Şimdi Ara

Ümit Özdağ Davası: Savcı 4,5 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti. Tutukluluğuna Devam.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
1
Favori
1.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
40 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ:

“Cumhuriyetimizin kuruluşu, Erdoğan’ın iddia ettiği gibi Türk milletinin tarihi, inancı ve kültürü aleyhine politikaların izlendiği, fâciâ dönemini değil; Haçlı Seferleri ile yok edilmek istenen bir milletin yeniden dirilişini temsil eder.

Ben, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakaret etmedim.

Ben, AK Parti Genel Başkanı Erdoğan’ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün politikalarının milletin inancı, tarihi ve kültürünü yıprattığı yönündeki ifadelerini reddederek; aslında Erdoğan’ın izlediği politikaların Türk milletinin inancını, tarihini ve kültürünü yıprattığını ifade ettim.”

“Dün olduğu gibi bugün de; PKK’ya güvenmenin doğru olmadığını söylüyorum.

PKK’yı tatmin etmek için Anayasamızı değiştirmeyelim. Milli üniter ve laik devletten vazgeçmeyelim.

Bugün, benim burada olmamın nedeni; PKK ile müzakere değil, mücadele edelim dememdir.”

---

Ümit Özdağ’ın tutuksuz yargılandığı “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” davası 10 Eylül Çarşamba 2025 tarihine erteledi.

Özdağ, farklı bir dosyadan tutuklu bulunduğu için Silivri Cezaevi’ne geri götürülüyor.

Tutuklu bulunduğu dosyanın mahkemesi ise Haziran ayında görülecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lirikal Militan -- 11 Haziran 2025; 17:38:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ümit Özdağ’ın mahkemedeki deklarasyonu:

• Atatürk, Allah’ın Türk Milleti’ne lütfudur.

• Atatürk’ün kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti için 2. Ergenekon’dur.

• Atatürk, manevi anlamda Ergenekon’dan çıkışta Türk milletine yol gösteren Bozkurt, Börteçine’dir.

• Cumhuriyetimizin kuruluşu, Erdoğan’ın iddia ettiği gibi Türk milletinin tarihi, inancı ve kültürü aleyhine politikaların izlendiği, faşizan dönemi değil, Haçlı Seferleri ile yok edilmek istenen bir milletin yeniden dirilişidir.

olayı sadece pkk ile küçültmeyin

adam akp nin yediği haltları.. birçok yerde paylaşılan BOP projesinde akp ve rte nin önemini paylaştı

ilerleyen yıllarda ülke içine daha fazla ne idiğü belirsizlerin geleceğini söyledi

bunu her gittiği yerde dile getirdi

bir zamanlar elinde asma imkanı var iken apo yu asmayıp, seçim zamanı rte ye ipi gösterip assana apo yu diyen.. sonra da gelsin meclisde konuşsun diyen soysuzun deftelerini açtığı için de adam suçlu

yani akp ve rte bunun gibi adamları hapse atmasın da kimi atsın ? 5 li çeteyi mi hapse atacak - yoksa vergi kaçakçılarını - hiçbir yerde kendilerine güvenli yer - barınma - pasaport bulamayan diğer ülkenin mafya liderlerini mi asacaktı ?

karayılan kaç defa saklandığı ininde yakalanmasına rağmen serbest bıraktılar. sonra boşalttıkları Pekeke inleri BOMBALADIK diye tv lerde show yaptılar.

yersen.. ki gördük.. yemişler

• Ümit Özdağ’ın mahkemedeki deklarasyonu:

• Atatürk, Allah’ın Türk Milleti’ne lütfudur.

• Atatürk’ün kurucusu olduğu Türkiye Cumhuriyeti, Türk milleti için 2. Ergenekon’dur.

• Atatürk, manevi anlamda Ergenekon’dan çıkışta Türk milletine yol gösteren Bozkurt, Börteçine’dir.

• Cumhuriyetimizin kuruluşu, Erdoğan’ın iddia ettiği gibi Türk milletinin tarihi, inancı ve kültürü aleyhine politikaların izlendiği, faşizan dönemi değil, Haçlı Seferleri ile yok edilmek istenen bir milletin yeniden dirilişidir.

• Bir dahaki seçimde Sinan Oğan, Azmi Karamahmutoğlu ve Bartu Soral gibi AKMHP övücü adaylar çıkarma da Ümit Reis; samimiyetine, PKK ile müzakere değil, gerçekten mücadele ettiğine inanalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2025 -- 29 Nisan 2025; 13:32:39 >
  • Ümit Özdağ'ın duruşmasında polis ablukası.

Gazeteci Serkan Kafkas:

Kendisi Silivri’de 4 duvar arasındayken bile bizim davamızı yakından takip eden Ümit Özdağ’a destek ve ‘Cumhurbaşkanına Hakaret’ davasını takip etmek için Çağlayan Adliyesi’ndeyim.

Çevik Kuvvet amirinin polislere sözlü olarak verdiği ‘Saldırın’ talimatı Özdağ’a destek için gelen partiler ile polis arasında arbedeye neden oldu.

Bazı avukatların da salona alınmaması gerilimi tırmandırdı.

Yetkili polisler, basın mensuplarını da engelledi.

Zafer Partililer, polise hukukun üstünlüğünü hatırlatmak zorunda kalıyor.

• Sinan Oğan'ın Ümit Özdağ'ın serbest bırakılması için herhangi bir çabası oldu mu? Bilen var mı?

• Batuhan Çolak:

Ümit Özdağ, manifesto niteliğinde tarihi atıflarla kapsamlı bir savunma yapıyor:

“Erdoğan’ın Atatürk eleştirileri haksız, temelsiz, asılsız ve bilimsel olarak içi boş iddialardır. Erdoğan’ın, Atatürk dönemine yönelik eleştirilerinin temelinde, Atatürk’ün benimsediği laiklik politikası vardır. Türk Milleti 24 Ocak 1058’de, Tuğrul Bey’in Abbasi Halifesi tarafından, Doğu’nun ve Batı’nın Sultanı ilan edilmesinden itibaren; tek başına İslam Dünyası’nın, Birleşik Hristiyan Batı Medeniyetine karşı hem kılıcı hem kalkanı olmuştur.

İnsanlık tarihi boyunca hiçbir millet; Türk Milleti’nin taşıdığı büyüklükte bir yükü taşımamıştır.

1058’de başlayan bu savaşı; Türk Milleti, 1922’ye kadar tek başına sürdürmüştür.

Bütün bu süre içinde, Türk Milleti, 1914-1918 arasında, din kardeşlerinden, bu mücadelede, sadece 1 kez destek istemiş; ancak yüzlerce yıl, Osmanlı’nın koruması, refahı ve barışı altında yaşayanların çok büyük bölümü; destek vermediği gibi, Haçlı ordularının yanında yer almıştır.”

Ümit Özdağ Davası: Savcı 4,5 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti. Tutukluluğuna Devam.
    Ümit Özdağ Davası: Savcı 4,5 yıla kadar hapis cezası verilmesini talep etti. Tutukluluğuna Devam.x (formerly twitter)
    Batuhan Çolak (@batuhancolak33) on X
    https://x.com/batuhancolak33/status/1917131700305580249?t=FrdWJDygCxEIKOo458uCrQ&s=19

• DarkTechno kullanıcısına yanıt

Hayır, konu ile ilgili tek kelime etmedi. Sadece Özdağ'a karşı değil Türk milletine karşı da ihanet etti.

Ancak Sinan Oğan meselesi, Ümit Özdağ'ın Kılıçdaroğlu'nun adaylığını dayatmasına ve milliyetçileri görmezden gelerek eski akp liler ve HDP liler ile birlik içinde olmasına karşı verilen tepki hamlesiydi. Bizi görmezden geliyorsunuz dedi karşılık verdi. Öncesinde zaten eski akp lileri HDP lileri bırakın bunlarla yol yürümeyin, Mansur Yavaş aday olursa koşulsuz şartsız herhangi birşey istemeden destekleriz demişti.

Tüm bunun sonucunda ikinci tura kadar görmezden gelen herkes Ümit Özdağ'ın mutakabat metnini kabul etti ve Özdağ Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini açıkladı.

Yine tüm bunların sonucunda, yaşanacakları bildiği için ve önceden dile getirdiği için linçlenen Özdağ içeride. Kılıçdaroğlu'nun seçimi akp ye hediye etmesi ve bunun devaminda olacak süreç defalarca dile getirildi. Eski akp lileri meclise sokmayın bundan sonraki süreç anayasa değişikliği olacak denildi. Herşey plan dahilinde ilerledi.

Tüm bu olanların sonucundan Özdağ içeride. İmamoğlu içeride. Ki içeride olmasının arka planındaKılıçdaroğlu ekibinden isimler de yer alıyor. İBB den bir çok isim içeride. Mesele hala Özdağ ve ya Sinan Oğan mi?

Sinan Oğan, Özdağ'ın desteği olmadan adaylık için gereken imzayı bile toplamayacaktı ancak bu süreçte Özdağ için bir destekte bulunmadı henüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lirikal Militan -- 29 Nisan 2025; 13:54:21 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Maalesef ki dürüst ve samimi bir eleştiri yapma amacında değilsin. Amacın provokasyon yaratmak. Bunu gayet iyi biliyorum.

Siyasi analizlerin gerçekten yetersiz lütfen sadece sana verilen görevi yerine getirmeye devam et. Bir önceki seçim döneminde yapılanlar artık işlevini yitirdi.

Analiz işini azaltalım.

Mecliste bulunmayan Zafer Partisini hiç önerge vermedi diye eleştiren de sendin. Mesajını silmistin. Onu da atabilirim istersen?

Dediğim gibi eleştirinde dürüstlük ve samimiyet olsaydı seni anlardım.

Mümkünse İyi Parti'den akp ye geçenler hakkında ve Akşener hakkında konuş. İyi parti şuan güzel bir çizgide gidiyor ancak önceki secim dönemindeki gibi milliyetçilerin arasında fitne çıkarmaya çalışanlardan olmak zarar verir.

• Bu kararı alanlar ve bunların şakşakçısı bilhassa forum ahrazları...
    Allah'tan dileğim umarım oluşturduğunuz mahkemelerde sizinde yargılanmanızı görmektir

Kendi yaptığınız yemeği en acı şekilde tadacaksınız yarın değilse de öbür gün

• Dava 10 eylüle ertelendi. Muhtemelen Özdağ'ı bu yıl çıkarmayacaklar erteleye erteleye..

Artık Özdağ'ın farklı bir seçim politikası güderek ivme yaratması lazım. Mesela Yavaş'ı desteklediklerini (istenilen çizgide devam etmesi kaydıyla) açıklaması gerek. Böylece Özel'e Zafer partisi adına atacağı adımlar konusunda bir sınır çizmiş olur.

Özgür Özel ise terörsüz Türkiye sürecine destek vereceğini söyleyerek temelde DEM parti ile ilişkilerini bozmama niyetini gösterdi. Özdağ'ın bu anlamdada net tavrını göstermesi gerek Özel adına çünkü Özel bir noktada Özdağ'ın tutukluluğu hali üzerinden siyasi rant devşirmeyede çalışıyor. Özdağ DEM partiyede sürecede karşı. Özel içinse bu süreç belirli şartlarda devam edilmeli ve DEM partide dışlanmamalı..Yani bu konu özelinde Özdağ ile Özel tamamen zıt fikirlerde. Dolayısıyla Özdağ'ın bu adımları görüp yeni bir siyasi yol haritası ile partisinin çizgisini net şekilde tekrardan belirlemesi lazım zira Özel son dönemde zafer partisinin hamisi gibi hareket etmeye başlamasıda zafer partilileri kızdıran bir durum. Ben Özdağ'dan ilerleyen günlerde bu anlamda bir siyasi adım bekliyorum açıkçası.

• Ümit Özdağ'ın duruşması sonrası Çağlayan Adliyesi önünde konuşan Özgür Özel’den çok sert tepki:

“Zulümlerinde boğulacaklar. Arkamızdaki meydan geçmişte pek çok toplumsal davada basın mensuplarının rahatça görev yaptığı, açıklamaların yapıldığı, davayı içeri giremeyenlerin takip ettiği, bizim onlarca kez geldiğimiz doldurduğumuz boşalttığımız meydan.

Bugün bu meydandan korkmuş, bu meydanı ablukaya almış sizi de onun dışına çıkarmış 'Aman burası dolmasın kardeşim'. Bak bu Türkiye'de meydanların ne zaman ve ne kadar dolacağına artık siz karar vermiyorsunuz.

Ona biz karar veriyoruz. Biz istediğimiz zaman istediğimiz meydanı doldururuz. Sesimizin ve cesaretimizin gücüyle de sizi korktuğunuzun beteri yaparız.”

• Polisler yuzlerini maskeyle niye kapatiyor

Şunalara bak :@

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naruto45 -- 29 Nisan 2025; 15:16:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 7 düvelle yapamadıklarını emperyalizimin truva atıyla yapıyorlar dışardan alamadıklarını içerden aldılar başarılıda oldular

• Naruto45 N kullanıcısına yanıt

Nasıl kapatmasınlar ki. Ben olsam demek istemiyorum (her kişinin yaşam şartları, durumu farklı) ama hukuksuzluğun resmi yapılsa, bu son dönemden 10bin resimlik galeri açılır.

• Ekrem imamoğlunun tutuklanmasından 50 kat daha fazla üzüldüğüm konudur. Adamı en ufak suçu yokken içeride tutuyorlar gerçekten yazıklar olsun. Her konuşması ülkenin iyiliği içindi, vatansever adamı suçsuz yere içeri atmak nedir şaka gibi.

• Kage. kullanıcısına yanıt

Ekrem'e verilen tepkinin 10 da 1 i verilmedi, herkes kulağının üstüne yattı, oysaki o tepki verileseydi hem Özdağ içerde olmayacaktı, hemde ekrem in mesnetsizce bukadar üstüne gitmeyecekti. Resmen adamı apo ve havarileri yüzünden harcadılar.

• Açılım sürecine ses çıkaracak güçlü kimse kalmadı ortalıkta. Kafalarına göre at koşturabilecekler. Muhalif olmak en büyük günah günümüzde.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 29 Nisan'da hakim karşısına çıkarak savunmamı yaptıktan sonra bir selam gönderdim.

Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete, Anayasaya, adalete, özgürlüğe, İstiklal Harbi'ne, Türk Milleti'ne ve Türk vatanına sahip çıkanlara selam gönderdim.

Korkmayanlara, susmayanlara, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı mücadele edenlere, adam satmayanlara, pes etmeyenlere, Atatürk çizgisinde Türk Milliyetçilerine, Cumhuriyetçilere, Atatürkçülere, Ne mutlu Türk'üm diyebilenlere...

Hepinizi yürekten selamlıyorum Aziz Milletim!..

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.