Şimdi Ara

Ülkende alt yapı yok gidip Akn'siz 100 mbit hız vermeye çalışıyorsun.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
1.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Türknet beni sevindirmedi iyice günaha soktu. Arkadaş bana 150 GB, 50 Mbit hız yetiyor. Şimdi 100 üzerinde ping 18 mbit hız çıkıyor. Herkese aknsiz hizmet vermeye kalkarsan daha çok abonen olacak bir aya kalmaz akşamları internete girmek imkansız olacak.

    Hız testi aşağıdaki gibidir 50 Mbit tarifedeyim aldığım hız ve ping neredeye rezalet.
    Ülkende alt yapı yok gidip Akn'siz 100 mbit hız vermeye çalışıyorsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saiph -- 21 Eylül 2017; 22:13:53 >



  • Dediklerinize katılmamak elde değil. Aynı sorunu ben de yaşamaya başladım. Uzun süredir 4 ms olan pingim 40 ms lerden aşağıya inmiyor ve hızım da 82 mbit yerine 8 mbit seviyesinde. Eğer Astoria da bulunan müşteri merkezlerine gitmek sorunu çözecek ise evimden görünen avm de bulunan merkezlerine gitmeyi isterim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kubilaykaracam

    Dediklerinize katılmamak elde değil. Aynı sorunu ben de yaşamaya başladım. Uzun süredir 4 ms olan pingim 40 ms lerden aşağıya inmiyor ve hızım da 82 mbit yerine 8 mbit seviyesinde. Eğer Astoria da bulunan müşteri merkezlerine gitmek sorunu çözecek ise evimden görünen avm de bulunan merkezlerine gitmeyi isterim.

    Sayfalar açılmıyor iki saat bekliyoruz kotayı kaldırdın ne oldu iyice batırdın olmayan alt yapıyı. Hiç çözüm değil bunlar sınırsızı oturtana kadar bir yıl geçer. Sonra 2018 de hepsi sınırsız olacak ilerde internet kullanmak imkansızlaşıyor.
  • Yanlış düşünüyorsunuz. Eğer altyapıda bir sıkıntı olsa ayın başında bütün ülkenin interneti bu halde olmalıydı.



    Akk başlı başına saçmalık işte bu yüzden

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternette genel bi sorun var galiba.Uydunettede aynı durum varmış arkadaşlar.
  • Katılıyorum arkadaş haklı. Hız olarak başıma sorun gelmese de ping olarak geldi malesef. Bunun genel bir sorun mu yoksa akn ile mi alakalı bilmiyorum. Ama bir sorun var. Çok online oyun oynamam. Bi pubg bir de rainbow atarım.

    Rainbow'da bu akn olayından önce 90-119 değişirdi. Daha iyisini tabii ki isterdik ama TR standartında yetiyordu. Şimdi ne mi oldu. Bugün komple 120-150 gördüm. 6-7 maç attım bir serverda 120 çıktı diğer serverlarda 130lu 140lı pingler. Eskiden 6-7 maçın 4 ünde 99 olurdu pingim. İnşallah Akn ile ilgili değildir genel bir sorundur da düzelir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Himurajutsu -- 22 Eylül 2017; 1:39:22 >
  • Gece SNR düştüğü için problem yaşanıyor. 5mbite düşüyor gece 8e tekrar sabitliyorum 30 dan 25'e düşüyor hız ama 30 gözüküp 5-10 gelmiyor 22-23 geliyor sabit.
  • Anlaşıldı uydunet devam :) zaten 24 mbit destekliyor diyor evimde (aktif altyapı var).

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, yaşamış olduğunuz sorununuz nedeni ile üzgün olduğumuzu belirtmek isteriz. Size yardımcı olabilmem için hizmetinize ulaşabilmem gerekiyor. GSM numaranızı PM üzerinden iletir misiniz?
  • AKN olur neden AKN var derler. AKN kaldırırlar alt yapın yok AKN kaldırıyorsun derler. Bizim ülkede kimseye yaranamazsın valla.
  • Yani tam Türkiye'ye has bir şikayet. Kota saçmalığına son vermeye çalışan bir firma var ve biz destekleyeceğimize çamur atmalar başlamış. Daha dur şurada 1-2 gün oldu hemen nereden anladın sorunun bundan dolayı olduğuna. Hep aklıma bu durumlarda "Devrim Arabaları" filmi gelir. Senaryo hep aynı.
  • Yanlış hatırlamıyorsam akk kaldırmadan önce akşam saatlerinde yüksek ping düşük hız ile karşılaşan bayağı bir kullanıcı vardı. Akk kalkınca da böyle olacağı belliydi. Akknin kaldırılması'na karşı değilim ama en azından günün en yoğun 4 saati için akk tarzı bir şey olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unununium -- 22 Eylül 2017; 17:13:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • unal67 kullanıcısına yanıt
    Neden şikayet ettiğimi size açıklamak isterim. TürkNet 100 mbit üyesiyim ve akn aşıldıktan sonra hızım 24 mbit e düşüyordu. Bu hız ile gerekli işlemlerimi (Tidal Hifi servisi, netflix 4k servisi vb.) sorunsuz bir şekilde halledebiliyordum ve konulan kotanın gereksizliğini önemseyecek bir sorun ile karşılaşmıyordum. Fakat akn nin kaldırılması ile yeri geldiğinde aldığım 3 ms ping (o kadar düşük olamaz demeyin gayrettepe ye oldukça yakınım) 40 ms lere aldığım 22.88 mbit akn aşılmış hızım da 8 mbit lere düştü. Hem mühendis hem de işletme okuyan bir kimse olarak bizim çalışma alanlarımızda hataların belirli sınırlar içerisinde kalması gerekir. Sizin de kabul edeceğiniz gibi yapılan uygulamanın doğruluğu hakkında bir karşı düşünceye sahip olmamak ile birlikte "Benim internetimde sorun yok, diğerleri hemen çamur atıyor." lafi dayanaksız ve ahlaki üsluba ters bir davranıştır. Günümüzde hizmet sektörünün başını çektiği ekonomimiz müşterisini kaybeden ve sonra da kendisi kaybolan on binlerce firma ile dolu iken kısa günün kârı yerine uzun vadede maksimum müşteri memnuniyeti ve olabilir maksimum kârı hedefleyen şirketlerin stok değerlerine bakmanızı size tavsiye ederim. Bana soracak olursanız mevcut altyapının karşıladığı kapasite analizlerini detaylı şekilde ele almadan böyle bir devrime kalkışmaz ve müşteri gözünde kimileri için memnuniyet azınlık bir kesim için ise rahatsızlık oluşturmak istemezdim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ping online oyun için önemli tamam ama bunun harici takılanı anlamıyorum. Gezdiğin Facebook en az 75-80 ms ping ile sana geliyor bir sıkıntı yapıyor mu hayır. Almanya'ya vs 60-80 ms arası zorlasan düşük ping yok. Ben genelde Singapur sunucuları ile iş yapıyorum burada gün boyunca 300-350 ms ping iç trafik yoğunluğu eklenince 800 msleri buluyor.



    Ama bunlar olabilir durumlar mutlaka bir aksiyon alınacaktır. Ayrıca AKN kaldırıldı kötü oldu diyenlerin amaçlarının ne olduğu kime hizmet ettikleri belli. Benim yüksek AKNye yada AKNsizliğe ihtiyacım yok ama internette sınırları kaldırmak için bu hareketi destekliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Dallama sana kaç defa dedim benim konularıma gelme aynı şeyleri kopyala yapıştıma yapma diye. Zorla ağzımızı bozalım zorla forumdan atılalım öyle mi? Seninde bir başkasının yardımına ihtiyacım yok. Git forumdaki diğer sorun yaşayanlara yardımcı olmaya çalış. Senin çalıştığın firmanın akşam 8 den sonra insanları nasıl mağdur ettiğinin ve edeceğini anlatan bir konudur bu. Yardım falan istediğimiz yok git kendi işini yap.
  • Arkadaşlar herkes bir şeyler demiş kendinize göre haklısınız. Benim anlatmak istediğim akn varken akşamları internet sorunu ve hız problemleri yaşıyoruz. İlk günden böyle çöktüyse internet ilerde daha beteri olacaktır. Müşteriye hız verilecek herkes yüklenecek yoğunluktan dolayı hepimiz mağdur olacağız.
  • Genel bir sorun olmadığına göre sorun Türknet'in omurgası ile alakalı değil,Türktelekom'un kabinleri yetersiz kalıyordur muhtemelen.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turk Telekom sabote ediyordur. :D

    AKN kaldırılmış olsa da herkes AKN kaldırıldı hadi İnternet'e dalalım demediği için bununla ilgili bu seviyede bir sıkıntı yaşanmaması lazım. Belli bir yerdeki teknik bir sorundur, bir süre sonra çözülür. Çözülmezse vay hallerine...
  • Ülkende alt yapı yok gidip Akn'siz 100 mbit hız vermeye çalışıyorsun.

    Ülkende alt yapı yok gidip Akn'siz 100 mbit hız vermeye çalışıyorsun.




  • Ben de 50mbs kullanıyorum aknyi kaldırmadan önce hep 48mbs hız alırdım akn kalktı hız dengesiz ve kopma oluyor bir 10mbs bir 40 bs bir 5mbs vs. oluyor tamam teoride aknin kalkması iyi de uygulamada öyle olmuyor kalkmasa bana 150gb sabit net hızı fazlasıyla yetiyordu şimdi işler hepten boka sardı bunu diyeceğim aklıma gelmezdi ama keşke akn kalkmasaydı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.