Şimdi Ara

Ülkenin aslında o kadar kötü olmaması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dolar zaten baskılanıyordu, RTE saçma ekonomi politikalarından vazgeçti nihayet, adam akıllı birine verdi. Dolar zaten artacaktı bu beklenendi. Bu ülkenin şu anda çok parası olmayabilir ama ürettiği bir ton şey var, mesela silah. Gemi üretiminde iyiyiz. Tersanelerimiz çok iyi. Dünyanın birçok ülkesine sipariş var. Bunları iyi değerlendirirse, yabancı sermaye de korkutulup kaçırılmazsa düzelebilir. Böyle sürekli olumsuz pompalıyorsunuz. Yok Afrika'dan kötüymüşüz falan. Abi mal mısınız ya? Afrika'daki herhangi bir ülkede ne üretimi var? Muhalif bir takım zatlar burayı kendi circlejerkiniz yapmışsınız yok diyor batacağız çıkacağız. O kadar da değil. Türkiye'nin ekonomisi kötü olabilir ama birçok şeyi kendi üretebiliyor artık. RTE de zaten 2-3 sene sonra kendisi bırakır. O zaman KK olmazsa muhalifler bu sefer kazanır zaten neyin kafası bu ya?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 10 Haziran 2023; 23:33:26 >

Kobo aura one h20 ve kindle paperwhite 3 kullanıcısı
  • Kendini boyle avutuyor artik muhalifler lol.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İyi işte döviz bırakıyorlar ne güzel? Birkaç seneye zaten dolar hakimiyeti bitecek.

• silah üretiyoruz,kendi iha ve sihhalarımızı yapıyoruz değil mi?

aynı şeyleri iran ve kuzey kore de yapıyor,kendi silahlarını üretiyorlar, nükreel füzeleri bile var.

1980 darbesi sonrası bile g20 den düşmemiş Türkiye 2022 de g20 listesinden düştü. akp lilerin sürekli eleştirdikleri eski Türkiye de Türkiye nin dünya ekonomik büyüklük sıralamasındaki yeri 16-18 arasında gidip geliyordu.

kişi başına düşen milli gelirde ise kaçıncı sıradayız biliyor musunuz? 78.sırada evet 78 inci sırada

yahu ekonomiyi geçtik futbolda bile ne kadar geriledik farkında mısınız?

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

Silah üretmek kötü bir şey mi? ABD istemiyor diye silah falan üretmeyelim, ABD nin eski hurdalarını alırız, bu mu yani? Bak işte muhalifler bunu anlamıyorsunuz, halk buna oy verdi. Ekonomiymiş, isterse dolar 100 tl olsun ama silahımız olsun, bağımsızlığımız olsun. Türkiye hiçbir zaman İran kadar kötü olmaz rahat ol her türlü güçlü bir ülke. Ama sen gidip oraya buraya dokanacağız dersen böyle olur. Meydanlarda seloyu çıkaracağız diyeceklerine, adam akıllı silah üreteceğiz, bağımsız olacağız diyebilselerdi. Türk milleti militaristtir. Zaten onu bile yanlış söylüyorlar hukuku özgür bırakacağız dersin olur biter. Salak saçma sjw Avrupai değerlerin canı cehenneme. Silahı da üreteceğiz nükleeri de üreteceğiz. Hem silahın olursa ekonomi de düzelir. İsveç deli gibi silah üretip satıyor. Savaş uçağı da üretiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 10 Haziran 2023; 23:53:44 >

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt

lafı hep kendi önyargılarınıza göre ve belli algılara göre anlıyorsunuz. yukarıdaki yazımda ben niye silah üretiyoruz mu yazmışım? silah üretmek kötüdür falan mı yazmışım.

demek istediğim şey şu sadece silah üretmek o ülkenin iyi olduğunu göstermez, k.kore ve iran örneğini bu yüzden verdim.

sen ülkenin halinin iyi olduğunu yazmışsın ben de aynı fikirde olmadığımı yazmışım.

unutmayınki ülke çok iyi,süperiz uçuyoruz,kaçıyoruz demekle ülke gerçekte öyle olmuyor. ülke çok berbat afrika gibiyiz demeklede ülke öyle olmaz.

Türkiye nin dünyadaki yeri konumu bildiğimiz orta seviye ülke her bakımdan öyle. dünyada 170 ülke varsa bizim sıramız 40-50 arası bir yerde

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Hayat Bana Göre Değil
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Savunma sanayisinin 10 yıllık ihracat geliri, 2 yıllık fındık ihracat gelirinden daha az kardeşim. Ülkenin savunma sanayisinin gelişmesi çok iyi. Ancak bu olayı abartarak düşük zekalı insanlardan oy çalabilmek için propaganda yapmak olmaz. Tarım ülkesinin içinden geçildi, neyin ne olduğunu bi anlayın artık. 1 kalem tarım ihracatı, savunma sanayisinden daha fazla gelir getiriyor bu ülkede.

Tamam aşağı yukarı aynı düşünüyoruz o zaman. İran ve Kore'nin sadece belli silahları iyi, satamazlar bile bunları. Nükleer silahı tutup da satamaz adamlar yasak. Ama Türkiye birçok silahını ve gemilerini üretip satabilir de. Zaten çok ülke istiyor bunları ABD silahlarına göre çok ucuz ve kaliteli çünkü. Fark bu. Çok daha avantajlıyız şu anda.

Ayrıca liyakat olsa eskisi gibi, ve tarikatçılar vs bitirilip Atatürkçü bir düzen de getirilirse, suriler afganlar kapı dışarı edilse zaman içinde düzelir ülke. Yok battık falan saçma. Ben de özlüyorum 2000 leri sahillerde afgan suriler yoktu ne güzel. Benim için afganlar yollansa da olur ekonomi falan hiç önemi yok.

• Jose_Gökhan kullanıcısına yanıt

O konuda haklısın. Fakat CHP bu konuda bir öneri sunuyor muydu mesela ben görmedim. Hem öneri sunsa bile insanlar CHP'ye inanmıyor, ki haklılar da KK fiyaskosunu gördünüz. Bu adam mı yapabilecekti bir şeyleri?

işte asıl sıkıntıda o zaten ucuza satma hastalığımız. tüm sektörlerde bu var. kaliteli üretip ucuza satınca yeterince para kazanamıyoruz işte.

markalaşıp dünyanın en iyisi bu deyip yüksek fiyata satmak gerek.

mesela nutella bizim karadenizlilerden fındığı çok ucuz fiyata satın alıp çikolata yapıp fahiş fiyata dünyaya satıyor. bizim ülkedeki şirketler ülker,torku falan da aynı kalitede çilolatayı üretip dünyaya ucuza satıyor lakin nutellenıp yıllık net karı bizim ülker ve toku şirketlerinin toplamının piyasa değerinden bile fazla.

versace tüm dünyaya 200-500 dolarlara t-shirt satarken bizim giyim şirketleri 15-20 dolara t-shirt satıyor.

• Eğer ümmetçiliği benimseyen biriyseniz bu ülke o kadar da kötü değil. Tek sorun ekonomi olabilir , bunun dışındaki sorunlar ümmetçi birisi için zihin gündemine girmez bile.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-B9DE71EDF -- 11 Haziran 2023; 3:2:6 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kararsızadam123 K kullanıcısına yanıt

Ben de tarikatçıları ve diğer herifleri hiç sevmem ama adamın karşısına KK gibi birini çıkarttınız kaybettiniz. İnce'yi kötüledi CHP liler Fetö ile bir olup. Adam tarikatları kapattıracaktı. CHP'nin böyle bir vaadi var mıydı? Varsa bile yanındaki tarikatçı akp liler varken nasıl yapacaktı? Abuk subuk ortaklıklar kurmuş yani 10 sene sonra siz bile diyeceksiniz ulan ne aptalca işler 6 lı masa falan.

He bir de CHP li seçmen hiç çocuk yapmıyor, ondan sonra niye kaybediyoruz. Kardeşim sen çocuk yapmak yerine gidiyorsun ite köpeğe tapıyorsun, noluyor adam seni oyuyla dövüyor işte. İte köpeğe taptırmak asıl BOP planıdır bizim gibilerin soyunu böyle tüketecekler. Ama neyse ki bazıları uyandı bu işe benim gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 11 Haziran 2023; 14:10:49 >

• ozbey08 kullanıcısına yanıt

Tanıtım aşamasında biraz indirim vs yapılabilir ben işletmeciyim bu işleri bana soracaksın  Sana bağımlı olduklarında basacaksın zammı basacaksın zammı. Sihanın iniş takımı tekeri mi? Sen verecek 10 bin dolares  

• Sadece Ölüler Görür kullanıcısına yanıt

Bulgar dediğin yerin nüfusu 7 milyon bile değil. Bizim ülke 85 milyona dayanmış. Bu kıyası yapan arkadaşlar birde bulgaristanda ne üretildiğini de yazsın. Almanyanın himayesinde gül gibi yaşamak tabi ki güzel. Bizde de kılık kıyafet yerine ilime bilime kafa yorulsa şimdi 10. Nükleer santrali açıyor olurduk. Ülkemizin iş gücü hergün boşa harcanıyor. Temel üretimlere geri dönülmeli. Çalışma saatleri düzeltilmeli. Bu ülkede kimsenin eziyet çekmesine gerek yok. Plansızlık ve profesyonel olmamak bize boş yere en değerli yıllarımızı kaybettiriyor.

Nüfus artışı her toplumda azalma eğiliminde. Ümmetçi geleneğe sahip bireyler bile artık ortalama 3 çocuk yapıyor. Bu yüzden ileride Araplar ve Afganlar neredeyse bizle aynı konumda olduklarında hala seviniyorsan gerçek bir ümmetçi bireysin.

Bir de banane kk'den . Ben kk zihniyetini hiçbir zaman desteklemedim. Zafer'e ve Oğan'a basmıştım. Bu memlekette sağ iktidarın yerini yine sağ alır . Oğan'ın bu kadar parlamasının sebebi de buydu . CHP sağa yaklaşmadıkça ve sağa yaklaşırken samimi olmamaya devam ederse hiçbir zaman iktidar olamaz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.