Şimdi Ara

Silinebilir (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
12
Favori
18.615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
503 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • suclu iktidar degil halk cikti iyimi...
    esnafin batmasinin enflasyonla hicmi alakasi yok? veya kurdaki artisin gelirimizi dogrudan ekleyip satin alma gucumuzu dusurmeyle? size gore millet garajina insin araba ucak imal etsin sanki hepsi azgardda buyuculuk okulu mezunu
    ulkeyi yonetenler hep ekonomiyi imalat sektorunu ithalata gore ayarlattilar.bakiniz ulkede yeralti kaynaklari demircilik ve ana hammadde olarak cok zengin ama madene ulasmak icin buyuk daglari kayalari delmek gerekiyor buda uretim maliyetini artiriyordu peki napti iktidar yurtdisindan demir celik satin aldi yurtdisindan gelen ucuz demir celik yerli ureticiyi sildi supurdu artik ana hammadelere 30milyar dollar para veriyoruz cunku kendi uretimimizi yok ettik ( iktidar etti)
  • Ekonomik olarak daha da sıkışacak piyasa. Temkinli olun

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ek olarak ben de sanalpazar dan satış yapıyorum. önceki borçlarını ödemişlerdir. Temmuz ayında yine krize girdiler ve zamandan beri ödeme alamıyorum. 2 bin tl civarı alacağım var. tabi bu para gelse borçlarıma gidecek direk. Alacaklılar bekliyor. faiz de işliyor tabi. Şu zamanda alıcıların da parasını ödemiyorlar.

    yani alıcı aldı mesela. sonra vazgeçti... iade etti. site bu kişinin parasını bile ödeyemiyor..

    Sahibinden ve Gittigidiyor ücretleri ise uçuk fiyatta. Hiçbir şey satmasan dahi ilanların için bu sömürücülere ücret ödüyorsun.

    Aslında bu konuda en iyi sanalpazar dı. ama o da hükümet yüzünden bu hale düştü..
  • KortX kullanıcısına yanıt
    Liyakat kalmadı işte, khk ile at koşturuyorlar. Önce akp üyeliği ondan sonra sağda solda kamu'ya.. Yandaşlığın tepe noktası yaptığı döneme geldik.

    Bunlara oy atanlar da çıkarını korumak isteyenler, başka bir şey değil.
  • Ben Bursa'da öğretmenim.



    4 yıldır Nilüfer sınırlarında yeni okul açılmadı .23 Nisan Mh. gibi sıfırdan oluşan mahalleler varken...



    Ataevler , komple kentsel dönüşüme girdi . Sadece bir sitede 400 daire yıkılıyor , 930 daire yapılıyor . Yeni okul? Yok..!



    Özel okul öğrencilerine vergilerimizden 3-4000 TL destek yapılıyor . Bu okulların ücretleri uçtu gitti .



    Peki çok mu iyiler? Hayır... Ama şekilleri iyi . Yok "Piyano" salonu , yok çömlek yapım faaliyeti ... Bunlar da tam lobide , görünecek yerde...



    Ama bir binada anaokulundan liseye kadar öğrenci doldurulmuş .



    Ayrıca okullar için devletin para harcamasına da gerek yok , hatırlatayım . Organize sanayide , bir günde toplanır bir okulun parası .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • CyClopSx kullanıcısına yanıt
    Doğrucu olmadıklarının bir kanıtı daha işte , hırsızı mazlum gösteriyorlar .



    Bunların amacı halkı soğutmak bölmek milli duyguları yıpratmak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Piyasa vasat durumda 2 yıl önce yaptığımız işin yanından geçemiyoruz önceden çektiğimiz krediler de cabası Allah kolaylık versin esnafa ve çalışan emekcilere
    %18 kdv
    %22 gelir vergisi
    SEÇİM ZAMANI ALIMAYAN PRİMLER SEÇİMDEN SONRA KOL GİBİ ALINAN SSK PRİMLERİ


    Türkiyede yaşıyoruz vergi veriyoruz diye vatandaşını cezalandıran bir sisteme sahibiz
  • Evet beyler çözümü açıklıyorum. Ingilizcemizi geliştiriyoruz. freelancer.com gibi sitelerden dolarla iş alıyoruz. Sonra ben hep 50$ lık alıyorum beni etkilemez diyip mutlu mutlu yaşıyoruz.
  • Her zamanki at yalanı mik inani konularından biri daha .

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • goenitz117 G kullanıcısına yanıt
    Maaşlı bir çalışan daha.
  • ioz kullanıcısına yanıt
    aynı fikirde birilerini görmek mutlu etti.

    basit bir örnekle pekiştiriyim.

    avrupada yolda size biri çarpsa özür diliyor.

    avrupada yolda yürürken siz birine çarpsanızda karşı taraf özür diliyor.

    kendi ülkemizde bu durum nasıl? bu durumu hükümetler belirlemedi halk kendi kuralını koydu.

    ülkemizde yolda daha yürümeyi bilmeyen insanlar aynı şekilde tarfikte ve kavgalar gürültüler sıkışıklık. korna sopa silah!!!



    avrupada da avm var ama sayısı bu kadar değil. kullanım amaçları insanların sosyal vakit geçirdikleri alan değil.

    kendi ülkemizde durum nedir.

    hafta sonları arabalarına atlayıp ailelerin hucum ettiği yerler. gereksiz harcamaların yapıldığı hatta arkadaşın dedği gibi yemek yeme alanları haline geldi.

    hafta sonu sabah erkenden kahvaltıyı yapıp doğanın ormanın olduğu yerler yerine giderseniz küçük esnaf kan ağlıyor diyemezsiniz.


    kendinizce haklı olduğunuz diye bir algı yakalayıp olaylara sadece kendi tarafından bakanlar kaybedeceklerdir.


    cam filmi yasası konusunda hükümeti eleştirip oy veremeyeceğini söyleyenler var mesela kime göre neye göre bu konu değerlendiriliyor.

    eğer bir toplum bir yasa onun işine gelmiyor diye oy verdiği partiyi değiştiriyorsa bencil seçmendir. kanunun basitliği tartışılmaz.

    terör konusu var. ohal var daha ötesi. ohal biter yasak devam ederse seçmen olarak istekte bulunabiliriz.

    fransada paris'in kırsalında yaşan arkadaşım geçen şey dedi. arabalarda cam filmi sizde serbestmiydi dedi. burda arabalar kendiliğinden koyu ama içi gözükçek akdar dedi.
    anlayana
  • Bizim millet once bir kendini bilsin sonra da bu gemiyi terketmeden elini tasin altina koysun.. isgal yillarinda ciplak ayakla gezen cocuk yasta dedelerimizi hatirlayip silkelenip bu ulke icin ne yapmaliyizi tartisalim... Yok daha kotuye gidiyoruz kotu olacagiz, yok cocugunu yurt disina gonderiyor hayati kurtulsun diye..yaw kardesim sen tam dusmanlarin istedigini yapiyorsun...Bu ulkeyi hep beraber sahiplenelim yapmayin etmeyin artik kavga gurultu bitsin el ele sirt sirta verip "milli" mucadele baslasin artik.....
  • Peki beyler bayanlar sizlere bir şey soracağım (Not hiç bir siyasi partiyi desteklemiyorum bu mevcut sistemde de desteklememeye devam edeceğim)

    Madem ülke kötüye gidiyor ülke batıyor ? ? soracağım sorulara ben bile doğru düzgün cevap bulamıyorum lütfen yaşı küçük çocuklar saçma sapan cevaplar yazmasın anca ekonomiden anlayan bilgisi olanlar cevap versin

    - ülkenin çoğu şehrinde trafik problemi var herkeste 1 araba var hele ki benzin fiyatı 5,50 TL'yi geçmesine rağmen bu insanlar daha nasıl yakıt alabiliyorlar ??? petrol istasyonlarının bu fiyatlar yüzünden kapanması gerekirken tam tersi halen yerine yenileri açılıyor...

    - AVM'leri saymıyorum bile bu gün çarşamba şehrinizde bulunan AVM'lere gidip bakalım hiç kapanan zarar eden firma yok (ancak bilinmedik yeni marka gelirde tutmaz o ayrı) onun dışında Migros - Burger King cinemaxiumum Starbucks vb şeyler hep full

    -Yaşadığım ilde kafe üstüne kafe açılıyor ve çoğuda full çekiyor bu para bu insanlara nereden geliyor ?

    -Yeni bir burger dükkanı açıldı burger fiyatı bana göre yüksek 25-35 TL gibi yüksek fiyatlar ama gel görki full çekiyor battığı yok tam tersi yukarı çıkıyor ???

    - Trafik deseniz araba park edecek yer yok ve maşalallah arabalarımızda iyi yani öyle kötü de değil Audiler BMW'ler VW Passatlar her yerde

    - Bunun gibi daha bir çok örnek verilebilir şimdi sormak istediğim madem euro dolar yüksek evet bencede aşırı yüksek

    Bu tüketim çılgınlığı halen nasıl sürüyor ? neden tıkanmıyor neden bankalar kapanmıyor, neden halen 0 telefon satışları süper gidiyor ? lüks giyim mağazaları neden kapanmıyor ? biri açıklasın düzgünce ekonomi dilinde lütfen ? anlam veremiyorum bu sisteme....
  • Yıllar önce bir CHP'li milletvekili bir TV programında zamanında hukuk kadrolarını CHP'nin doldurduğunu ve şuan AKP'nin bunu değiştirerek kendi kadrolarını oluşturduğunu ve bundan endişe duyduğunu söylemişti. O zaman için bunun kuyruk acısı olduğunu düşünmüştüm. Ama olay tamamen değişti. Sadece hukuk değil bir çok alanda kadrolar dolduruldu. Olay tek başa döndü. Biri istiyor ve herkes mıka mıka uyguluyor.
    Bu bir felaket.
  • Real-Gamer kullanıcısına yanıt
    ilk sorundan basliyayim 1000 kisiye 1000 araba dusmuyo malesef bu konuda en iyi sanmarino 1000 kisiye 1250 arac dusuyo ardindan abd geliyo 1000 kisiye 950 civari arac dusuyor ve uzun listenin sonlarina dogru turkiyeyi buluyoruz 66ci sirada 1000 kisiye 249 araba dusuyor ve bukadar az araba olmasina ragmen bu kadar trafik insanin aklina su soru isareti getiriyor ? gercekten yol yaptilarmi yoksa bizimi kandiriyolar?
    soyle dusunun istanbuldaki araba sayisini 4le carpin bakalim bi yerden bi yere gitmek mumkunmu? yani 1000 kisiye 1000 araba dusseydi birakin bi yere gitmeyi park etmek ve parkhalinden cikmak imkagamsizdi

    avmler zarar edemez bi fiyata bakarsaniz tarla fiyati 1 lira getirmeyle 1.50 avm gideri 6 lira total satis rakami 7.5lira boyle durumda avm nasil zarar etcek? edemezki carsambada 100.000den fazla insan var yanilmiyosam bi tane burgerking in full cekmesi veya ikitanesinin sanmiyorum zenginlik isareti olduguna hos afganistandaki burgerking e gidin orasida full cekiyor
    kisi sayisana kac cafe resturan bar disko dusuyor orada? bilmiyorum ama hic bi sekilde genc sayisini memlun etmiyordur
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pelstina

    Havalı yada uzun yazınca haklı mı olunuyor anlamıyorum. Türkiye şu anda dünya ülkeleri arasında gelişmekte olan ülkeler listesinde başlardadır. Şikayet ederken bunu düşünün. Evinizdeki televizyonu, mobilyayı, cep telefonunuzu yenilemek istediğinizde size en başta ne gerek, para. Yani hem gelişelim, hem büyüyelim ama hiç sıkıntı çekmeyelim. Nasıl olacak böyle bu? Ha dersen ki ben büyümek, gelişmek istemiyorum, sen gelişme, sana müsade var. Gelişmiyoruz ki dersen aç tüik in resmi sayfasını, rakamları incele. Sıkıntı olduğu gerçektir. Hem mali, hem idari, hem siyasi yönden zor geçen yıllardayız. Fakat ülkeyi yönetenlerin kararlarına saygı duymak zorundayız. Ben saygı falan duymuyorum dersen o da senin bileceğin iş.

    Şaka değil mi? Gelişmekte olan ülke daha iyiye gitmez mi? Hükumet değiştiğinden beri bildiğim kadarı ile kandırıldık, asgari ücretle ters orantılı olarak sürekli vergiler zamlandı, alım gücü düştü ve eğitim kalitesi dünyanın çekirdeği seviyesinde.
  • Bir yerde birisinin bir derdi sorunu varsa
    Bir sorun var ise
    Ona EV lazım...
    Yaptırmak lazım
    Temeline;BAKARIZ,CAZ
    Duvarları; HALLEDERİZ,CEZ
    Kolonları;YAPARIZ,CAZ
    Çatısı; GELİCEZ GİDİCEZ ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR CAK CEK..
    LAZIM.....
    Sorun mu var demiştiniz
    Sorunu bu ev yıllardır çözüyor
  • Ülkede rahat etmek istiyorsan. Millet vekili ol 2 sene çalış yeter.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qrznBot


    quote:

    Orijinalden alıntı: pelstina

    Havalı yada uzun yazınca haklı mı olunuyor anlamıyorum. Türkiye şu anda dünya ülkeleri arasında gelişmekte olan ülkeler listesinde başlardadır. Şikayet ederken bunu düşünün. Evinizdeki televizyonu, mobilyayı, cep telefonunuzu yenilemek istediğinizde size en başta ne gerek, para. Yani hem gelişelim, hem büyüyelim ama hiç sıkıntı çekmeyelim. Nasıl olacak böyle bu? Ha dersen ki ben büyümek, gelişmek istemiyorum, sen gelişme, sana müsade var. Gelişmiyoruz ki dersen aç tüik in resmi sayfasını, rakamları incele. Sıkıntı olduğu gerçektir. Hem mali, hem idari, hem siyasi yönden zor geçen yıllardayız. Fakat ülkeyi yönetenlerin kararlarına saygı duymak zorundayız. Ben saygı falan duymuyorum dersen o da senin bileceğin iş.

    Şaka değil mi? Gelişmekte olan ülke daha iyiye gitmez mi? Hükumet değiştiğinden beri bildiğim kadarı ile kandırıldık, asgari ücretle ters orantılı olarak sürekli vergiler zamlandı, alım gücü düştü ve eğitim kalitesi dünyanın çekirdeği seviyesinde.

    Sondan ikinci cümleyi kaçırdın. Hükumetin kararlarına saygı duymak zorundayız diyor. Burada kastettiği şey saygı değil ses çıkarmamak, hiç bir şeye muhalif olmamak. Kendileri gibi susmamızı istiyorlar asıl kastettiği şey budur. Son yıllarda yaptıkları hiç bir hareket, saygı duyulacak gibi değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-82AD9505E -- 8 Kasım 2017; 18:36:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mtrkmn61

    Küçük bir tekstil işletmemiz var 1996'da vira bismillah deyip başladık. Özellikle son 2-4 yılda muazzam bitme noktasına geldik. Tekstil 'ci olduğumuz için sürekli ip alırız. Bu işin merkezlerinden olan Gaziantep 'te nerdeyse bir tane ip üretim yapan fabrika kalmadı hepsi kapandı. İp'ler kur üzerinden işlem gördükleri için her dolar artışında fiyata zam yapılıyor. Bundan 1 Ay önce ip aldım. Ve 1000 dolar ( net rakam değil) tl olarak 3.5 bin civarında ödemem varken 1 ay içerisinde bu ödemem nerdeyse 500 tl daha arttı. Peki ya ben? Durun! Ben hala 2 sene önce ki fiyat ile iş yapmak durumundayım. Halkımızı o kadar aç, muhtaç hale getirdiler ki ben 1 kuruş zam yapsam adamla papaz oluyorm. Alla'tan kendi iş yerim kira vermiyorum arada ödeme alıyorum da babamın emekli maaşı ve gelen ile ay sonunu getiriyoruz. Başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa'nın bizim bu akıl almaz derecede ki ilerlememizi artık net şekilde kıskanıyor (!)



    2013'den beri restoran işletiyorum. Her yerde yazıyorum, kriz bu seneki gibi hiçbir yıl halka yansımadı. Halkın cebinde para yok, gariban beyaz yakalının para biriktirip almak istediği araba 60.000 den 80.000 e çıktı, vatandaş rahatça gıdaya bile harcama yapamaz hale geldi.

    Benzin zammı geliyor bu akşam 13 kuruş civarı, halk bi bu zammı biliyor. Una , süte, yumurtaya, pirince yapılan zammı fark edemiyor. Kıçı kırık kahve %40 zamlandı geçen ay, öncesinde yumurta %30 yedi, tereyağı %30 yedi.

    Elektrik su doğal gaz her ay daha fazla geliyor.

    Gtümüzü döndük bekliyoruz. O seviyeye geldik.

    Yalnız değilsin esnaf kardeşim...
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.