Şimdi Ara

Uluslararası Pazarlama Master hakkında yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar, ben geçtiğimiz dönem master yapmak için Polonya'ya gitmiştim. İngilizce hazırlık programını bitirdikten sonra üniversitenin Master of Economics bölümüne kabul edildim. Fakat bugün üniversite özür dileyerek kontenjana ulaşılmadığını ve bölümün açılmayacağına dair bir mail yollamış. Bunu takiben beni ellerinde tutabilmek için Inernational Marketing bölümünü önermişler ve ders içeriği hakkında bilgi yollamışlar. Tarih biraz geç olduğu için başka bir üniversiteye yönelme imkanım gözükmüyor gibi. Bu alanda bilgi sahibi olan birisi bana yardım edebilir mi ? Ekonomi'den Uluslararası Pazarlama alanına yönelmek mantıksız bir davranış olur mu ? İlerde iş imkanı sağlayabilmek için + olarak okurken ne gibi yollar izlenmeli ? Karar sürecim biraz kısıtlı olduğu için ne kadar fazla yardım alırsam benim için o kadar olumlu olur diye düşünüyorum. Yardımlarınız için çok teşekkürler şimdiden.







  • Frightfull kullanıcısına yanıt
    Lisans eğitimin nereden? Ekonomi ve uluslararası pazarlama oldukça farklı alanlar. Uluslararası şirketlerde pazarlama alanında çalışmak istiyorsan gayet uygun ama banka ve veya finans kurumlarında çalışmak istersen çok uygun olmaz.

    Uluslararası pazarlamada ülkeler arasındaki dil, kültür ve yaşam farklarını dikkate alarak doğru ürünü, doğru fiyat, promosyon ve dağıtım kanalı ile sunmak üzerine çalışır. İşletmeniin bir alt kolu olan pazarlamanın uluslararası faaliyeti ile ilgilidir. Coca cola, pepsi, danone, efes, unilever, toyota, honda nın pazarlama faaliyetleri ile ilgilidir. Bu masterda öğrenilecekler lokal firmalarda da çok büyük oranda kullanılabilir. Tüketici davranışı, satınalma eğilimleri, ürün hayat eğrileri, arge vs ile ilgilenir.

    Ekonomi bölümü bambaşka bir alan. Biri birinden daha iyi değil. Hangi alanda çalışmak istersen ona uygun master yapmak gerek bence.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • einst79 E kullanıcısına yanıt
    Selamlar, cevabın için çok teşekkürler. Çok açıklayıcı ve yardımcı oldu. Lisans eğitimim Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri. Ekonomi okuyup biraz da muhasebe ekleyip bağımsız denetçi kuruluşlarından birinde iş bulmayı umuyordum. 3-5 yıl sonra ise özel sektöre veya kendi iş yerimi açmayı planlıyordum.
    Dediğiniz gibi biri birinden daha iyi değil. Uluslararası pazarlamayla ilgili misiniz acaba ?
  • Frightfull kullanıcısına yanıt
    İşletme Mühendisliği mezunuyum ve pazarlama alanında bazı dersleri almıştım okulda, oradan hatırlıyorum. Programın ders programı kapsam hakkında fikir verecektir. Bilgi Üniversitesi'nin Pazarlama Yüksek Lisans'ının ders programını kopyaladım aşağıya. Uluslararası pazarlama da bundan çok farklı değildir.

    Büyük bağımsız denetim kuruluşları çoğunlukla ingilizce eğitim veren işletme/iktisat bölümü mezunlarını işe alır. Türkçe bölümlerden mezunlar da ingilizce yetkinliğini gösterebilirse (lise eğitimi, yurtdışı değişim programı, TOEFL gibi) kabul alabilir. Bakacakları önemli konulardan birisi de SMMM olabilme yeterliliği. Çalışma ekonomisi mezunları SMMMM olaibiliyor mu bence araştır. Denetimde çalışmak istiyorsan İstanbul'daki üniversitelerin Muhasebe ve Denetim ya da muhasebe finansman yüksek lisans'ları da uygun olabilir. Işik (13 TL hatta açılışa özel 6,5 TL'ye kaydediyorlardı), Okan, Beykent, Bilgi (24 TL), Ticaret üniversitesi bu programları açıyor ve SMMMM staj sürecinde olanlara %30-50 indirim yapıyor çoğu. Bu yüksek lisans'ları tamamlayanların SMMM staj süresi de 3 yıldan 2 yıla düşüyor.

    http://www.istanbulsmmmodasi.org.tr/IAK.asp?list=E%C4%9Fitim
    Listeden eğitimi seçersen SMMM stajyerlerine yapılan indirimleri görebilirsin. Beykent de %50 indirim yapıyor.

    "Okan üniversitesi ISMMMO İle Protokol
    •Muhasebe ve Denetim Yüksek Lisans Programı için tüm ISMMMO üyelerine ve stajyerlerine %30, ISMMMO üyelerinin eş ve çocuklarına %20 indirim yapılacaktır.
    •İndirimler ISMMMO ile ilişkinin belge ile desteklenmesi durumunda geçerli olacaktır.
    •Muhasebe ve Denetim Yüksek Lisansı ile mali müşavirlik staj süresi 1 yıl kısalabilmektedir."

    http://marketing.bilgi.edu.tr/ders-programi/
    Zorunlu dersler:
    Pazarlama Kuramı
    Araştırmada İstatistiksel Metodlar
    Niteliksel Pazar Araştırması
    Tüketici Davranış Kuramı
    Küreselleşme ve İşletme Stratejisi
    İnovasyon Yönetimi
    Değer Zinciri Yönetimi

    Seçmeli dersler:
    Bütünleşik Pazarlama İletişimi
    Satış Yönetimi
    Marka Değeri Yönetimi
    Hizmet Pazarlaması ve Yönetimi
    e-Ticaret ve İnternet Üzerinden Pazarlama




  • Bağımsız Denetçi Nasıl Olunur?

    Bağımsız Denetim, finansal tablo ve diğer finansal bilgilerin, finansal raporlama standartlarına uygunluğu ve doğruluğu hususunda, makul güvence sağlayacak yeterli ve uygun bağımsız denetim kanıtlarının elde edilmesi amacıyla, denetim standartlarında öngörülen gerekli bağımsız denetim tekniklerinin uygulanarak defter, kayıt ve belgeler üzerinden denetlenmesi ve değerlendirilerek rapora bağlanmasıdır.

    Ülkemizde bağımsız denetime ilişkin ilk düzenlemeler 1980’li yıllarda başlamaktadır. SPK, BDDK, EPDK ve Hazine Müsteşarlığı, kendi düzenlemelerine tabi kurumların bağımsız denetimi hakkında farklı düzenlemeler yapmışlardır.

    13 Aralık 1987 tarihinde SPK, kendine tabi ortaklıkların denetimini düzenlemek amacıyla “Sermaye Piyasasında Bağımsız Dış Denetim Hakkında Yönetmelik” yayımlanmıştır. SPK kapsamında zorunlu bağımsız dış denetim ise, halka açık şirketlerde 1989 yılında başlamıştır.

    Günümüze kadar uygulamaya yön veren “Sermaye Piyasasında Bağımsız Denetim Standartları Hakkında Tebliğ” (Seri: X, No: 22) ise, 12 Haziran 2006 tarihinde yürürlüğe girmiş olup 2006, 2008 ve 2009 yıllarında 23, 24 ve 25 No.lu tebliğlerle değişikliğe uğramıştır. Tebliğ, “Uluslararası Bağımsız Denetim Standartları” temel alınarak hazırlanmış olup, 35 Kısım ve 449 maddeden oluşur. Tebliğinin amacı; bağımsız denetim faaliyetine, bağımsız denetim kuruluşlarına ve bağımsız denetçilere ilişkin standart, ilke, usul ve esasları belirlemektir.

    Bununla beraber, 26/09/2011 tarihinde Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu kurulmuş olup, uluslararası standartlarla uyumlu ulusal denetim standartlarını oluşturma ve yayımlama yetkisi tek elde toplamış ve bağımsız denetimdeki yukarıda bahsedilen çok başlılığa son verilmiştir.

    Kurumun diğer yetkileri arasında, bağımsız denetçiler ve bağımsız denetim kuruluşlarının kuruluş şartlarını ve çalışma esaslarını belirlemek, faaliyetleri ile denetim çalışmalarının, standart ve düzenlemelere uyumunu denetlemek ve bağımsız denetim yapacak meslek mensuplarına yönelik sınav, yetkilendirme ve tescil yapmak, disiplin ve soruşturma işlemlerini yürütmek, sürekli eğitim standartları ile mesleki etik kurallarını belirlemek bulunmaktadır.



    Bağımsız Denetçi Olabilme Şartları

    Bağımsız denetçi, bağımsız denetim yapmak üzere, 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanununa göre yeminli mali müşavir ya da serbest muhasebeci mali müşavirlik ruhsatını almış meslek mensupları arasından Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu tarafından yetkilendirilen kişilerdir.



    Denetçilerin Yetkilendirilmesi

    Denetim faaliyetinde bulunmak isteyenlerin;

    a) Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilgiler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya denkliği Yükseköğretim Kurulunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olması veya diğer öğretim dallarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından en az lisansüstü seviyesinde diploma almış olması,

    b) Meslek mensubu olması,

    c) Türkiye’de yerleşik olması,

    ç) Medeni hakları kullanma ehliyetine sahip bulunması,

    d) 15 inci maddede belirtilen uygulamalı mesleki eğitimi tamamlamış olması,

    e) 16 ncı maddede belirtilen denetçilik sınavında başarılı olması,

    f) 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış veya hükmün açıklanması geri bırakılmış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûmiyeti olmaması,

    g) Faaliyet izninin daha önce Kurum tarafından iptal edilmemiş olması

    ğ) Bağımsız denetim mesleğinin gerektirdiği şeref ve haysiyete uymayan bir durumunun bulunmaması, olumsuz bir itibara sahip olmaması şartlarını taşıması gerekir.

    Denetçi olmak isteyen meslek mensupları birinci fıkradaki şartları sağladıklarını gösteren bilgi ve belgelerle birlikte Kuruma başvuruda bulunurlar. Başvurular şahsen veya görev alınan denetim kuruluşu aracılığıyla yapılır.

    Kurum tarafından gerekli şartları taşıdığına karar verilen başvuru sahipleri gerekli harç ve ücretleri ödemeleri ve Kuruma tescil talebinde bulunmaları halinde sicile kayıt ve ilan edilirler. Tescil işleminden sonra bu kişilere Bağımsız Denetçi Belgesi, denetçi kimliği ve denetçi mührü verilir.



    Uygulamalı Mesleki Eğitim


    - Denetçi olmak isteyenlerin en az 3 yıl süreyle, finansal tablo denetimi dahil olmak üzere mesleki konularda denetçi yanında ya da denetim kuruluşunda uygulamalı eğitim almaları şarttır.

    - 3568 sayılı Kanun çerçevesinde tasdik ve vergi denetimi hizmetlerinde geçen süreler ile aynı Kanunun 6’ncı maddesinin ikinci fıkrasında yer alan kamu kurum ve kuruluşlarında denetim yetkisini haiz olanların, bu kamu kurum ve kuruluşlarında geçirdikleri süreler uygulamalı mesleki eğitim süresinden sayılır.

    - En az on beş yıl mesleki tecrübeye sahip olanlarda uygulamalı mesleki eğitim şartı aranmaz.

    - Mesleki tecrübe bağımsız denetimde fiilen geçirilen süredir. Ancak, 3568 sayılı Kanun kapsamındaki mesleki faaliyetlerde veya aynı Kanun uyarınca staj ve stajdan sayılan hizmetlerde bulunulan süreler de bu sürenin hesabında dikkate alınır. Dört yılı aşmamak üzere belirtilen alanlardaki lisans ve lisansüstü eğitim süreleri bu süreye ilave edilir. Bu sürenin hesabında yukarıda belirtilen faaliyetlere başlama tarihi esas alınır ve kamu kurum ve kuruluşlarında geçirilen süreler hariç olmak üzere, bir yıldan fazla süreyle bu faaliyetlere ara verilmesi durumunda ara verilen süreler dikkate alınmaz.

    - Uygulamalı mesleki eğitim alanlar, uygulamalı mesleki eğitim döneminde denetçi yardımcısıdırlar ve denetçilerin refakatinde denetim çalışmalarına katılırlar. Bu dönemde, refakatinde denetçi yardımcısı çalıştıranlar, teorik bilgilerin uygulamaya geçirilmesi amacıyla, denetçi yardımcılarının gerekli mesleki yeterliliği kazanmaları için her türlü tedbiri alır. Denetçi, denetçi yardımcılarını denetimlerde görevlendirmek, denetlenen işletme ile olan görüşmelerde bulundurmak, onların çalışmalarına nezaret etmek ve hazırladıkları çalışma kağıtlarını incelemek gibi konularda yetkili ve yükümlüdür.

    - Uygulamalı mesleki eğitim, gerekli şartların sağlandığını gösteren bilgi ve belgelerin, ilgili denetim kuruluşu, denetçi ya da denetçi yardımcısı tarafından Sosyal Güvenlik Kurumuna bildirim süresi içerisinde, Kuruma bildirilmesiyle başlar.

    - Uygulamalı mesleki eğitime, refakatinde uygulamalı mesleki eğitim alınabilecek denetçiler ile uygulamalı mesleki eğitim alacak olanlara ve bunların takibine ilişkin hususlar Kurum tarafından düzenlenir.



    Bağımsız Denetçilik Sınava Başvuru Şartları


    Sınava; Hukuk, iktisat, maliye, işletme, muhasebe, bankacılık, kamu yönetimi ve siyasal bilgiler dallarında eğitim veren fakülte ve yüksekokullardan veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca tasdik edilmiş yabancı yükseköğretim kurumlarından en az lisans seviyesinde mezun olanlar veya diğer öğretim dallarından lisans seviyesinde mezun olmakla beraber bu fıkrada belirtilen bilim dallarından lisansüstü seviyesinde diploma almış olanlar başvurabilir.



    Bağımsız Denetçilik Sınavın Şekli ve Konuları

    Sınav, yazılı test usulü gerçekleştirilecek olup, sınav konuları aşağıdadır;

    a) Muhasebe (Genel muhasebe, maliyet ve yönetim muhasebesi),

    b) Muhasebe Standartları (Türkiye Muhasebe Standartları, yıllık ve konsolide finansal tabloların hazırlanmasına ilişkin mevzuatta yer alan düzenlemeler ve standartlar),

    c) Kurumsal Yönetim İlkeleri ve Finansal Yönetim,

    d) Denetim (Türkiye Denetim Standartları, mesleki etik kuralları, bağımsızlık, risk yönetimi, iç kontrol ve denetimle ilgili diğer mevzuat),

    e) Genel Hukuk Mevzuatı (Ticaret Hukuku, Borçlar Hukuku, İcra ve İflas Hukuku, Medeni Hukuk, Vergi Hukuku, Sosyal Güvenlik Mevzuatı, İdare Hukuku),

    f) Sermaye Piyasası, Bankacılık, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Mevzuatı,

    - Yeminli Mali Müşavirler yukarıda belirtilen sınav konularından sadece (b), (d) ve (f) bentlerinde sayılan konulardan,

    - Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler yukarıda belirtilen sınav konularından sadece (b), (c), (d) ve (f) bentlerinde sayılan konulardan,

    - Meslek mensubu olmayanlar ise tüm konulardan sınava tabi tutulurlar.

    Sınava; konuların tamamından girilebileceği gibi bir veya birkaç konudan da girilebilir.

    Sermaye piyasası, bankacılık, sigortacılık ve özel emeklilik alanında denetimde bulunmayacak olanların Sermaye Piyasası, Bankacılık, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Mevzuatı konularından ayrıca sınava girmelerine gerek yoktur.

    1/1/2013 tarihinden önce kamu kurumları tarafından bağımsız denetçiliğe ilişkin yapılan sınavlara girenler, bu sınavlarda başarısız sayıldıkları konular itibariyle sınava katılabilirler. Ancak bu durumda bulunan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlerin Kurumsal Yönetim İlkeleri ve Finansal Yönetim konusundan sınava girmesi zorunludur.

    26.12.2012 tarih ve 28509 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Bağımsız Denetim Yönetmeliği’nin yayımı tarihinden önce ilgili mevzuatına göre kamu kurumlarından bağımsız denetime ilişkin lisans belgesini sınav sonucunda veya mevzuatında sınava ilişkin olarak tanınan istisnadan faydalanarak almaya hak kazanmış olanların sigortacılık ve özel emeklilik alanlarında denetim yapabilmeleri için bu sınavda Sermaye Piyasası, Bankacılık, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Mevzuatı konularından sınava katılması gerekmektedir.



    Sürekli Eğitim

    - Denetçiler, teorik bilgilerinin ve mesleki becerilerinin yeterli bir seviyede tutulmasını, mesleki etik ilkelere uyulmasını, mesleki alandaki değişikliklerin takip edilmesini ve mesleki gelişimlerini temine yönelik olarak sürekli eğitime tabi tutulur.

    - Sürekli eğitim zorunluluğu denetçilerin sicile tescilinden itibaren başlar ve Kurum (KGK) tarafından belirlenen şekilde yürütülür.

    - Sicile tescilinden itibaren denetçilerin her beş yılda bir sürekli eğitime ilişkin şartları karşılamaları esastır.

    - Denetim kuruluşları, denetçilerinin sürekli eğitim programlarını tamamlamaları için gerekli tedbirleri alır.

    - Sürekli eğitime ilişkin hususlar, gerektiğinde ilgili kurumların görüşü de alınarak Kurum (KGK) tarafından düzenlenir.



    Kıdemine Göre Bağımsız Denetçi Unvanları

    Denetçi Yardımcısı: 0-3 yıl arası mesleki deneyimli (ilk 2 yılı fiilen staja tabidirler.)

    Denetçi: 3-6 yıl arası mesleki deneyimli,

    Kıdemli Denetçi: 6-10 yıl arası mesleki deneyimli,

    Baş Denetçi: 10 yıl üzeri mesleki deneyimli,

    Sorumlu Ortak Baş Denetçi: 10 yıl üzeri iş deneyimli baş denetçi unvanını haiz ve denetim kuruluşunda hissesi olup BD çalışmasını kuruluş adına kendi kişisel sorumluluğu ile yürüten ve kuruluş adına BD raporlarını imzalamaya yetkili gerçek kişidir.

    Kaynak;http://www.mizanturk.com.tr/Bagimsiz-Denetci-Nasil-Olunur-7-Kariyer.html




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.