik alaninda kar ediyordur bir dengeleme vardir) bir yerde sürekli zarar ediyorsa ya satilir yada iflas eder gider.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: decodinho88

    Hocam forumda Aysal karşıtı olan arkadaşların atladığı bir mevzu var.

    Los Galacticos kadrosu sonrası Real borçtan kuduruyordu ve bir çözüm bulmaları gerekiyordu. Ya küçüleceklerdi ya da gayrımenkul ile çözeceklerdi bu işi. Sonuç olarak bence bizim bu borçlar tavan yapmadan önce yapmamız gerekeni yapıp, şehir merkezindeki antrenman tesislerinden çıkıp şehir dışına yeni ve daha lüks bir tesis yaptılar, değerli şehir içi arsasını da satıp kısa vadeli bütün borçları kapatıp yeniden yapılandırmaya gittiler.

    Sonuç olarak Real gidip de feda demedi, ancak akıllı bir hamleyle düzlüğe nasıl çıkılır güzel bir örnek verdi. Riva olayını bilemem ama bence asıl Florya'dan çıkılmalı, uygun bir anlaşmayla..

    Bunu nerden uydurdun ?
    Realin borclari 800 milyon euro üstünde ayni sekilde Barsada o seviyelerde ispanyadaki ekonemik kriz ve özellikle Katalan bölgesinin ayrilmak istemesi yüzüne simdilik ses cikartilmiyor gerci adamlarin gelirlerini dahi bildigin yok ayri konu ama sanki Gs dünyada her yerde forma ürün satiyor, Sampiyonlar ligine sürekli giriyor ve gruplardan cikmasi 5 6 senede 1 kupa kazanmasi garantide.
    Zaten öyle yazdigin gibi bir olay hic bir zaman olmadi.
    Feda bilmem sen demek zorundasin parayi yatirsan bile Arsenal gibi takima elenip Sampiyonlar ligine gidemiyorsun daha kendimiz 3 4 sene önce Steau elendik sanki oyuncu alarak Sampiyonlar ligini alicaksinda yatirim yaparmis.
    GS 2000 sonrasi 14 oyuncu gittigi sezonda kiralik oyuncularla basari yakaladi, Canaydin döneminde ilic gibi adamlarla paralarin ödenmedigi dönemde sampiyon oldu.
    Florya satilsin tamam 2 senedir 120 milyon acik veriyorsun toplamda 240 milyon birde kombine, sponsor paralarini gelir göstermissin 3 senelik bütcende ama paralari zaten yemissin birde olayin bu yönü var sonra ne olucak borclari kapadin bitirdin 2 3 sene sonra bu kafa yapisiyla gene borclanacaksin o zaman totoyumu satacak Gs ?
    Gram kadar bilginiz yok burda sacma sapan yorumlar ile kafa ütülemeyi kesin Polat dönemi gibi birinin arkasina körü körüne gitmeyi birakin.
    Yemisim sizin Galatasaray taraftarliginizi hani insan der baskan kalsinda sunlara dikkat etsin o birikim bile sizde yok 25 milyon euro parayi sponsordan aliyorsun transfere yatiriyorsun 1 tanesi oynamiyor bazi seyleri görü ögrenip gelin burda 2 satirla yorum kesmeye kalkisin.
    Bu senin ve sen zihniyette sözde her Galatasaray taraftari icin gecerli.




  • O dediğin paraya ülke yönetilir be hocam.
  • başkanın artık bırakması gerek , nekadar başarılı da olsa türkiye şartlarında gerekli mücadeleyi gösteremedi
  • xakah74 X kullanıcısına yanıt
    Bu sözde taraftarlık lafını söylemen zaten neyi desteklediğini gösterir. Bu bir yorumdur, ha oylanır reddedilir, kulüp içi demkrasi vardır o ayrı, ama sen burda gelip bana sözde Galatasaraylı yaftasını yapıştıramazsın bunu bir anla önce..

    Real'in dünya borcu olduğunu ben de biliyorum, ancak anlaşmalarla bir yol politikası belirlediler. Gayrımenkullerin değerlendirilmesi kısmında Ünal Aysal'a katılıyorum, benim aklıma bu örnek geldi sadece, dersen ki Ünal Aysal bunu yapmayacak, direkt satacak sonra idare edilemeyecek, bu da senin şahsi görüşün olur, ben de buna saygı duyarım.

    Uzun lafın kısası, burada düşünceler paylaşılıyor diye kimse ne daha az ne daha öz Galatasaraylı olur, kimsin nesin ben bilemem, sen de beni bilemezsin, o yüzden buranın düşünce paylaşım yeri olduğunu unutmadan bir yazı yazmanı dilerim.
  • Grey_Goose kullanıcısına yanıt
    Hocam, Aysal kendi devletini kazıklayan bir adam. O hisseleri babasının hayrına mı aldı sanıyorsun? Onlardan da kar etti.

    Aysal daha bu kulübe üye değilken Terim UEFA kupasını kaldırıyordu teknik direktör olarak. Bazı gerçekleri çok çabuk unutuyoruz.

    Terim, yabancı sınırına halen karşı. Açıklamaları var. Ayrıca milli takım Demirören'in babasının malı değil, milli görev kabul edip yapmasında hiçbir sakınca yok. 3-4 ayda bir milli takıma gidip birkaç maç çalıştıracak diye mi koptu bu kadar tantana? Yoksa Aysal başarılarını çekemediği için mi? Albayrak, Ali Dürüst, Adnan Öztürk. Hepsi niye gönderildi bu adamların? Çünkü Aysal başarı hep kendisine ait olsun istiyor. Kulüp falan umrunda değil. Becerikli bir yönetici olsa emrindeki kalifiye adamları idare etmesini bilir. Asıl yöneticilik budur. Kulübün menfaati için gerekirse Terim'in de, Ali Dürüst'ün de, Albayrak'ında kaprislerine katlanacaksın. Onları idare etmeyi bileceksin.




  • o hisselerden elde ettiği kar 2,5 milyon dolar civarındadır.
    riske ettiği para ise 30 milyon doların üzerindedir. ne yapsaydı, almasa mıydı?
    Aysal başkandır , Terim teknik direktördür. Silsile olarak Galatasarayın örf ve adetlerinde başkan yetki olarak üstündür.
    Terim başarılı , onca başarı kazandı lafımız yok. Ama ne olursa olsun kendisini Galatasaray genel kurulu tarafından seçilmiş başkandan üstün göremez.

    Aysal bi defa Türkiyede ticaret yapmıyor , kendi ülkesini nasıl dolandırsın. Ayıp bu kelimen bence.
    Terim yabancı sınırına karşı değil , göreve gelir gelmez desteklediğini dikte etti. Milli takım oluşumunun hangi zihniyete sahip oludğunu hepimiz biliyoruz
    Galatasaray düşmanı hepsi. Gerçek Galatasaraylı o oluşumda yer almaz.

    Yöneticiler konusunda haklısın. Albayrak ve Dürüst ile yollar ayrılmamalıydı. Kimse kusursuz değildir.
    Tıpkı Terim gibi !!!




  • Grey_Goose kullanıcısına yanıt
    Hisseleri kurtarmış, bize iyilik yapmış dedin ya onun için dedim. İnsan iyilik yaptığı şeyden kar elde etmez.

    http://arsiv.sabah.com.tr/2004/03/06/gnd101.html

    Bu da devletin yolsuzluklarla mücadele eden kendi kurumu Sayıştay'ın raporu, ben söylemiyorum yani devletin kendisi söylüyor:http://www.sayistay.gov.tr/rapor/diger/2004/Enerji/EnerjiRaporu_Ozet.pdf

    Aysal'a ait Uni-Mar şirketi. Az buz para da değil, halkımıza geçirdiği miktar milyar dolar seviyesinde.

    Terim'i eleştirin, zaman zaman ben de eleştiriyorum. Yanlışları olmuştur muhakkak. Ama böyle bir adamla karşılaştırmayın Allah aşkına, ayıptır.




  • Sonunda kurtuluyoruz ya şu adamdan
    Terim gönderdiği gün demiştim tarih aysalı değil terimi hatırlayacak diye...
    En fazla 1 yıl sonra hiçbi yerde adı geçmez bu adamın...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karşılaştırmıyorumki , ben olaya Galatasaray sınırları içinden yaklaşıyorum. Başkan olarak Ünal AYSAL ın yanlışı da var doğrusu da var ama doğruları bence ağır basıyor.

    Burada linklerden okuduğum devlete pahalı elektrik sattığıdır. o zaman almasınlar.
    Unit group olarak yap-işlet-devret modeli ile enerjiyi çok pahalı veriyorsa emin olun o işten nemalanan devlet adamları mevcuttur.
    yani buna transfer komisyonu gözüyle bakabiliriz. örnek olarak ;
    futbolcuya 10 milyon dolar ödeyeceksinizdir remsiyette , gayri resmi aracılar bu paranın 2-3 milyonunu indirirler cebe.

    İnsan iyilik yapar ama 30 milyon dolar gibi bir parayı 2004 gibi kriz yıllarında riske ederse , babası olsa karşılıksız vermez.
    o bataktan kurtarmış adam , kar ettiğide kulübün kaybı değildir.
    hisse karıdır. yani bu gayet normal.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.