Şimdi Ara

Ümit Katlanır Bisiklet / Ümit 2036 Folding (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
2
Favori
19.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 755 TL satın almıştım, GittiGidiyor dan,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • an itibariyle satın aldım sabırsızlıkla bekliyorum küçük bir şehirdeyim buralarda yokuş yok diyebilirim. Şehir içinde rahatlıkla işimi göreceğini düşünüyorum.

    Bu arada sağlam bir kilit tavsiyesi olan var mı arkadaşlar? Gün içinde bi yerlere kilitleyip işlerimi hallederken aklım kalmasın istiyorum
  • ben de şubat ayında aldım, pek kullanmadım yaklaşık 150km yapmışımdır. yaz tatilinin gelmesini bekliyorum. 7 yıldır falan ilk bisikletim bu o yüzden karşılaştıramam ama genel olarak memnunum bisikletten.
  • Herkese selam. Ben de 1 yıldır bu bisiklete sahip biri olarak yorum yapayım ilgilenenlere umarım faydası olur.



    Öncelikle benim bu bisikleti alma amacım hergün hızlı trenle Eskişehir Ankara arası gitmem gerekiyordu ve hızlı trene sadece katlanır bisiklet alıyorlar.



    10 kez kadar gidiş geliş yaptım. Malesef tam bir işkenceydi.



    Şimdi yukarıdaki soruları da gözeterek kısaca bisikleti anlatıp neden işkence olduğunu en son yazacağım.



    Bisikleti sürmesi çok çok keyifli. İnsan kendini farklı hissediyor.

    Kesinlikle alçak değil. Hatta pek çok dağ bisikletliden daha yüksekte gidiyordum ki boyum kısa. 170

    Vites geçişleri güzel. Frenler zayıf ama ayarlanır sanırım.



    Bazı küçük sorunlar.

    Direksiyonu çok yükseltince sallantı yapıyor

    6 vites bi süre sonra yetmiyor

    Denge problemi kendini her zaman hissettiriyor (ki yıllardır bisiklet sürerim)



    Gelelim işkence kısmına.



    Her sabah 6 da evden çıkıp Gara 3.5 km sürdüm. 1 damla terlemedim. Garın ilk güvenliğini geçtikten sonra bisikleti katlamak gerekiyor. Çünkü bilet kontrol bisikletin katlandığını görmek istiyor.



    Bisikleti katladığınızda elinizde bir demir yığını kalıyor. Hiç bir dengesi yok. Ben uzun kilitle sabitlemeye çalışıyordum ama mümkün değil. Heryeri ayrı oynuyor. Elim sıkışıkır ayağıma çarpıyor. Sonra kaldırıp trenin içine koymak ayrı işkence orta dişli yerlere sürtüyor takılıyor.



    Netice i kelam 3.5 km sürüp damla terlemeyen ben bisikletin katlanmış haliyle boğuşurken su içinde kalıyordum. Anladım ki bu iş olacak iş değil.



    Bazı modellerde katladığınız zaman Mıknatıslı şekilde sabitlenip bebek arabası gibi teker üzerinde çekme şansınız var. Bulabilirseniz onlardan alın. Eğer benim gibi katlayıp trene metroya binecekseniz hiç tavsiye etmem.



    Arabanız B segmentiyse katladığınızda bagaj sığması için bagajın bomboş olması lazım ve başka hiç bir şey koyamazsınız.



    Sorularınız olursa cevap verebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyi günler,focus 3 sedan aracın bagajına sığmaz mı arkadaşlar? Malum aracın bagaj girişi biraz dardır. Ona göre boşuna iadeyle uğraşmayayım.Kesin bilgi verirseniz çok memnun kalırım.

    Ürünü 700 TL ye alacagiz, fazla bir beklentimiz de yok,bagaja sigmasi ve piknik amaçlı gezilerimizde 3-5 saat kullanmak,o kadar. Bu amaçla önerir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peugeot 208 e pandızotu kaldırınca sığıyor. Sedan araçta hiç denemedim ama sığacağını tahmin ediyorum. Çünkü tamamen katlandığında yassı bir kütle haline geliyor
  • Bende katlanır bisiklet hakkında yorumlarımı yapayım. 2 aydır her hafta sonu istanbulun farklı semtlerinde sürmeye gidiyoruz. "meala" arkadaşımızın dediklerine pek katılmıyorum. Benim bisiklet mosso marine 20 v 2017 modelidir. Buna göre yorum yapacağım.
    Öncelikle ilk gün sürdüğümde 13 saat kadar sürdüm ve yorulma iç yoktu. Ama kalça ağrısı için aynı şeyi söyleyemem. O nedenle ikinci sürüşe çıkmadan geniş koltuk aldık ve kalça ağrısı denen şey de kalmadı. Şu an en kısa sürüşümüz 6 saat sürüyor ve en ufak yorulma yok. Gerçekten sürüşü çok keyifli. Tekerlekler küçük olduğu için kaldırımda sürerken önünüzde bir yaya bile olsa onla aynı hızda rahatlıkla ilerleyebiliyorsunuz. Bu tarz bisiklet alacak kişi için bu çok önemli. Güvenliğimiz için yol ortasında fazla kalmayıp kaldırımı kullanıyoruz ve çok rahat sürülüyor kalabalık içinde. 6 vites ama aralıkları 21 vitesli bisiklete göre kıyaslarsak 1 - 10 vites arasıdır bence. Hız yapmak istemediğiniz sürece 3 - 4 ten yukarı çıkacağınızı sanmam. 2. vites çok keyifli. Denge problemi bozuk yollarda, mıcırlı zeminlerde ve çimende toprakta sürerken yaşanıyor ama artıları fazla olduğundan bunu düşünmüyorum bile. Katlanma kısmına gelince ben mosso için muhteşem olduğunu düşünüyorum. Bunu almadan önce bianchi markanın bisikletini denedim. Gerçekten katlanan yerler hem sürerken hem katlarken bir sarsılıyordu. Ben o bisikletin bakımsızlığındandır diye düşünüyordum. Sonra mossonun bu modeli denedim, kusursuz. Katladıktan sonraki dengesizlik için ise 2 farklı katlama şekli var. Biri daha çok daralıp dengesiz duruyor, diğeri az daha geniş durup dengeli duruyor. Doğru taşıma sitiliyle de eliniz falan taşırken sıkışmaz. Ben mesela katladıktan sonra 5 tl lik bagaj lastiğinden aldım ve katladıktan sonra lastikle de tutturuyorum ki otobüs içinde birilerinin eline ayağına çarpmasın. Hatta otobüsün demirlerine bile lastikliyorum bazen. Ayrıca gerçekten yasak olan yerler içinde gezeceksek bisiklete çanta aldık, katlayıp çantaya koyuyoruz ve omzuma alıp bagaj olarak sokuyorum her yere. Kısaca eğer bisikletin katlanır bisiklet ise bulunduğunuz şehrin her köşesinde sürebilirsiniz. Bu sürüşün en keyifli kısmı da eve nasıl döneceğinizi düşünmüyorsunuz. Nasıl olsa bin otobüse git eve. Bu çok önemli bir artıdır. En son gezimiz şöyle idi. Taksimden otobüsten indik. Başladık sürmeye. Önce beşiktaş, oradan dolmabahçe, yıldız parkı. Sonra ortaköy, derken arnavutköy, ve sahil şeridinden bir kaptırdık, emirgan korosuna kadar sürüp koruyu gezdik. Dönüşte yine beşiktaşa kadar sahil şeridinden gelip, oradan da eminönüne kadar sürmeye devam ettik. Sonra bindirdik otobüse hop eve. Ama katlanır olmasa bisikletim, esenyurtta sürecektim sadece :(:(:(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AKINLASINN -- 12 Temmuz 2017; 12:48:18 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba 2 yıldır bu bisikleti kullanıyorum bazı tavsiyeler vereyim f/p olduğu doğrudur uygun bir bisiklet alüminyum fazla ağır değil, katlama ve direksiyon özellikleri gayet güzel,

    Frenler yetersiz ve ayarsız arka fren özellikle ne yaptıysam ayar olmuyor ya tekere surtuyor yada hiç tutmuyor, fren sistemi degismeli

    Vites geçişleri güzel,

    Dreskyon katlama yeri ses yapıyor oraya bir küçük sünger yapıştırmak sorunu çözer ses yapan yer katlama aparatı zaten onun değdiği yere bir sünger yeterli olur,

    Çamurluklar kötü arada bağlantı yerlerinden kopuyor,

    Lastikleri iyi sisrmenizi tavsiye ederim en az 50 psi hava basın çok iyi gidiyor,

    Sele berbat ben değiştirdim

    Çok kötü yollara gittim dağa ayıran sürdüm çok hızlı da gittim 25 km lik suruslerde yaptım sorun çıkartmadı.

    Tabi katlaninca dik durmuyor öyle berbat bir hali oluyor. Neticede çok is gördü ama sele fren ve katlanir hali dışında sorun yok...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar merhaba bir konuda fikrinizi almak istiyorum Umit folding bike 2018 uretimi almak istiyorum 2 adet bisikletçileri gezdim biraz mosso marine 2d ve bianchi folding 21 de önerdiler fiyat olarak ümit 800 mosso 1050 bianchi 1150 tl

    Haftasonlari ve tatillerde binecegiz eşimle çok para vermek istemiyorum siz ne dersiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlığı ben açmıştım, ümit foldingi o tarihten beri ailecek sorunsuz kullanıyoruz. Son zamanlarda 50cc Scooter aldığımdan dolayı ihmal ettim ama, yine bisiklet alsam aynısını alırdım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2. el Ümit katlanabilir bisiklet aldım. Ancak gidon borusunun katlanmasını sağlayan mandal kırılmış, dolayısı ile katlanamıyor. Bu yüzden araba bagajına koltukları yatırmadan sığdıramıyorum. Bu parçayı nereden temin edebilirim. Veya İzmir'de bunu tamir edebilecek bir yer var mıdır ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ymermer

    Direksiyon boyu da ayarlanabiliyor mu? Kendim 96 kiloyum. Cocugum da 8 yaşında.ikimiz aynı anda sürebilir miyiz?
    geçenlerde biyerde binmiş bakmıştım.koltuk ile direksiyon arasındaki mesafe uzun.çocuk koltuğa otursada elleri direksiyona yetmez.
  • bu ufak tekerlekli bisikletlerle uzun yola çıkılabilirmi.
    tekerlek küçük olduğu için uzun yolda baya yorar düşüncem yanlış bir düşüncemi.
  • eren16 E kullanıcısına yanıt
    evet tekerlek küçüldükçe yuvarlanma direnci artacaktır oturuş pozistonuda yine performansdan yiyecektir ama tabi bu yapılamıyacağı anlamına gelmez yorucu olur :)
  • atabr kullanıcısına yanıt
    Ben Tern Link A7'le 80 km yapıyorum ama yol bisikletimle çıksam aynı eforla 150km filan yapmama denk geliyor
  • Merhaba Arkaşdaşlar bende 2. el 600 tl bir tane bu bisikletten buldum alayım mı çok temiz durumda sıfır ayarında tek bir sorum var ben 100 kiloyum 1,90 boyundayım çok sık kullanmıyacağım işimi görür mü? tşkler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cemal85

    Merhaba Arkaşdaşlar bende 2. el 600 tl bir tane bu bisikletten buldum alayım mı çok temiz durumda sıfır ayarında tek bir sorum var ben 100 kiloyum 1,90 boyundayım çok sık kullanmıyacağım işimi görür mü? tşkler.

    İstanbul da yaşayan herkesin bisikleti katlanır olmalı. At bisikleti metrobüse istanbulun her yerinde bisiklet sürmeye git. Dönüşte at metrobüse, hop evdesin.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eren16

    bu ufak tekerlekli bisikletlerle uzun yola çıkılabilirmi.
    tekerlek küçük olduğu için uzun yolda baya yorar düşüncem yanlış bir düşüncemi.

    Mosso marine kullanıyorum. Bana da hiç yormuyor gibi geliyor bu bisiklet. Sadece geniş bir sele alınması şart.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslında florya büyükçeme sahilide hafta sonları süreceğim.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.