Şimdi Ara

Uluslararası İlişkiler Bölümünde Kendimi Nasıl Geliştirebilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
5.507
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Edirne Trakya Üniversitesi - Uluslararası İlişkiler okumaktayım. Biliyorum şehir kötü, üniversite kötü, iyi bir yerde okuyanlara göre bir adım (hatta baya bir adım) geride başlıyorum. Ancak İstanbul'a iki saat mesafedeyim. Kendimi geliştirmek için neler yapabilirim. Şuan orta düzey İngilizce biliyorum ve ekstra olarak Japonca öğrenmeye çalışıyorum. Dil hariç neler yapabilirim? İstanbul'da ki sertifika programlarını falan nereden öğrenebilirim?



  • Ben de okuyacağım inşallah bu bölümü. Üniversitem bitince tekrar hazırlanıp Galatasaray'a gitmek istiyorum. Geçen sınavda kıl payı kaçmıştı bu sefer gideceğim inşallah. İngilizceni en üst düzeye çıkar kendi fikrim. Çince Japonca çok az bulunan dillerden. Japoncanı yapabilirsen iyi düzeye getir bunun çok ekmeğini yersin. Tabi özel sektör istiyorsan Japoncaya gerek var mı bilmiyorum ama öğrenmen sana bir zarar sağlamaz faydana olur. Özel sektör istiyorsan da gene İngilizceni ana dil gibi yap ve işe gir bir yerlerde.



    Özetle : kamu için bol bol dil öğren

    Özel sektör için İngilizce yeterli bol bol çalış



    Not : dediğim gibi bu kendi düşüncem. Ama ben böyle yapmayı düşünüyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Ben kamuda yapamam diye düşünmekteyim. Yani özel sektör daha hareketli geliyor. Tabi kamu olursa da çalışmam demiyorum. Biraz da ithalat ihracat alanına yönelmek istiyorum. Bu yüzden Japonca mı geliştiriyorum. Bu arada Galatasaray'a girerseniz eğer çok güzel olur. Şuan ne okumaktasınız ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: programcı22

    Cevabınız için teşekkür ederim. Ben kamuda yapamam diye düşünmekteyim. Yani özel sektör daha hareketli geliyor. Tabi kamu olursa da çalışmam demiyorum. Biraz da ithalat ihracat alanına yönelmek istiyorum. Bu yüzden Japonca mı geliştiriyorum. Bu arada Galatasaray'a girerseniz eğer çok güzel olur. Şuan ne okumaktasınız ?

    Şu an başka bir üniversitede havacılık üzerine bölüm okuyorum. Boş bölüm olarak tabir edilen bölümlerden önermiyorum . Maksat çift diploma olsun diye biraz daha sabredip mezun olacağım inşallah. Sonra ver elini Galatasaray

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Merhaba,



    Bence japonca öğrenmeniz size çok artı getirir. Arkadaşın dediği gibi ingilizcenizi üst düzeye çıkarın ve bence 1 dil daha öğrenin. İspanyolca ve Rusça size tavsiyemdir. Okulda yapabiliyorsanız bence yandal veya çift anadal olanaklarını da değerlendirebilirsiniz.

    Etkinlikler için genelde okulların kendi klüp ve etkinlik sayfaları var. Oraları takip edip etkinliklerden ( Sertifika Programları, zirveler vb.) haberdar olabilirsiniz. Genelde bizim okulda hocaların ofislerinde bu tür etkinliklerin afişleri oluyor. Siz de bakabilirsiniz eğer varsa.

    Ayrıca bence yazın staj yapın. İş deneyimi için size çok artısı olur ve mezun olduktan sonra ne yapacaginiza karar vermenize de yardimcı olur. 1. Sınıf 2. Sınkf fark etmez siz nerede staj yapabiliyorsanız yapın bence. Cvniz için de güzel olur.

    Erasmusa gidin. Dilinizi orda geliştirin. Bence Uluslararsi ilişkiler öğrencisi için Erasmus çok önemli. Ayrica okuldaki faaliyetlerde de görev almanizi tavsiye ederim. Mesela klup yönetim kuruluna girmek veya okulda bir program organize etmek gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Öncelikle okuduğum şehir ve üniversite olarak evet birkaç adım geridesin ama bu önemli bir sorun değil, çünkü kendini geliştirmen çok daha fazla önem arz ediyor.



    Dediğin gibi istanbula yakınsın, önemli konferans ve etkinliklere iştirak etmeye çalış. Özel sektör düşünüyorsan, finans ve iktisadi ağırlıklıklı etkinliklere katıl daha çok. İstanbul bu konuda tam bir başkent, şehre yakınlığını kullan. Bu tür etkinlikleri sıkça takip et.



    Okulunun erasmus ikili anlaşmaları neler bilmiyorum ama iyi bir avrupa ülkesinde erasmus yap bence bu durum hem dilini hemde dünya görüşünü oldukça geliştirir hemde cv'n için olumlu etki eder.



    Yabancı dil olarak geliştirmem lazım tabiki kendini bu artık bir farz. Japonca, çince, korece gibi uzak doğu dilleri sana büyük artılar katar. İngilizce bilgisini söylemiyorum zaten o olmazsa olmaz.



    Özel sektör düşünüyorsan mutlaka staj yap. Zorunlu stajınız var mı bilmem ama varsa bile ekstra gönüllü stajlar yap yazın. Bu stajlar olabildiğince iyi yerlerde olsun. Öğrenci olduğun için şirketler genelde ortalamaya bakarlar çoğu zaman, bu yüzden mümkün olduğunca ortalamayı da yüksek tut.



    Ayrıca, açıköğretimden ikinci üniversitede okuyabilirsin ekstra bir diploma oldukça iş görür. İşletme, iktisat veya dış ticaret artık hangisi sana daha yakınsa. Veya yapabiliyorsan yandal veya çap'da olur fakat bunlar seni çok daha fazla zorlar.

    Tavsiyeler sanırım biraz üsteki arkadaşlarla benzer olmuş şimdi fark ettim kusura bakma



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasova -- 13 Şubat 2018; 2:10:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kasova kullanıcısına yanıt
    Cevabiniz icin cok tesekkur ederim. Degerlendirecegim yazdiklarinizi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheMockingbird kullanıcısına yanıt
    Cevabiniz icin tesekkurler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.