Şimdi Ara

Uludağ Üniversitesi Topluluğu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.492
Cevap
16
Favori
153.386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kayıtla ilgili evraklar(optik form, istenen belgeler vs.) 20 Ağustos'ta yollanmaya başlanmış. Bugün Yurtiçi kargo ile geldi benimki.
  • yaw bişey sorcam bu gönderilen formda okumak istediğiniz yabancı dil ve yabancı dil muafiyet sınavına girip girmeyeceğimiz soruluyo ben 2.öğretimlere hazırlık sınıfı yok diye biliyorum boş mu bırakçaz bunları?
    quote:

    Orjinalden alıntı: 241

    Kayıtla ilgili evraklar(optik form, istenen belgeler vs.) 20 Ağustos'ta yollanmaya başlanmış. Bugün Yurtiçi kargo ile geldi benimki.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: SenSational

    yaw bişey sorcam bu gönderilen formda okumak istediğiniz yabancı dil ve yabancı dil muafiyet sınavına girip girmeyeceğimiz soruluyo ben 2.öğretimlere hazırlık sınıfı yok diye biliyorum boş mu bırakçaz bunları?



    Dediğiniz gibi 2. öğretimlere hazırlık yok. Ama ilk sene yabancı dil dersi var. Bundan muaf olmak için o sınava girebilirsiniz. Ben başvurmayı düşünüyorum. O kadar çok dersim olacak ileride zaten, bir de ingilizce ile uğraşmak istemem. Eğer başta halledebilirsem rahat olacak. Olmazsa da sorun değil. Bildiğim kadarıyla ikinci öğretimlerde devam zorunluluğu da yok. Derslere girmeyip, sadece sınavlara girsek de yeter.
    Benim de aklımı kurcalayan tek soru şu. Diyelim o sınavdan düşük aldım. Bunu iptal ettirip normal sınavlara girmek gibi hakkım olacak mı acaba?

    Siz hangi bölümdesiniz?




  • Ben kimya bölümündeyim verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
  • Kayıtların başlamasına 5 gün kaldı.
  • kazanan arkadaşlar 1.8 dikkat etsin.ortalamanız 1.8 in altında kalırsa sonraki dönem sadece kaldığın dersleri alabilirsin veya dönem tekrarı yaparsın.tavsiyem ilk sene biraz kasın derslere.
    kızlar,şenlikler, ortam şahane deyip dersleri ihmal etmeyin
  • Erken uyarınız için teşekkürler. Baştan sıkı tutmak istiyorum bu sefer. Hep böyle demişimdir ama 12 sene geçti hiç yapamadım. Yine de denemek istiyorum.
  • Bu sabah kayıt oldum.

    Tıp Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi için 9:00 ile 12:00 saatleri arasında kayıt yapılacaktı.

    Gittiğimde çok arkalardaydım. Bugün kaydolacak toplam kişi sayısı 880 idi. Ben tahmini olarak 500. falandım. Fakat kayıtlar çok hızlı ilerliyor. 20-25 tane kayıt masası kurulmuş. Saat 9:00 da başladı kayıtlar. Saat 10:15'te tüm kayıt işlemlerim hallolmuştu. Tahminimce saat 11:00'e kadar herkes bitmiştir. Gittiğinizde çok sıra olursa kesinlikle endişelenmenize gerek yok yani.
  • Benimde yarın saat:13:00-17:00 arası kaydım var
  • Şimdiden hayırlı olsun.
  • hayırlı olsun arkadaslar uludag'ı kazanan herkese.Disaridan gelenler bursa güzel sehirdir yasamaniza bakin :D
    Uludag'ın o görükle evleri k.... gibidir
  • Arkadaşlar bugün kaydımı yaptırdım 241'inde dediği gibi ilk gittiğinizde sıra gözünüzü korkutabilir ben içeriye girdikten 10 dk sonra çıktım içerde 20 tane masa var acayip hızlı yapıyorlar kaydınızı birde size bir uyarım var sinek kaydı tıraş olup foto çektirip verin kayıtta ben çok çok az bir bıyıkla çektirdim kadın kabul etmedi sakallısın dedi 6 ekime kadar süre verdi yeni foto çektirip öğrenci işlerine götürcem
  • Unutmuştum bu konuyu.

    İlk 2 haftayı geride bıraktım. Mühendislik fakültesi binası gerçekten eski. Hele anfi diye geçen o küçük sınıflar daha da kötü durumda. Hocalar iyi gözüküyor. Bilgisayar laboratuvarında yeterli bilgisayar sayısı var. Daha kullanmak nasip olmadı ama laboratuvarda ders işledik.

    İlk 2 hafta hiçbir LAB dersi olmadı. Bayramdan sonraya sarktı hepsi. Bazı hocalar yoklama alıyor, bazıları almıyor. Yani hocadan hocaya göre değişiyor durum.

    İlk izlenimim olarak kampüs hayatı hoş gözüküyor. Kampüs içinde ihtiyacınız olan her şey var. Devlet yurtları kampüsün içinde zaten. Fakültelere 5 dk yürüme mesafesinde.

    Mühendislik fakültesinin kantininde wireless'e girme imkanı bulmuştum. 2 çubuk çektiği halde saniyede 1.5MB/s gibi biz hızla indirme yapabiliyordum. Bu hızı ilerleyen zamanlarda daha net olarak bildirebilirim.

    İngilizce muafiyet sınavına girecekseniz kesinlikle girin. Sorular gerçekten çok kolay. Sınav 80 Soru test şeklinde. 60 dakika süre veriyorlar. Benim 30 dk sürmedi bile. En fazla 3-5 tane zorlayacak soru var, onlar da zorlamıyor aslında uzun bir süre ingilizce görmediğiniz için (ÖSS maratonu yüzünden) tam hatırlayamıyorsunuz. Mesela bir örnek soru vereyim.

    I want to be ... engineer.
    a) a
    b) an
    c) the
    d) hiçbirisi





  • 241 bende kocaeli elektronik haberlesme(io) bolumundeyim acaba uludag elektronik e yatay gecis yapabiliyormuyuz bi bilgin varmi 1. oretim 2. oretim? ogrenebilirmiyim tesekkurler
    tercih sırasında cok aklım karıstı uludag ı kocaelinin altina yazdim ole oldu iste :D simdi kafam hala karsık uludaga gecebilirmiyim diye dusunuyorum yardımcı olursanız sevinirim burda yutta kalıyorum pek memnun degilim...
  • Hocam Uludağ Üniversitesi'ndeki bölüm sadece Elektronik. Yani Elektronik Mühendisliği diye geçiyor. Kocaeli'deki ise Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği. Bölüm adları farklı olduğu için bu mümkün gözükmüyor. Tabi emin değilim tam olarak. Sonuçta birbirinden tamamen bağımsız bölümler değil. Okula gidince öğrenci işlerinden öğrenmeye çalışırım.

    Siz bu sene mi kazandınız? Benim de bir arkadaşım var Kocaeli Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İÖ) de.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: 241

    Hocam Uludağ Üniversitesi'ndeki bölüm sadece Elektronik. Yani Elektronik Mühendisliği diye geçiyor. Kocaeli'deki ise Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği. Bölüm adları farklı olduğu için bu mümkün gözükmüyor. Tabi emin değilim tam olarak. Sonuçta birbirinden tamamen bağımsız bölümler değil. Okula gidince öğrenci işlerinden öğrenmeye çalışırım.

    Siz bu sene mi kazandınız? Benim de bir arkadaşım var Kocaeli Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (İÖ) de.

    dostum uludağ üniversitesinden bahsedebilir misin biraz? bende orayı yazmayı düşünüyorum.
    sen hangi bölümdesin bu arada?




  • uludağda okucak iseniz üniye yakın ev tutun

    şehir merkezinden üniye git gel ölüm yolda can verirsiniz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Rajeesh

    uludağda okucak iseniz üniye yakın ev tutun

    şehir merkezinden üniye git gel ölüm yolda can verirsiniz

    peki yurt imkanları nasıl, bir bilgin var mı?
  • bende iibf sinden bahsedeyim

    akademik kadrosu süperdir derslerde asistan yüzünü nadiren görürsünüz (hocanız dekan ya da yardımcısı değilse)

    ancak idari kadrosu rezalettir her sene kayıt yenilemeyi yüzlerine gözlerine bulaştırırlar sekreterliğe ya da not işlerine gittiğinizde sorularınıza cevap alamayabilirsiniz...

    hatta not işlerinden "birine bugün transkript vericez demişsiniz diğerleri de gelio" şeklinde yakınma duyabilirsiniz arı gibi çalışırlar özellikle solitare ve telefonda ama işiniz düştüğünde nedense "meşgul" dürler...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: symbol06


    dostum uludağ üniversitesinden bahsedebilir misin biraz? bende orayı yazmayı düşünüyorum.
    sen hangi bölümdesin bu arada?


    Ben Elektronik Mühendisliği 2. öğretimdeyim. Sormak istediğiniz sorular olursa onlara cevap versem daha iyi olur sanki.

    Kampüs içerisinde KYK yurtları ve özel yurtlar var. Arkadaşlarımın bir kısmı KYK yurdundan özel yurtlara geçti. Bazıları ev tuttu. Bu yurtlarla ilgili ayrıntı bilgiyi en yakın zamanda alırım arkadaşlarımdan.




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.