Şimdi Ara

Umursamaz Yaya(lar) [video]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
104
Cevap
1
Favori
2.510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba DH;

    Bu sefer karşınıza yine bir video ile çıkıyorum. Arabanın üzerine geldiğini göre göre yolda aheste aheste yürüyüp yoldan çekilmek yerine sizi fren yapmaya zorlayan yayalarla sürekli karşılaşıyorum. Bugün tesadüfen kayıttaydım ve paylaşmak istedim. Tahminimce bu tarz davranışlarda bulunan yayalar hayatlarında hiç araba kullanmamışlar ve trafik kazası geçirmemişler. Çarpıldıkları zaman sakat kalacak ya da can verecek olan kendileri olmasına rağmen nasıl bu kadar umursamaz olabiliyorlar anlamıyorum. Gerçekten hayret verici.

    Ortadaki tırtırlı şerite çıkmamak için sola kaçmadım son ana kadar dayı da inatla uyuzlanmaya devam ediyor. Fren yapmak çok mu zor? Evet değil ama kimsenin de keyfini beklemek zorunda değiliz.



    SONRAKİ MESAJLARI OKUMADAN KLAVYEYE SALDIRAN ARKADAŞLAR İÇİN EDİT:

    Hala şehir içinde bastığımı iddia ediyorsunuz hızım 45km/s, ayağım frende, adamı en başından beri görüyorum. Trafiği okuyamadığımı söyleyen mi ararsın, ehliyetimi verene küfreden mi ararsın? Sanki kasten gaza basıp adamın üstüne sürdüm. Baktım adam sallamadan geçiyor, ben de sallamayım bakalım nereye kadar umursamayacak dayı dedim ve gördüğünüz üzere ben kaçmasam ve hafif fren yapmasam adam ezilecek ve umrunda değil! Haliyle kızıyorum adama.

    Adamın umursamazlığı ortada, bi gün dolmuşçunun biri para üstü uzatırken önüne bakmazken dayıyı altına almaz umarım. Allah size akıl fikir versin, siz de yollarda böyle dolaşıyorsanız zaten bu ülkede trafik sorunu da olur her türlü kaza da olur kavga da çıkar. Çok merak ediyorum bana bu kadar laf edenler trafikte yayalara ne kadar tahammül ediyor?

    EDİT 2:

    Okumadan etmeden kural nedir bilmeden yazacaklar önce bi okusun...

    http://www.aydinsari.com.tr/yayalarinkurallari.php

    b) Taşıt yolunun karşı tarafına geçmek isteyen yayaların taşıt yolunu, yaya ve okul geçidi ile kavşak giriş ve çıkışları dışında herhangi bir yerden geçmeleri yasaktır. Yayalar, bu yerlerden geçerken;
    1. Yaya ve okul geçitlerinin bulunduğu yerlerde, geçitte yayalar için ışıklı işaret varsa bu işaretlere uymak,
    2. Geçitte yayalar için ışıklı işaret yoksa ve geçit sadece taşıt trafiği ışıklı işareti veya yetkili kişi tarafından yönetiliyorsa, geçecekleri doğrultu açıldıktan sonra taşıt yoluna girmek,
    3. Işıklı işaret veya yetkili kişilerin bulunmadığı geçitlerde veya kavşaklarda güvenlikleri açısından yaklaşan araçların uzaklık ve hızını göz önüne almak, zorundadırlar. Ancak, yüz metre kadar mesafede yaya geçidi veya kavşak bulunmayan yerlerde yayalar, taşıt trafiği için bir engel teşkil etmemek şartı ile ve yolu kontrol ederek kendi güvenliklerini sağladıktan sonra en kısa doğrultuda ve en kısa zamanda taşıt yolunu geçebilirler.

    c) Yaya yollarında, geçitlerde veya zorunlu hallerde taşıt yolu üzerinde bulunan yayaların, trafiği engelleyecek veya tehlikeye düşürecek şekilde davranışlarda bulunmaları veya buraları saygısızca kullanmaları yasaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilteris_ -- 22 Ağustos 2014; 22:57:33 >







  • Hadi bu dayı yaşlı refleksleri yavaş, ulan gencecik adamlar yolun ortasından dururcasına geçiyorlar, korna çalıp uyarınca da el kol yapıyorlar...
  • Adam ışıktan 10 metre uzakta hem yolu ortasından geçiyor, hem araba geliyor mu diye bakıp dikkat etmiyor, hemde benim hakkımı ihlal ediyor. Şimdi ben o sırada aynaya bakıyor olsam adamın üstünden geçsem, benim yaşadığım vicdan azabı nolucak. Böyle tiplerin trafikteki sorumsuz insanlardan farkları yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "Ezilecen dayı ya" demişsiniz, halısınız, az kalsın adamı eziyormuşsunuz. O yaya birden önünüze fırlamıyor, sizin geldiğinizi göremeyecek kadar uzakta iken yoldan karşıya geçmeye başlamış. Siz ise onu görünce yavaşlamak yerine aynı hızda devam etmişsiniz.

    Hata sizde. Yayalar sizi gördüğü için koşmak zorunda değil, ancak siz onu gördüğünüz için yavaşlamalısınız. Son ana kadar hızınızı korumanız çok riskli bir davranış. Birden dönüp sizi görünce panikleyip öylece yolun ortasında da kalabilirdi.
  • bilgi ilköğretim okulunun orası galiba eğer olay saat 4,5gibi olduysa az ilerde pttnin orda sizin aracınızın aynısından gördüm bugün sanırım sizdiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence uzak bir mesafeden farkettiğiniz yaya için ayağınızı 2 saniyeliğine de olsa gazdan çekmeniz aracın ivme kaybetmesine ve dolayısıyla hızının fren yapmadan düşmesine sebep olur.
    Yaya kaldırımından karşıya geçmiyor videonuzdaki kişi, ancak bu sefer ucuz kurtarmışsınız. Bir dahakine yol veren siz olun. takdir toplayın
  • Merhaba ilteris.

    % 100 hatalisin. 2. Sn de bile bu dayinin karşıdan karşıya geçtiği kabak gibi ortada. Bırak frene basmayı gazdan ayağını yarım santim ceksen böyle birşey olmayacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schayter S kullanıcısına yanıt
    orası yaya gecidi
    ama dedigin gibi adamın sag sola bakması lazım hadi bu adam yaslı direk gecti diyelim genc insanlarda bu hatayı cok yapıyor bazıları dikkatimi cekiyor yolun orta kısmına dogru yuruyorlar kenarada cekilmiyorlar
  • Vallah hocam kusura bakmayında suçlu sizsiniz.

    Bir kere yakında yaya geçidi ışık vs. yok adam mecbur o yoldan geçecek.

    Üstüne yaşlı oradan geçerken sizin yavaşlamanız lazım değil mi?

    Yurtdışında 1 hafta Avrupa'da ucuz bulduğumuz için turla gezdik.

    Gezerken ışık bana yansın( Yanmasın) yola çıktığınızda diğer araç yavaşlıyor.

    Siz asıl yayayı gördüğünüzde keyfini beklemeniz lazım.

    Ben aynısını Hollanda'da yaşadım trafikte öncelik şöyle Bisiklet-Yaya-Toplu Taşıma araçları- Otomobiller

    Ben aynı şekilde yola atladım bisikletliler hiç frene dokunmuyor 3-4 kere ezilme tehlikesi atlattım bisikletin altında.

    Yani trafikte öncelik yayanın yani amcanın keyfini beklemek zorundasınız.

    Bu trafik gereği burada suçlu sizsiniz amca değil.

    Trafikte yaya araçtan önceliklidir.




  • ilteris_ kullanıcısına yanıt
    (-)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cliffsalih

    Bence uzak bir mesafeden farkettiğiniz yaya için ayağınızı 2 saniyeliğine de olsa gazdan çekmeniz aracın ivme kaybetmesine ve dolayısıyla hızının fren yapmadan düşmesine sebep olur.
    Yaya kaldırımından karşıya geçmiyor videonuzdaki kişi, ancak bu sefer ucuz kurtarmışsınız. Bir dahakine yol veren siz olun. takdir toplayın


    Hafif meyil var orda zaten gaza basmiyordum. Goz göre göre adamı ezecek degilim her türlü kaçabileceğimi bildiğim için silme geçtim. Genelde böyle yapıyorum ki biraz da olsa korkup akıllansınlar.

    Ayrıca adamin ağır hareket ettiğini görür görmez hızlanması için düt yaptım ama sallamadi. Hadi bu dayi reflex yok ya da duymadi diyelim 20 yaşındaki yayalar da böyle umursamazlar çok şahit oldum bu sadece bir örnekti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • bence bu adam ölümsüz çünkü bu rahatlığın başka bir açıklaması yok

    yine bu bir şey değilmiş aranızda baya mesafe var , aniden yola atlayanlara ne demeli !



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çölde bir kum tanesi -- 20 Ağustos 2014; 22:23:02 >
  • Yayalara, özellikle yaşlılara saygılı olun.
  • - saatte 3 km hızla yürüyen bir yaya 6 metre yolu kaç saniyede geçer?
    7.2 sn

    - saatte 30 km hızda yolalan bir araç 7.2 sn de kaç metre yol alır?
    60 metre

    vidyoya göre 1nci saniyede yaya görünüyor karşıya geçene kadar geçmesi gereken süre 8.2 saniye. siz 1-1,5 saniye erken varmışsınız dolayısıyla yaya haklı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ilteris_

    Hafif meyil var orda zaten gaza basmiyordum. Goz göre göre adamı ezecek degilim her türlü kaçabileceğimi bildiğim için silme geçtim. Genelde böyle yapıyorum ki biraz da olsa korkup akıllansınlar.

    bir arkadaşım da aynısını yapıyordu. 3 şeritli yolda sol şeritten ilerlerken karşıya geçen yayayı sıkıştırıp en sağ şerite geçene kadar kovalardı.
  • ilteris_ kullanıcısına yanıt
    Ya dostum, bu kişilere akıl vermek için niye kendini zorluyorsun ki

    Ayrıca hızlanması için uyardım, düt yaptım yazmışsın; bu daha yakışıksız bir davranış olmuş.
    Acelen varsa, trafik güvenliğini tehlikeye atmadan, bulunduğun yolun hız limitlerinde sür sen. Allah muhafaza uyarayım derken vatandaşın ani kalp krizi yaşamasına sebep olursun..
  • Biz araba kullanan insanlar halden anliyoruz. Karsidan araba gelirken biz ondan çok once yaya olarak gecebilecek olsak bile adam arabasini yavaslatmasin yoluna baksin diye seri hareketlerle geciyoruz. En azindan ben öyle yapiyorum fakat dedigin gibi insanlar bu tur konularda çok umursamaz. Kimisi yasli oluyor veya gormuyor eyvallah ama sanki böyle gozleriyle bana bakıp bana yol vereceksin bende salina salina gececegim ben yayayim gibisinden bakan tipler var. İnadina uzerine suruyorum onlarin. Sen yinede sucsuzda olsan yaslilara korna calmamaya caba goster

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkecelik

    Biz araba kullanan insanlar halden anliyoruz. Karsidan araba gelirken biz ondan çok once yaya olarak gecebilecek olsak bile adam arabasini yavaslatmasin yoluna baksin diye seri hareketlerle geciyoruz. En azindan ben öyle yapiyorum fakat dedigin gibi insanlar bu tur konularda çok umursamaz. Kimisi yasli oluyor veya gormuyor eyvallah ama sanki böyle gozleriyle bana bakıp bana yol vereceksin bende salina salina gececegim ben yayayim gibisinden bakan tipler var. İnadina uzerine suruyorum onlarin. Sen yinede sucsuzda olsan yaslilara korna calmamaya caba goster

    Ağzına sağlık. Ben de senin gibi karşıdan karşıya geçerken hep koşar adım geçerim trafik aksamasin sürücüler yoluna devam etsin diye. Bugün kü olayda Dayı'nın yaşlı olması beni haksız gösteriyor olabilir ama anlatmak istedigim bu olayi hiçbir hareket engeli olmayan gençler de yapıyor.

    Kırmızıda beklerken yesil yandiginda yolda hala yaya varsa kesinlikle hareket etmem hatta bu sebeple arkamdan kornaya abanan dolmuşcu ile kavga etmisligim bile var "napiyim adam ezip geçeyim mi?" diyerek. Ama hareket halindeki arabayi gördügü halde keyfini bozmanayan yayaya da basarim kornayi kimse kusura bakmasin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zicoss

    orası yaya gecidi
    ama dedigin gibi adamın sag sola bakması lazım hadi bu adam yaslı direk gecti diyelim genc insanlarda bu hatayı cok yapıyor bazıları dikkatimi cekiyor yolun orta kısmına dogru yuruyorlar kenarada cekilmiyorlar

    Bende kendi yaşadığım bir olayı anlatmıştım. Siz yanlış anlamışsınız galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Schayter S kullanıcısına yanıt
    aynen ben ama normalde olan seyler benim dediklerimde
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.